VV Berkum
VV Berkum

Berkum legt Wijhe ’92 over de knie

Zwolle – Berkum heeft de bekerwedstrijd bij tweedeklasser Wijhe ’92 met 1-6 gewonnen. De Zwollenaren gaven vanaf het begin de toon aan en hadden naar een nog veel ruimere afstraffing uit kunnen lopen. “Goed gespeeld, we waren oppermachtig en na een half uur was het eigenlijk al beslist,” vond Berkum-trainer Willem Brouwer.

“Na het verlies van vorige week was dit zeer welkom. We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen.” Berkum startte met de nodige spelers die normaliter niet in de basis staan maar deelde vanaf het begin de lakens uit. Dat zorgde in de eerste minuten al voor kansen voor de Zwolse eersteklasser maar er was ruim een kwartier gespeeld toen het voor de eerste keer raak was.

Na een overtreding op de opgekomen back Jason Huisman kreeg Berkum een vrije trap, die door Dirk Muis ongenadig hard achter Wijhe-keeper Bram Neplenbroek werd geschoten: 0-1. Nadat Frank Hoolsema en Kolk kansen voor Berkum lieten liggen en de doorlopende Remco Fredriks aan de andere kant hetzelfde deed liepen de bezoekers na een half uur verder uit.

Ruud Wellenberg, de hele middag uitstekend spelend, kwam op het middenveld in balbezit en leverde een dieptepass af op Youp Kok, die beheerst de 0-2 binnen schoot. Direct daarop tikte keeper Neplenbroek nog een bal onder de lat weg maar even later was het toch weer raak. Chris van der Meulen maakte zich goed vrij in het Wijhese strafschopgebied en speelde de goed opgestelde Wellenberg aan, die van dichtbij de 0-3 binnen schoot.

Vijf minuten later vond Arjan Kolk met een lange pass op maat Chris van der Meulen en ditmaal maakte de vleugelspits van Berkum het, vanuit een lastige positie, zelf af: 0-4. Kans
Direct na rust liet Wijhe een flinke kans liggen toen Nick Dokman de bal, vrij voor Berkum-keeper Bram Muis, over tikte en even later was het weer raak aan de andere kant. De bal ging door het midden naar Wellenberg die Chris van der Meulen met een gevoelvolle pass in staat stelde om in de lange hoek de 0-5 te scoren. Paco Platenkamp kreeg kort daarop een geweldige mogelijkheid om tegen te scoren maar bijna vanaf de doellijn ging zijn inzet over en even later liep Berkum verder uit.

Een kort genomen vrije trap belandde via de broers Chris en Marc van der Meulen bij Wellenberg, die met zijn tweede goal van de middag voor 0-6 zorgde. Goede plek
In het laatste halfuur probeerde Berkum de stand nog wel verder op te voeren maar de combinaties strandden toen te vaak. In de laatste minuut deed Wijhe ’92 eindelijk wat terug nadat Berkum er niet in slaagde de bal voor het eigen doel op te ruimen. Uiteindelijk stond Paco Platenkamp op de goede plek om 1-6 te scoren, al kon met zo’n uitslag niet echt worden beweerd dat die treffer de Wijhese eer heeft gered.

In het bekertoernooi speelt Berkum nu in een tussenronde op eigen terrein tegen SDC Putten. Deze hoofdklasser zette vandaag in het bekertoernooi SC Lutten met liefst 5-0 aan de kant en komt nu, waarschijnlijk op dinsdag 16 december, naar Zwolle om met Berkum uit te maken wie er verder gaat naar de derde ronde.

Wijhe ’92-Berkum, 15 november 2014 (2e ronde Districtsbeker Oost)
Eindstand: 1-6 (0-4)
Doelpunten: 18. Dirk Muis (0-1), 31. Youp Kok (0-2), 34. Ruud Wellenberg (0-3), 39. Chris van der Meulen (0-4), 54. Chris van der Meulen (0-5), 64. Ruud Wellenberg (0-6), 90. Paco Platenkamp (1-6)
Gele kaarten: Chris van der Meulen (Berkum), Eddy Wichems (Wijhe ‘92)
Opstelling Berkum: Bram Muis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jasper van der Stouw, Jeroen in ‘t Veld, Frank Hoolsema (60. Marc van der Meulen), Ruud Wellenberg, Arjan Kolk, Chris van der Meulen, Ricardo Kuijer (60. Razi Kanseyo), Youp Kok (60. Romano Luhukay) 
Opstelling Wijhe ‘92: Bram Neplenbroek, Eddy Wichems (72. Jimmy Eikelboom), Luuk Nijman, Douwe Booij, Chris Roos, Nick Dokman, Tjidde Koopman, Bas Heutinck, Remco Fredriks, Bas Mulder, Paco Platenkamp

Artikel delen:
Reacties 3
  1. wat mij opvalt dat er alweer een verslag van berkum op de site staat terwijl er op het hoge laar een beker topper was

    beetje eenzijdig

  2. Bekertopper gewonnen door Dieze-west zag ik. Proficiat. Nu nog een vrijwilliger zoeken met een vlotte pen die er hier op het weblog verslag van kan doen.

Reageer