Politiek Log 58

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt dat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 59 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

525 gedachten over “Politiek Log 58”

  1. je zult als rechtgeaarde pvda-er toch blij moeten zijn, dat drie senatoren, die op een onverkiesbare plek op de nieuwe kieslijst zijn geplaatst, tegen de nieuwe zorgwet hebben gestemd:o

  2. Wat vind je van de Youp van de week drama?

    nrc.nl
    COLUMNS YOUP
    To see or not to see
    20 DECEMBER

    Oud grapje: het aap-noot-mies in het Haags? Kankeraap, kankernoot, kankermies. Moest daar gisteren aan denken toen ik een interview met PvdA-senator Adri Duivesteijn las. Hij is ziek. Hij heeft k*nker. Was door een arts reeds opgegeven, maar een andere dokter zette zijn tanden erin. En de Hagenees leeft nog. En hoe. Hij is strijdbaarder dan ooit. Zeker als het om de vrije dokterskeuze gaat. Een liberaal standpunt overigens.
    Vrees toch dat ze hem binnen de regering even vervloekt hebben. Misschien heeft er wel eentje heel zacht gemompeld: ⤸K*nkersenator!⤝
    ⤸Louter losers⤝, stamelde een van mijn beste vrienden, die me een zuur zorgverzekeringsverhaal vertelde. Hij heeft iets aan zijn ogen en wordt daarom behandeld in de VU. Tot zijn grote tevredenheid. Met zeer veel deskundige zorg en toewijding knokken ze daar al meer dan een jaar voor het licht in zijn ogen. Ik bespaar u de details.
    Laatst zei de professor dat ze binnenkort afscheid van hem moeten nemen omdat hij in dat jaar te veel van het budget van de zorgverzekeraar heeft versnoept. Mijn vriend is niet arm en bood aan om het dan maar uit eigen zak te betalen. Hij voelt zich zo veilig bij de professor. Maar daar gaat het niet om. Straks moet hij naar een ander ziekenhuis. Met zijn dossier onder zijn arm bij een totaal nieuw team opnieuw beginnen. Moet hij zijn hele verhaal opnieuw vertellen. Gaan ze alle onderzoeken weer opnieuw doen. Mijn vriend, die zelf een goed georganiseerd bedrijf heeft en weet hoe hij zaken moet doen, probeert het te begrijpen, maar hij snapt het niet. Ik ook niet. Niemand heeft hem nog helder kunnen uitleggen waarom hij niet bij zijn artsen van de VU mag blijven. Hij heeft wel zin om te protesteren, maar hij heeft op dit moment wel iets anders aan zijn hoofd, zijn ogen bijvoorbeeld. Een kwestie van pompen of verzuipen. To see or not to see.
    Een huisarts liet me laatst zien dat het hem en zijn collega??s verboden is om onderling te discussiëren over hun individuele contracten met de zorgverzekeraars. Een bepaalde website is zelfs gesloten. Hij moest me dat drie keer uitleggen. Nog een keer: huisartsen mogen onderling niet spreken over hun contracten met de verzekeringsboeren. Ik luisterde naar zijn relaas en dacht even dat hij de taal van de Noord-Koreaanse Kim Jong-un
    sprak. De verzekeraars hebben de macht en bepalen alles voor ons patiënten. De winst klotst bij hen niet alleen tegen de plinten, ze verzuipen er bijna in. Maar ze maken waarschijnlijk nog niet genoeg winst.
    In mijn jonge jaren geloofde ik nog in bepaalde redelijkheid. D66 bijvoorbeeld. Die schermden toen met het motto Redelijk Alternatief.
    Maar hun fractievoorzitter in de Eerste Kamer, de gewiekste baantjesjager Roger van Boxtel, is CEO bij de zorgverzekeraar Menzis. Wie gebruikt hier het woord belangenverstrengeling? Ik! Nou doet Roger ook nog iets bij Ajax en daar heeft hij na de monsterzege van Vitesse in de Arena ook wel het een en ander te doen.
    Er is iets raars aan de hand. Ik ben te weinig deskundig, maar ik voel aan mijn water dat er iets niet klopt. Als je zoals Adri Duivesteijn, Guusje ter Horst en Marijke Linthorst gewoon je oude politieke idealen nastreeft heet je in Den Haag dissident. De rest van de regeringsfracties bestaat uit snurkende ja-knikkers. Mijn vriend noemt ze lafbekken.
    Wat te doen? Ik denk gewoon lawaai maken. Dokters en patiënten samen. Ouderwets dwarsliggen. Protesteren dus. Het niet langer pikken. De verzekering is ooit in het leven geroepen om risico??s te spreiden. Het woord winst bestond niet in die kringen.
    Hup de straat op met zijn allen. Men moet weer gewoon doen. De macht weer bij de mensen leggen. Bij diegenen die ziek zijn. Die goede zorg nodig hebben. En niet bij hen die aan de zorg verdienen.
    Ik heb wel zin in een ouderwets potje protest. Tekeergaan tegen de hoge dames en heren. Tegen de Van Boxteltjes, de Dupuistjes en andere vazallen van het grootkapitaal. Met rode vlaggen naar het Malieveld. Wat zal Samsom daarvan vinden? Misschien doet het hem wel aan vroeger denken en gaat er iets in hem gloeien. Toch iets anders dan een wetje op sluwe, ondemocratische wijze door de Kamer jassen.

  3. hoop dat de drie senators voet bij stuk houden en zich niet laten misleiden door nietszeggende veranderingen in de wet .Wordt tijd dat er weer eens aan het socialisme wordt gedacht in plaats van het liberalisme van Rutte .Zoals mijn moeder zei de duivel schijt altijd op de grote hoop .De mindere moet altijd het lootje leggen

  4. De recente ontwikkelingen in het Zorgdossier zijn een nieuw dieptepunt van ‘onze democratie’. Ik leerde op school dat in het democratisch bestel de mening van de bevolking centraal staat. Hoe anders is de realiteit van dit schandalige, respectloze kabinet. Keer op keer wordt bewezen dat de burger geminacht wordt, dat men vooral uit is op eigengewin en de ambtelijke banencaroussel. Zowel landelijk als lokaal worden de prioriteiten niet bij de wensen en zorgen van de bevolking gelegd, maar bij hobbyprojectjes, prestige en het behagen van de Brussel-bende. En dan zijn er ook nog politici die met droge ogen durven te beweren dat we blij moeten zijn met ons democratisch bestel. VVD, PvdA, CU en D’66 ga je kapot schamen! Wacht maar tot de volgende verkiezingen die jullie nu proberen te voorkomen….het resultaat van jullie gelieg en gedraai komt vanzelf…

  5. Dick, ik ben blij dat er nog 3 echte PVDA’ers met principes bestaan. Maar de rest vd PVDA is mede-verantwoordelijk voor die vermadelijde marktwerking.

  6. Vooropgesteld, dat ik vierkant sta achter de drie PvdA senatoren, die het volste recht hebben om volgens de regel ⤽zonder last en ruggespraak⤝, niet in te stemmen met het absurde artikel 13 uit de zorgwet, heeft deze regel toch een beperkte betekenis. Een andere regel is namelijk, in ieder geval feitelijk, dat er zoiets is als fractiediscipline. Weliswaar kan niet afgedwongen worden dat een 1e Kamerlid niet afwijkend stemt, maar politieke consequenties zijn er wel bij dissident gedrag.

    En hier wringt volgens mij de schoen, er zijn geen politieke consequenties verbonden aan het dissidente gedrag van deze dwarsliggende senatoren. De drie senatoren zijn op de conceptlijst voor de 1e Kamer van de PvdA namelijk zodanig laag ingeschaald, dat ze op zeker niet terug zullen komen. Ik denk niet dat het toeval is dat de drie senatoren afgehaakt zijn, alle drie zijn ze tot op het bot gefrustreerd door de partijtop. Hun bezwaren zullen ze eerder ook wel gehad hebben, maar als je politiek nog toekomst hebt dan buig je toch eerder onder de fractiediscipline.

    Daaruit blijkt dat PvdA 1e Kamer fractievoorzitter Marleen Barth haar fractie niet in de hand heeft, zij had de negatieve signalen van de 3 senatoren n.a.v. de vernieuwde zorgwet als zodanig moeten onderkennen, en voortijdig maatregelen moeten nemen. Nu doet zij voorkomen dat ze door de 3 senatoren is ⤽overvallen⤝, wat getuigd van incompetentie c.q. naïviteit.

    Uit het bovenstaande blijk maar weer eens, dat zelfs in de politiek ⤽een kruiwagen vol kikkers⤝ moeilijk in de hand te houden is, vooral als er een zweem van rancune meespeelt.

  7. De kosten voor de zorg te hoog? Dan maar ten koste van de patiënt deze ⤽overkokende⤝ snelkookpan aanpassen, moet het kabinet gedacht hebben, na het indienen van de vernieuwde zorgwet. Keuzevrijheid voor de patiënt, dat is iets uit de oudheid, wij bepalen wel wat goed voor u is. Onophoudelijk worden we doodgegooid en bestookt met het mantra: ⤽dat de kosten voor de AWBZ en de zorg voor ouderen te hoog zijn, en dat in samenhang, de zorg onbetaalbaar zou worden⤝ Dus zou doormiddel van aanpassen van artikel 13 van de zorgwet, plus nog wat andere wijzigingen, deze ingreep een kosten besparing van ± 1 miljard opleveren. Kabinet/zorgverzekeringen blij, maar u ook?

