Onthulling fototentoonstelling laaggeletterdheid

Zwolle – Op het Rodetorenplein in Zwolle is donderdag 13 november een fototentoonstelling over laaggeletterdheid onhuld door Burgemeester Meijer.

13-11-2014_opening_tentoonstelling_laaggelletterdheid-rodetorenplein_01.jpg

Met de tentoonstelling wil de Zwolse Stichting Lezen & Schrijven meer aandacht creëren die nodig is voor de aanpak van laaggeletterdheid in Nederland. "We hebben 12 mensen bereid gevonden hun persoonlijke verhaal ‘tentoon te stellen’ op levensgrote billboards. Na ongeveer vier weken zal de tentoonstelling naar de volgende locatie (Almere) verplaatst worden". Stichting Lezen en Schrijven werd opgericht door H.K.H. Hoogheid Prinses Laurentien om laaggeletterdheid in Nederland structureel op te lossen.

 13-11-2014_opening_tentoonstelling_laaggelletterdheid-rodetorenplein_04.jpg

13-11-2014_opening_tentoonstelling_laaggelletterdheid-rodetorenplein_02.jpg

13-11-2014_opening_tentoonstelling_laaggelletterdheid-rodetorenplein_05.jpg

Stichting Lezen & Schrijven zet zich in om laaggeletterdheid te helpen voorkomen en verminderen. De stichting doet dit door het onderwerp publiekelijk te bespreken, concrete projecten te starten en de krachten te bundelen tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Het herkennen en erkennen van het probleem – bij laaggeletterden, binnen hun omgeving en in de samenleving – speelt hierbij een belangrijke rol. De focus van de stichting ligt tegenwoordig op een combinatie van agenderen en organiseren van taalscholing.

13-11-2014_opening_tentoonstelling_laaggelletterdheid-rodetorenplein_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik zie foto’s met ernaast heel veel tekst, is dat handig voor mensen die moeite met lezen hebben?
    Filmpjes op internet lijken me dan toegankelijker.
    Sugestie: gewoon 1 zin en een url/qr-tag die je direct naar het filmpje brengt?

Reageer