Hatto Heim laat WVF met lege handen achter (1-2)

Westenholte- Ondanks een licht veldoverwicht en mooie kansen heeft WVF opnieuw een gevoelige nederlaag geleden tegen middenmoter Hatto-Heim. De 1-1 ruststand werd bereikt door doelpunten van Erik van ’t Ende (0-1) en Ard Slot die een penalty feilloos inschoot. Na rust maakte Maarten Teuben dankbaar gebruik van het rommelig verdedigen van de Blauwwitten. (1-2) WVF blijft door deze nederlaag tot onderste regionen van de 2e klasse H veroordeeld en hoopt op betere tijden. 

Vijf rode fakkels van de K-side begeleidden de opkomst van WVF en de Veluwse tegenstrever Hatto-Heim. WVF ging goed van start en Ard Slot zag na 4 minuten teleurgesteld zijn lob in de handen van de Hatto-Heim goalie belanden. WVF werd sterker en kansrijker. Ook Martijn Ruijsch kon met een harde schuiver het net niet vinden. Na ruim 20 minuten leidde één van de schaarse aanvallen van Hatto-Heim wel tot resultaat. Erik van ’t Ende wist van dichtbij raak te schieten. (0-1) Scheidsrechter Mellendijk legde na een half uurtje spelen de bal op Hatto-Heim-stip. Na een opstapeling van ernstige overtredingen, waartegen hij tot verbazing van alles en iedereen niet optrad, gaf hij  als “goedmaker ” aan WVF de kans gelijk te komen. Ad Slot faalde niet en haalde de trekker feilloos over.(1-1)

Na de thee moesten Jan Ewoud ten Brinke en Danny Reijnders het veld ruimen voor Peter Opdam en Arjen Horst. Al in de 50e  minuut was het opnieuw raak. Het rommelige verdedigen werd door Maarten Teuben genadeloos afgestraft.(1-2) Beide coaches wisselden. Voor WVF maakte Jeroen van Leeuwen zijn opwachting ten koste van Martijn Riphagen. WVF had het betere van het spel terwijl Hatto-Heim gevaarlijk counterde. De onderkant van de lat voorkwam een grotere nederlaag. WVF bleef moedeloos de aanval zoeken maar kon de kansjes niet verzilveren. De scheids liet in de laatste minuten van de strijd zien dat hij de kaarten weldegelijk op zak had. Hij trakteerde beide teams ruimschoots, waar hij eerste helft verzaakte. 

“Het zit ‘m niet mee”, sprak routinier Peter Opdam na afloop. “Er zit genoeg voetbal in de ploeg. De spitsen kunnen goed voetballen, maar het scoren laat ons in steek. Het 1e klasserschap blijft er sowieso in zitten”,sloot hij optimistisch af. “Zwaar balen”, zei de moegestreden middenvelder Ard Slot. “Eerst punten pakken en het goede gevoel moet dan weer terugkomen.”

Mariënberg is de volgende horde. Na wat struikelingen volgt zeker de spurt.

Door : John Ruijsch

Artikel delen:

Reageer