Groot Sinterklaasfeest voor gezinnen Voedselbank

Zwolle – Op zaterdag 22 november organiseren Studio TaS, Song & Dance Academie, Landstede Event & Organisatie en Patricia Gieling de vijfde editie van ‘Het Grote Sinterklaasfeest’ in het Landstede Theater aan het Dokterspad 2 in Zwolle voor gezinnen die zijn aangesloten bij de Voedselbank Zwolle. 

 

sinterklaasfeest_voedselbank_zwolle_2.jpg 

 

De dag heeft een extra feestelijk tintje vanwege het lustrum. Initiatiefnemer en organisator Rob Teitsma van Studio TaS: “Het is toch prachtig dat we al 5 jaar kinderen blij kunnen maken met zo'n Sinterklaasfeest en uiteraard een mooi cadeau? Gelukkig hebben we een vaste sponsorkring, die ons hierin al die jaren ondersteunen”. Toch bleek dit jaar er een tekort aan financiën te zijn om cadeau’s te kopen. Maar dankzij de kerk De Fontein, die hun opbrengst van een kleding- en speelgoedbeurs doneerde, was dit probleem al grotendeels opgelost. Het gat in de begroting dat er nog was, werd overigens deze week nog door een anonieme en gulle gever ingevuld. Mede-organisator Christian Spaay van Song & Dance Academie: “Dankzij deze gulle gift kunnen we ons lustrum nog meer luister bij zetten. Het is namelijk een dusdanig bedrag, dat we dit jaar extra grote cadeau’s kunnen kopen voor de kinderen”.

Ongeveer 140 kinderen zullen dus op 22 november blij verrast worden door Sinterklaas, als zij om 17.00 uur die dag hun grote cadeau en ook een goodiebag mogen ophalen. Deze laatste is extra gevuld, met een extra cadeautje van www.light-strike.nl. Maar voor dat dit zover is, worden de kinderen en hun ouders om 15.00 uur verwelkomt door de Pietenband de Kleikloeten en staat er in de ontvangstruimte koffie, thee, ranja en een speculaaskoek van de Stadsbakker voor ze klaar. De feestelijke middag werkt naar een hoogtepunt toe in het Landstede Theater met een spannende Sinterklaasmusical van de studenten van de Song & Dance Academie. Alvorens de kinderen hierna hun lang verwachte cadeau ophalen is er nog de mogelijkheid om op de foto te gaan met Sinterklaas en de foto later afgedrukt op te halen. Is er dan alleen aan de kinderen gedacht? Nee, want de moeders worden door beauty-blogster Miss Lipgloss verwend met een leuke verrassingscadeautje.

 

In één van de duurste periodes van het jaar is het Sinterklaasfeest voor sommige kinderen een feest van overdaad, maar 1 op de 9 kinderen in Nederland leeft in armoede en voor hen is het niet vanzelfsprekend om veel en grote cadeau’s te krijgen. Teitsma: “Het blijft toch schrijnend dat dit in Nederland kan. Gelukkig kunnen wij daar met onze vrijwilligers, De Voedselbank, vele Landstede-studenten en sponsoren een steentje aan bijdragen. Het is ook mooi om te zien hoe Zwolle zich inzet voor de minima. Laatst zaten we bij elkaar met verschillende organisaties en personen, die zich tijdens Sinterklaas en kerst inzetten voor de minima. Nu is Hét Grote Sinterklaasfeest uiteraard een heel mooi initiatief, maar petje af voor al die andere personen, organisaties en kerken die zich heel hard inzetten om voor de minima er toch mooie feestdagen van te maken. Daar mag ook best wel eens wat meer aandacht voor zijn”. 

 

Aandacht voor Hét Grote Sinterklaasfeest zal er dit jaar in ieder geval zijn. Het feest is ook bij KRO Kruispunt opgevallen.Zij zullen een reportage maken, waarin de voorbereidingen en Hét Grote Sinterklaasfeest in beeld gebracht wordt. Spaay: “We zijn zeker blij met deze aandacht. Zo hopen we toch bij meer personen en bedrijven onder de aandacht te komen in de hoop natuurlijk dat zij ons volgend jaar willen ondersteunen om er zo een nog groter Sinterklaasfeest van te maken voor nog meer kinderen”. De reportage zal op zondag 30 november worden uitgezonden.

 

Mocht u ook een bijdrage willen leveren of nog mogelijkheden zien voor sponsoring dan kunt u via sinterklaasfeest@studiotas.nl contact opnemen met Studio TaS. Uw gift en ideeën zijn van harte welkom. 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer