Succes voor Survivalrun THOR Zwolle

Zwolle – Met maar liefst 7 minuten voorsprong wonnen Jaap Huurman en Eric van den Ham van Survivalrun THOR Zwolle de survivalrun in Doorn in de categorie koppelrun 12km! Een dag eerder wist Lola van Bohemen beslag te leggen op de 2e plaats bij de jeugd. Twee weken geleden was het ook al raak in België aangezien Alexander van Dalfsen de 3e plek haalde bij de loodzware run in Adegem.
 
survival.jpg 
Het evenement in Doorn werd voor het eerst georganiseerd namens organisatie Hang-on. In het grote mariniersbos namen ruim 1500 atleten deel aan deze hardloopwedstrijd met hindernissen. Het parcours kende een zeer gevarieerd aanbod van hindernissen en een heuvelachtig terrein met een venijnige lange steile trap omhoog van 118 treden. Hierbij moesten de klimtechnieken kort achter elkaar worden aangewend om door te kunnen. Dit had zijn effect op ieders onderarmen. De heuvels, zand, bospaden en zandvlaktes hakten in de op de beenspieren. Alle Thorianen haalden de pittige eindhindernis bij de finish en lieten weer een goede indruk vanuit Zwolle achter.

De run in Doorn ondersteunt de stichting ‘stophersentumoren.nl‘ d.m.v. Survival For Live. Initiatiefnemer Erik de Heer sprak samen met enkele andere kankerpatiënten het publiek toe met hun indrukwekkende verhaal. Een cheque van € 6.000,- kon worden overhandigd ter ondersteuning aan het voorkomen en genezen van hersentumoren. 
Survivalrun THOR Zwolle bestaat nog niet eens 5 jaren en groeit niet alleen in sportief succes. De afgelopen vier jaren leverde THOR al twee Nederlands kampioenen en deze week werd het plafond van meer dan 200 leden bereikt en is de rek er nog lang niet uit. 
Artikel delen: