Interkringwedstrijd synchroonzwemsters Swol 1894

Het zwemseizoen voor de synchroonzwemsters van Swol 1894 is weer begonnen. Traditiegetrouw is de hele ploeg meisjes eerst op kamp geweest, dit om de onderlinge band tussen meisjes en trainsters te versterken. Dit jaar hadden de trainsters het thema China uitgekozen en het hele weekend werden er dan ook spelletjes en speurtochten gedaan in deze sfeer. Naast gezelligheid staat ook het trainen weer op de agenda en de eerste wedstrijden kondigen zich ook alweer aan.

Op 20 oktober aanstaande zal de ploeg senioren, bestaande uit Natasja van Schupppen, Joselien van Schuppen, Charlotte van Schuppen, Rosannne Wolthuis en Cheryl Dul gaan proberen om hun tweede limit te behalen. Als ze deze halen zijn ze verzekerd van een plek op de Nederlandse Kampioenschappen. Voor Rosanne en Cheryl zal het de eerste wedstrijd zijn waarin ze voor de senioren uitkomen. De wedstrijd wordt gehouden in Utrecht. Het gaat hier om een interkringwedstrijd, wat inhoudt dat het een landelijke wedstrijd is.

Dat er talent rondzwemt bij de afdeling synchroonzwemmen Swol 1894 hadden de trainsters al lang gezien. Als dat talent dan wordt gezien door een ander is dat heel leuk. Zo werden Saskia Gehrels, Cheryl Dul en Melina Christen uitgenodigd om mee te komen zwemmen bij de districtploeg age 2. Een hele eer voor de meisjes omdat alleen de beste meisjes van het district hiervoor worden gevraagd.

Ook Charlotte van Schupppen zwemt mee bij het district maar dan in de ploeg junioren. Dit is een leeftijdscategorie hoger. Nienke Wildeman werd uitgenodigd door de KNZB om mee te komen doen aan een spinningstartersdag. Dit is een dag waarop talentvolle meisjes door de bondscoach worden getraind. Ook krijgen ze diverse workshops over bijvoorbeeld voeding en lootscholen.  De dag is bedoeld als beloning voor een goede prestatie en om de meisjes even te laten ‘snuffelen’ aan topsport. Nienke werd voor deze dag uitgenodigd vanwege haar prestatie eerder dit jaar op de synchrobeat, het Nederlandse kampioenschappen voor meisjes tot 15 jaar. Nienke werd hier 4e met haar solo in de catogorie age 1.

Artikel delen:

Reageer