Zwols succes op the battle of Urk

Zwolle – Zaterdagavond werd in Partycentrum De Koningshof “The Battle of Urk” uitgevochten. Dit gala werd georganiseerd door kickboksschool The Revival. De Zwolse vechtsportschool Tabonon was zowel vertegenwoordigd in het Kickboksen als in het Mixed Martial Arts (MMA).

Tussen alle kickbokspartijen door, werd er één MMA partij gedraaid. Het was de eerste keer dat Karel in de ring stond. Hij vocht een amateur partij, van twee rondes van drie minuten. Karel begon enorm gefocust en was staand erg goed. Karel was overduidelijk aan zet, de tegenstander was voornamelijk druk met verdedigen. Na een paar harde knieën van Karel, ging het gevecht verder op de grond, waar het onbeslist bleef. In de tweede ronde was Karel wederom de sterkste staande vechter. Op de grond kwam hij echter in het nauw toen de tegenstander een top positie kreeg. Gelukkig was dit pas helemaal aan het einde van de partij en ging de bel al snel. Na enig beraad besloot de jury dat het een gelijkspel was, de partij bleef dus onbeslist.

Voor Bjorn stond vanavond zijn derde kickbokspartij in de nieuwelingenklasse op het programma. De laatste weken heeft hij ontzettend hard getraind om tijdens deze wedstrijd te kunnen knallen. En dat is gelukt! Hoewel de tegenstander van Bjorn in het begin ook heel sterk was, wist Bjorn het gevecht te domineren. Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe beter Bjorn vocht. Hier liet Bjorn zien dat hij een enorme doorzetter is. Hij maakte mooie series stoten en trappen en na drie rondes van 1,5 minuut riep de jury Bjorn uit tot winnaar!

Al met al was dit gala op Urk weer een mooie ervaring voor de Zwolse vechters. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan zullen zij uitkomen in het Kickboksen en in het MMA op het gala in Wormer.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.