Icare verrast mantelzorgers in Zwolle-Zuid

Zwolle – Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg. Dit wordt ieder jaar benadrukt op 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. In Zwolle-Zuid gingen de wijkteams van Icare die dag langs bij meer dan 200 mantelzorgers van klanten. Zij werden verrast met een kleine attentie.

meneer_en_mevrouw_wijnia.jpg

Verpleegkundigen Sylvia en Angelique verrassen meneer en mevrouw Wijnia.

Angelique Schellekens, verpleegkundige bij Icare in Zwolle-Zuid: “Mantelzorgers zijn goud waard. Hun inzet, maar ook een goede samenwerking met mantelzorgers is voor onze wijkteams ontzettend belangrijk. Dat hebben we ze nog eens laten weten door een kleine attentie met een kaartje.”

Eén van de aangenaam verraste mantelzorgers was de heer Wijnia. Hij zorgt al jaren voor zijn vrouw met behulp van zijn kinderen. Icare komt sinds een jaar bij hen thuis. Meneer Wijnia: “De dames van Icare zijn altijd welkom voor een kopje koffie, dat geeft gezelligheid. Wij zijn blij met hun ondersteuning en advies. Samen gaat het allemaal veel makkelijker. En dit was echt een verrassing, onze dochter zat in het complot.”

Artikel delen:

Reageer