Aanpak Doepark de Nooterhof

Woensdagmorgen werd door directeur van Landstede Rob van Kessel en wethouder Peter Pot uit de doeken gedaan wat er de komende tijd gaat veranderen in de Nooterhof. Het park, destijds spraakmakend om het referendum, krijgt na 11 jaar ‘strijd’ een behoorlijke gedaanteverwisseling.

De twee bestuurders lichtten de recente ontwikkelingen van de Nooterhof toe in gebouw Kruidwisch. Zo wordt het gebouw de Kruidwisch aangepakt en komt er een theehuis op het terrein. Daarna plantte de wethouder een walnotenboom. Met medewerking van Landschap Overijssel worden in Zwolle klimaatbosjes aangelegd. Klimaatbosjes bestaan uit minmaal drie walnootbomen in een driehoeksvorm, en zijn bedoeld als symbool voor de grote compensatiebossen om daarmee de vermindering van CO2 te stimuleren. Na het planten van de eerste boom werden door Van Kessel en Pot de nodige officiële stukken ondertekend.

Wethouder Pot keek in zijn speech vooruit naar de mooie toekomst van de Nooterhof. Met het ondertekenen van de koopovereenkomsten en het afgeven van de benodigde bouwvergunningen gaat Landstede de komende tijd aan de slag met de verdere invulling van de Nooterhof. Dat doet zij met diverse partners, waaronder de Milieuraad en de tuinvrijwilligers.

Artikel delen: