Aanrijding fietsster met vrachtwagen

Een 12-jarige inwoonster van Hattem is dinsdagmiddag 25 september gewond geraakt bij een aanrijding op de Spoolderbergweg. Het meisje stak vlak voor de brug de weg over en zag daarbij een naderende vrachtwagen over het hoofd. Het meisje werd met onbekend letsel per ambulance naar het zieknhuis vervoerd.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Het verbaast mij niet helaas.
  Voordeel voor het autoverkeer: dat is nu veiliger geworden omdat uitwijken nu onmogelijk is geworden, dus de auto is nu goed beschermd.


  Maak melding

 2. Ik snap maar weinig van dit bericht. Volgens mij ben ik een tijdje na het ongeluk erlangs gekomen (zie de algemene log). De plek waar ambulance en politie stonden was net niet onder de ‘boog’ aan de Gelderse kant. Daar heb je nog hekken langs de rijbaan. Dat daar een aanrijding met een fietser geweest zou zijn vind ik wat apart. De enige oversteekplaats van de Spoolderbergweg is aan de Zwolse kant. Daar heb je verkeerslichten maar als al het verkeer en ambulancce en politie aan de andere kant van de brug staan, dan zou de vrachtwagen wel héééél hard gereden moeten hebben (onwaarschijnlijk hard) om daar pas tot stilstand te kunnen komen. Dus dat sluit ik uit. Is het meisje dan net voor de hekken aan de Gelderse kant overgestoken op een plek waar dat niet mag (lees: waar geen oversteekplek zit) waarbij ze een paar meter ‘meegenomen’ is door de vrachtwagen richting de boog van de brug? Zoiets moet het dan geweest zijn.
  Of zijn er gisteren 2 aanrijdingen geweest op de Spoolderbergweg/brug?


  Maak melding

 3. Aan welke kant van de brug het ongeluk ook gebeurd is: feit blijft dat ze niet overstak bij verkeerslichten en dus op een plek waar het niet de bedoeling is om over te steken.


  Maak melding

 4. Ach, je wil niet weten hoeveel scholieren als een stel zombies een weg oversteken. Blik recht vooruit, in gedachten verzonken bij hun MP3-speler (oid) die ze ook nog eens qua gehoor van de buitenwereld afsluit.
  Ik ben al vaker in de ankers gegaan voor fietsers die vanuit het Engelse werk komen aanfietsen; ik kom dan van de Oude IJsselbrug aanrijden en moet dan met het fietspad een bocht rechts en links maken waarbij net aan het einde van die 2e bocht de zijweg naar het Engelse Werk zit. Haaietanden die ze voor hun neus hebben zegt ze ook niets.


  Maak melding

Reageer