Patrick Pelman nieuw Statenlid GroenLinks

Zwolle – Patrick Pelman (36) uit Zwolle wordt Statenlid voor GroenLinks in Overijssel. Hij neemt de plaats in die vrijkomt omdat Daphne Dertien vertrekt. Zij wil zich richten op een nieuwe stap buiten de provinciale politiek en heeft besloten haar zetel in Provinciale Staten ter beschikking te stellen. Robert Jansen is de nieuwe fractievoorzitter.
Daphne Dertien over haar besluit de Staten te verlaten: "Ik heb ervaren dat het een lastige combinatie is om vol voor de provinciale politiek te gaan en tegelijkertijd daarbuiten iets op te bouwen. Vanuit de inhoud zie ik dit als een natuurlijk en logisch moment om het stokje over te dragen. Bijvoorbeeld de discussie rondom de voormalige vliegbasis Twente begint nu aan een nieuwe fase. Robert Jansen zal dat dossier met eenzelfde GroenLinkse visie, maar een frisse invalshoek overnemen".

Jansen: "Ik wil Daphne enorm bedanken voor haar tomeloze inzet de afgelopen jaren. Mede dankzij haar heeft GroenLinks belangrijke resultaten geboekt in Provinciale Staten, zoals een vermindering van de bezuinigingen op het openbaar vervoer, emancipatie en energiebesparing".
Patrick Pelman wordt woensdag 10 december beëdigd. Pelman: "Ik heb er veel zin in de komende tijd het werk over te nemen en mij keihard in te zetten voor een Overijssel waarin we opkomen voor de kwetsbaren in onze samenleving en voor de mooie groene omgeving waarin wij wonen, werken en leven".

Artikel delen:

Reageer