Kerst Streekmarkt in Doepark Nooterhof

Zwolle – Op zondag 14 december aanstaande organiseert Doepark Nooterhof in samenwerking met Slow Food Zwolle een Kerst Streekmarkt. Aan deze markt in het park doen circa 50 standhouders mee.

Doepark Nooterhof is deze dag in Kerstsfeer. Deelnemers aan de Kerst Streekmarkt zijn producenten en leveranciers van streekproducten en kerst gerelateerde producten.
Bezoekers aan de gratis toegankelijke markt kunnen onder andere proeven en genieten van mooie kazen uit eigen regio, bieren en wijnen, ambachtelijk gemaakte worsten, vers brood, hartige taarten, zoete lekkernijen, verse groenten en fruit, mosterd, jams en honing. En dit alles is ook te koop, net zoals de cadeau- en kerstartikelen. Daarnaast kun je informatie krijgen bij stands van bijvoorbeeld Milieuraad Zwolle, Natuurmonumenten, Wereld Natuur Fonds, het Palet, IVN, de Geologische Vereniging Zwolle en Frion.

Optredens
Natuurlijk is er passende achtergrondmuziek en worden er optredens verzorgd door Dameskoor Na8ten en Rhythm & Music Muziekschool Zwolle. Studenten van het Productiehuis Nooterhof, een leerbedrijf van Landstede op het Doepark, verzorgen diverse activiteiten voor kinderen. De ouders kunnen dan rustig de markt bezoeken.

De Streekmarkt is geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur. Toegang is gratis.

Locatie: Doepark Nooterhof, Goertjesweg 5, 8013 PA ZWOLLE, www.doeparknooterhof.nl.

Over de organisatoren:

Doepark Nooterhof
Doepark Nooterhof is de afgelopen jaren een populaire plek geworden bij de Zwollenaar. Het park staat in het teken van duurzaamheid, en dat komt onder andere terug in de vele biologische en streekproducten die in het Theehuis Earthship op de kaart staan. Kinderen kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin of met de onlangs gepresenteerde speurtocht van de Milieuraad en IVN Zwolle e.o.. Doepark Nooterhof is onderdeel van Landstede.

Slow Food Zwolle
Slow Food is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker, puur en eerlijk eten. Zij geloven in het recht op het genieten, in eten met een goede smaak die wortelt in de gastronomische traditie. De organisatie zet zich in voor een voedselproductie waarin rekening wordt gehouden met het welzijn van het milieu, de planten, de dieren en onze eigen gezondheid. Slow Food Zwolle telt op dit moment 120 leden. De doelstellingen komen overeen met die van Slow Food (Inter)nationaal, maar richt zich nog meer op de lokale agricultuur en biodiversiteit. Met als voornaamste doelstelling de lokale streekproducten onder de aandacht te brengen bij een groter en breder publiek.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Kerst Streekmarkt in Doepark Nooterhof”

  1. Super dat Doepark Nooterhof en Slow Food Zwolle samen zoiets moois organiseren. Ga ik zeker weten ff langs.
    Lezende “Bezoekers aan de gratis toegankelijke markt kunnen onder andere proeven en genieten van mooie kazen uit eigen regio, bieren en wijnen, ambachtelijk gemaakte worsten, vers brood, hartige taarten, zoete lekkernijen, verse groenten en fruit, mosterd, jams en honing. En dit alles is ook te koop, net zoals de cadeau- en kerstartikelen”
    Say no more…
    ’t zal wel druk worden daar, maar op de 1 of andere manier is kerstdrukte wel leuk ook!

  2. Suze,
    Lezende dat jij daar ook heen gaat,
    en bedenkende dat ik het heel leuk zou vinden
    jou daar te ontmoeten….
    Wellicht wederzijds kletsen met een wijntje?
    Ik zou ’t echt tof vinden jou in levende lijve
    te ontmoeten.

  3. Ieder jaar een tikkeltje erger commercieel gedoe!
    Lekker kijken ( proeven) en niks kopen!
    Voor het merendeel toch al goedlopende winkels in Zwolle e.o.
    Ambachtelijkheid en duurzaamheid zijn ver te zoeken bij een dergelijke markt!

Reacties zijn gesloten.