Prins PEC 1 is de nieuwe stadsprins in Zwolle

Zwolle – Stadsprins PEC1 is de nieuwe Stadsprins van Sassendonk voor het seizoen 2014-2015. De prins is in het dagelijks leven bekend als Jurian Meijntjes. Dat werd zaterdagavond 23.11 uur bekend gemaakt tijdens de Sassendonkse Zittingsavond in de Nieuwe Buitensociëteit, toen de nieuwe prins uit het Eileuversnest tevoorschijn kwam. Meijntjes was onder andere oud- voetballer bij het eerste van VV Berkum. Verder is Meijntjes werkzaam bij Lease Unlimited Zwolle, mede organisator van Gold Party Zwolle 2010 en speler / coach bij beachvoetbal PBSZ De Pelikaan. Adjudant Dick Terwisga is Key account manager bij Berendsen, een bedrijf gespecialiseerd in bedrijfskleding, terwijl adjudant Nardus de Vries een eigen bedrijf runt: G&N Recycling.

prins_pec_1_web.jpg 

Niet het winnen van de KNVB – Beker of de Johan Cruyffschaal, maar een docent in Tilburg bezorgde de nieuwe Stadsprins jaren geleden al de naam PEC. Meijntjes studeerde namelijk in Tilburg sporteconomie en communicatie en vanwege zijn Zwolse afkomst noemde de docent hem PEC. Toch is er wel terdege een hechte band met de plaatselijke voetbalclub. Jurian zat er op de voetbalschool en was als pupil ooit “mascotte van de week”. Het programmaboekje van de wedstrijd van PEC Zwolle tegen FC Wageningen op 23 augustus 1989, waar hij als mascotte in staat, koestert hij nog steeds. Vader Cees Meijntjes was lange tijd elftalbegeleider van het eerste en hij heeft onlangs zijn functie in de Raad van Commissarissen bij PEC Zwolle neergelegd.

 dsc_3471.jpg

 dsc_3436.jpg

dsc_3441.jpg

Meer foto’s via Lees verder… 

Broer Diederik Meijntjes is tegenwoordig belast met de wedstrijdorganisatie bij de eredivisionist. Voetbal loopt dus als rode draad door het leven van Meijntjes maar ook van zijn beide adjudanten. Net als Prins PEC I is adjudant Dick Terwisga (41) van oorsprong afkomstig uit Berkum. Hij staat de nieuwe Stadsprins terzijde als adjudant Rechtsbuiten. Beiden zijn  overigens ook actief in de organisatie van de jaarlijkse Sassendonkse Heerenzitting. Een evenement aan de vooravond van carnaval in de Nieuwe Buitensociëteit.  

 

De Prins speelde lange tijd bij de v.v.Berkum, maar met zijn boezemvriend Nardus de Vries (38) voetbalde hij ook vele jaren bij Be Quick 28. Nardus zal het komende carnaval de Prins als adjudant Linksbuiten terzijde staan.

 

Voetbal domineert dus, maar bij zijn aantreden zei de nieuwe Prins van Sassendonk “Sport verbroedert en PEC Zwolle is hiervan een goed voorbeeld voor de regio. Maar naast PEC worden er diverse sporten op topniveau beoefend. Denk aan volleybal, basketbal en zeker ook de HC Zwolle, een topclub in spé!”. De oud- Stadsprinsen, het Vorstendom der Eileuvers, hebben dit seizoen dus duidelijk een topfitte sportliefhebber gekozen als nieuwe Stadsprins. 

 

Voor Jurian wordt het komende seizoen in meerdere opzichten een spannend seizoen, rond het carnaval verwacht de vrouw van Prins PEC I, Lynsey Dikmans een tweede kind. Het paar heeft al een dochter Novi (6 jaar). Lynsey kreeg overigens het carnaval met de paplepel ingegoten. Afkomstig uit Roermond werd vroeger vaak carnaval gevierd in Maastricht.  

 

Jet van Beek -bekend van La Jet Lingerie – is de partner van Dick Terwisga (adjudant Rechtsbuiten) en Nardus de Vries (adjudant Linksbuiten) is getrouwd met Evelien. Zij hebben twee dochters, Noa  (vier jaar) en Zoë (ruim een jaar).

 dsc_3390.jpg

dsc_3402.jpg

dsc_3404.jpg

dsc_3409.jpg

dsc_3415.jpg

dsc_3429.jpg

dsc_3468.jpg

dsc_3484.jpg

verzamel.jpg  

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Deze Meijntjes, net als een vorige prins Hans Paul Visscher, voorheen nooit bij de carnaval gezien. Had eigenlijk een Dinkelberg verwacht dit keer.


  Maak melding

 2. “Het ware te wensen dat alle mensen met al hun gebreken zichzelf eens bekeken Dan zouden ze het praten over anderen wel laten”…. Mooie spreuk die o zo waar is… 🙂


  Maak melding

 3. Beste mensen,
  Gebruik dit medium aub niet om vanuit een anonimiteit (lekker makkelijk is dat) mensen te beschuldigen of zwart te maken. Wees liever trots op onze mooie stad en mensen zoals Jurian welke oprecht geïnteresseerd zijn, betrokken en veel doet voor onze mooie stad.  Maak melding

 4. Waarom verwijdert WLZ berichten van mensen die kritiek hebben op de verkiezing van prins PEC??? Moeten er zaken verborgen blijven?? Mogen bepaalde dingen niet gezegd worden? Te gek voor woorden!!


  Maak melding

 5. @marc038: ik kan niet voor de redactie van Weblog Zwolle spreken, maar ik gok dat het met het volgende te maken heeft.
  Wanneer je reageert, dien je je aan de wet te houden. Dat is het criterium waarop de redactie modereert.

  In het wetboek van Strafrecht staat artikel 261. Dit artikel beschrijft duidelijk dat smaad strafbaar is.

  Smaad is het zwartmaken van een ander door deze in het openbaar van feiten te beschuldigen waaraan hij of zij zich schuldig zou hebben gemaakt, zonder dat wordt gehandeld uit noodzakelijke verdediging of dat te goeder trouw kon worden aangenomen dat deze feiten waar zijn en dat het algemeen belang vereiste dat de feiten naar buiten werden gebracht. Het doel is het ruïneren van de reputatie van het slachtoffer.  Maak melding

 6. Heb je ooit zoiets stoms gezien als “carnaval”?
  Volwassenen die zich verkleed nog dommer gedragen dan het achtereind van een varken.
  Ik zal wel een veel te nuchtere Fries zijn om dit te kunnen begrijpen.


  Maak melding

 7. Deze Prins heeft het ‘vermogen’ om er een feest van te maken.Gewone jongeman enn benaderbaar, iets wat een stadsprins moet ‘bezitten’,samen met zijn adjes gaat hij er een mooi feest van maken.O br wie jij ook bent je bent slecht geïnformeerd over het mooiste feest. ..jij viert het duidelijk niet.


  Maak melding

 8. haha, jullie doen als of die Meintjes een raadslid wordt oid.

  Het is niet mijn feest, maar goed ik vind de humor er om heen wel leuk.
  Carnaval is een zot feest, haal al het slijk maar naar boven van deze prins, maar het zal hoogstens alleen maar voor originele ludieke reacties kunnen zorgen.

  En Carnaval is maar 4 dagen. Fries zijn is ook niet alles..  Maak melding

 9. Ja, want als je niet van carnaval houdt, dat zelf niet leuk vindt, mag je dat niet zeggen, want anders ben je een azijnzeikerd. Fijn he, vrijheid…


  Maak melding

 10. Jasper, vrijheid van meningsuiting betekent dat je alles mág zeggen wat je vindt (binnen de grenzen van de wet, uiteraard), maar betekent niet dat je altijd alles móet zeggen wat je vindt.
  Ik vind dit artikel een mooi voorbeeld. Voor de mensen die van carnaval houden is dit nieuws dat ze zal interesseren; voor de mensen die er niet van houden niet. Waarom voelen mensen die er niet van houden zich genoodzaakt om dat hier te melden inclusief hun negatieve beeld van het feest en de feestgangers (zuipen, vreemdgaan, dommer dan het achterend van een varken)? Of de feestgangers zich er iets van aantrekken of niet, niemand kan beweren dat dat soort reactie bijdragen aan verhoging van de feestvreugde. Het een ander opdringen van je mening over iets waarvan niemand je verplicht om eraan mee te doen en waar je verder ook (nauwelijks) last van kunt hebben, kun je inderdaad azijnzeiken noemen.
  Leven en laten leven en wellevendheid zijn prettige eigenschappen.  Maak melding

 11. @mij, Dat vind jij, een hoop anderen zullen dat niet beamen. En niet iedereen is laveloos en onnozel. Het lijkt mij dat je het nog nooit echt gevierd hebt, de essentie niet eens kent en genoeg hebt aan een aanname om een mening te vormen. Dat bedoel ik nou met bekrompen Fries!! Dan maar liever onnozel op een carnavaleske manier!! Alaaf!!8)


  Maak melding

 12. Reactie op bericht van tebbie op 15-11-2014:
  ik heb 2 broers en 2 neven die Dinkelberg heten, dus er is keuze voor een volgende keer.:)


  Maak melding

Reageer