Humoristisch familieconcert in Statenzaal Zwolle

Bibliotheek Zwolle en Boekhandel Westerhof organiseren op zaterdagmiddag 6 oktober in het kader van de Kinderboekenweek een spannend en humoristisch familieconcert in de Statenzaal. Het concert “De gloeiworm en de nachtvlinder”, uitgevoerd door Duo 432, is een afwisseling van muziek, verhaal en improvisaties. 

“De gloeiworm en de nachtvlinder” is een familieconcert, met muziek van o.a. Haydn en Bartok, waarin lustig geïmproviseerd wordt rond enkele verhalen uit het boek “Brieven aan niemand anders” van de bekende kinderboekenschrijver Toon Tellegen. Het boek is een verzameling brieven en briefjes die de dieren van Tellegen aan elkaar schrijven. De emotie in de brieven is bijna voelbaar. Ook de manier waarop de brieven worden verstuurd, is bijzonder en vol emotie. De musici lezen stukken uit dit boek voor en wisselen de teksten af met muziek en improvisaties.

Duo 432

In 1999 is Duo 432, bestaande uit violist Kees Paasen en cellist Joris Boon, opgericht. De musici, beide afgestuurd aan verschillende conservatoria, maken o.a. deel uit van het Philharmonisch Orkest en het Brabants Orkest en zijn daarnaast actief als docent.

De optredens van Duo 432 worden enthousiast ontvangen en dat is niet alleen te danken aan het voortreffelijk samenspel. Wat een concert van Duo 432 zo bijzonder maakt, is de afwisseling tussen muziek en verhaal. Dit, en de mondelinge toelichting op een deel van de gespeelde composities geeft een speciale spanning tussen publiek en musici.

Voor alle leeftijden

Kinderen en volwassenen zijn op zaterdagmiddag 6 oktober van harte welkom in de Statenzaal van de centrale bibliotheek (Diezerstraat 80).

De voorstelling start om 14.00 uur (zaal open vanaf 13.45 uur) en duurt ongeveer een uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar (telefonisch) te reserveren bij de centrale bibliotheek en kosten € 3,50 (all-in) en € 5,00 (niet-leden).

Artikel delen:

Reageer