Zwolle stimuleert biologische landbouw

Wethouder Peter Pot heeft vanochtend pachtcontracten getekend met 3 biologische boeren. Het is beleid van de gemeente Zwolle om de biologische landbouw te stimuleren door gemeentelijke gronden te verpachten aan biologische boeren. Wethouder Pot: ‘Ik ben tevreden dat het gelukt is om zo de biologische landbouw in Zwolle te stimuleren’.

De gemeente Zwolle heeft een strategische voorraad grond van circa 900 hectare. Dit is grond waar de gemeente op termijn plannen wil uitvoeren voor bijvoorbeeld woningbouw of natuurontwikkeling. De gemeente Zwolle beheert deze gronden volgens de uitgangspunten in het Transparant Grondbeleid. Eén van de uitgangspunten is het verpachten aan Zwolse biologische landbouwers als zich daartoe mogelijkheden voordoen.

De contracten die nu zijn gesloten betreffen twee schapenboerderijen en een melk-rundveeboerderij. De gronden liggen bij Westenholte, Langenholte en Herfte. De contracten zijn voor 6 jaar afgesloten. De totale oppervlakte van de verpachtingen is 23 hectare. De boeren gaan deze gronden in de komende jaren omvormen van reguliere landbouw naar biologische landbouw.

Artikel delen:

Reageer