    Kostenbesparing op de zorg, een heet hangijzer van het kabinet, maar wat ze er niet bij vertellen is, dat sinds de invoering van het nieuwe belastingstelsel in 2001 maar liefst 70 miljard! van de AWBZ premies niet zijn besteed aan (waar ze thuis horen) zorguitgaven maar door de politiek voor ander doeleinden zijn benut.

    Vanaf 2001 waren de premieopbrengsten hoger dan de zorguitgaven. Dat betekent dat voor het jaar 2013, 6 miljard van de opgebrachte premies van 34 miljard niet aan AWBZ-zorg maar aan andere zaken werd uitgegeven. In de jaren 2001 t/m 2013 is dus maar liefst 70 miljard van de AWBZ premies afgeroomd voor ander doeleinden. Hoezo, de kosten voor de zorg te hoog?

    Stas. Van Rijn bevestigde bovenstaande naar aanleiding van vragen van de SP. Als burger en/of patiënt is het dus goed je niet gek te laten maken met de kreet: ⤽de zorg is onbetaalbaar!⤝. Als de benodigde centen op de juiste plaats terecht komen, bestaat er geen: ⤽onbetaalbare zorg ???? meer, wat niet wegneemt dat er nog veel te besparen valt op de zorg. Bijvoorbeeld door het wegsnijden van de bureaucratie (lagen managers), en het afschaffen van de ongebreidelde concurrentie/reclame tussen zorgverzekeraars. Misschien een aanrader, om ze daarvoor aansprakelijk te stellen tijdens de aanstaande verkiezingen?

  8. Er is een wettelijke afspraak tussen de politiek en de zorgverzekeraars dat de ⤽geldpot⤝ van de toonaangevende grote verzekeraars ⤽Achmea, CZ, Menzis en VGZ als buffer kapitaal 4.2 miljard mag/moet bevatten. Dit om eventuele onvoorziene uitgaven te kunnen compenseren.

    Het huidige bedrag, dat door deze 4 ⤽rupsjes nooit genoeg⤝ beheerd wordt is op dit moment 10 miljard, dus 5.8 miljard meer aan ⤽oppotdrift⤝. Met de huidige trend aan premieverhogingen kan iedereen er vanuit gaan dat deze z.g. ⤽reserves⤝ nog verder zullen groeien, omdat de verzekeraars steeds meer winst maken. Het resultaat van de vier samen lag vorig jaar bijna 17% hoger dan in 2012.

    Om deze trend te doorbreken, wordt het de hoogste tijd dat de politiek maatregelen treft, en de verzekeraars verplicht het teveel betaalde geld/overwinst terug te betalen aan de verzekerden in de vorm van premieverlaging. Op de door u betaalde basispremie maakten de grote verzekeraars vorig jaar gemiddeld 84 euro winst.

  9. Eens Assendörper. Het is ook niet toevallig dat mw Ter Horst op een onverkiesbaren plek op de kieslijst is gezet, de huidige PVDA top houdt niet zo van principiële mensen. Vinden ze lastig.

  10. Kort van memorie?
    Vanaf de val van de Muur en het communistische systeem is marktwerking misschien wel een thema geweest voor achtereenvolgende kabinetten, maar de marktwerking in de zorg komt toch echt op het conto van de kabinetten Balkenende II (VVD, CDA, D66) en III (minderheidskabinet VVD, CDA). VVD-minister Hans Hoogervorst (VWS) was verantwoordelijk voor de invoering van het nieuwe zorgstelsel. De PvdA stemde destijds tegen de nieuwe zorgverzekeringswet.

    De nieuwe kieslijsten zorgen bij vrijwel alle partijen voor commotie bij degenen die vinden dat ze hogergeplaatst moeten worden. Als Guusje ter Horst uit rancune tegen gestemd heeft (wat ik betwijfel), wat hier en daar gesuggereerd wordt, dan verdiende ze een hogere plek ook niet. Ze was trouwens op 10 geplaatst. Misschien had ze er beter aan gedaan het land af te reizen om in de PvdA-teleurgestelde kiezers te overtuigen dan boos haar plaats ter beschikking te stellen.

  11. Ondanks het welles/nietes spelletje, over wie er verantwoordelijk is voor de marktwerking, mag er gevoeglijk worden aangenomen dat de marktwerking in de zorg volledig is mislukt, men kan spreken van markt-falen. Als patiënt heb je geen enkele sturing, behalve de keuze van pakketten. De regering en de Zorgverzekering bepalen de inhoud.

    Waar het de ⤽liberale⤝ minister Schippers aan ontbreekt, is gezond verstand. Ze staat voor marktwerking. Maar moet juist marktwerking niet voorzien in: ⤽VRIJE KEUZE?⤝
    Waar de huidige regering naar streeft, is monopolisering gevormd door de vier grootste zorgverzekeraars.

    Maar natuurlijk, mag iedereen een suggestie uitleggen zoals het haar/hem het beste uitkomt.

  12. Waarom zou je dat doen? Er staat dat er over de contouren overeenstemming was. de parlementaire behandeling is ongewis, want is er niet geweest. Al vanaf het eerste kabinet Lubbers zijn kabinetten bezig geweest met herziening van de gezondheidszorg en het verzekeringsstelsel. Vaak weinig succesvol.
    Essentieel is dat Balkenende II koos voor een privaatrechtelijke oplossing, waar eerdere kabinetten uitgingen van een publiekrechtelijke benadering. En dat dit het eerste kabinet was die het lukte een hervorming in de gezondheidszorg door te voeren.
    Er is veel op aan te merken, maar wat ik in allerlei reacties mis, is het financiële aspect. Dit kabinet heeft op alle fronten bezuinigd, behalve succesvol op de gezondheidszorg. Dat neemt nog steeds toe. Een aanmerkelijk deel van het BNP. De gezondheidszorg in Nederland is in Europa een van de beste, maar ook een van de duurste met de laagste eigen bijdragen.

  13. Lubbers & Balk, ook van het CDA die hier…tegenstemden. Van de VVD en kloon D’66 mag je het verwachten.

    Topinkomens publieke sector verder aan banden (bron: NOS.nl)

    Minister Plasterk verdedigt zijn wetsvoorstel in de Eerste Kamer ANP
    De Eerste Kamer is vanavond akkoord gegaan met de Wet normering topinkomens. Topfunctionarissen in de (semi-) publieke sector mogen daardoor niet meer verdienen dan 178.000 euro per jaar, evenveel als een minister. Het gaat bijvoorbeeld om werknemers in het onderwijs, de zorg of bij woningcorporaties.

    De senatoren kwamen voor de stemming terug van reces, omdat een meerderheid wilde dat de wet op 1 januari aanstaande zou ingaan.

    VVD stemt tegen

    Het wetsvoorstel van minister Plasterk (PvdA) kon niet rekenen op de steun van coalitiegenoot VVD. De fractie in de Eerste Kamer vindt dat Plasterk te snel gaat met zijn plannen en vroeg om uitstel. Ook CDA en D66 stemden tegen.

    De PvdA kreeg wel steun van SP, GroenLinks en PVV. Daarmee was er een meerderheid voor verlaging van de topinkomens. “Het voorstel heeft het gehaald en dat vind ik het belangrijkste”, zei Plasterk.

    Nu mogen functionarissen nog 130 procent van een ministerssalaris verdienen, oftewel 228.599 euro. Het kabinet wil dat maximum dus verlagen naar 100 procent. De Tweede Kamer stemde daar in oktober mee in.
    ——
    Hoe sneller hoe beter lijkt me!

  14. De privatisering was toch altijd echt wel een dingetje van met name de VVD en daarna het CDA. Argument was dat de zorg door concurrentie beter van kwaliteit zou worden en goedkoper. Denk niet dat dit gelukt is! 😉

  15. kostenbesparing op de zorg is wat iedereen wil. Een samenvoeging van toen: ziekenfonds en private verzekering heeft tot het huidige systeem geleid. En zo lang commerciele partijen een belangrijke rol blijven spelen zullen de zorgkosten alleen nog maar verder stijgen (lees uit de hand lopen). Je zult dus als overheid de rol van de zorgverzekeraars moeten vervangen door één administratieve club, met één basispolis en beperkte uitbreidingsmogelijkheden. De medicijnenmaffia afkappen door een vorm van het kiwi-model in te voeren.
    Daarnaast bewustwording bevorderen bij iedereen mbt gezond leven; voedings-, gym- en zwemles op de basisschool.
    Bij de zorg voor ouderen en permanent-behoeftigen: kleinschaligheid invoeren, zorgdienstplicht instellen, mantelzorgvrijwilligers mobiliseren.
    Ik heb zeker de wijsheid niet in pacht, en ik denk dat vanuit de huidige werkvelden betere suggesties gedaan kunnen worden.
    Maar het lijkt me dat het huidige systeem teveel mogelijkheden biedt aan diverse groot- en kleingraaiers.

  16. Foi foi foi Dame toch! De basis van ons huidig zorgstelsel is gelegd onder Kok II. Els Borst heeft de voorbereidingen getroffen en bijna alles is overgenomen en ingevoerd door het kabinet Balkenende. Heikele discussiepunten waren of de premie inkomensafhankelijk moest worden, of niet, of een combinatie van die twee en wat er in het basispakket moest komen.

