Kunstroute Zwolle online

Zwolle – Sinds begin november is de website www.kunstroutes.info online, met routes langs openbare kunst in Nederlandse steden. Belangstellenden kunnen op deze website de route van hun keuze downloaden en op een zelf te kiezen tijdstip wandelen of fietsen. Er zijn momenteel negen routes beschikbaar, in evenzoveel steden. Ook van Zwolle is een kunstroute beschikbaar. 

 

De route in Zwolle loopt door de binnenstad en heeft een grote variëteit aan kunstwerken: van oude gevelbeelden tot moderne muurschilderingen. De politieke historie is goed vertegenwoordigd, met Thorbecke en de SDAP. De route leidt u langs fraaie Jugendstil gevels en glas-in-loodramen. De stad kent ook opvallende moderne kunst. De beschrijving bevat relatief veel achtergrondinformatie, onder meer over bekende kunstenaars als Auguste Rodin en Marte Röling.

De routes bevatten niet alleen werken van ‘erkende’ kunstenaars, maar ook historische kunstobjecten en creatieve uitingen van bewoners. De routebeschrijvingen gaan uiteraard vergezeld van een plattegrond. Ze geven bovendien achtergrondinformatie bij een aantal kunstwerken en kunstenaars. De website bevat op dit moment verder routes langs kunst in Utrecht, Apeldoorn, Arnhem, Groningen, Alkmaar, Tiel, Culemborg en Amsterdam. De komende tijd zal het aantal routes verder worden uitgebreid.

Artikel delen:

Reageer