Zwolse sporters tekenen Gouden Sportboek

Vijf Zwolse sporters hebben woensdagmiddag 26 september in het Zwolse stadhuis het Gouden Sportboek getekend.

Twee atleten, een schaker, een schaatster en een skeeleraar werden toegesproken door sportwethouder Janco Cnossen en door hem in het zonnetje gezet. De sporters tekenden het Sportboek in aanwezigheid van hun familie, trainers en coaches. Wethouder Janco Cnossen sprak over de inspiratie die topsporters, ook in de breedtesport, teweeg brengen. “Zwolle is trots op sporters die een topprestatie leveren. Trots, omdat we in Zwolle graag geïnspireerd worden. Omdat we graag in binnen- en buitenland bekend staan als een stad waar ambitieuze en succesvolle mensen tot bloei zijn gekomen”, aldus wethouder  Cnossen. “Voor een topprestatie moet je iets doen. Keihard trainen en discipline opbrengen. Overtuigingskracht hebben en in jezelf geloven. De sporters die het Gouden Sportboek tekenen hebben dat gedaan. En al die inspanningen zijn beloond met mooie medailles.”

De sporters zijn:

  • Martijn van Calker, 17 jaar, heeft de eerste plaats behaald tijdens het Nederlands jeugdkampioenschap hoogspringen outdoor op 7 juli 2007 en de 1e plaats op het Nederlands kampioenschap hoogspringen indoor op 27 januari 2007 in Groningen. Martijn is lid van AV PEC 1910 te Zwolle
  • Jeroen van Calker, 15 jaar, heeft op 27 januari 2007 de eerste plaats behaald tijdens het NK atletiek indoor in Groningen, op de 800 m. Jeroen is lid van AV PEC 1910 te Zwolle.
  • Wouter Spoelman, 17 jaar, is op 5 mei 2007 Nederlands jeugdkampioen schaken geworden in Venlo, in de categorie tot en met 20 jaar.
  • Janine Slootstra behaalde op 25 februari 2007 de zilveren medaille tijdens het WK schaatsen, Mastergames allround, in Calgary, categorie Ladies 40. Janine is lid van Schaatsvereniging Zwolle-BDG.
  • Michel Mulder behaalde op 30 juli 2007 de bronzen medaille tijdens het EK skeeleren voor senioren in Ovar, Portugal, categorie 500 m. Michel is lid van skeelerclub Oost-Veluwe.

 

Sinds jaar en dag eert de gemeente Zwolle succesvolle sporters uit de stad door ze hun handtekening te laten plaatsen in het Gouden Sportboek. De eerste handtekeningen in het boek dateren van 1988. Sporters komen hiervoor in aanmerking als zij een eerste plaats op nationaal niveau of een podiumplaats op internationaal niveau behalen.

Voor meer informatie over toekomstige bijeenkomsten en mogelijke kandidaten kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de gemeente Zwolle, via postbus@zwolle.nl t.a.v. ‘afdeling Communicatie’ of telefoonnummer (038) 498 23 58.

Artikel delen:

Reageer