Berkum wil revanche tegen Putten

Zwolle – Berkum speelt woensdag een bekerwedstrijd tegen hoofdklasser SDC Putten en wil in dat duel de kater na het verlies van afgelopen zaterdag weg werken. Putten heeft een goede ploeg, maar wij hebben het in de beker eerder tegen hoofdklasser Rohda Raalte ook goed gedaan. Bovendien spelen we thuis en we moeten wat recht zetten, dat voelen onze jongens ook zo," stelt trainer Willem Brouwer van de Zwolse eersteklasser vast.

SDC Putten komt uit in de westelijke Hoofdklasse A en staat daarin nu in de middenmoot op een keurige zevende plek met 19 punten uit 13 wedstrijden. Het liep een paar weken wat minder bij de ploeg van trainer Bert van Hunenstijn, waardoor werd verloren van SteDoCo (3-1) en NSC, dat met 0-1 te sterk was. Afgelopen zaterdag hadden de Puttenaren het lek echter weer boven want toen werd er verrassend met 1-4 gewonnen van VVA ’71, dat daardoor de koppositie verloor. Putten kwam al na een minuut op voorsprong door een doelpunt van Justin van Groen en dezelfde speler zorgde nog voor rust voor 0-2. VVA leek in de tweede helft even terug te komen via een penalty, maar in de slotfase liep SDC Putten door goals van Evert Brouwers en Jeffrey van den Brink naar een ruime 1-4 winst. DC Putten is niet als tegenstander niet helemaal onbekend voor Berkum, want de Zwollenaren (toen nog actief in de hoofdklasse) namen het in februari van dit jaar ook al in het bekertoernooi tegen deze ploeg op. In Putten werd het toen 2-2, nadat Berkum in de eerste helft met 0-2 voor was gekomen, maar in de beslissende penaltyserie had de Zwolse ploeg de sterkste zenuwen.

Berkum kijkt voor de bekerwedstrijd van deze week echter terug op een heel wat minder geslaagde generale repetitie. De Zwollenaren gingen met 0-3 onderuit bij ASC Nieuwland en waren daarmee koploper-af in de 1e Klasse D. Ondanks een overmaat aan balbezit slaagde Berkum er niet in om de defensie van Nieuwland te onttakelen en konden de ongelukkig gevallen tegengoals niet worden gerepareerd. Voor het bekerduel tegen SDC Putten heeft Berkum weer de beschikking over middenvelder Marc van der Meulen, die zijn schorsing van twee wedstrijden er nu op heeft zitten. "Marc is belangrijk voor ons met zijn creativiteit en scorend vermogen," aldus coach Willem Brouwer. "We hebben woensdag de mogelijkheid om sportieve revanche te nemen, het is wel lekker dat we nog aan eerherstel kunnen werken. Als dat lukt ga je toch met een heel wat beter gevoel de winterstop in." De bekerwedstrijd Berkum-SDC Putten op het Zwolse sportpark De Vegtlust begint woensdag om 20.00 uur. Het duel in de tussenronde van de strijd om de Districtsbeker Oost wordt geleid door scheidsrechter Gert Keijl uit Heerde.

Artikel delen:
Reacties 5

Reacties zijn gesloten.