Prinsenbal van d’Oelewappers

Zwolle – Zaterdagavond 22 november was het weer razend druk in de café Vrolijkheid met carnavalsvierders uit Zwolle en verre omstreken. Carnavalsvereniging d’ Oelewappers vierden haar jaarlijkse Prinsenbal. Er werd afscheid genomen van Prins Erik, met zijn Adjudanten Links en Rechts en zijn Hofnar Belletje. De hofresidentie barste bijna uit haar voegen van het daverende feestgedruis. Na zijn laatste plichtplegingen, zoals het ontvangen van de bezoekende carnavalsverenigingen, het luisteren naar en houden van toespraken, werd (oud) Prins Erik uit zijn functie ontheven en werd door de Raad van Elf op gepaste wijze heen gestuurd.

22-11-2014__nieuwe_prinses_voor_de_oelewappers-de_vrolijkheid_01.jpg 

Er werd door CV d’ Oelewappers ook weer een oude traditie nieuw leven ingeblazen, en dat is het opnieuw tonen en dragen van het verenigingsvaandel bij officiële gelegenheden. Deze is door één van de oprichters van d’ Oelewappers, Hennie Hoes, officieel aan het bestuur overgedragen.

22-11-2014__nieuwe_prinses_voor_de_oelewappers-de_vrolijkheid_03.jpg 

22-11-2014__nieuwe_prinses_voor_de_oelewappers-de_vrolijkheid_04.jpg

22-11-2014__nieuwe_prinses_voor_de_oelewappers-de_vrolijkheid_02.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

Ook kon het bezoekende publiek deze avond kennismaken met de nieuwe hofmuzikanten van d’ Oelewappers, namelijk (en zo noemen zij zichzelf) het straatorkest de Deurbloazers uut Deaventer. Om elf over elf was het dan zover, de bekendmaking van de nieuwe Hoogheid der Oelewappers. Gehuld in een zwarte cape met geborduurde vlinders werd de aanstaande Hoogheid door de Grootvorsten de zaal binnen geleid. Aan ons werd voorgesteld, Prinses WéJé de 50ste Hoogheid van d’ Oelewappers en haar Adjudant, genaamd, Vriendinnetje. In het dagelijks leven luisterend naar de namen Willeke Timmerman en Ankie ter Steege, werden deze dames hartelijk ontvangen door de vele carnavalsvierders. Beide dames zijn geen onbekenden binnen het Sassendonkse. Al jaren zijn zij gastdames bij CV d’ Oelewappers, maar deze taak zal dit seizoen door anderen ingevuld gaan worden. Na nog een paar gezellige uurtjes onder leiding van Lieferst Sound en de Deurblaozers was het feest al weer (te snel) afgelopen.  

22-11-2014__nieuwe_prinses_voor_de_oelewappers-de_vrolijkheid_06.jpg22-11-2014__nieuwe_prinses_voor_de_oelewappers-de_vrolijkheid_07.jpg22-11-2014__nieuwe_prinses_voor_de_oelewappers-de_vrolijkheid_08.jpg22-11-2014__nieuwe_prinses_voor_de_oelewappers-de_vrolijkheid_09.jpg
Artikel delen:
Reacties 5
  1. – editted – – een gezellig feest zoals in de vrolijkheid een welkome afwisseling. Sommige , hebben hier geen ervaring mee. In ieder geval iedereen die carnaval een warm hart toedraagt …..heel veel plezier. En Oelewappers ook veel leut toegewenst,


    Maak melding

Reageer