Be Quick versteend door Achterhoekse kou

Zwolle – Be Quick heeft op zaterdagmiddag een jammerlijke nederlaag geleden bij DZSV. Het team incasseerde een minuut voor tijd een tegendoelpunt en zag daardoor de wedstrijd verloren gaan. Door het gelijke spel van RDC blijft het team wel koploper.

Be Quick trekt op zaterdagmiddag als koploper naar Dinxperlo. Tegenstander DZSV bevindt zich in de degradatiezone. Dat verschil is in de wedstrijd niet te merken. DZSV, met lange, fysiek sterke spelers lijkt goed te beseffen dat ze daar gebruik van moet maken. Het team probeert vooral de wedstrijd te winnen met duelkracht. Dat lukt aardig. Tot een echt overwicht komt het niet voor Be Quick. Hele kansen zijn er niet, halve kansen zijn er amper. Mark Meijer gaat in de 35e minuut tegen de grond in het strafschopgebied, maar krijgt geen penalty.

 

Vooral het middenveld van Be Quick beleeft een moeilijke middag. Het heeft geen oplossingen en de passing is af en toe zeer slordig. Ook de benen van de aanvallers tonen op deze kleummiddag wat bevriezingsverschijnselen. Een man passeren, kansen creeëren: het lukt nauwelijks. Een uitblinker heeft Be Quick wél deze middag: Thomas Wieringa onttrekt zich als een van de weinigen aan de malaise. De verdediging blijft overigens redelijk overeind. Echt veel wordt er achterin ook niet weggegeven.

In de pauze blijven Michel Klink en Talha Özen achter in de kleedkamer. Eric van Beek en Aron Tempelman maken dan hun opwachting. Even gloort er hoop. Na de rust heeft Be Quick even een licht overwicht en is er een kansje voor Bas Buimer. DZSV krijgt enkele gele kaarten, maar zal verder niet meer in de problemen komen. De wedstrijd lijkt dan op een bloedeloze nul-nul af te stevenen, maar Be Quick ziet dat DZSV countert in de 89e minuut en dat de bal zowaar via Nijman in het doel gaat: 1-0. Het is een teleurstellend einde van de wedstrijd die eigenlijk niet echt een winnaar verdient.

RDC raakt deze middag niet voorbij Enter Vooruit (2-2). Daardoor blijft Be Quick koploper. Volgende week speelt Be Quick thuis de topper tegen RDC. Daarvoor bent u natuurlijk van harte uitgenodigd.
Opstelling Be Quick: Wibo van Dijk, Frank van der Burg, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Thomas Wieringa, Felix Boessenkool, Talha Özen (46. Aron Tempelman), Bas Buimer, Michel Klink (46. Eric van Beek), Mark Meijer, Sander Aarten (79. Kevin Westerbeek).

Artikel delen: