Steekpartij bij winkelcentrum Aa-landen

Zwolle – Bij een steekpartij in supermarkt Jumbo in winkelcentrum De Dobbe in de wijk Aa-landen zijn dinsdagavond rond 19.35 uur twee gewonden gevallen. De dader werd gepakt.

Twee personen (nadere gegevens ontbreken) zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een 17-jarige man werd door omstanders aangehouden en overdragen aan de politie. Het is niet duidelijk wat er zich precies heeft voorgedaan, maar de verdachte verwondde de slachtoffers in de supermarkt met een steekwapen. Wat hier achter zit en of de verdachte en slachtoffers elkaar kenden, wordt onderzocht. Tijdens het incident waren veel mensen in de supermarkt; deze worden opgevangen door de politie en hulpdiensten. Bij een persoon werd reanimatie toegepast. De directe omgeving van het incident werd afgezet met lint. Later op de avond meldden zich bij het winkelcentrum enkele ouders van personeelsleden. De politie is een onderzoek gestart.

02122014_steekpartij_dobbe_21.jpg

02122014_steekpartij_dobbe_23.jpg 

02122014_steekpartij_dobbe_20.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Behalve dat er technisch sporenonderzoek wordt verricht en getuigenverklaringen worden opgenomen, wordt ook zorg verleend aan klanten en medewerkers door onder meer Slachtofferhulp Nederland. De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht en worden daar verzorgd; over hun toestand kan op dit moment niets worden meegedeeld.

02122014_steekpartij_dobbe_22.jpg 

Burgemeester Henk Jan Meijer is kort na het voorval in de supermarkt geweest om zich op de hoogte te stellen van de situatie en om het personeel en de aanwezige klanten zo goed als mogelijk tot steun te zijn. Meijer spreekt van ‘een afschuwelijke situatie’. Op basis van zijn eerste indrukken geeft de Zwolse burgemeester aan diep medeleven te voelen voor de slachtoffers en getuigen van het drama.

dobbe_2.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

82 gedachten over “Steekpartij bij winkelcentrum Aa-landen”

  1. Zwolle met wildwesttaferelen: schietpartij Hanekamp zondagavond, nu weer steekpartij in WC Aalanden. Waar gaan we naar toe in ons ooit zo liefelijke en gemoedelijke Zwolle ????

  2. De ander

    een klant van supermarkt Jumbo, melden ooggetuigen. De dader zou volgens hen vanuit het niets op de straatmuzikant hebben ingestoken om hierna hysterisch de supermarkt in te rennen. Daar probeerde een klant hem af te houden met zijn winkelwagen, maar kwam daarbij ten val. Ook hij zou toen zijn gestoken.

    Bron: De Sensator

  3. Verdraaid man, kan straks met mijn reet helemaal niet meer naar buiten..
    Zwolle Zwolle wat gebeurt er toch allemaal..
    Sterkte het slachtoffer en de dader wens ik …. krijgen!!!
    Als je beledigd wordt of kwetsende opmerkingen krijgt waardoor je pislink wordt geef dan antwoord terug in woorden maar steken, schieten moet niet, alleen echte sukkels doen dit…>:(

  4. Dat is niet nodig, omdat de dader gepakt is volgens het bericht door enkele moedige omstanders. Ik hoor net dat een van de slachtoffers in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Ik hoop dat hij het redt. Ook het andere slachtoffer en de getuigen veel sterkte gewenst.

  5. Mmm, zomaar? Of is dit escalatie van t opkopen van krantjes door bendes en een uitbarsting van een individu die dat niet meer trok, omdat ze zijn plek inpikten? Niet dat dat het rechtvaardigd, maar laten we ook het dieper liggende probleem signaleren!

  6. Wat een gestoorde gek! Die Bulgaarse man is hartstikke vriendelijk!
    Hopelijk komt het goed met hem. Wat een gezelligheid weer in Zwolle!

  7. De dader was mijn onderbuurman en woont net als ik begeleid. eerder deze avond heeft de dader zich al misdragen door op de vuist te gaan met een andere bewoner in dit gebouw. hij is vervolgens na buiten gekomen en dit is het resultaat. politie is nu bezig met zijn kamer onderzoeken. de dader was een rustige zwart getinte jongen van 17 naam zeg ik niet.

  8. Beste mensen,

    Ik was vanavond getuige van deze verschrikkelijke tragedie. Heb 112 gebeld en de dader is gepakt. Er zaten jonge meisjes, onder het bloed, de slachtoffers te helpen. Graag iets meer terughoudendheid in de reacties, een deel van onze jeugd heeft steun nodig nu.

    Een held kwam vanavond het eerste slachtoffer te hulp en heeft het duur moeten bekopen, mijn respect gaat uit naar hem en naar de anderen (4) die de dader overmeesterd hebben.

    W.

    Het heeft geen zin vragen om meer informatie te stellen, die zal naar buiten komen via de gebruikelijke kanalen.

  9. 2x poging tot doodslag/moord hoop dat het daarbij blijft. Weet iemand wie er nou gereanimeerd werd? De altijd vrolijke muzikant? Of de andere persoon?

  10. Als 1 van deze slachtoffers niet meer leeft morgen vind ik dat er sowieso een stille tocht moet komen.
    Verder hoop ik dat de dader snel berecht kan worden.

  11. Triest. Als de dader idd een 17 jarige jongen is die begeleid zelfstandig woont, zal hij wel een enorme geschiedenis hebben. Gelukkig hebben wij in Nederland een goede rechtspraak (die gemiddeld het zwaarst straft in heel Europa) die de dader zijn gepaste straf/behandeling zal opleggen.

  12. Vreselijk!! Heel veel sterkte voor al het personeel, het winkelend publiek en de slachtoffers.

    Dit zal iedereen nog lang bijblijven.

    Respect ook voor de mensen die de dader hebben gepakt!!!

  13. Ergens kan ik me wel voorstellen dat bepaalde mensen willen dat de dader hard aangepakt/gestrafd wordt, omdat het lijkt te gaan om een motiefloze daad. Het is echter ongepast om de focus daarop te leggen. Laten we hopen voor de slachtoffers dat ze lichamelijk en uiteindelijk ook geestelijk herstellen van hun verwondingen.

    Ik moet wel bekennen dat de onrust in Zwolle de laatste maanden me beangstigt.

  14. De zin in het artikel over ouders die naar de winkel komen vind ik ongepast.

    Later op de avond meldden zich bij het winkelcentrum enkele ouders van personeelsleden. De reden daarvan is nu niet duidelijk.

    Als mijn kind daar zou werken zou ik ook polshoogte komen nemen in dit geval. Iig. om hun te steunen en op te vangen.

    Verder sterkte aan alle betrokkenen.

  15. Het wordt steeds gezelliger in Zwolle, in het weekeind aanhangers van tokkiebal die in kuddes de boel slopen en in special bussen moeten worden afgevoerd, door de week psychiatrische problem gevallen die zo maar op straat kunnen met een mes, er tussen door bendeleden met pistolen, en aan de rand verf spuiters en fietsen jatters, ik geloof dat ik maar naar the ghetto in amsterdam verhuis, daar is het straks minder aso… 🙁

  16. Is inderdaad overleden:

    Slachtoffer steekincident supermarkt Zwolle overleden

    Zwolle – In de nacht van 2 op 3 december is één van de slachtoffers van het steekincident in de supermarkt aan de Dobbe in Zwolle (2 december rond 19.35 uur) overleden; het betrof een 54-jarige man die voor de winkel muziek maakte. Over het andere slachtoffer kan op dit moment niets naders worden meegedeeld. De politie zet het onderzoek voort.

  17. Is die straatmuzikant die buitenlandse meneer die ook wel eens in zijn bijbeltje zat te lezen? Met zwarte krullen? Beetje dikkig? Vriendelijke meneer altijd. Tjeempie. Wat een wereld.

  18. Wat erg dat die man is overleden! Hij deed niets kwaad, hij maakte alleen maar muziek. Vreselijk! Die schoft verdient wel straf die dit op z’n geweten heeft. En psychische hulp want dan zit er wel een steekje bij je los.

  19. Triest dat deze beste man het leven zo heeft moeten laten.
    Sterkte voor zijn familie, vrienden, het andere slachtoffer en allen die dit vreselijke incident mee hebben moeten maken.

    Gepaste straf voor dit soort dingen?
    Deze dader zal wsl. wel ontoerekeningsvatbaar verklaard worden, helaas; hij zal wel een slechte jeugd gehad hebben en hij woonde niet voor niets begeleid.
    Lang leve kost en inwoning op kosten van de staat, eh, ik bedoel de burgers.

  20. Zag net politie binnen lopen bij RIBW aan de volterbeek met een plastic tasje in de hand. Druk overleg is er gaande, parkeerplaats staat vol en serieuze gezichten binnen te zien. Dus daaruit kun je wel opmaken dat die jongen daar woonde.

  21. De jongen moet behoorlijk in de war zijn geweest. Sterkte voor de nabestaanden en getuigen, maar ook voor zijn huisgenoten en begeleiders van de jongen. Die zijn nu niet te benijden!!

  22. Het valt niet mee om je elke dag staande te houden in de ratrace. Bijna iedereen in deze samenleving loopt op het puntje van zijn of haar tenen: dat is een broeinest voor emotionele ellende zegt Sarah Van Liefferinge van de Piratenpartij.

    Is het normaal dat steeds meer mensen psychologische hulp zoeken? Angstaanvallen of depressies, eetstoornissen of verslavingen, relatieproblemen of burn-outs: redenen zijn er in overvloed, langetermijnoplossingen echter niet.