  17. Het enige antwoord is denk ik: “ja, je hebt gelijk, Assendorper”. Ik kan wel een lang verhaal typen over commissie Dekker, over de brede overeenstemming op een aantal punten, zoals de vraagsturing en basisverzekering. Over de mislukte pogingen tot hervormingen nadien van kabinet Lubbers, het falende plan Simons en Borst die op heel andere punten de historie ingaat, maar die wel nog de nota vraag naar zorg heeft uitgebracht. Dat een nota met principes niet hetzelfde is als een uitgebreide wet met specifieke keuzes. En zo nog wat meer.
    Dat gaat allemaal niet helpen, want je blijft ervan overtuigd dat Hoogervorst zonder eigen keuzes een kant en klare wettekst in procedure bracht. En als het dat niet is, dan is het feit dat hij van 1978-1982 lid van de PvdA was wel een argument. So be it.:)

  18. Ik snap eigenlijk ook niet waarom de PvdA ?berhaupt moeite doet om mee te doen aan verkiezingen. Zonder één zetel of regeringsverantwoordelijkheid is de invloed van de sociaal-democraten immers al onbegrensd.;D

  19. Van het uiterst lezenswaardige Joop.nl

    ChristenUnie wil spoeddebat over wet topinkomens

    CU eist brief van Plasterk over totstandkoming van aangepaste wet?? verontwaardiging over VVD vanwege ‘dwarsbomen’ van uitvoering van de wet

    CU-Kamerlid Gert-Jan Segers heeft een brief geëist van minister Ronald Plasterk met uitleg over de gang van zaken rond het uitstel van de invoering van de wet topinkomens.
    CU wil uiterlijk maandag een antwoord van Plasterk en dinsdag een spoeddebat.
    De aanscherping van de wet normering topinkomens werd afgelopen maandag aangenomen in de Eerste Kamer met een nipte meerderheid, 38 stemmen voor en 33 stemmen tegen. VVD stemde tegen, terwijl die partij in de Tweede Kamer juist voor had gestemd.
    De dag na de stemming werd bekend dat de ministers Schippers en Stef Blok van de VVD het te kort dag vinden om de aangepaste wet al per 1 januari 2015 in te voeren. Dat leidde tot grote verontwaardiging.
    Volgens sommigen dwarsbomen de VVD-ministers de uitvoering van de wet van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. Ronald van Raak (SP) reageerde onder andere in de Volkskrant:
    ‘Ministers die wetten frustreren moeten maar eens nadenken of ze wel minister kunnen zijn. Hier is sprake van een politieke afrekening en vereffening door de VVD en dat is heel erg slecht voor het landsbestuur. Als ze niet op hun schreden terugkeren moet de premier na het reces maar komen uitleggen hoe het kan dat binnen zijn regering aangenomen wetten niet worden uitgevoerd.’

    De VVD op haar beurt, vindt dat de wet onzorgvuldig is opgesteld. VVD-senator Heleen Dupuis reageerde boos en vond dat Plasterk de wet er doorheen had geloosd.
    Gert-Jan Segers van CU noemt de kwestie ‘onverkwikkelijk’, schrijft NRC zaterdag. Hij vraagt zich af of het kabinet wel met één mond heeft gesproken. Terwijl PvdA-minister Plasterk aanstuurt op voortvarendheid, vertragen de VVD ministers de uitvoering aan de andere kant. Segers hoopt zaterdag van de andere Kamerfracties te horen of ook zij voelen voor een spoeddebat.
    De nieuwe wet normering topinkomens zorgt ervoor dat de inkomens in de (semi)publieke sector aan banden worden gelegd. Directeuren van zorginstellingen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen en bestuurders van gemeenten en provincies mogen straks maximaal een ministerssalaris verdienen, 178.000 euro. Nu is dat bedrag nog 230.000 euro.

  20. Zelfde bron…over de gebleekte leider waarin velen (ook hier) een blind vertrouwen hebben.

    ‘Wilders declareerde tonnen voor Moszkowicz’

    Volkskrant: Tweede Kamer wees torenhoge rekening af … Bosma ontkent

    PVV-leider Geert Wilders heeft getracht een rekening van zijn advocaat Bram Moszkowicz ter hoogte van ruim een half miljoen euro te declareren bij de Tweede Kamer. Dat onthult de Volkskrant op basis van anonieme bronnen en interne stukken. Martin Bosma, adjudant van de PVV-leider, ontkent via Twitter het verhaal.

    De rekening van toenmalig advocaat Moszkowicz voor de verdediging tijdens het zogeheten ‘haatzaaiproces’ bedroeg tussen de vijf en zes ton. Fracties kunnen bij het presidium van de Tweede Kamer kosten declareren voor het functioneren van de organisatie. Uitzonderlijke declaraties, die buiten de gewone gang van zaken vallen, worden besproken binnen het presidium. De kosten van het proces werden door ambtenaren en de meeste fractiesecretarissen geclassificeerd als privé-kosten waar de staat niet voor hoeft op te draaien. Alleen de SP had er geen moeite mee.

    Parlementair verslaggever Jan Hoedeman schrijft in De Volkskrant:

    De rekening van Bram Moszkowicz was niet uitgesplitst naar kosten per dag, het bedrag was niet onderbouwd. ‘Om die reden was er een negatief advies van een externe accountant. Dat wordt vrijwel altijd gevolgd’, zegt een lid van het presidium. Een van de redenen dat Moszkowicz in 2013 uit het ambt werd gezet, was zijn buitengewoon rommelige administratie. (…) Een lid van het presidium over de rekening die Wilders vergoed wilde hebben: ‘Ik zag die rekening en dacht: zo zo, die man weet van declareren. Er waren geen onderliggende stukken. Het ging om een bedrag van tussen de vijf en zes ton.’ Drie andere presidiumleden bevestigen de gang van zaken. Moszkowicz was niet bereikbaar voor commentaar, ook niet via zijn advocaat.

    Kantoor Moszkowicz AmsterdamPVV-Kamerlid Bosma, verklaarde tegenover de krant: “Ik kan me dat niet herinneren.” Na publicatie van het stuk twittert hij: “Onzin in Volkskrant. De rekening van Moszkowicz: nooit ingediend bij de Kamer. Nooit besproken in Presidium. Had ik die krant ook gemeld.” Volgens de Volkskrant heeft de Amerikaanse rabiate islambestrijder Daniel Pipes meer dan 100.000 dollar gedoneerd aan Wilders voor de proceskosten.

    Andere kosten die Moszkowicz maakte, zijn daarentegen vergoed. Zo declareerde de PVV voor de advocaat 22.705 als rekening voor het proces dat de PVV voerde tegen het Europese Noodfonds.

  21. Volgens Moszkowicz in Trouw ging het maar om 200.000 euro. Dus Wilders probeerde de boel te belazeren…?

    Ik snap trouwens niet dat die ‘factuur’ bij de tweede kamer kwam. Wilders had het proces gewonnen en kon zijn rekeningen dus probleemloos bij het OM indienen.

  22. Dit zal de reden wel zijn

    Fracties kunnen bij het presidium van de Tweede Kamer kosten declareren voor het functioneren van de organisatie. Uitzonderlijke declaraties, die buiten de gewone gang van zaken vallen, worden besproken binnen het presidium.

    Maar het blijft idd vreemd dat hij die rekening dan niet gewoon bij het OM neerlegt. Er waren wel gewoon 4 getuigen

    Drie andere presidiumleden bevestigen de gang van zaken.

  23. Zomaar een natuurkundige:

    We hebben allemaal wel een PVV-oom; zo eentje die ervan houdt om op feestjes op te vrolijken door bijvoorbeeld asielzoekers eens flink af te zeiken, of de armen, of de belastingen. Misschien herken je het van de afgelopen kerstdagen. Voor de volgende keer dat je in discussie met je oom belandt, zijn hier wat feiten:

    Mythe: Armen zitten allemaal in de bijstand
    Feit: Werkende armen vormen de meerderheid van de armen van Nederland.
    In 2013 publiceerde het CBS cijfers waaruit bleek dat net iets meer dan de helft van de armen een baan heeft. Je moet dan denken aan schoonmakers of postbezorgers, maar bijvoorbeeld ook boeren. Een significant deel van de werkende armen zijn zzp’ers. Schijnconstructies spelen een grote rol in het onder het sociale minimum duwen van deze groep. Er is veelal sprake van deeltijdwerk of werk waar geen sociale bescherming wordt opgebouwd (korte contractjes, telkens ontslagen worden, etcetera). Veel werkende armen zijn bovendien alleenstaande moeders, die zorg en werk moeten combineren.

    Mythe: Asielzoekers kosten bakken met geld
    Feit: Asielzoekers kosten 0.3% van de totale overheidsuitgaven
    Dit is een favoriete mythe van Wilders, en in zijn kielzog een hele serie praatjesmakers, zoals Gerard Joling. Kijken we op de website van de rijksbegroting, dan zien we dat er onder het kopje ‘vreemdelingen’ ongeveer 700 miljoen word uitgegeven. Daar zit alles in, van de IND (die bepaalt of asielzoekers mogen blijven) tot het COA, dat verantwoordelijk is voor het runnen van de asielzoekerscentra, tot klein bier als de subsidie aan Vluchtelingenwerk.
    700 miljoen klinkt als een enorme bak geld, totdat je bedenkt dat de totale uitgaven van de rijksoverheid ongeveer 250 miljard bedragen. Met andere woorden: 0.3% van het geld dat de overheid uitgeeft wordt aan vluchtelingen besteed. Het komt neer op iets meer dan 20.000 euro per vluchteling. Dat is meer dan bijvoorbeeld de bijstand voor een alleenstaande (8.100 euro per jaar), maar als je bedenkt dat van die 20.000 ook nog het hele systeem betaald moet worden dat bepaalt of iemand in Nederland mag blijven, dan valt het allemaal reuze mee.

