Feestelijke opening CBT Vogellanden

Zwolle – Erben Wennemars opende donderdagmiddag het nieuwe Centrum Bijzondere Tandheelkunde (CBT) van Vogellanden. Hij deed dit samen met een patiënt van het centrum. Tijdens de opening stond de samenwerking van het behandelteam en de patiënt centraal. Elke dag moeten er topprestaties geleverd worden met bijzondere zorg op maat. De twee grondleggers van het centrum, beiden werkzaam als tandarts in het CBT, fietsten de patiënt naar het hoogtepunt van de avond. Hij gaf met een grote ballon en een reuze tandenbostel het startschot. Met deze knallende act werd het centrum officieel geopend. 

officiele_opening_cbt.jpg

Begin dit jaar werd het CBT door Vogellanden, centrum voor revalidatie, overgenomen van Isala. Binnen het CBT worden kwetsbare zorggroepen behandeld die niet bij een reguliere tandarts terecht kunnen. Van deze centra zijn er vijftien in Nederland. In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de realisatie van het nieuwe centrum, dat aan de bestaande locatie van het revalidatiecentrum is aangebouwd. De hectiek van de bouw en de verhuizing is voorbij en het centrum draait op volle kracht. 

dsc_3192.jpg

dsc_3222.jpg

dsc_3205.jpg 

Er is veel verwantschap tussen de patiëntpopulatie van het revalidatiecentrum en het CBT. De patiënten behoeven allemaal een bijzondere aanpak en behandeling in multidisciplinaire teams. Naast een tandarts of revalidatiearts zijn verschillende specialismen betrokken bij behandelingen, zoals psychologen of fysiotherapeuten. 

dsc_3186.jpg
 
dsc_3189.jpg
 
dsc_3197.jpg
 
dsc_3201.jpg
 
dsc_3202.jpg
 
dsc_3190.jpg 
 
dsc_3223.jpg
 
dsc_3224.jpg
Artikel delen:
Reacties 4
  1. En hij was ’s middags nog in Dalfsen, waar zijn vrouw de opening van Trefkoele+ door de koning presenteerde. Druk dagje voor familie Wennemars ;D

Reageer