Sinterklaasintocht Zwolle Zuid

Zwolle – Met pakjesavond in het vooruitzicht, wordt er in Zwolle-Zuid weer een Sinterklaasintocht georganiseerd. Dit jaarlijkse evenement vindt plaats op zaterdag 22 november. "We willen er een leuke dag van maken met z’n allen", vertelt Klaas de Gooijer namens de organisatie. Alle kinderen zijn dan ook van harte uitgenodigd om Sinterklaas een warm welkom te heten in deze wijk.

De intocht zal om 11.00 uur beginnen bij de Forelkolk. Kris kras door de wijk van Zwolle-Zuid heen zal deze tocht eindigen bij het winkelcentrum. Sinterklaas zal de tocht per paard afleggen. De Pieten die hij meebrengt, zullen niet anders zijn dan anders. "We hoeven geen regenboogpieten of andere Pieten te verwachten. Want wat een traditie is, moet een traditie blijven", vindt De Gooijer.

Wanneer Sinterklaas is aangekomen in het winkelcentrum zal hier een podiumkar klaar staan waarop hij uitgebreid ontvangen wordt. "Sinterklaas doet hier een toespraak en de kinderen kunnen hem verwelkomen", laat De Gooijer weten. Aan het einde van dit welkom zal er een disco plaatsvinden, om zo de ochtend feestelijk af te sluiten.

Maar deze intocht is niet de enige dag waarop Sinterklaas van de partij is in Zwolle-Zuid. Op woensdag 26 november vindt er een voorleesmiddag plaats. Op deze middag speelt een pianist sinterklaasliedjes waarna de goedheiligman zal gaan voorlezen aan de kinderen. "Ook wordt er weer een tekenwedstrijd georganiseerd", vertelt De Gooijer. "Kinderen kunnen hun tekening inleveren en zo meedoen aan deze wedstrijd." Ook hiervoor zijn alle kinderen uitgenodigd om een tekening in te leveren en zo kans te maken op leuke prijzen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Sinterklaasintocht Zwolle Zuid”

  1. Toppie, lezende “De Pieten die hij meebrengt, zullen niet anders zijn dan anders”. De ‘ethische’ miereneukers en fijnslijpers, hebben wel een klein puntje denk ik, een heel klein puntje zie ik ook wel. Maar toch, mooi feestje.
    Zulk gedonder als in Amsterdam en Gouda moeten we niet hebben in Zwolle lijkt me.

  2. De Pieten die hij meebrengt, zullen niet anders zijn dan anders. “We hoeven geen regenboogpieten of andere Pieten te verwachten. Want wat een traditie is, moet een traditie blijven”, vindt De Gooijer.

    Oh, oh, zeg dit nou niet meneer de Gooijer. Het Sinterklaasfeest moet een feest voor iedereen zijn. En je weet hoe gekkies hier op kunnen reageren…

  3. Ik blijf me er over verbazen dat een traditie die al 100 jaar verandert en aangepast wordt, vanaf dit jaar keihard in beton gegoten moet worden.

  4. Route tussen 11:15 en 12:00:

    Schellerbergweg ⤢ Van Laersweg ⤢ Zwarteweg ⤢ Damhertveld ⤢ Elandveld
    ⤢ Hazenveld ⤢ Konijnenveld ⤢ Egelveld ⤢ Eekhoornveld ⤢ Luzernevlinder ⤢
    Citroenvlinder ⤢ Landsheerlaan ⤢ Van Hackfoortmarke ⤢ Van Harenmarke
    ⤢ Van Hackfoortmarke ⤢ Van Coevordenmarke ⤢ Bentinckmarke ⤢
    Van der Grondemarke – Heerkensmarke ⤢ Gedeputeerdenlaan ⤢ Oldeneelallee
    ⤢ Spoor over ⤢ Patriottenlaan ⤢ Van der Capellenstraaat

Reacties zijn gesloten.