Spinningmarathon voor Ronald McDonald Huis

Zwolle – Stel je voor: je kind wordt ziek. Zo ernstig zelfs, dat het opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Natuurlijk wil je dan het liefst zoveel mogelijk bij de kleine zijn. Maar hoe doe je dat als het specialisme dat hij of zij nodig heeft alleen in een ziekenhuis ver weg wordt uitgeoefend?

In het Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in de Isala. Stichting Klim-je-Fit draagt deze ouders en kinderen een warm hart toe en organiseert daarom zaterdag 29 november een spinningmarathon en in september 2015 een pittige sponsortocht: fietsend de Stelvio op. Van 10 tot 14 september 2015 wordt de 2.760m hoge berg beklommen. Een fietstocht van 22,8km en 48 haarspeldbochten, waarvoor overigens nog steeds enthousiaste deelnemers en sponsoren worden gezocht! De opbrengst komt geheel ten goede aan het Ronald McDonald Huis Zwolle. Het Huis is afhankelijk van giften en donaties en heeft jaarlijks zo’n € 250.000 nodig om de 9 familiekamers en gezamenlijke ruimtes en faciliteiten draaiende te houden.

"De Stelvio, op de grens van Zwitserland en Italië, wordt ook wel ‘de col’ genoemd", vertelt Marc Haagsma, voorzitter van stichting Klim-je-Fit. "Met een stijgingspercentage van tussen de 8 en 10,5% (daarmee veel zwaarder dan de Alpe d’Huez!) ziet menig wielrenner letterlijk als een berg tegen deze klim op. Een beetje zoals ouders tegen het ziekteproces van hun kind aankijken. Afzien en hopelijk overwinnen … De Stelvio staat dan ook symbool voor ons doel: zoveel mogelijk geld ophalen om deze ouders en hun kinderen dicht bij elkaar te laten zijn." Om alvast in de fietsstemming te komen organiseert de stichting zaterdag 29 november van 15:00-18:00 uur een spinningmarathon in Sportcentrum Fitpunt in Hengelo. Na een pastabuffet, om de gebruikte energie weer aan te vullen, zal Thomas Braun (auteur van "Ga toch fietsen!" De metamorfose van een dikke veertiger) de avond afsluiten met een inspiratielezing.

Sinds de opening in 2003 heeft het Ronald McDonald Huis Zwolle zo’n 3.000 gezinnen mogen ontvangen, die gemiddeld 2,5 week bleven. Veel van hen met een te vroeg geboren kindje op de Neonatale intensive care. "Daar kunnen namelijk geen bedden voor ouders staan", legt Lianne Booijink, locatiemanager van het Huis, uit. Zo’n 70% van de ouders die komen logeren, komt uit Twente, Salland of Flevoland. De Isala en het Huis Zwolle hebben daarmee een echte regiofunctie. "De 100 vrijwilligers en ik zijn enorm blij met deze actie! Ouders die bij ons verblijven hebben wel iets anders aan hun hoofd dan zich druk te maken om de verblijfskosten. Het grootste deel van de kosten wordt dan ook betaald uit donaties en sponsorgeld. Met de spinningmarathon en de fietstocht van Klim-je-Fit kunnen wij weer menig overnachting regelen."

Help jij mee de afstand tussen ouders en hun zieke kind te verkleinen? Doe dan mee aan de spinningmarathon op 29 november 2014, de beklimming van de Stelvio van 10 tot 14 september 2015 of gewoon allebei! Meer informatie over stichting Klim-je-Fit, deelname en sponsoring is te vinden op www.klimjefit.nl. Mailen naar info@klimjefit.nl kan natuurlijk ook.

Artikel delen:

Reageer