PvdA wil Streetmasters Tour naar Zwolle halen

De Zwolse PvdA fractie wil de StreetmastersTour in 2008 naar Zwolle halen. De Streetmasters Tour is een reizende karavaan die langs Skateparken in Nederland gaat voor wedstrijden op de onderdelen inline skaten, skateboarden, BMX-fietsen, breakdance en streetdance. De stichting Playground die deze Tour organiseert zou graag Zwolle als halte toevoegen aan haar Tour. De PvdA vindt dat dit ondersteund moet worden en stelt daarom vragen aan het Zwolse College.

Al geruime tijd heeft Zwolle de beschikking over een skatepark van wedstrijdkwaliteit bij park de Weezenlanden. Op de internetfora van de “skatescene” heeft dit al landelijke bekendheid opgeleverd. Het is dus niet vreemd dat de Stichting Playground de Zwolse skatebaan graag zou gebruiken als halte voor haar jaarlijkse StreetmastersTour. Deze Streetmasterstour is gebaseerd op de twee belangrijkste exponenten van de Streetculture, dans en sport. Bij Streetmasters bestrijden jongeren in de leeftijd van 12-18 jaar elkaar op de onderdelen inline skaten, skateboarden, BMX-fietsen, breakdance en streetdance, waarbij ze beoordeeld worden door een professionele jury. Naast de wedstrijden worden er ook workshops en demonstraties georganiseerd.

Naast het organiseren van de Streetmasterstour biedt de stichting Playground een educatief traject in de vorm van demonstraties en workshops dat aansluit bij de lessen Lichamelijke Opvoeding en Cultureel Maatschappelijke Vorming.

Tot nu toe zijn deze wedstrijden altijd gehouden in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam, maar Stichting Playground zou graag ook een voorronde in Zwolle houden, vanwege de landelijke bekendheid van de Zwolse skatebaan. Om dit van de grond te krijgen heeft men echter de hulp van de gemeente Zwolle nodig, vooral in de vorm van een subsidie.

De PvdA vindt het belangrijk dat dit initiatief ondersteund wordt. PvdA woordvoerder Frankwin Mussche: “Het is namelijk een initiatief dat aansluit bij de belevingswereld van de hedendaagse jongerencultuur. Dit is een kritische doelgroep, die over het algemeen moeilijk te bereiken is, maar die via sport en cultuur wel goed te bereiken is. Vooral het feit dat het hier gaat om jongeren die niet actief zijn in het reguliere verenigingssporten maakt het extra belangrijk om dit initiatief te ondersteunen. Wij vragen het College daarom om in gesprek te gaan met de organisatoren om de mogelijkheden te onderzoek om dit evenement in 2008 in Zwolle te houden.”

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer