Politie Zwolle-Oost fietst voor goed doel

Op maandagochtend 24 september zijn de acht fietsers en de twee begeleiders, die zich de afgelopen week in het zweet hebben gewerkt op hun ijzeren ros, feestelijk ontvangen aan het politiebureau Zwolle-Oost aan het Simon van Slingelandtplein. Ruim 1.500 kilometer, van Zwolle naar Rosas in Noord-Spanje, is er in zes dagen afgelegd door de acht fietsers en hun begeleiders. Maar zeker niet voor niets, in totaal wisten ze met behulp van sponsoren EUR 11.000,- bij elkaar te fietsen voor stichting ‘Doe een wens’.

In september 2006 vatte een aantal sportieve politiemensen van wijkteam Zwolle-Oost het idee op om in hun vrije tijd een sportieve uitdaging aan te gaan voor een goed doel. De collega’s zetten zich namelijk ook naast hun politiewerk graag in voor de maatschappij. Dit resulteerde al gauw in een gesponsorde fietstocht naar Spanje voor het goede doel stichting “Doe een Wens”. Na maanden van intensieve trainingen in de vrije uurtjes was het zaterdag 15 september dan eindelijk zover. De fietsers stapten op de fiets voor hun eerste ‘etappe’ richting Valkenburg. En daarna volgden er nog vijf fietsdagen waarop soms 300 kilometer per dag werd afgelegd. Op donderdag 20 september hebben de sportievelingen eindbestemming Rosas bereikt zonder noemenswaardige blessures. In zes dagen tijd is er door hen dus een afstand van 1.500 kilometer afgelegd.

Foto’s : Marcel van Saltbommel

Feestelijk onthaald
Na wat welverdiende rust zijn de sportieve mannen begonnen aan de terugreis en arriveerden ze vanochtend weer in Zwolle. Hier werden ze feestelijk onthaald door familie, naaste collega’s en natuurlijk stichting ‘Doe een Wens’. Want, geld binnen krijgen voor stichting ‘Doe een wens’, daar draaide het natuurlijk om! Naast de sportieve prestatie die er is geleverd, is het natuurlijk geweldig dat sponsoren het mogelijk hebben gemaakt om die cheque van EUR 11.000,- te overhandigen aan stichting ‘Doe een wens’. Met dit geldbedrag kan de stichting weer veel droomwensen van zieke kinderen in vervulling laten gaan.

Website  www.politiefietstvooreenwens.nl
De op de internetsite (politiefietstvooreenwens.nl) genoemde sponsoren hebben allen actief bijgedragen in het realiseren van de fietstocht als in de financiële bijdrage ten behoeve van de Stichting. Maar daarnaast kunt u op www.politiefietstvooreenwens.nl ook het reisverslag lezen. En zo kunt u meelezen met de ervaringen van de fietsers!

Artikel delen:

Reageer