Assendorp en Pierik gaan ‘omgekeerd inzamelen’

Zwolle – De inwoners van de Assendorp en Pierik starten begin 2015 met ‘omgekeerd inzamelen’. Bijna alle wijken in Zwolle zamelen het huisvuil al via deze nieuwe afvalinzamelmethode in. Bij ‘omgekeerd inzamelen’ worden plastic verpakkingsmateriaal, GFT en oud papier aan huis opgehaald en brengen bewoners restafval weg naar een ondergrondse container. Uiteindelijk wordt de nieuwe manier van afval inzamelen in heel Zwolle ingevoerd.

Omgekeerd inzamelen betekent een andere manier van het scheiden en aanbieden van afval. Door een hoge service te bieden op herbruikbare materialen zoals plastic, GFT en papier (ophalen) en een lagere service op restafval (wegbrengen), neemt de ingezamelde hoeveelheid herbruikbare grondstoffen toe en de hoeveelheid restafval af. Dit draagt bij aan een duurzame en afvalloze samenleving.

Afval scheiden
Ook andere recyclebare grondstoffen worden aan huis opgehaald. Zo komt VPGO (Vereniging Paardrijden Gehandicapen Oost) drie keer per jaar langs voor textiel. Voor het ophalen van klein chemisch afval en grof huishoudelijk afval kunnen inwoners een afspraak maken. Het scheiden van glas is algoed ingeburgerd; glas gaat naar de glasbak. Dit werkt en laten we dan ook onveranderd. Restafval brengen bewoners straks zelf weg naar ondergrondse restafvalcontainers.

Inloopbijeenkomst
Aangezien deze verandering vragen met zich mee kan brengen, zijn inwoners van Assendorp en Pierik op dinsdag 18 november 2014 tussen 16.00 en 20.00 uitgenodigd voor inloopbijeenkomsten in wijkcentrum De Enk. Tijdens deze bijeenkomst zijn medewerkers van de gemeente Zwolle en ROVA aanwezig om alle vragen over ‘omgekeerd inzamelen’ te beantwoorden. Ook kunnen de inwoners tijdens deze bijeenkomst zien wat de locaties zijn van de containers in hun wijk en alvast een ondergrondse container uitproberen.

Artikel delen:

Reageer