WVF pakt verdiend punt in Drachten

Zwolle – In een bijna winters Drachten wist VV WVF zaterdagmiddag het puntenaantal uit te breiden via een gelijkspel in Drachten. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Boringa die afblies voor circa 350 toeschouwers, waarvan velen vanachter de ramen van de warme kantine toekeken.

De Friezen gingen furieus van start na een minuut stilte in verband met het overlijden van een gewaardeerd lid. Al na 2 minuten moest Gert Schaafsma ingrijpen na een inzet van oud prof Harvey Bischop, onder andere oud prof bij PEC Zwolle. De thuisploeg speelde veelvuldig de lange bal en met scherpe voorzetten werd het centrum, waar Hiro en Robert Jan vanmiddag stonden, bestookt. WVF trachtte met counters gevaarlijk te worden via onder andere Ozhan Kardag die een kopbal net naast zag vliegen. Een forse tegenvaller was het uitvallen van Rob Meyerink die bij een kopduel onreglementair uit balans werd geduwd en hoogst ongelukkig terecht kwam.

Jorben Neuwenhuis nam zijn plek over. Kort daarop een prima pass van Hans Kamping waar Lennart Bril niet genoeg mee kon uitrichten. Jeroen van Brummen liet zich enkele malen gelden vanaf rechts. Richard Bouwmeester werd ook steeds vaker gezocht als hangende linksbuiten en gaandeweg de wedstrijd bleek zijn aandeel op die positie een ruime voldoende. Een solo van Bakels  eindigde in de handen van Gert Schaaafsma. Kort daarop wist hij zijn handen niet voldoende onder een voorzet te krijgen waarna het simpel binnen tikken werd door Peter Jansen Klomp 1-0. WVF reageerde met enkele aardige combinaties en Ozhan kopte de gelijkmaker binnen maar werd afgefloten voor buitenspel. De gasten kregen wel de beste kansen maar deze waren verder niet aan hen besteed.

De tweede helft tapte WVF uit een ander vaatje en speelden directer en bleken de spelers elkaar goed te kunnen vinden. Er werd gestreden door de hele ploeg! De Boys schroomden niet om behoorlijk fysieke middelen te gebruiken. WVF wenste niet te wijken, diende van repliek en de optelsom na de wedstrijd was 8 gele kaarten. Steeds vaker werden de aanvallers bereikt en de hele ploeg toonde meer lef. De Boys werden gevaarlijk en een kopbal belandde tegen de lat.
Jeroen van Brummen’s inzet werd maar net gekeerd. Het spel bleef op en neer gaan en na de wissel Sybren Poppen voor Lennart Bril was het Bas Bouwhuis die zijn pegel van afstand maar net naast zag gaan! De gelijkmaker kwam er toch na het neerhalen van Ozhan door Bischop. Deze had daarvoor al geel ontvangen maar werd “gespaard” door de leidsman, anders had WVF ook eens kunnen ervaren wat een meertal-situatie kan betekenen.

Ozhan schoot de penalty zelf onberispelijk tegen de touwen. Het laatste kwartier bleef ongemeen spannend en de Boys speelden tegen tot over het randje! Jorben Nieuwenhuis werd hiervan de dupe en kon niet verder. Voor hem kwam Christian Brik nog in het veld. Gescoord werd er echter niet meer, zodat er een zwaar bevochten punt mee ging naar Zwolle. Een compliment voor de hele ploeg nogmaals en met een beetje geluk was de eerste overwinning nog een feit geworden de laatste minuten.
Zoals gezegd volgende week thuis tegen SVZW en de laatste voor de winterstop uit naar WHC.

Karakteristieken:
Scheidsrechter  J.S.Boringa
gele kaarten:

WVF:Jeroen van Brummen< Jorben Nieuwenhuis, Sybren Poppen, Robert Jan Stals, Hiro Gnanapragassam
Dr.Boys:     Harvey Bischop, Sicco Brouwer, Peter Jansen Klomp

Toeschouwers: 350

scoreverloop:  39. Jansen Klomp 1-0    75. Ozhan Kardag  1-1  (pen)

Opstellingen:
WVF:
Gert Schaafsma,  Dion Reijnen,  Robert Stals, Hiro Gnanapragassam,, Hans Kamping, Bas Bouwhuis, Rob Meijerink, (Jorben Nieuwenhuis, Kristian Bril), Jeroen van Brummen, Ozhan Kardag, Richard Bouwmeester, Lennart Bril (Sybren Poppen)

Drachtster Boys:
de Jonge, Hamstra, Roosjen, Bischop, Hassan, de Jong,(Tjie a Nijem), Bouwer, Geyik, Bakels,(Wagenaar) Jansen Klomp, (Bodzinga) , Achuna.

Door: Bert Kamerman 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “WVF pakt verdiend punt in Drachten”

  1. ps wat is verdiend verslaggever op voetbal op zaterdag staat duidelijk dat drachten al ruim op voorsprong hadt moeten staan in de eerste helft.en het van zich zelf verloor

Reacties zijn gesloten.