    Mythe: Bijstand is voor eeuwig
    Feit: De meeste mensen zitten minder dan drie jaar in de bijstand. De mensen die langer dan dat in de bijstand zitten, zijn vooral 45+’ers.
    Hier zijn de gegevens voor de gemeente Leiden, die ze net online gezet heeft. Van de mensen die in de bijstand terecht komen verblijft de grootste groep daar minder dan een jaar. Meer dan de helft heeft na drie jaar de bijstand weer verlaten.

    Hoe snel je weer werk vindt, hangt vooral af van je leeftijd. Jongeren blijven vaak maar heel kort in de bijstand: twee derde van de Leidse jongeren is er na een jaar weer uit. Voor ouderen is het veel moeilijker om weer werk te vinden. Het ‘granieten dossier’ van mensen die meer dan drie jaar in de bijstand verblijven bestaat voor twee derde uit mensen die ouder zijn dan 45. Het is algemeen bekend hoe lastig het is voor hen om op dit moment werk te vinden. Als je naar de mensen kijkt die meer dan een decennium in de bijstand zitten, dan is 85% ouder dan 45 en bijna dan helft ouder dan 55.
    Hoe representatief zijn deze gegevens voor Nederland? Op veel plekken staan de gegevens niet zo netjes uitgesplitst als in Leiden, maar in de getallen die beschikbaar zijn, lijken op die van Leiden aan te sluiten.

    Mythe: de verzorgingsstaat is onbetaalbaar geworden
    Feit: Misgelopen belastingopbrengsten maken de verzorgingsstaat onbetaalbaar.
    We hebben de verzorgingsstaat onbetaalbaar gemaakt, door met name bedrijven zich aan hun verplichtingen te laten onttrekken. Hoewel het moeilijk is om de totale niet geïnde belastingen te schatten, kunnen we twee getallen redelijk schatten: de Nederlandse schaduweconomie en de hoeveelheid geld die de overheid misloopt wegens belastingontduiking via multinationals. De totale misgelopen belastingen als gevolg van deze twee redenen samen wordt geschat op 47 miljard, of terwijl 6% van het BBP, of terwijl drie keer het begrotingstekort uit 2013!
    En dan hebben we het nog niet eens over het geld dat buitenlandse overheden mislopen wegens het Nederlandse belastingparadijs. Er loopt naar schatting 8000 miljard (10% van de totale wereldhandel) aan winst door Nederland. Van de 20 grootste beursgenoteerde Portugese bedrijven waren er in 2013 19 in Nederland gevestigd met een brievenbusmaatschappij. Vergeet niet dat we via de EU Portugal in 2011 een bail-out hebben moeten geven. Zo snijden we onszelf in de vingers.
    En dan hebben we het nog niet eens over de verlaging van de vennootschapsbelasting. Die heeft nu een toptarief van 25%, terwijl dat een decennium geleden nog 35% was. Het is dus niet alleen zo dat bedrijven er mee weg komen om minder belasting te betalen dan zou moeten, maar het bedrag dat we van ze vragen wordt ook nog eens steeds kleiner. Het deel van de belastingen dat opgehoest wordt door arbeid te belasten wordt steeds groter: van 48% in 2001 naar 58% in 2012.

    Mythe: We worden overspoeld door criminele Marokkanen
    Feit: er waren in 2012 zevenhonderd importhuwelijken. Immigratie en emigratie houden elkaar ongeveer in evenwicht, op ongeveer tweeduizend elk.
    En als het over criminaliteit gaat: ja, Marokkaanse Nederlanders zijn zwaar oververtegenwoordigd. Maar daar valt veel op af te dingen. Allereerst: de gemiddelde leeftijd in de Marokkaanse gemeenschap ligt lager, en jongeren zijn nou eenmaal crimineler. Ten tweede zijn er sociaal-economische factoren. Als je die twee factoren meeneemt daalt de vijf-tegen-een oververtegenwoordiging waar Wilders zo graag mee zwaait naar een twee-tegen-een oververtegenwoordiging: een Marokkaanse jongere is statistisch gezien twee keer zo vaak met de politie in aanraking geweest als een autochtone jongere uit hetzelfde soort gezin.
    Waar komt dat verschil vandaan? Kort antwoord: het is ingewikkeld, maar het ligt in ieder geval niet aan de Marokkaanse cultuur. Als dat zo zou zijn, zou je verwachten dat in Duitsland of België de Marokkaanse gemeenschap ook crimineler is dan gemiddeld, en dat is niet het geval. Hoogleraar Frank Bovenkerk over de Nederlandse Marokkaan:
    “Marokkaanse jongeren manifesteren zich in hun vrijgevochtenheid en binnen de straatcultuur als echte Nederlanders. In Marokko heeft de bevolking niet de minste moeite om Nederlandse Marokkanen (terugkeerders of vakantiegangers) te herkennen aan hun lompe optreden”

  24. Aardig idee:

    COLUMN – Schaf de zorgpremie af, en regel dat volledig via de belastingen. Tijd om slimmer te gaan bezuinigen op de zorg.

    In de hele discussie over het nieuwe belastingstelsel is er nog niet één partij die heeft verzonnen de zorgpremie te fiscaliseren. Een hele teleurstelling, want er valt zoveel mee te winnen.

    De PvdA was zo dichtbij. Het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie stond nog bijna in het regeerakkoord. Vanaf daar was het een kleine stap geweest. Dat dit plan werd afgeblazen was overigens maar goed ook, want er kleefden genoeg bezwaren aan. Het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie zou een hele administratie hebben gevergd, en de zorgverzekeraars inzage te geven in de loongegevens van al hun klanten lijkt me alles behalve wenselijk.

    Maar inkomensafhankelijk of niet, beide had met het grootste gemak geregeld kunnen worden door de zorgpremie volledig op te brengen via de belastingen. In plaats van meer administratie zou er juist minder administratie hoeven plaatsvinden. Niet alleen zouden de mensen de zorgpremie niet meer zelf hoeven betalen, ook zou het hele circus rond de zorgtoeslag afgeschaft kunnen worden.

    Een flinke beperking van fraudemogelijkheden. Daarbij zou er een groot probleem met betalingen verdwijnen. Bij Zilveren Kruis en VGZ alleen al zijn er samen een half miljoen mensen met een betalingsregeling voor hun premie. Als we ervan uitgaan dat de verhoudingen in de portefeuilles niet veel veranderen betekent dit dat meer dan één miljoen Nederlanders inmiddels problemen heeft met het betalen van zijn zorgpremie. En dit aantal is snel stijgende, terwijl problematische schulden toch al een groeiend probleem is in onze samenleving: met de overheid als één van de grote veroorzakers daarvan.

    Hoe moeilijk wil je het maken? Zorgverzekeraars krijgen nu al voor iedere verzekerde een deel van de premie via de staat. Wanneer het andere deel ook gefiscaliseerd wordt, scheelt dat de samenleving een hoop administratieve rompslomp. En het scheelt een miljoen mensen een hele hoop narigheid, die ook weer kosten met zich meebrengt bovendien.

    En als we dan toch bezig zijn, schaf dan zoals ik al eerder betoogde gelijk het eigen risico af. Het ER schuift alleen maar kosten voor zich uit, en maakt de zorg zo uiteindelijk alleen maar kostbaarder.

    Na het stranden van de zorgwet zou het roer om moeten. Schippers met haar blinde geloof in vrijemarktboeboewawa eruit, gezond verstand erin. Om te beginnen bezuinigen door de administratieve kosten te verlagen. Verder op het kerstverlanglijstje: een flinke uitbreiding van het basispakket, in plaats van een inkrimping daarvan. Waarom? Door het basispakket in te krimpen wordt de zorg alleen schijnbaar goedkoper. Ja, je betaalt minder. Maar je krijgt ook minder. Het is geen bezuiniging, maar een verschuiving van lasten van gezond naar ziek. En ook hier is net als met het eigen risico het reële gevaar dat mensen hun zorg uitstellen, en zo de uiteindelijke kosten alleen maar hoger worden.

    ?cht bezuinigen op de zorg kan door het verbod op winst in de zorg te handhaven, en zorgverzekeraars te dwingen hun algemene reserves te maximeren, net als de topsalarissen in de hele branche, ook bij de verzekeraars. Verder door de patentrechten in de farmaceutische industrie eindelijk aan te pakken, en tenslotte door volop in te zetten op mogelijke kostenbesparingen door preventie.

    Bezuinigen op de zorgkosten door gezonder te worden: wie wil dat nu niet?
    ——
    In ieder geval genoeg gezonde ideeën.

