De Librije op 1 in IENS Toppers 2015

Zwolle – De Nederlandse restaurantgast heeft nu ook zelf gesproken. Via de website van IENS Toppers 2015 laten zij weten wat hun favoriete restaurants van het land zijn. Een bonte verzameling eetgelegenheden, van eetcafé tot sterrenzaak. Dit is de zesde keer dat de grootste online restaurantgids van Nederland de lijst met de meest geliefde restaurants van Nederland publiceert. IENS Toppers 2015 is het enige jaaroverzicht waarin de restaurantgast zelf aan het woord is. De lijsten zijn namelijk samengesteld op basis van de 101.460 recensies die het afgelopen jaar op iens.nl zijn geschreven.

 

IENS Toppers 2015 richt zich als enige restaurantgids op restaurants in alle segmenten. Het resultaat is een lijst met de 1000 meest geliefde eetadressen in Nederland, in alle soorten en maten. Zo staan er 5 Afghaanse restaurants in de lijst, 28 Chinese, 20 Griekse, 6 Marokkaanse, 3 Surinaamse en maar liefst 36 Thaise zaken. Restaurant De Librije in Zwolle mag zich het komende jaar dé nummer 1 van Nederland noemen met een eindcijfer van een bewonderenswaardige 9,7. De winnaar van vorig jaar, Boreas in Heeze, zakt hiermee naar de 2e plek. Le Restaurant in Amsterdam legt beslag op de 3e positie. Iens Boswijk heeft de IENS Topper 2015 Award persoonlijk uitgereikt aan Jonnie en Thérèse Boer. Zij staan nog twee keer in de top 1000, met op de 13e plaats Librije’s Zusje Zwolle dat op 1 januari de deuren sluit en met nieuwkomer Librije’s Zusje Amsterdam op nummer 74.

Alle IENS Toppers zijn op www.iens.nl/toppers te bekijken. 

Over IENS
“Waar gaan we eten?” IENS beantwoordt deze o zo belangrijke vraag elk dag voor talloze mensen. Maandelijks helpt IENS 2 miljoen bezoekers een geschikt restaurant te vinden. Geregistreerde proevers schrijven op jaarbasis meer dan 100.000 recensies over restaurants en leveren zo een onmisbare bijdrage.

Artikel delen:
Reacties 5

Reageer