Vriendschapscursus voor volwassenen

Zwolle – In februari 2015 start De Kern in Zwolle in samenwerking met MEE IJsseloevers een cursus Vrienden maken en houden. In deze cursus leert u hoe u nieuwe vriendschappen aangaat, opbouwt en onderhoudt.

Vrienden maken en houden is niet altijd gemakkelijk. In deze cursus maakt u de balans op van de vriendschappen in uw leven, bekijkt of er oude vriendschappen zijn die aangehaald kunnen worden en welke stappen u kunt zetten om dit te bereiken. In de bijeenkomsten worden theorie en oefeningen afgewisseld. Deelnemers werken aan persoonlijke leerdoelen, delen ervaringen, steunen elkaar en zijn elkaars oefenpartners.

De cursus bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten en wordt gehouden op de dinsdag van 14.30 – 16.30 uur in Zwolle. Bij voldoende aanmeldingen start de cursus 17 februari 2015. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers en wordt begeleid door twee maatschappelijk werkers. Deelname is gratis.

Informatie en aanmelding
Hebt u vragen over de cursus dan kunt u contact opnemen met het cursusbureau van De Kern maatschappelijke dienstverlening via 038 – 4569700 of sec@stdekern.nl. Aanmelden voor deze cursus kan telefonisch of via het online aanmeldformulier op onze website www.stdekern.nl onder groepswerk.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

21 gedachten over “Vriendschapscursus voor volwassenen”

  1. Ik zie bij bepaalde reageerders een beetje eenzame toetsenbordtijgers voor me die dag en nacht achter het scherm zitten. Misschien dat Jacob daarop hint? 😉

  2. @Japser, wou je zeggen dat je in het echt anders bent dan wat je vandaag in deze tweet de wereld in stuurde? En dat we jou verkeerd zien? Dat je in het echt wel volwassen bent?

  3. Overigens kan ik de persoonlijke steken niet echt waarderen. Je opmerking suggereert dat ik hier niet volwassen over kom. Pure nonsens, naar mijn mening.

  4. @Japser sinds je jezelf pertinent in het middelpunt van de belangstelling wenst te positioneren.
    Een stalker heb je niet, daarvoor vind ik je niet interessant genoeg, maar je profielfoto hier levert op Google Image Search treffers op. 😉

    In ieder geval is er in je manier van communiceren weinig vriendschappelijks te vinden, iets waar bovenstaand artikel wel op doelt. Wanneer je steeds onderlinge verschillen wilt uitvergroten door middel van extra benadrukken van je eigen standpunten, vervaagt een volwassen en vriendschappelijke manier van discussieren.

  5. Ik zoek de verschillen op? Daar waar ik ageer tegen het stigmatiseren en generaliseren van buitenlanders? Ik zoek verschillen? Ik zoek overeenkomsten vriend. Het spijt mij dat mijn mening wat dat betreft vaak niet overeenkomt met de mening van mensen die liever wel alle vreemdelingen op één hoop willen gooien.

  6. En Jasper heeft de discussie weer naar vluchtelingen, vreemdelingen gedrukt ‘zucht’

    Jasper voelde zich kennelijk aangesproken op topicstarter, Jasper je hoeft nie te reageren hoor, voel je een dwang om dat wel overal op te doen dan is er hulp. 😉

  7. Zo’n cursus is absoluut niet overbodig, als ik om me heen kijk en mensen spreek zijn er nogal wat die totaal geen vrienden hebben of zo’n relatie niet normaal kunnen onderhouden. Lang leve de individualisatie.

  8. @Derk nee, eigenlijk niet. Ik heb meer dan genoeg vrienden, maar ik was wel benieuwd waar/wie de topicstarter op doelde.

    @benjie jullie zijn allemaal mijn WLZ vrienden. Jullie zorgen voor een leuke tijd alhier 🙂

  9. Geven ze ook cursussen zeg maar voor de mensen die bepaalde vriendschapen wel willen beëindigen maar dat dan op een waardige manier doen…

  10. Ik voel wederom veel liefde in alle reacties hier… ik heb jullie ook enorm gemist… 😀

    Zonder gekheid: aan de reacties hier te zien, hebben veel mensen in elk geval wat aan een online cursus! Als het in het dagelijks leven ook zo ging, waren we allemaal depressief… Communicatie-cursussen zijn nooit overbodig in onze huidige maatschappij!

Reacties zijn gesloten.