  25. PVV-er stapt op wegens samenwerking Wilders met extreemrechtse partijen
    Gelderse Statenlid Van Kampen stapt over naar een partij opgericht door ontevreden ex-PVV-ers … Front National en Vlaams Belang gingen de politicus te ver

    Was het even stil rondom de PVV na diens uitspraken rond Marokkaanse Nederlanders, dinsdag werd bekend dat opnieuw een PVV-volksvertegenwoordiger zich niet langer achter de koers van Wilders kan scharen en bij de partij vertrekt vanaf maart 2015.
    Marc van Kampen is Statenlid voor de PVV in Gelderland en stapt na maart 2015 over naar de partij Voor Nederland (VNL). Deze partij werd ooit zelf ook opgericht door ontevreden ex-PVV’ers die hem voorgingen.
    De Gelderse politicus zegt zich niet kunnen vinden in de samenwerking tussen Geert Wilders en het extreemrechtse Vlaams Blok van Filip Dewinter en het ultrarechtse Front National.

    volgens Trouw

  26. In 2015 opnieuw de broekriem aanhalen

    Veel nieuwe wetgeving is vandaag ingegaan … Overheidsorganisatie: Ten onrechte het idee dat er weinig verandert

    Veel consumenten zullen in dit nieuwe jaar geconfronteerd worden met een flink aantal overheidsmaatregelen en aangepaste of nieuwe wetgeving.
    Overheidsplatform Wijzer in geldzaken, waar koningin Máxima erevoorzitter van is, zegt dat er een onterecht beeld bestaat dat er voor consumenten qua geldzaken weinig verandert.
    De organisatie zegt:
    “Iedereen bouwt in 2015 flink minder pensioen op. De verandering van de algemene heffingskorting, de oorzaak van de naheffing, krijgt in 2015 een vervolg. Ouders krijgen te maken met de afschaffing van verschillende regelingen. Dit kan vooral voor gescheiden ouders flinke inkomensgevolgen hebben. Huizenbezitters en huizenkopers krijgen te maken met nieuwe regels en vanaf september gaat het studieleenstelsel van start.”

    Het nieuwe jaar zal een uitdaging worden voor zowel de consument als de overheid om het huishoudboekje op orde te houden.
    Wijzer in geldzaken:
    “De maatregelen die hiervoor getroffen worden, zijn stuk voor stuk ingewikkeld en de invloed van deze veranderingen op de persoonlijke financiële situatie kan groot zijn.” (bron: Joop.nl gebaseerd op deze link flink pakket

  27. Woonlasten http://nos.nl/artikel/2011476-woonlasten-stijgen-amper-in-grote-gemeenten.html Zwolle dus..aardig bovengemiddeld, rond de mediaan. Toch een stijging van 2,6% in de OZB. Als ik ff snel door dit rapport heen blader (blz 12).
    (Blz 14)…reinigingsheffing huishoudens. Zwolle, rond de mediaan…héél iets onder het gemiddelde. Geen mutatie voor één zowel als voor meer-persoonshuishoudens.
    Rioolheffing (blz.16) 1,6% gestegen, rond de mediaan (in NL), onder het gemiddelde.

    Totale woonlasten (blz 18 en 19)…+ 1,3% (8 euri,46) voor meerpersoonshuishoudens. De stijging of daling bij 1- persoonshuishoudens zal ook wel ergens staan. Maar ik heb weinig tijd.

  28. Rutte stort zich in verkiezingsstrijd Provinciale Staten

    Premier gaat voor het eerst meedoen aan debatten bij verkiezingen waar hij zelf niet verkiesbaar is ?? ‘Dit zijn landelijke verkiezingen, die raken direct ook het kabinet’

    In opiniepeilingen voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart staan de VVD en PvdA op verlies. In de Eerste Kamer, die in mei door de Provinciale Staten wordt samengesteld, hebben de coalitiepartijen al geen meerderheid en de belangen voor het kabinet zijn daarom dermate groot dat de VVD zijn strategie verandert: de premier treedt straks zelf op de voorgrond en er wordt eerder begonnen met campagne voeren dan gebruikelijk.
    In een interview met NRC Handelsblad op zaterdag voegt premier Rutte daaraan toe:
    “Bovendien – dat is gewoon een feitelijke constatering – is de Eerste Kamer de afgelopen jaren politieker geworden.”

    De coalitie is in de Eerste Kamer voor een meerderheid afhankelijk van de gedoogpartijen D66, SGP en ChristenUnie en het is de vraag of ze in de nieuwe Eerste Kamer de huidige 38 van de 75 zetels behouden. De verhoudingen tussen de gedoogpartijen en de coalitie kwamen op scherp te staan tijdens de Kerstcrisis waarin PvdA-senatoren de zorgwet van minister Schippers wegstemden. Maar volgens Rutte zijn de verhoudingen “robuust” en tonen de gebeurtenissen “het vermogen van de coalitie om problemen op te lossen”.
    De strategie voor de campagne zou al duidelijk zijn: veel over de aantrekkende economie praten, hopen dat het aanzien dat Rutte opbouwde na de MH17-ramp standhoudt, de oppositie medeverantwoordelijk houden en coalitiepartner PvdA niet te hard afvallen. Rutte zegt:
    “De coalitie draait goed omdat Diederik Samsom en ik wisten dat we een ongelofelijk moeilijke klus gingen doen. Dat we heel veel van Nederland zouden vragen. En dat dat ook ons niet de gladiolen meteen zo opleveren – de populariteitsprijs. Nu we de eerste resultaten zien van de agenda die we in 2012 gestart zijn, moeten we koers houden.”
    “Dat is ook mijn boodschap aan Nederland: het gaat nu beter, nu geen experimenten!”

    Premier Rutte zegt zich er van bewust te zijn dat het moeilijk wordt het kabinet gedurende de hele kabinetsperiode overeind te houden.
    “Ja, het moet ook nog blijken of het ons lukt om de eindstreep te halen. Het is wel onze ambitie, maar dat weet ik niet zeker natuurlijk.”

    Op de vraag of hij zelf nog een keer lijsttrekker wil worden, antwoordt Rutte dat hij dat pas een half jaar voor de verkiezingen bepaalt.
    NRC Weekend: Nederland weet best veel over mij

  29. Waarom mag dit niet?

    Rutte stort zich in verkiezingsstrijd Provinciale Staten

    Premier gaat voor het eerst meedoen aan debatten bij verkiezingen waar hij zelf niet verkiesbaar is ?? ‘Dit zijn landelijke verkiezingen, die raken direct ook het kabinet’

    In opiniepeilingen voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart staan de VVD en PvdA op verlies. In de Eerste Kamer, die in mei door de Provinciale Staten wordt samengesteld, hebben de coalitiepartijen al geen meerderheid en de belangen voor het kabinet zijn daarom dermate groot dat de VVD zijn strategie verandert: de premier treedt straks zelf op de voorgrond en er wordt eerder begonnen met campagne voeren dan gebruikelijk.
    In een interview met NRC Handelsblad op zaterdag voegt premier Rutte daaraan toe:
    “Bovendien – dat is gewoon een feitelijke constatering – is de Eerste Kamer de afgelopen jaren politieker geworden.”

    De coalitie is in de Eerste Kamer voor een meerderheid afhankelijk van de gedoogpartijen D66, SGP en ChristenUnie en het is de vraag of ze in de nieuwe Eerste Kamer de huidige 38 van de 75 zetels behouden. De verhoudingen tussen de gedoogpartijen en de coalitie kwamen op scherp te staan tijdens de Kerstcrisis waarin PvdA-senatoren de zorgwet van minister Schippers wegstemden. Maar volgens Rutte zijn de verhoudingen “robuust” en tonen de gebeurtenissen “het vermogen van de coalitie om problemen op te lossen”.
    De strategie voor de campagne zou al duidelijk zijn: veel over de aantrekkende economie praten, hopen dat het aanzien dat Rutte opbouwde na de MH17-ramp standhoudt, de oppositie medeverantwoordelijk houden en coalitiepartner PvdA niet te hard afvallen. Rutte zegt:
    “De coalitie draait goed omdat Diederik Samsom en ik wisten dat we een ongelofelijk moeilijke klus gingen doen. Dat we heel veel van Nederland zouden vragen. En dat dat ook ons niet de gladiolen meteen zo opleveren – de populariteitsprijs. Nu we de eerste resultaten zien van de agenda die we in 2012 gestart zijn, moeten we koers houden.”
    “Dat is ook mijn boodschap aan Nederland: het gaat nu beter, nu geen experimenten!”

    Premier Rutte zegt zich er van bewust te zijn dat het moeilijk wordt het kabinet gedurende de hele kabinetsperiode overeind te houden.
    “Ja, het moet ook nog blijken of het ons lukt om de eindstreep te halen. Het is wel onze ambitie, maar dat weet ik niet zeker natuurlijk.”

    Op de vraag of hij zelf nog een keer lijsttrekker wil worden, antwoordt Rutte dat hij dat pas een half jaar voor de verkiezingen bepaalt.
    NRC Weekend: Nederland weet best veel over mij

  30. Als de eerste kamer steeds politieker wordt, wordt het ook steeds logischer om dit instituut af te schaffen.

    Een andere gedachte in het kader van de vuurwerkdiscussie. 60% van de Bederlanders is voor een vuurwerkverbod. Van de politieke partijen zijn dat alleen de PvdD en Groenlinks. Die gaan straks dus ee meerderheid krijgen?

  31. EenVandaag:

    Tientallen gemeenten overwegen een (gedeeltelijk) vuurwerkverbod in te stellen. Zes op de tien (61%) respondenten zouden het een goed idee vinden als in hun gemeente het afsteken van vuurwerk wordt verboden en er in de plaats één gemeentelijke vuurwerkshow komt. Dit blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 23.000 mensen.

    Voorstanders verwachten dat er met gemeentelijke vuurwerkshows minder vuurwerkslachtoffers vallen en hopen dat de overlast door vuurwerk minder wordt. Tegenstanders geven aan dat het wel of niet afsteken van vuurwerk een persoonlijke keuze moet blijven. Ook vinden ze het niet terecht dat de belastingbetaler voor de kosten opdraait.

    ‘Traditie niet zo belangrijk’
    Opvallend is dat een meerderheid van de deelnemers (58%) aangeeft dat ze de traditie van vuurwerk afsteken met oud en nieuw niet belangrijk vindt; slechts vier op de tien ondervraagden (41%) hechten wel waarde aan de traditie. Hoe ouder de deelnemers zijn, hoe minder belangrijk ze de traditie vinden: van de ondervraagden tot 35 jaar vindt twee derde (65%) dat vuurwerk afsteken bij oud en nieuw hoort; in de leeftijdscategorie 65 jaar en ouder is dit nog maar 28 procent.

    Afsteektijden verder beperken
    Dit jaar zijn de tijden voor het afsteken van vuurwerk ingekort: in plaats van 10:00 uur mag vuurwerk nu pas vanaf 18:00 uur worden afgestoken op 31 december. De meerderheid van de deelnemers vindt dit nog niet ver genoeg gaan: van 36 procent mag deze tijd nog verder worden ingekort en van 27 procent mag vuurwerk tijdens de jaarwisseling helemaal verboden worden.

  32. De politieke partijen zijn over het algemeen tegen. Het CDA is tegen een vuurwerkverbod omdat het slecht is voor de middenstand, de VVD en D66 omdat ze tegen betutteling zijn en de PVV omdat het dan de tweede december traditie is die om zeep geholpen wordt.

  33. Heb toch de indruk dat de meerderheid van onze landgenoten tegen een vuurwerkverbod is. Van kennissen en ook hier op dat bewuste topic. Toch staat het er

    Zes op de tien (61%) respondenten zouden het een goed idee vinden als in hun gemeente het afsteken van vuurwerk wordt verboden en er in de plaats één gemeentelijke vuurwerkshow komt.

    Maar hoe representatief voor de hele NL-bevolking is een onderzoek onder ruim 23.000 mensen?

    Het 8-uur journaal opende net ook weer met “vuurwerk”. Het verminderde aantal letstels maar ze waren wel ernstiger. Er werd nog even over gezamenlijk afsteken gesproken. Ben zelf tegen. Als is de PvdA voor ;). Vind dat de afsteektijd al betuttelend, middels extra regelgeving, verkort is. Had zelf geen vuurwerk, maar koester toch de bij de traditie behorende vrijheid van afsteken.

    Dit doet me niet zoveel

    slecht is voor de middenstand

    . (Bijna) altijd zijn het dealers die dit er voor een heftige duit extra bij doen.

  34. TRIEST[/url] Dat de kapitalisten zo reageerden wisten we al wel. Maar de Christelijken, die toch voor een eerlijke verdeling (zonder excessen) zouden moeten zijn…

  35. Ach Dick, het is net zo triest dat de PVDA de 3 “dissidente” senatoren op een onverkiesbare plaats zet voor de eerste-kamerverkiezingen. Alle partijen beloven dingen die ze never nooit meer waarmaken als ze in het pluche zitten, geen enkele uitgezonderd. Het is dat de PVV zo groot dreigt te worden, anders zou ik helemaal niet meer stemmen. Nu stem ik per keer wat mij persoonlijk het beste lijkt, wetende dat na de verkiezingen de gedane beloftes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  36. Zie geen overeenkomst Leo. Ze stonden op een onverkiesbare plek, zoals ik begreep om verschillende redenen. Dat ze daarna tegen stemden, kon ik persoonlijk alleen maar waarderen. En dat mogen 1e kamerleden gelukkig. Vond overigens het CDA ook aansprekender, toen ze daar nog dissident durfden te zijn.
    Stem zelf altijd, het is de enige kans om je “stem” te laten horen. Stem zelfs 18 maart voor de provinciale verkiezingen. Dit begrijp ik niet helemaal?

    Het is dat de PVV zo groot dreigt te worden, anders zou ik helemaal niet meer stemmen.

  37. Als je het zo ziet, is er wellicht een link tussen dissidenten en de graaicultuur uit 11:27

    Schaamteloos

    Over de graaiers: Wij zijn nu bijna allemaal dissidenten

    Als iets me bij is gebleven uit het nieuws van 2014 dan zijn het wel de graaiberichten. Overal en nergens viel te lezen hoe bestuurders wanprestaties leverden in ruil voor salarissen waar die van gewone medewerkers bij in het niet vallen.

    De Vestia-baas Erik Staal bijvoorbeeld, die bij de rechter zijn gelijk ging halen over een absurde vertrekregeling, maar die niet begreep dat zijn gedrag amoreel en onethisch is. Ook al heb je het recht aan je kant, je kunt toch laten zien dat je het hebt begrepen en een flink bedrag terugstorten?

    Of de Maserati-ambtenaar (waarom werd dat geen woord van het jaar?), die voor de parlementaire enquêtecommissie bouwfraude nog steeds niet in staat was te erkennen dat het niet deugde wat hij had gedaan.

    Disfunctionerende bestuurders van uiteenlopende zorginstellingen en ziekenhuizen, die veel meer verdienden dan de Balkenende-norm, en bij hun vertrek vanwege disfunctioneren ook nog eens tonnen meeroofden.

    Zorgverzekeraars, met veel te veel verdienende bestuurders, die zeggen dat ze de kosten van de zorg willen beteugelen, maar ondertussen met elkaar meer dan een miljard in een jaar verdienen, en astronomische bedragen spenderen aan reclame om nieuwe klanten te winnen. Platte handel, waar geen enkel idealisme bij zit.

    Maar ook de leiding van dagblad Trouw, die denkt dat ze gewoon kan blijven zitten, nadat uitkomt dat hun ster-redacteur tientallen verhalen uit zijn duim heeft gezogen, terwijl de leiding beweerde dat ze zijn anonieme bronnen wel kende. Als je ruim betaald wordt om verantwoordelijkheid te dragen moet je je positie ter beschikking stellen op het moment dat blijkt dat je hebt gefaald in die taak, lijkt me. Anders ben je toch ook een graaier?

    Er wordt in de gegoede kringen vaak neergekeken op de onderbuikgevoelens van de samenleving. Men vindt het maar primitief en zo. Dat misstanden, zoals hierboven opgesomd, het voer zijn voor scepsis en achterdocht ten opzichte van politici en bestuurders weigert men zich te realiseren. Dat de populariteit van politici als Wilders ook te maken heeft met wangedrag van de heersende macht wil men niet begrijpen, lijkt het.

    Maar als je op de werkvloer actief bent, zoals ikzelf bijvoorbeeld in de zorg, dan word je echt gillend gek van de onzinnige praktijken waar je mee wordt opgezadeld. Allerlei maatregelen worden ons door de strot geduwd, omdat de zorg te duur is, en dit gaat helpen dat te stoppen. Althans: dat beweert men. En ondertussen zien we dat er nog steeds mensen hun zakken lopen te vullen, en daar gewoon mee weg komen ook nog, op het moment dat het publiekelijk bekend wordt. Als er op de beleidsbepalende posities in dit land zo ongegeneerd aan zelfverrijking wordt gedaan, dan mag je toch niet verwachten dat burgers vertrouwen hebben in de politiek? Dan begrijpen die mensen toch gewoon dat het niet deugt?

    Een senator met kanker die op grond van eigen ervaringen tegen het afschaffen van de vrije artsenkeuze stemt, wordt weggezet als dissident. Maar ondertussen zijn bijna alle gewone Nederlanders dissident, omdat ze niet instemmen met de schaamteloosheid van de machthebbers. Zolang die ziekte niet wordt behandeld staat ons land nog een hoop ellende te wachten. Gelukkig Nieuwjaar??

  38. 😮 geweldsincident bij 40 procent van de Nederlandse moskeeen[/url]

    en

    Overdreven aandacht voor Moslimhaat?[/url]

    een bekend Tweede Kamerlid:

    Een moskee moet dezelfde brandverzekering krijgen als een kerk!

    Verzekeraars weigeren moskeeën te verzekeren

    Moskeeën, houdt in nieuwjaarsnacht de wacht, is de oproep van Yahia Bouyafa namens de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland. Zoals de hulpverleners, de scholen en dierenasiels, zo vrezen ook de moskeeën agressie en geweld tijdens de jaarwisseling.

    De moskeeën lijden niet alleen onder dreigmails, varkenskoppen op de stoep en schapenbloed aan de deurpost waar één op de drie moskeeën jaarlijks mee te maken krijgt. Ze vrezen met recht ook op brandstichting zoals onlangs in Enschede.

    En geldt dat risico ook voor de verzekeraars? Ze weigeren moskeeën te verzekeren, meldt mij een wanhopige moskeebestuurder die al twee jaar op zoek is naar een fatsoenlijke opstalverzekering voor zijn brandveilig verklaarde moskee die al zeven jaar schadevrij gevestigd is in een oud schoolgebouw. Hij heeft alle verzekeraars benaderd.

    Vijf grote beursgenoteerde verzekeraars wilden geen offerte uitbrengen. Ik kon het niet geloven. Maar de andere verzekeraars weigeren zelfs het verzoek in behandeling te nemen, meldt de moskeebestuurder met grote stelligheid en stuurde mij ter illustratie zijn offerteverzoeken aan verzekeraars als Delta Lloyd en Allianz. Ik kon het nog steeds niet geloven. Niet goed genoeg gezocht, opperde ik. Mis, hij stuurde mij de reacties van professionele bemiddelaars als Geurts & Partners, Boogaards en Geerts Assurantiën, drie bedrijven die hij speciaal had uitgezocht omdat ze zo succesvol zijn. Hij liet mij lezen hoe geraakt deze tussenpersonen waren over hun mislukte zoektocht, waarvoor zij als kantoor geen rationele verklaring konden vinden.

    Ik bleef hoopvol. Ik liet bellen naar Donatus, de verzekeraar waar de kerken hun gebouwen verzekeren. Jazeker, stelde de chef van Donatus deze week, moskeeën zijn bij ons van harte welkom, zoals alle religieuze stromingen. Wel tegen een hoger tarief dan kerken, antwoordde zij desgevraagd, want de risico’s zijn voor moskeeën hoger dan voor kerken. Hoezo? Nou, moskeeën worden al tien jaar veel vaker aangevallen, zij hebben vooral veel last van brand. Een moskee die drie ton wil verzekeren, moet zodoende standaard jaarlijks minstens ruim 1.700,- premie betalen, mits onderhoud, beveiliging en schadegeschiedenis goed is. Veelbetekenend natuurlijk, dat het bedrag voor moskeeën hoger is dan voor kerken.

    Ter troost, als de schade meevalt, krijgen de moskeeën net als de kerken premierestitutie. Dus moskee, doe als de kerk en ga naar Donatus.nl, adviseerde ik. Weer mis. Zelfs Donatus had de moskee afgewezen, de bestuurder heeft zijn gebouw ondergebracht bij een Zweedse verzekeraar voor een torenhoge polis.

    Wij worden maatschappelijk afgewezen door de risicodragers, verzucht deze Nijmeegse bestuurder hevig teleurgesteld ‘ze willen geen moskeeën in de boeken hebben’. Bestuurders van onze Nederlandse verzekeraars, is dit waar? En moskeebestuurders, mail mij bij wie u zich verzekerd hebt, stuur uw ervaringen naar: a.marcouch@tweedekamer.nl.

  39. Derk, ook voor jou de beste wensen, en een zakelijk goed jaar.

    Ben een poosje uit de running geweest, heb mijn nering verkocht. Beraad mij op iets nieuws, nieuwe kansen, nieuw geluk! 😀

  40. Burgemeesters die aangifte deden tegen Wilders nu pro vrije mening
    ‘Hypocrisie’ is Grieks voor ‘volksverlakkerij’

    Van het ANP: ⤽In Amsterdam, Rotterdam en Haarlem worden donderdag om 18.00 demonstraties gehouden als steunbetuiging aan de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag van woensdag in Parijs. Dat gebeurt op hetzelfde moment dat in Parijs een stille tocht wordt gehouden. Dat melden de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.⤝

    De demonstratie in Rotterdam begint op Plein 1940, die in Amsterdam hoogstwaarschijnlijk bij het Franse consulaat op de Vijzelgracht. De demonstranten zullen dan van daar om 18.15 naar de Dam lopen.
    Het genootschap van burgemeesters roept ook collega??s en inwoners van andere gemeenten op om te demonstreren.⤝

    Zijn dat dezelfde burgemeesters die destijds ook massaal aangifte gingen doen nadat Geert Wilders gebruik had gemaakt van zijn vrijheid van meningsuiting?
    En doen aan die demonstraties wellicht ook adjunct-hoofdredacteuren van RTL Nieuws mee die destijds niet verder kwamen dan een onsmakelijke ??Juden raus!??-vergelijking?
    En Sjors Frölich, de hoofdredacteur van radiozender BNR, gaat die morgen ook demonstreren? Nadat Wilders zijn vrije mening had geuit moest er van Frölich nog ??een cordon sanitaire?? om de PVV.
    ??Je suis Charlie hoor!??

    ??Hypocrisie??, dat is Latijn Grieks voor ??volksverlakkerij??.
    Maar hee, we zijn allemaal Charlie Hebdo. Net als dat we twaalf jaar geleden allemaal Theo van Gogh waren en we eensgezind op de Dam een lawaaidemonstratie hielden. Want we waren allemaal voor de vrijheid van meningsuiting.
    Zodat de volgende dag de linkse columnisten konden schrijven dat ??hij het er ook wel een beetje naar had gemaakt??.
    Zoals de komende dagen de columnisten zullen schrijven dat ??we misschien maar eens voorzichtiger moeten worden met het kwetsen van heilige figuren??.

    Over twee weken doen we gewoon weer een vooraf ingevulde aangifte tegen democratisch gekozen politici.
    Over exact twaalf jaar zal blijken dat er helemaal niets is veranderd. Dat het alleen maar erger is geworden.
    Alweer.

    ThePostOnline

  41. Over exact twaalf jaar zal blijken dat er helemaal niets is veranderd. Dat het alleen maar erger is geworden.
    Alweer.

    Over exact 12 jaar zal blijken dat hetgeen wat in deze video zichtbaar is, langzamerhand stukje bij beetje stapje voor stapje werkelijkheid is geworden. 🙁

    Achteraf zullen we dan kunnen zeggen dat de strategie van IS en andere extremisten heeft bestaan uit veel meer aanslagen, om een wig te drijven tussen de enkele normale moslims en de rest van de Westerse bevolking, wat logisch is. Met tot gevolg dat ze uiteindelijk toch openlijk hebben moeten kiezen.

    Deze signalen krijg ik enkele keren per week, niet alleen vanwege het werk wat ik doe maar ook vanwege contacten die ik heb. Beangstigend? Nee, want de afgelopen jaren is het stukje bij beetje gegroeid en ben ik eraan gewend geraakt. Als ik met een model aan het shooten ben op straat en we voor de zoveelste keer van alles naar onze hoofden geworpen krijgen (letterlijk en figuurlijk) omdat mijn model haar haren los heeft en te Westers gekleed is.

    Verzoekje na verzoekje. Keppeltje weg, hondje weg, doekje om anders hoekje om.

    Voor mezelf heb ik het probleem deels opgelost. Genieten van de dagelijkse dingen, van de natuur, het huisje, de zon?? niet teveel letten op minder leuke dingen, en dan lijkt het net alsof wat ik hierboven schrijf helemaal niet bestaat. Ineens ben ikzelf dan een goed mens, en zijn de rest van alle negatievelingen om me heen stom. Probleem opgelost. Heeeeeeerlijk! 😀

  42. Even dacht ik, dat het dan weer mooi in evenwicht is. Maar dat is natuurlijk niet zo. Het zijn meer signalen dat we steeds meer aan het polariseren zijn. Of het mij beangstigt? Ik maak me er wel zorgen over.

  43. >>>Niet teveel letten op minder leuke dingen, en dan lijkt het net alsof wat ik hierboven schrijf helemaal niet bestaat. Ineens ben ikzelf dan een goed mens, en zijn de rest van alle negatievelingen om me heen stom. Probleem opgelost. Heeeeeeerlijk!

  44. Is dat zo Bernard, zijn die kaaskoppen steeds meer aan het polariseren? Waarom plaats jij dan deze vreselijke ⤽signalen⤝ niet net als de tegengestelde ⤽signalen⤝ onder het kopje ⤽incidentje?⤝ Een klein beetje eenzijdige invalshoek vanaf jouw kant, Bernard.

    ?én of ander mafketel, giet een glas bier over het hoofddoekje van een moslima, wat natuurlijk zeer afkeurenswaardig is. Maar dat is dan ⤽Wereldnieuws!⤝ en verschijnt uiteraard met chocolade letters op de voorpagina van diverse kranten. En is daarmee onmiddellijk hot nieuws bij de goegemeente die daaruit concludeert dat Nederlandse burger wegzakt in ⤽polarisatie⤝

    Laat ik nu nooit en nimmer vanaf jou kant de ⤽incidenten⤝ benoemt zien die voortkomen vanuit de omgeving van de ⤽broeders⤝ van deze moslima. Zijn deze niet afkeurenswaardig? Je schrijft over ⤽polariseren⤝, dan zal je ongetwijfeld de betekenis van dit woord kennen, maar ben jij niet zelf bezig met wat je een ander verwijt?

  45. Real Eagle: Lees daarbij wat de reaguurders bij Geenstijl, Pownews en de Telegraaf allemaal schrijven. Dan denk ik dat het geen incidentje is.

