Voorlichtingsbijeenkomst Lang zult u wonen

Zwolle – Zit u erover te denken om uw huis comfortabeler en veiliger te maken? Zodat u langer met plezier in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen? Kom dan zeker op donderdag 4 december 2014 tussen 14.00 en 16.30 uur naar het wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum voor de voorlichtingsbijeenkomst rond Lang zult u wonen. Op deze Lang zult u wonen-bijeenkomst kunt u ideeën opdoen en advies krijgen.

Installateurs, aannemers en adviseurs van verschillende firma’s staan u graag te woord, bijvoorbeeld over kleine aanpassingen, wat grotere verbouwingen en huisautomatisering. Verder kunt u diverse producten bekijken en sommige uitproberen, onder andere bij de Lang zult u wonen-tentoonstelling. Ook kunt u een afspraak maken voor bezoek aan huis door een vrijwilliger van Lang zult u wonen die graag samen met u de mogelijkheden in uw situatie bekijkt. Waarom Lang zult u wonen?

Lang zult u wonen moedigt bewoners aan om hun eigen woning (meer) levensloopbestendig te maken, onder andere met adviezen, tips en praktijkvoorbeelden. Op de bijeenkomst is voor u informatie beschikbaar in de vorm van folders en brochures. Daarnaast is er de tentoonstelling waarin diverse producten getoond worden. In samenwerking met RTV Oost is een tv-serie gemaakt, die u kunt bekijken via de website www.langzultuwonen.nl, waar u ook veel andere informatie vindt.

Hoe wordt een huis meer levensloopbestendig?
Een paar voorbeelden van mogelijke aanpassingen: een éénhendelmengkraan met gemakkelijke bediening in uw keuken en een veilige thermostatische mengkraan in uw badkamer. Leuningen aan beide zijden van de trap. Een randloze inloopdouche met slipvaste tegels. Weggewerkte drempels (binnen en buiten) en een verhoogde stoep voor uw voordeur. Wat dacht u van het gemak van gordijnen en zonneschermen met afstandsbediening? Of beugels en steunen in badkamer en toilet. En, heel simpel, een mandje onder de brievenbus in uw voordeur? Overal in, en ook om uw huis, kan het wonen vergemakkelijkt worden met betrekkelijk kleine aanpassingen. Als u verder wilt gaan kunt u kiezen voor een slaapkamer en badkamer beneden. In dat geval kan zelfs een aanbouw gewenst zijn. Hoe ingrijpend zo’n verbouwing ook is, vaak blijkt u ook dan voordeliger uit te zijn dan met een verhuizing. En… u kunt dan blijven wonen in uw eigen vertrouwde buurt.

Artikel delen:

Reageer