Boekbespreking met Zwolse predikant

Zwolle – Door welke boeken laten dominees van de Protestantse Gemeente Zwolle zich inspireren? Iedere maand brengt een predikant een boek voor het voetlicht met gelegenheid tot gesprek. Op woensdag 10 december om 20.00 uur vertelt ds. Nelleke Eygenraam, predikant van de Adventskerk, over het boek ‘Met anderen tot Christus. Zending in een postmissionair tijdperk’. Dit boek is geschreven door haar leermeester Bert Hoedemaker. Iedereen is welkom in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel.

Bij zending ging het meestal om ‘Christus bij anderen brengen’. In het boek dat hoogleraar Hoedemaker schreef in het jaar 2000 en dat nog steeds actueel is, draait hij het om. Er is een grote verlegenheid ontstaan als het om zending gaat. Hoedemaker laat zien dat christenen in de ontmoeting met anderen – in een verwarrende veelheid van culturen en religies – juist zelf verrijkt worden. Christenen en kerken komen op deze manier meer tot Christus. Het ‘gesprek met anderen’ dient volgens de auteur dan ook hoog op de kerkelijke agenda te staan. Ds. Nelleke Eygenraam legt in haar bespreking nadrukkelijk ook verbindingen met de actualiteit.

De andere bijeenkomsten in het kader van ‘Een boekje open doen’ zijn op 14 januari (ds. Jacob Mulderij), 11 februari (ds. Edward van ’t Slot), 11 maart (ds. Nelleke Beimers en ds. Margo Jonker) en 8 april (ds. Ruilof van Putten).

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Boekbespreking met Zwolse predikant”

  1. Tsja, dit lezende ‘zending’ is wel een dingetje van alle religies.
    Proberen meer mensen bij je club te krijgen. Maarja dat gaat ook
    op voor de politieke partijen, voor elke club. Lezende “Er is een grote verlegenheid ontstaan als het om zending gaat.”, mis ik eigenlijk de verklaring in dit bericht waarom er grote verlegenheid over is ontstaan. Ik zie geen reden tot grote verlegenheid in dat
    opzicht. Vanwaar de grote verlegenheid? Als je echt zeker weet dat juist jou specifieke religie ’t verschil kan maken tussen bestemming hemel, of bestemming hel, kan er van verlegenheid geen sprake zijn denk ik.
    ’t was super gezellig winkelen afgelopen zondagmiddag trouwens.
    Mag ik vragen aan de religieuze mensen hun religie achter hun eigen voordeur te beleven?

Reacties zijn gesloten.