Sinterklaas de Markesteen in teken Sterrenfonds

Zwolle – Dit schooljaar verbindt de Daltonschool haar Sinterklaasfeest aan het Sterrenfonds. Het is namelijk niet voor alle kinderen in Nederland vanzelfsprekend om het Sinterklaasfeest thuis of op school te vieren. Voor kinderen die bijvoorbeeld ziek zijn, waarvan de ouders niet voor ze kunnen zorgen en kinderen uit gezinnen die in financiële armoede leven. Het Sterrenfonds is een fonds dat goede doelen en organisaties steunt, die juist deze kinderen een steuntje in de rug geven.

Natuurlijk komt Sinterklaas ook langs bij Openbare Daltonschool de Markesteen in Zwolle-Zuid op vrijdagochtend 5 december. Het verhaallijn van het Sintfeest wordt vormgegeven door op verschillende manieren te communiceren (e-mail, what’s app en skype)  met Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten, passend in de tijd waarin kinderen nu opgroeien. Zo maken de groepen 5/6, 6/7 en 8 samen met de groepen 1/2 en 3/4 een Sinterklaasjournaal, gefilmd met mobiele telefoons. Voor ouders is het mogelijk de activiteiten te volgen, waaronder het Sinterklaasjournaal, via de website van de school: www.markesteen.nl.

De basisschool wil zoveel mogelijke oude mobieltjes inzamelen om geld op te halen voor het Sterrenfonds. Per ingezamelde mobiele telefoon ontvangt het Sterrenfonds € 2,50.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Sinterklaas de Markesteen in teken Sterrenfonds”

Reacties zijn gesloten.