    Sommigen melden zich ziek om tijd te nemen voor zichzelf, terwijl anderen pillen slikken om de dagelijkse stress te doorstaan. En voor kinderen is er Ritalin, zodat ze zich vroeg genoeg leren aanpassen.

    We bestrijden de symptomen, maar niet de ziekte. Er valt nauwelijks te ontsnappen aan de prestatie- en competitiedwang die we van kinds af aan door onze strot geramd krijgen, aldus Van Liefferinge. ⤽Onze samenleving is doordrongen van het waanidee dat we keihard moeten werken om aanspraak te mogen maken op het goede leven. Ironisch genoeg staat juist deze mentaliteit het goede leven in de weg.⤝

    Van Liefferinge legt uit dat we ons collectief laten beroven van onze vrije tijd en energie. ⤽We zitten allemaal, als dolgedraaide hamsters, gevangen in achterhaalde dogma??s die onze regeringen blijven verdedigen: economische groei en banen.⤝

    ⤽Onze toekomst hangt niet af van de leeftijd waarop vrouwen kinderen krijgen of van de pensioenleeftijd,⤝ aldus Van Liefferinge. ⤽Onze toekomst hangt af van of we er al dan niet in slagen om ons te bevrijden van onze groeiverslaving en onze hebzucht. Blijven we slaaf van een economisch systeem dat enkel de elite dient of durven we te kiezen voor het goede leven?⤝

    Ze stelt dat inkomen en arbeid deels van elkaar losgekoppeld moeten worden: dat is het idee achter het basisinkomen. In 2016 buigt het Zwitserse parlement zich over de invoering van het basisinkomen. ⤽Waar wachten wij nog op?⤝

  23. Wat verschrikkelijk dat hier een onschuldige man is vermoord. Heel veel sterkte voor het andere slachtoffer en alle getuigen en betrokkenen.

    Het lijkt erop dat de verdachte woonde in de RIBW-groep bij mij in de straat en dus regelmatig voor ons huis langs liep naar het winkelcentrum. Ik vind het erg zorgwekkend dat een psychisch gestoorde jongeren begeleid woont, maar wel in die toestand met een mes rond loopt.

    Daarom ben ik ook erg benieuwd hoe het RIBW en de Gemeente hierover denken. Het lijkt me goed als hiervoor een buurtbijeenkomst wordt georganiseerd. Je wilt niet achteraf horen dat er weer allerlei instanties hebben gefaald en dit in de toekomst weer kan gebeuren. Ik wil veilig kunnen wonen in deze buurt.

  24. Ja goed stukje van Hannes vind ik, het is ook wat ik de laatste tijd steeds meer zie.
    Veel mensen werken erg hard en nemen stress e.d. op de koop toe, hebben een hypotheek die af betaald moet worden, willen kinderen, enz. enz.
    Veel mensen (ook ik) willen er graag bijhoren: goede opleiding, veeleisende baan, vaak op vakanties, leuke hobbies, zelfs op erotisch vlak gaan de eisen omhoog, gewoon is niet meer goed genoeg. Niemand wil onder doen voor de ander.
    Wat dat betreft is het goed om af en toe hierbij stil te staan, en je letterlijk “niet gek te laten maken”.

  25. Ik heb vandaag gebeld met het RIBW en mijn zorgen geuit. Ze gaan maandagavond langs de deuren om te praten met bewoners aan de Volterbeek, waar ook het RIBW-huis staat waar de verdachte woont.

  26. Eens met Hannes en

    Bericht door Veldwachter R.deJong, op 4 december 2014 8:57

    Ja goed stukje van Hannes vind ik, het is ook wat ik de laatste tijd steeds meer zie.
    Veel mensen werken erg hard en nemen stress e.d. op de koop toe, hebben een hypotheek die af betaald moet worden, willen kinderen, enz. enz.
    Veel mensen (ook ik) willen er graag bijhoren: goede opleiding, veeleisende baan, vaak op vakanties, leuke hobbies, zelfs op erotisch vlak gaan de eisen omhoog, gewoon is niet meer goed genoeg. Niemand wil onder doen voor de ander.
    Wat dat betreft is het goed om af en toe hierbij stil te staan, en je letterlijk “niet gek te laten maken”.

    Dikke vinger tegen de marktwerkende-prestatie-maatschappij!

  27. Hoewel ik mijn stemgedrag waarschijnlijk wel aanpas, omdat ik vind dat het doorvoeren van marktwerking aan het doorslaan is wil ik toch graag een kanttekening plaatsen bij enkele van bovenstaande reacties.

    Het lijkt daarin namelijk een beetje te gaan naar: “Iedereen heeft schuld behalve ik”. En dat zou ook wat vreemd zijn!

  28. De RIBW heeft nog wel meer leefgroepen waar gevaarlijke mensen wonen. Sinds de jaren 80 wil de regering deze psychiatrische types weer in de samenleving laten functioneren…. Ontbedding heet dat. Leverd geld op. Maar de vraag is wat kost een mensenleven?

Reacties zijn gesloten.