Voorbeschouwing Wijhe – Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in de tweede ronde van de strijd om de Districtsbeker Oost uit bij Wijhe ’92. De Zwollenaren zullen dan moeten knokken voor eerherstel na het toch wat beschamende verlies dat vorige week in de competitie werd geleden.

"Afgelopen zaterdag hadden we met zijn allen een gigantische off-day, maar ik denk toch dat dat een incident is geweest. Er is zeker geen paniek bij ons uitgebroken, het gevoel is nog steeds positief," weet Berkum-speler Jasper van der Stouw. "Tegen Wijhe krijgen we een mooie gelegenheid om de zaak weer op scherp te zetten, maar iedereen beseft dat we ons voor honderd procent moeten inzetten." Wijhe ’92, dat in de eerste bekerronde was vrijgeloot, komt uit in de 2e Klasse J van het zondagvoetbal, waar de ploeg van trainer Peter Jansen stroef draait. De start was niet slecht maar de laatste drie wedstrijden gingen verloren en Wijhe is afgezakt naar een 10e plaats op de ranglijst, akelig dicht in de buurt van de gevarenzone. Afgelopen zondag ging de ploeg thuis met 1-3 onderuit tegen Schalkhaar en volgens eigen zeggen was dat een kansloze nederlaag. Pas 20 minuten voor tijd deed Wijhe wat terug door een doelpunt van Eddy Wichems, maar toen was het duel al beslist. Op de eigen website wordt het verlies geweten aan een gebrek aan inzet en Wijhe zal zich dus tegen Berkum zeker van een betere kant willen laten zien.

Berkum kijkt, na een perfecte competitiestart, ook terug op een slechte generale repetitie: de koploper van de 1e Klasse D in het zaterdagvoetbal liep afgelopen week tegen het eerste verlies van dit seizoen aan. In Zwolle was SDV Barneveld met 0-3 veel te sterk in een wedstrijd waarin weinig opbeurends was te zien voor de Zwollenaren, die het allemaal veel te gemakkelijk op leken te vatten. De kansen voor Berkum waren op de vingers van één hand te tellen en het compact verdedigende Barneveld profiteerde in de omschakeling efficiënt van de mogelijkheden. De Zwolse eersteklasser wil in het bekertoernooi, waarin Berkum eerder verraste door hoofdklassetopper Rohda Raalte uit te schakelen, de nodige scherpte terug vinden. De ploeg kan zich zeker niet weer veroorloven om de tegenstander te onderschatten, want een nieuwe verliespartij zou het zelfvertrouwen een flinke deuk kunnen bezorgen. Met het oog op het eerstvolgende competitieduel tegen DETO Twenterand, de nummer twee van de 1e Klasse D, is dat een positie waarin Berkum zich zeker niet wil manoeuvreren. "We moeten zaterdag direct scherp beginnen. Het gaat niet vanzelf, dat is wel gebleken. Iedereen bij ons is zich er nu wel van bewust dat we niet oppermachtig zijn," beseft Jasper van der Stouw.
De bekerwedstrijd Wijhe ’92-Berkum wordt gespeeld op het Gemeentelijk Sportpark aan de Zandhuisweg in Wijhe waar scheidsrechter Maikel van Munster uit Hellendoorn om 14.30 uur zal laten aftrappen.

Artikel delen:

Reageer