Schietincident aan de Hanekamp in Zwolle

Zwolle – De politie wil graag in contact komen met getuigen van het schietincident op de Hanekamp van zondagavond 30 november. Daarbij werd gericht geschoten op een bewoner van één van de portiekwoningen. Hij raakte niet gewond.

schietincident_hanekamp-8740.jpg 

Tussen 22.00 en 22.30 uur kwam de 23-jarige bewoner thuis. Terwijl hij de toegangsdeur van het portiek van het flatgebouw opende hoorde hij voetstappen achter zich en werd hij geconfronteerd met een man die een vuistvuurwapen op hem richtte. Hij zag kans om de deur te openen en naar binnen te vluchten. Op dat moment viel een schot. Bij de man die het vuurwapen op hem richtte was nog een tweede man. Het stel kwam op 1 fiets. Waarschijnlijk hebben zij het slachtoffer opgewacht en zich enige tijd in de buurt van de Hanekamp, de Kortenaerstraat of de De Ruyterstraat opgehouden. Het gaat om een jonge man, 1.65 – 1.70 lang, normaal postuur; gekleed in donkere kleding met een donkere capuchon over zijn hoofd en zijn gezicht bedekt. De tweede man was van dezelfde lengte en postuur en droeg een donkere bivakmuts. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk met dit schietincident te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844. Naar het schietincident is een nader (sporen)onderzoek gestart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

39 gedachten over “Schietincident aan de Hanekamp in Zwolle”

  1. Hmmm, geen huidskleur van de daders bekend dus alle verwijzingen naar wilders, pim, de asielopvang, de noord afrikanen, het gehele oostblok en alles donkerder als room wit en de islam blijven nog even buiten de comments…

  2. 124, is een aardig eind van de pomp af, als ze de andere kant op zijn gevlucht, heb je niks. Maar neem aan dat de politie die wel heeft opgevraagd 🙂

  3. ‘Het stel kwam op 1 fiets’. ‘Spring maar achterop bij mij’. Ik denk dat het Gers pardoel was. Maar even serieus:hoe weet de dader dat het stel op 1 fiets kwam als hij ze pas waarnam doordat hij voetstappen achter zich hoorde? En een aanslag plegen en dan samen op 1 fiets? Ongeloofwaardig verhaal.

  4. ed038 Het is niet onwaarschijnlijk dat 1 van de daders op dat moment al van de fiets was gestapt terwijl de ander nog op de fiets zat of ernaast stond.

    Toen ik de Hanekamp in combinatie met een schietincident hoorde was ik even bang dat ze het tankstation hadden overvallen, wat gelukkig niet zo was.

  5. Veldwachter. Gun het de benzinepomo absoluut niet (zeker niet na de vorige keren) maar het idee dat mijn nichtje (9) onder de desbetreffende persoon woont vind ik een stuk zorgzamer.. als die maf om zich heen had geschoten was misschien zij wel geraakt terwijl ze lag te slapen in haar hooslaper.. ja ik weet het als als als.. maar toch. Het komt zo wel eng dichtbij allemaal 🙁

  6. Blijf erbij dat ‘met z’n tweeën op 1 fiets’ een opmerkelijk feit is. Iemand in een druk bevolkt gebied neerschieten en dan al waggelend en wiebelend vluchten???? Erg onwaarschijnlijk. Een auto of scooter was logischer geweest.

  7. @Lean3506
    Ja klopt dan komt het inderdaad dichtbij. Je hebt wel kans dat die persoon waarop geschoten is ergens anders gaat wonen, hij zal er nu niet meer zijn neem ik aan.

  8. Met zo een beperkt signalement lijkt het me vrij lastig om de daders te pakken, ik neem tenminste aan dat ze inmiddels hun capachon en bivakmuts wel hebben afgezet.
    Als die fiets inderdaad van het sportieve duo is, kunnen er misschien vingerafdrukken van de fiets worden gehaald om even door de data bank te halen.

  9. fietsen die op de foto staan zijn van bewoners van de portiekflat.

    degene waarop geschoten is is gewoon weer thuis. ik hoop voor de mensen die er wonen dat die gozer snel verhuisd… vraag me af of je daar stappen voor kunt ondernemen dat hij vertrekt…. zal me namelijk niks verbazen als dat nog een keer gebeurd….

  10. someone, inderdaad, ja. Zomaar een beetje beschoten worden, het moet niet gekker worden. Volgens mij is dat gewoon strafbaar hoor, op je laten schieten??

  11. maak er maar geintjes om… denk dat de schrik er bij de bewoners van dat deel goed inzit… wetende dat er een crimineel (anders vind er geen aanslag plaats) boven je woont en dat er mensen zijn die hem van het het leven willen beroven….. straks komen mensen en hij tegelijk thuis en beginnen ze weer te schieten…

  12. someone, prima dat je je inleeft met de buurt daar hoor. Maar wat je zegt is natuurlijk natte vingerwerk…..er zijn nogal wat voorbeelden van niet criminelen die omkomen bij een aanslag…

  13. someone, ik chargeer alleen maar omdat jij nogal overdrijft vanuit je emotie. Ik zou het alleen maar fijn vinden als ik wist als mijn buurman een crimineel was. Niet dát hij het is maar dat ik het weet. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld een pedofiel, dat zou ik ook willen weten. En dat terwijl ik zelf niet eens kinderen heb.

  14. Denkt dat t geen proffesionals waren en op de fiets, misschien nog geen rijbewijs. Ze komen wel makkelijk van hun vlucht voertuig af rijd hem zo de gracht in

  15. @japser: het was niet op nr 124 daar woont een vrouw met kind. het was wel bij de betreffende portiek…

    @veldwachter.. persoon zit toch echt gewoon weer in het huis.

    @archimedes, ik overdrijf zeker niet.. uit zeer betrouwbare bron (bewoners) weet ik wat daar speelt

Reacties zijn gesloten.