Vuurwerk bij PEC Zwolle blijkt eerbetoon

Zwolle – Op zaterdag 8 november jongstleden heeft er tijdens de thuiswedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen een opmerkelijke actie plaatsgevonden. Buiten het stadion is in de 11e minuut vuurwerk afgestoken welke zeer duidelijk te horen was in het stadion. Weblog Zwolle ontving een open brief over het afsteken van het vuurwerk, met daarin de reden van afsteken en excuses voor het bezorgde ongemak.
Beste lezers, PEC Zwolle supporters
Naar nu blijkt heeft dit negatieve en verontrustende reacties gegeven onder de supporters en andere aanwezigen. Deze negatieve reacties werden extra uitvergroot door de onlusten die later in de nacht hebben plaatsgevonden nabij de kruising Ceintuurbaan/Meppelerstraatweg. Er werd een verband gelegd tussen het vuurwerk en de onrust en rellen die nacht. Er was absoluut geen enkel verband tussen deze twee zaken. Het was een heel vervelend toeval dat beide zaken elkaar opvolgden. Het was absoluut niet de bedoeling van de mensen die het vuurwerk hebben afgestoken om mensen onrust of angst te bezorgen.
Wim Reekers
Elf jaar geleden is onze vriend en broer Wim Reekers, op 08 november, door zinloos geweld om het leven gekomen. Hoe lang elf jaar ook mag klinken, voor vrienden en familie van Wim, gaat er bijna geen dag voorbij dat we niet aan hem moeten denken. Zeker op de dag van zijn overlijden herdenken wij hem altijd. Zo ook deze dag. Wij vinden dat zijn dood, door het gevolg van zinloos geweld, NOOIT vergeten mag worden. Vandaar deze actie. 11 pijlen in de 11e minuut van zijn favoriete club PEC/FC Zwolle. Het is dus nooit de bedoeling geweest om enige vorm van overlast te bezorgen, we wilden hem alleen eren en gedenken.
Middels dit schrijven willen wij, aan een ieder die negatieve reacties en of gevoelens heeft overgehouden aan deze goedbedoelde actie, onze welgemeende excuses aanbieden.
Met vriendelijke groet
Vrienden en broertje van Wim Reekers

Artikel delen:
Reacties 35
 1. a-sociaal met een hoofdletter A. ik vermoed zonder vergunning het vuurwerk afgestoken, in het stadion heeft dit zeker tot schrik reacties geleid.

  Als iedereen die maar wat te herdenken, vieren of ik weet niet wat heeft vuurpijlen of vuurwerk gaat afsteken dan zal de illegale vuurwerk handel nooit ophouden. Deze pijlen waren vast niet van de reguliere vuurwerkvakman.

  Ik kan er geen goed woord voor over hebben.

 2. Wim Reekers heb ik vaag gekend en zoals Zuidski zegt, 11 jaar geleden álweer, ik kan het me nog goed herinneren. Zoals het afgelopen zaterdag ging tijdens de wedstrijd vond ik het wel gaaf en achteraf gezien een mooi gebaar.

 3. Betuttelend Zwolle spreekt weer..
  Het zou me niets verbazen als deze types ook de welbekende vogelfluisteraars zijn welke dwars liggen bij het zuinige aantal festivals te Zwolle.
  Maar dat terzijde, deze actie is duidelijk buiten het stadion gebeurd.
  Een mooi gebaar voor een persoon die een blauw-wit hart had, een persoon die bij familie en vrienden is weggerukt door een gek die zich niet in kon houden.
  Dat er zelfs na een excuus/uitleg vanuit familiekringen nog mensen gaan gallen hierover is dit mijns inziens misselijkmakend.

 4. Mooi gebaar. Al zal het nooit zo indrukwekkend als tijdens Heerenveen-FCZ, the day after. Iedereen die daar was herinnert zich dat zeker nog…

  RIP

 5. Bericht door weisneus, op 14 november 2014 14:26
  a-sociaal met een hoofdletter A. ik

  Wat een domme spelling, met een hoofdletter A zeg je en dan schrijf je het met een kleine letter (aan het begin van de zin)….zucht…verder is je bijdrage van hetzelfde minimale en bedenkelijke niveau als je schrijfwijze! Je lijkt me zo’n type die nog aangifte zou doen tegen zijn eigen moeder!

  on-topic; RIP, Forza PEC!!

 6. Ik moet je groot gelijk geven als iedereen dit zou doen dan kunnen ze elke wedstrijd wel illegaal vuurwerk afsteken . Pec moet hier helemaal geen aandacht aan besteden . Wil je herdenken kom dan bij elkaar op een andere plek maar niet illegaal achter een stadion !!!!!!

 7. Schitterend eerbetoon aan één van de jongens die er toen ook altijd al bij waren. Voetbal is meer dan vader op zoon, is meer dan een kleur, historie, een stad of een prijzenkast. Wim wist dat. Wim was erbij. 11 jaar geleden bij H’veen uit en vorige week tijdens Grunn weer.

  Zoals altijd.

  Wim, RIP.

 8. @ weisneus volgens mij ben je geen Pec fan en ben je een koud en gevoelloos mens! je snapt er dus ook helemaal niets van.
  Reageer maar liever niet meer want je wekt alleen maar agressie op.

 9. Origineel idee wel. In januari zou mijn collega eigenlijk 65 worden ware het niet dat hij door de bekende vreselijke ziekte is overleden. 65 lawine pijlen boven het stadion laten knallen dat iedereen op zijn stoeltje zit te trillen. Hoe mooi zou dat zijn.

 10. Foei, vuurwerk afsteken in / om het stadion dat mag toch niet!
  Buiten het stadion elkaar in elkaar beuken geen probleem, maar paar vuurpijlen dat kan echt niet.

 11. Wat het met pec te maken heeft? Wim was een fanatiek supporter welke geliefd was binnen meerdere supportersgroepen.

  Onbegrijpelijk dat mensen zich er zo druk om kunnen maken als vrienden en familie ervoor kiezen om hem te herdenken tijdens datgene waar Wim zoveel van hield.

 12. Ga dan een biertje met elkaar drinken of iets dergelijks. Dit klinkt toch als een excuus om vuurwerk af te steken. Foute keuze dus wat mij betreft.

 13. ik begrijp nu wat de reden was, maar het blijft wat mij betreft een onhandige actie. De stokken van de pijlen lagen vlak voor ons in het stadion. Wat was er gebeurd als zo’n pijl het publiek in was gegaan. Die angst hadden wij in ieder geval wel. Wat mij betreft allemaal prima, maar op iets meer afstand van het stadion was beter geweest.

Reageer