Zwolse Onderwijs Innovatieprijs voor tweede maal van start

Wethouder Martin Knol van Jeugd en Onderwijs geeft op donderdag 27 september het startsein voor de Zwolse Onderwijs Innovatieprijs op onderwijscentrum De Twijn in Zwolle. De Twijn viert die dag het tienjarige jubileum met een middeleeuws festijn voor de hele school. Knol sluit hier bij aan en reikt  de eerste speciale affiches uit die alle Zwolse scholen volgende week ontvangen. De uiteindelijke prijsuitreiking is in februari 2008.

Het thema van de Onderwijsprijs is: ‘Gezond leren? Wat doe jij ermee?’. Voor dit thema is gekozen, omdat gezondheid één van de belangrijkste aspecten van ons leven is. Het thema wijst dan ook leerlingen en studenten op het grote belang van een gezonde leefstijl. Een gezonde geest neemt meer informatie op, dus leert ook gemakkelijker! Het idee achter de prijs is dat het onderwijs in Zwolle de moeite waard is en het verdient om in de schijnwerpers te worden gezet! Simpelweg omdat Zwolle een stad is waar onderwijs (in alle sectoren) hoog staat genoteerd en wordt gewaardeerd. De gemeente wil daarom graag het onderwijsveld, de docenten, leerlingen en studenten (blijven) stimuleren om met inspirerende, creatieve en originele onderwijsideeën te komen.

De Zwolse Onderwijs Innovatieprijs is verdeeld in drie categorieën. Dit betekent dat er drie prijzen van € 1.150,- worden uitgereikt:  één voor het basisonderwijs/speciaal basisonderwijs, één voor het voortgezet en speciaal voortgezet onderwijs en één voor het beroepsonderwijs (mbo, hbo en universiteit). Nieuw dit jaar is de presentatieprijs. Alle genomineerden krijgen tijdens de slotavond in februari 2008 tien minuten om hun idee te presenteren. De winnaar van de presentatieprijs ontvangt € 250,-. Naast de geldprijs ontvangt de winnaar bovendien een beeldje dat speciaal door Zwolse studenten voor de Zwolse Onderwijs Innovatieprijs is ontworpen. De winnaars van de Zwolse Onderwijs Innovatieprijs mogen bovendien meedoen aan de prijs van de Provincie Overijssel en Nationale Onderwijsprijs. De Zwolse Onderwijs Innovatieprijs wordt één keer in de twee jaar uitgereikt.

Leerlingen/studenten/scholen die mee willen doen aan de prijs, kunnen hun ideeën aanmelden via onder meer de website www.zwolseonderwijsprijs.nl. Hier is ook alle informatie over de prijs te vinden.

 

Artikel delen:

Reageer