SWZ introduceert nieuwe koopregeling Koopstart

Zwolle – Woningstichting SWZ introduceert als eerste corporatie in Zwolle de koopregeling Koopstart. Met Koopstart kan een woning van SWZ met 20% korting op de marktwaarde worden gekocht. Koopstart is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om een woning te kopen, doordat het inkomen onvoldoende is. Als iemand een woning niet regulier kan financieren, dan is dat misschien wél mogelijk met Koopstart.

logo_kopen_bij_swz.jpg 

Bij doorverkoop rekenen kopers de korting en een deel van de waardeontwikkeling af met SWZ. Tussentijds afrekenen is ook mogelijk. Koopstart is alleen beschikbaar voor kopers die zonder de korting de woning niet kunnen kopen. SWZ controleert dit aan de hand van een inkomenstoets. Hierdoor blijft het verstrekken van korting beperkt tot de doelgroep en wordt marktbederf voorkomen. Meer informatie op www.kopenbijswz.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Dus de met overheidsgeld gebouwde huizen worden met subsidie verkocht.
  Hadden we niet net een vastgoedfraude achter de rug?
  Het zijn oude huizen, al afgeschreven en nu wil swz niet erkennen dat ze te duur zijn. Het is gevonden geld, indirect van de staat.
  Dus iedereen die het wel kan betalen, moet 20% te veel betalen.
  Schei toch uit swz, doe wat je moet doen. De oude troep betaalbaar verhuren!

 2. Het is mij niet duidelijk wat bij de huizen waar “koopstart” op van toepassing is de verkoopprijs is: gaat hier dan nog 20% van af, of is dit er al van afgetrokken?
  Het zou prettig zijn als de SWZ dit even duidelijk vermeld, alvast bedankt.

Reageer