OSO Windesheim reikt eerste masterdiploma’s uit

De Opleidingen Speciale Onderwijszorg (OSO) van Windesheim beleeft morgenavond een primeur. De aanbieder van opleidingen op het gebied van speciale onderwijszorg reikt dan diploma’s uit aan de eerste lichting deelnemers aan de Master Special Educational Needs (SEN).

Sinds vorig jaar zijn de Opleidingen Speciale Onderwijszorg van Windesheim geaccrediteerd om de Master Special Educational Needs aan te bieden. De Master kan gevolgd worden na afronding van een initiële lerarenopleiding primair onderwijs, voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs of volwasseneneducatie en biedt de leerkracht of specialist specifieke onderwijsdeskundigheid op hoogwaardig niveau om effectiever te kunnen werken met leerlingen met (complexe) leer- en gedragsproblemen.

De Master Special Educational Needs kent een eenjarig voltijd- en een tweejarig deeltijdprogramma. Vanaf 18.45 uur worden de voltijdstudenten in het zonnetje gezet. Binnen de Master volgden zij de leerroutes Zorgleerlingen in het primair onderwijs of Remediëren. Om 19.45 uur is het de beurt aan de deeltijdstudenten. Zij volgden een leerroute uit het uitstroomprofiel Inclusief onderwijs, Leerproblemen, Gedragsproblemen of Educatieve zorgstructuur.

Tijdens de historische avond voor de Opleidingen Speciale Onderwijszorg van Windesheim is er persoonlijke aandacht voor alle afgestudeerden. Verder is de avond omlijst met cabaret

Artikel delen:

Reageer