Vluchtelingen uit IJsselhallen vertrokken

Zwolle – De 400 vluchtelingen die vanaf 26 september tijdelijk opvang kregen in de IJsselhallen te Zwolle zijn vertrokken. Volgens afspraak zou de tijdelijke opvang tot 1 januari 2015 zijn. Dinsdag vertrokken de laatste 21 vluchtelingen naar een opvangcentrum in Wassenaar.

De voornamelijk mannelijke Syrische vluchtelingen werden vanaf hun tijdelijke verblijf in Zwolle hartelijk ontvangen door organisaties. Voor hen werden diverse acties op touw gezet om het een aangenaam verblijf in Zwolle te laten worden. Er werden bijvoorbeeld voetbalschoenen en winterkleding verzameld. Aan de vluchtelingen werd onder andere een voetbalwedstrijd, frisbee spel, een kampvuur met een scoutinggroep en het knotten van wilgen aangeboden. Met een groep werden wedstrijden van Landstede Topsport bekeken. CDA Zwolle vroeg aandacht voor de negatieve geluiden over de opvang en verzocht het college van Zwolle haar best te doen de onbekendheid, onwetendheid en scepsis over de tijdelijke opvang weg te nemen. De overgebleven bedden zullen naar een opvanglocatie bij Hoogeveen gebracht worden.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Ik hoop dat de betreffende vluchtelingen een goede toekomst hebben en mooi dat de Gemeente Zwolle een bijdrage heeft kunnen leveren aan de eerste opvang, ook goed dat er zoveel initiatieven zijn ontplooid door gewone Zwollenaren en maatschappelijke organisaties om de vluchtelingen het zo aantrekkelijk mogelijk te maken in Zwolle te verblijven.


  ⚠️ Meld

 2. We zullen ze missen. Wekelijks de mannen gereden en spelletjes met ze gedaan. Dankbaar werk. Ik hoop dat ze allemaal goed terecht komen. De vluchtelingen waren erg dankbaar en genoten zichtbaar van de activiteiten. Jammer dat de media meer op het negatieve zat dan in het positieve. Ga eerst goed je verhaal halen voordat je iets meld in de media. Hierdoor zorg je dat westelingen haat gevoelens krijgen terwijl dit niet terecht is. Er word gesmuld van alle negativiteit maar dit is van een kant. Hoor je de andere kant ook?nee…
  Laten we niet een oordeel klaar hebben maar juist zoals vele Zwollenaren deden om deze mensen te helpen om het zo aangenaam te maken. De haat heeft het niet gewonnen van de liefde!


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb niet anders gelezen dan dat de Zwolse media positief was. Voor negativiteit was ook geen reden. De reacties op de berichten waren wel eens negatief, maar zo is onze maatschappij tegenwoordig kennelijk…….


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.