Overval tankstation aan de Dijkstaat

Zwolle – Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur vond er een overval plaats bij het tankstation Total Fritse aan de Dijkstraat. Er werd een burgernetactie opgestart. Gezocht wordt een blanke/licht getinte man circa 20 a 25 jaar, klein en tenger gebouwd. Hij draagt een zwarte jas met een bontkraag en capuchon, met spijkerbroek. Tevens heeft hij een stoppelbaard. Spreekt gebrekkig Nederlands. Onderneem geen actie richting de man. Tips? Bel 0900-8844. De burgernetactie is inmiddels beëindigd, de dader is niet aangehouden.

overval-8985.jpg

De politie doet ter plaatse onderzoek naar de overval. Zo worden onder andere beelden van de bewakingscamera bekeken, de dader is op beeld vastgelegd. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. Ook is het niet duidelijk of er iets buit gemaakt is. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

32 gedachten over “Overval tankstation aan de Dijkstaat”

  1. Rotonde rechtdoor, Rembrandtlaan uitrijden, onder het viaduct door, rechtdoor bij de Zwartewaterallee. Daar ergens kan je hem waarschijnlijk vinden??

  2. Willem, jij geeft mensen die in de zwarte pieten discussie het fenomeen “zwarte piet” weg willen hebben juist munitie. Door dit soort opmerkingen willen ze dat wegwerken! Bedankt!

  3. Signalement van de dader: de dader is een kleine, tengere blanke man met stoppelbaard. Hij draagt een zwarte jas en een capuchon met bontkraag. ( Zwolse Courant of wel “stentor” )>:(

  4. Burgernet: Zwolle, Dijkstr. 20 u overval tankst door bl man 23 jr, klein, tenger, zw jas met bnt kraag en cap.stoppelbaard. Geen actie ri die man. Tips? Bel nu 112

    Bericht is bij beëindiging burgernetactie niet herroepen noch aangevuld met andere info.

  5. @dame
    Wat bedoel je precies? Ten tijde van de burgernetactie is het bericht aangepast toen bleek dat de gesproken tekst anders was dan de geschreven tekst. Na beëindigen van de actie is dit ook vermeld in bovenstaand artikel.

  6. Dat begreep ik, Pamela, de uitgesproken tekst was anders dan de geschreven. Ik reageerde op Willem- die hetzelfde bericht in de Stentor las en (volgens mij) daarmee iets probeerde te suggereren. Stentor (en RTV Oost)-bericht lijkt mij niet zo gek gezien de tekst van de Burgernetoproep. Dat bedoelde ik.

  7. 0Bericht door willem-, op 12 december 2014 21:56
    dat krijg je als je zwartepiet ontslaat, nu zit hij zonder werk

    Dit is precies de opmerking waarom mensen Zwartepiet willen afschaffen omdat het naar racisme lijkt te verwijzen en jij bevestigd dat weer met deze uitspraak. Bedankt……

  8. Dat was ook precies mijn punt Mike. Willem maakt er een grapje van om vervolgens te verkondigen dat er niet gezeurd moet worden. Er is een overval gepleegd en dat is al erg genoeg….

    Vandaar mijn “Dus…”

  9. Volgens mij draaien jullie het probleem om, Plantje en Mike70, maar die discussie is al uitentreure gevoerd.
    Een akelige overval. Ik hoop dat de politie de dader op het spoor is en dat het goed gaat met de medewerker. Een overval hakt er diep in.

  10. @Dame nee, ze benoemen waarom sommige mensen tegen Zwarte Piet zijn. Dat komt door figuren als Willem die gekleurden als Zwarte Piet benoemen. Bedankt Willem.

  11. @Jasper Denk je echt dat er zo’n discussie over zwarte Piet zou zijn wanneer mensen met een donkerder huidskleur dan wit niet geconfronteerd werden met dagelijkse discriminatie? Zwarte Piet staat daar eerder symbool voor dan dat daarin het werkelijke probleem schuilt. De reacties van Willem en pipi geven uiting aan de kijk van tevelen op de gekleurde medemens.
    Zou het burgernetbericht niet aangepast zijn, dan zou dat heel wat reacties gescheeld hebben. Net of het dan minder erg is wat er is gebeurd.

  12. Deze steelpiet heeft de boot naar Spanje gemist en moest wat geld hebben om terug te gaan. Kunnen we geen collecte houden?

    (waar is de humor gebleven?)

  13. Mensen, wat een zielig en foute reacties toch allemaal weer. Als je geen zinnig commentaar kunt schrijven over hetgeen waar het wel over gaat
    ( in dit geval DE OVERVAL ) type dan niks. Verlaag je zelf niet zo. Er wordt weer veel geinterpeteerd en het heeft niets met de zaak zelf te maken. Ik wens het slachtoffer veel sterkte toe.

  14. Overigens is het feit dat een kleurling hier voor zwarte Piet wordt uitgemaakt bijzaak. Wat ik vooral ongepast vond was: Een grapje maken over deze overval

Reacties zijn gesloten.