Check-Je-Kamerweek komt naar Zwolle

Speciaal voor uitwonende studenten lanceerde de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) maandag 24 september een online kamercheck op www.checkjekamer.nl. Deze website geeft concrete stappen om woekerhuren of brandgevaarlijke kamers aan te pakken. Ook kunnen studenten kijken of ze in aanmerking komen voor honderden euro’s huurtoeslag.

De kamercheck komt deze zomer ook naar de studenten toe. Zo gaat de Check-Je-Kamerweek langs een achttal studentensteden, waaronder Zwolle. De LSVb rust een speciale bus uit met laptops waarmee studenten op locatie hun kamer kunnen checken. Voor persoonlijk advies zullen er ook mensen zijn van de LSVb studentenlijn. Zij wijzen studenten verder de weg naar huurcommissie, gemeente, belastingdienst of brandweer. Woensdag 26 september komt de Check-Je-Kamerweek naar Zwolle. Samen met studenten van het Studenten Overleg Orgaan Zwolle (SOOZ) gaat de LSVb om 12.00 uur langs de Gereformeerde Hogeschool. Vanaf 14.00 uur staat de Check-Je-Kamerweek op de Campus van Windesheim.

LSVb voorzitter Lisa Westerveld: “Veel studenten betalen meer huur dan wettelijk toegestaan. Met deze kamercheck kunnen ze optimaal gebruik maken van alle mogelijkheden die er al zijn om deze problemen aan te pakken.” De kamercheck is opgedeeld in drie onderdelen: Huurprijs, brandveiligheid en huurtoeslag. Aan de hand van een korte vragenlijst kunnen studenten snel hun kamer beoordelen. Vervolgens staat stapsgewijs aangegeven hoe studenten het beste hun woonsituatie kunnen verbeteren. Westerveld: “Hopelijk kunnen we een boel studenten advies geven en gaan alle anderen online hun kamer checken.”

Wat mag een kamer van 16 vierkante meter maximaal kosten? Waar vraag je huurtoeslag aan? En hoeveel rookmelders moeten er in een studentenhuis zijn? Op deze en veel andere vragen kunnen studenten vanaf nu de antwoorden vinden op www.checkjekamer.nl.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer