Kerstverhaal door HET Symfonieorkest en koor

Zwolle – Het kerstverhaal ‘Weihnachtsoratorium’ dat Bach heeft geschreven is in zijn totaliteit te beluisteren op 18 december in De Spiegel Zwolle. Bachs muzikale versie van het kerstverhaal wordt uitgevoerd door het ensemble ‘Baroque Academy’ (BANSO) van HET Symfonieorkest en het koor Consensus Vocalis. Het concert is tot stand gekomen door de samenwerking met Stichting Twentse Matthäus Passion. De liefhebber van klassieke muziek kan een avond verwachten met vreugdevolle en gewichtige muziek.

jan_willem_de_vriend.jpg

Bijzonder aan Weihnachtsoratorium zijn de echo’s die Bach erin heeft verwerkt. Echo’s die door het samenspel tussen de hobo en de tweede sopraan betoverend werken. Onder leiding van chef-dirigent Jan Willem de Vriend zal BANSO en het koor Consensus Vocalis het christelijke verhaal over de geboorte van Jezus Christus muzikaal vertolken. "Er is geen andere componist die het kerstverhaal zo bijzonder op heeft geschreven als Bach. Afgelopen seizoen speelde HET Symfonieorkest de Matthäus Passion, het lijdensverhaal van Jezus Christus. Het sluit dus perfect aan want dit seizoen vertellen wij het verhaal over zijn geboorte", aldus chef-dirigent van HET Symfonieorkest en Bach-kenner Jan Willem de Vriend.

Programma
Tijdens dit concert staat het complete Weihnachtsoratorium op het programma. Het concert vindt plaats op donderdag 18 december om 19:30 uur in De Spiegel Zwolle. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 28,50 en zijn hier te bestellen.

Consensus Vocalis
Het koor maakt deel uit van de Stichting Twentse Matthäus Passion uit Oldenzaal. Ze hebben een goede naam opgebouwd met uitvoeringen van grote werken van Johann Sebastian Bach. Met name door de samenwerking met HET Symfonieorkest, hebben zij hun repertoire uitgebreid. Consensus Vocalis bestaat uit een vaste kern van 24 vocalisten. Tevens biedt het koor jonge vocalisten de mogelijkheid ervaring op te doen.

Baroque Academy
Het Baroque Academy van HET Symfonieorkest (BANSO) richt zich op het uitvoeren van barokrepertoire. Met oude instrumenten voert het ensemble het publiek terug in de tijd en laat hen een unieke muzikale ervaring beleven. Het ensemble wil het oorspronkelijke geluid van de componisten zo natuurgetrouw mogelijk ten gehore brengen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)