Assepoester eerste Prinses CV De Deurzakkers

Zwolle – Om ’11 over 11′ kwam de ‘koets’ vrijdagavond voorrijden bij stadresidentie Timeless en stapte Prinses Assepoester op haar muiltjes naar binnen om als de 47e Hoogheid van CV De Deurzakkers geïnstalleerd te worden. De hoogheid zal samen met stiefzusters Halima (Halima Bousba) en Petra (Petra v.d. Vegte) het komende seizoen Sassendonk opsieren. Haar Leus is: Met Prinses Assepoester op het ‘bal’ is het altijd carnaval.

 

assepoester.jpg 

 

Nadat prins Peer 1e voor de laatste keer binnengehaald werd op zijn eigen zijn de bezoekende verenigingen met ondersteuning van Pardoes welkom geheten. Als scheidend hoogheid had hij nog wel de eer de nieuwe leden van de raad van 11 te installeren! Het spreekwoord “als de peer rijp is valt zij” betekent “Alles gebeurt op zijn tijd” oftewel Nu! De abdicatie begint met de afscheidsrede en het eren van de raad van 11 alsmede de het Vorstendom en hof voor de ondersteuning in het afgelopen seizoen, dat blijft toch altijd weer een speciaal moment! Door de voorzitter worden de adjudanten van hun taak ontheven en de versierselen van de Hoogheid ontnomen, hij is overgeleverd aan de vorsten.

Peren was dit jaar het thema dat de vorsten hebben gekozen. Het hele seizoen hadden ze er last van, “Peer was hier, Peer was daar”, of opmerkingen als “die Peer is een figuur” of was “het een perenfiguur”. Om dat laatste dan maar gestalte te geven werd Peer een Peer en kreeg een mooi Perenpak aan.

 

Daarna moest Peer aan het werk. Om te beginnen kilo’s Peren schillen, en serveren aan de leden van cv De Deurzakkers. Daarna werd zijn Jolanda als een ‘monument’ beoordeeld door Peer. Een van de andere taken was de mondelinge perenoverdracht met zijn adjes, dit gaf toch een heel koud gevoel door die perenijsjes.

Het bier tappen voor de vorsten om eens wat terug te doen is goed ontvangen, mag hij wel vaker doen is de verwachting. De klapper van de avond was dartpijlen geblinddoekt op peren mikken, die op de hoofden van de adjes lagen. Eerlijkheidshalve dient vermeld te worden dat de adjes niet veel vertrouwen hadden in zijn kunsten en er “tussen uit peerden”!

 

In het vacuüm tussen hoogheden is het ‘nieuwsgierige’ publiek prima vermaakt door Pardoes en de DJ, Ook is later op de avond Peer opgenomen in het Vorstendom.

 

Waar het uiteindelijk om draait is dan toch de bekendmaking van de nieuwe hoogheid. Iets over 11 wordt er een film getoond als aankondiging van de nieuwe Hoogheid. Om 11 over 11 komt de ‘koets’ voorrijden en stapt Assepoester om het bal op haar muiltjes te betreden. Deze avond is er geschiedenis geschreven. Voor het eerst in het bestaan van cv De Deurzakkers is er een Prinses. Ze wordt bijgestaan door de stiefzusters Halima en Petra.

 

Nadat de Ambtsketting omgehangen is, de Cape is bevestigd en de staf overhandigd, worden de stiefzusters geïnstalleerd, en leest zij de proclamatie voor. Haar leus zal zijn:

 

Met prinses Assepoester op het ‘bal’, is het altijd carnaval!

 

De Zwollenaar is weer vol overgave door Pardoes gespeeld. Nadat de Rv11, vorsten en Hof op de opkomstmuziek het podium betraden zijn de felicitaties begonnen. Zoals gebruikelijk werd het feest in stadsresidentie Timeless tot de late uurtjes. Het optreden van Brendie heeft daar zeker een grote steen aan bijgedragen.

 

Prinses Assepoester is in het dagelijkse leven Jeannette Brouwer-van Doorn. Na haar vader, Prins Pim 1, en haar Broer, Prins Pim II is zij de derde ‘van Doorn’ die als Hoogheid van Cv De Deurzakkers opwachting maakt.

Jeannette is een echte blauwvinger en moeder van drie kinderen Esthelle, Laura en Max die ook opgevoed worden met carnaval. Ze is samen met Jan Brouwer, haar echtgenoot, actief met bedrijf Thereca.

 

Stiefzuster Halima:

Halima is een goede vriendin van Assepoester en was eerder al Adje bij Prins Toppie de 44e. Halima die oorspronkelijk uit het “Lampegat” komt  is sinds 1986 een Zwollenaar en is probleemloos overgeschakeld naar “Sassendonker” en geniet van het gezellige stappen!

 

Stiefzuster Petra:

Petra van den Vegte is eveneens een goede vriendin van Assepoester en viert al carnaval sinds haar eerste stapjes. Die stapjes zijn uitgegroeid tot grote stappen. Als puber in wit overall, met vriendinnen tot in de late uurtjes en nu samen met de vriendengroep Balatri Suolli. Petra is moeder van Demi en Mick. Gelukkig zijn ook zij besmet met dit virus.

Artikel delen:

Reageer