Bestuurder Arend Runia stopt bij Landstede

Zwolle – Arend Runia heeft zijn bestuursfunctie bij Landstede Groep neergelegd. Volgens Henk van der Sar, voorzitter van de Raad van Toezicht van Landstede Groep, is hij zelf tot dit besluit gekomen, omdat er geen basis meer bleek te zijn voor verdere samenwerking binnen het College van Bestuur en met de Raad van Toezicht.

De heer Runia heeft te kennen gegeven de situatie te betreuren en besloten zijn werkzaamheden neer te leggen. Hiermee geeft hij alle ruimte aan het College van Bestuur om het ingezette verandertraject met kracht voort te zetten. Met het vertrouwen van de Raad van Toezicht gaan Theo Rietkerk, als voorzitter en Kees Blokland voorlopig samen verder als College van Bestuur van Landstede Groep.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Bestuurder Arend Runia stopt bij Landstede”

  1. Theo Rietkerk:
    Burgemeesterszoon uit Kampen (zoon van de eerste RPF-burgemeester), die vijf jaar als CDA-Tweede Kamerlid woordvoerder politie, criminaliteitsbestrijding en veiligheid was. Lidmaat van een klein, van de Gerefomeerde Kerken afgescheiden, kerkgenootschap. Voor hij Kamerlid werd algemeen juridisch medewerker landelijk gebied van de provincie Overijssel en projectleider plattelandsvernieuwing. In de Kamer was hij tevens secretaris van zijn fractie. In 2003-2014 was hij lid van Gedeputeerde Staten van Overijssel belast met ruimte, wonen en milieu. Sinds 1 november 2014 is hij bestuursvoorzitter van een onderwijsorganisatie.

  2. Landstede staat onder verscherpt toezicht. We weten dat financieel de ene na de andere blunder wordt geschoten. Een actueel feitje: International School Eerde als onderdeel van de Landstede Groep stevent nu af op 1,2 milj. verlies over 2014. Wie gaat dat betalen? En al wéér gaat maatschappelijk geld van een MBO-instelling naar een of andere vage club uit Apeldoorn (Parkendaal) die daar nu de scepter zwaait. O, ?? ik begrijp het al, ?? dat komt natuurlijk door die bestuurders die zijn weggestuurd. NB. de zittenblijvende bestuurder Kees Blokland heeft eerst Rob van Kessel er uitgewerkt (september ??14), en nu dus Arend Runia. My god, wanneer gaat deze man zélf eens? Volgens mij was Runia namelijk nog de enige die een beetje zakelijk was, verstand van geld had en je op zijn woord kon geloven. Ik weet niet of ik, als ik Theo Rietkerk was, wel zo blij zou zijn met Blokland aan mijn rechterkant: veel woorden, weinig inhoud en grote, heel grote problemen die hij zelf veroorzaakt. Als leeswijzer zou ik Theo Rietkerk aanraden: ⤽Een lastig gesprek⤝, Adviescommissie Behoorlijk Bestuur, september 2013.

Reacties zijn gesloten.