  46. Kleppen af, beste Bernard. Geldt namelijk ook voor het extreem-linkse van publiek geld gefinancierde haatbolwerk joop.nl. Wat daar geschreven wordt laat mij keer op keer van de ene in de andere verbazing vallen 😮

  47. @Bernard, het lijkt (dat is het ook) misschien op generaliseren, maar ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat jij tot in je nieren behept bent met selectiviteit. Wat jij op het scherm brengt is selectief shoppen, uit uitlatingen op sites die nou eenmaal bestaan uit confronterende artikelen, maar is dit representatief voor het gedachtegoed van de doorsnee burger? Lees eens de z.g. politiek correcte sites, deze staan ook vol met bagger, dat zeker niet onderdoet voor de door jouw gekritiseerde sites.

    Ik heb al eens eerder aangegeven, je daalt af naar het holle gezwets van je politieke leider Pechtold, die er zijn levenswerk van gemaakt heeft om dingen te verdraaien, te bagatelliseren, en te leven bij de illusie van de dag. In elke samenleving komen ⤽incidenten⤝ voor, inherent aan een overvolle samenleving, maar om dit onder de noemer ⤽polariseren⤝ te zetten, lijkt op (opzettelijk?) een vuurtje opporren.

  48. Polariseren, wordt de mensen verweten, die de vinger op een zwerende wond leggen. Volgens de politiek correcte heelmeesters is er niets aan de hand, en is het een wondje, dat binnen een dag genezen is met een pleister. Maar niets is minder waar, het is een open wond binnen onze samenleving, dat niet even weg gebagatelliseerd kan worden.

    Na het vreselijke drama in Parijs, begint het er op te lijken dat de politiek misschien, heel misschien, iets wil doen om het islam gevaar tijdig in te schatten dan wel in te dijken. Maar zoals de politiek altijd het paard achter de wagen plaatst, is het te laat om met zachte hand het tij te keren. De huidige situatie vereist een harde aanpak. De holle frasen van de afgelopen jaren bieden geen soelaas meer. Integendeel.

    De ⤽vijand⤝ want dat mogen we stilaan wel zeggen, zit intussen massaal binnen onze grenzen, en de rest van Europa, en vormt een levensgrote bedreiging voor onze beschaving en de daaraan verbonden vrijheden. Onzichtbaar voor de samenleving, her(ver)vormd deze open wond zich in een soort guerrilla. In eerste instantie tot een soort stadsguerrilla.
    Zelfs al zou maar een paar procent (zodanig aangeduid door de politiek correcte) van alle moslims een extreem gedachtegoed hebben, dan nog is het een serieus te nemen percentage.
    Laat ons daarin niet naïef zijn.

    Ze te benoemen als ⤽eenzame wolven⤝ is gebaseerd op een naïviteit die alleen maar ontsproten kan zijn bij psychisch incapabele politieke leiders. Zij zijn het namelijk, die het mogelijk gemaakt hebben doormiddel van hun lakse houding en slecht politiek leiderschap, dat we in een zodanige situatie terecht zijn gekomen. Dat is/was ronduit misdadig, en mag hen ooit aangerekend worden.

  49. Ik zou bij alle toestanden rondom Charlie Hebdo, bijna mijn stokpaardje vergeten te berijden, mijn alom geliefde PvdA. Dus ⤽vort Didi⤝ in gestrekte draf.

    Ik zag afgelopen maandag Didi, bij Eva Jinek op schoot. De zachte dijen van Jinek bevielen hem schijnbaar zo goed, dat tijdens het ⤽interview⤝ verheerlijkt aangaf dat hij niet op zou stappen als zijn partij bij de Statenverkiezingen, de derde verkiezingsnederlaag op rij zou lijden. Of het koppigheid was, of dat hij graag nog eens bij Jinek op schoot wou kruipen, was er moeilijk uit te distilleren.

    Moeten we het erg vinden dat Samsom lekker stijfkoppig vast blijft houden partijleider van de PvdA te willen blijven? Ik vind het een zegen! Hoe langer hij aanblijft als fractievoorzitter, hoe harder de PvdA achteruit holt. En dat is niet alleen een zegen voor mij, maar voor het hele land. Een nieuwe partijleider zou zomaar de partij een nieuwe impuls kunnen geven, en daar zit buiten het rood gestaalde kader, niemand op te wachten.

    Wat ik Didi wel wil aanraden, ga een langs een audicien, want als je het zagen aan je stoelpoten niet hoort, is er volgens mij iets mis met je gehoor.

    ⤽vort Didi, vort!⤝ het schiet niet op met mijn (stok)paardje. Verdulleme, is hij getransformeerd in een koppige ezel. ;D

  50. En geachte land(lot)genoten hebt u zich al voorbereid op de participatiesamenleving?

    Om het broodnodige evenwicht in mijn reacties niet teveel uit balans te trekken, ben ik natuurlijk ook verplicht om Rutte de oren wassen. Het kabinetje Rutte heeft in innige samenwerking met de (daar istie weer!) PvdA de afgelopen periode zoveel kapot gemaakt dat we nergens meer van opkijken.

    ⤢Brussel vraagt 1.1 miljard euro extra. Dijsselbloem zegt van niets te weten (maar blijkt achteraf wel degelijk alles te weten).

    ⤢Vlucht MH 17 wordt neergeschoten en honderden Nederlanders komen om het leven. Rutte roept dat de onderste steen boven moet komen, maar doet alles wat in zijn macht ligt om die steen te verstoppen. Daarna sluit hij allerlei schimmige vetodeals met (waarschijnlijk) schuldigen

    ⤢De belastingdienst maakt een foutje en 6 miljoen Nederlanders moeten per persoon honderden euro??s bijbetalen. Foutje bleek al maandenlang bekend te zijn maar het kabinet wilde geen verkeerd signaal afgeven aan de bevolking.

    ⤢Duizenden camera??s worden onder leiding van Opa Opstelten geplaatst en elke vierkante centimeter dat u reist wordt gefilmd; elke uiting die u doet wordt geregistreerd. Er wordt zelfs een illegale bewaarplicht afgekondigd voor service providers. Maar bekende criminelen krijgen we niet achter de tralies wegens gebrek aan bewijs.

    ⤢Oh, en om niet te vergeten, de uitdrukkelijke wens van Opa Opstelten ( hij zet inderdaad de zaak Op Stelten!) om potentiële jihadstrijders vooral tegen te houden om naar het buitenland te reizen zodat ze hun snode plannetjes en aanslagjes hier kunnen uitoefenen.

    Wow! En dan is het campagnetijd voor de partijen. De VVD pleurt er gewoon even een dubbel campagnebudget tegen aan. Transparantie enzo, is de knaller waar de VVD mee komt, de burger moet natuurlijk wel geïnformeerd zijn over de aanstaande molestatie, nietwaar?
    Marktwerking in de zorg zal er komen! En u, beste uitgeknepen burger, dient voor al dat moois wel te blijven betalen, ook al bent u inmiddels zover uitknepen dat u aan beademing ligt. We betalen ons letterlijk krom aan zorgpremies, maar zodra het er op aan komt mag u zelf bijlappen want uw extrauitgebreidesuperbonusplusdekking blijk geen ene moer te dekken.

    Maar daar heeft Rutte wel een oplossing voor. Terwijl de eerste ziekenhuizen al over de kop zijn blijkt het unique selling point van de VVD uit niets anders te bestaan dan: ⤝FUCK YOU!⤝ En wat rest ons, devoot accepteren, want we hebben geen tijd om de straat op gaan en te demonstreren, je bent immers zo je baan kwijt.

    Toverwoordje: Participatiesamenleving⤝

  51. Iedereen heeft er weleens last van gehad, één of meerdere ervaringen/aanvaringen met de ambtenarij. Het carrousel van overbodige regeltjes, traagheid, klantonvriendelijkheid, doofpot, stroperigheid, kastje-naar-de-muur, onkunde, luiheid, spilzucht, onbereikbaarheid en meerdere onhebbelijkheden, die door u zelf moeiteloos aangevuld kunnen worden. Regelmatig wekt de ambtenarij de indruk, van een nodeloos, omslachtig, kostbaar systeem, van kleinzieligheid en haarkloverij, een sfeer dat Kafkaësk aandoet.

    Zoals ik in een eerdere reactie al eens heb aangegeven, bestaat de ambtenarij voor ± 80% uit PvdA??ers, niet de figuren die bepaalt als de meest optimistische hardwerkende lachebekjes aangemerkt kunnen worden. Wat voor de nieuwkomer zeer onprettig is, want voordat je het weet ben je als frisse talentvolle ambtenaar geïnfecteerd, en een intrigant op microschaal. Want niets is zo besmettelijk als een funeste bedrijfscultuur.

    Maar na het intro, dan nu naar de uitvoering. Omdat de rol van de overheid cruciaal is voor het welzijn van vooral de zwakke broeders, zag de PvdA het als zijn taak altijd veel bestuurders en ambtenaren te leveren. Daar konden ze hun ⤽idealisme⤝ kwijt. Maar tot deze stroperige bedrijfscultuur voelden zich natuurlijk ook de van nature gemakzuchtige en zekerheidzoekers aangetrokken, die in de luwte en veiligheid van de overheid, en in het bezit van het lidmaatschap van de PvdA, hun ⤽onzichtbare werk⤝ afleverden.

    Inmiddels is het niet meer sexy om ambtenaar of lid van de PvdA te zijn. Het imago van beide organisaties heeft zoveel deuken opgelopen, dat een uitdeukinrichting jaren nodig zou hebben om de schade te herstellen. En laat hier nu de grootste uitdaging liggen voor alle ambtenaren van PvdA huize, het beginnen van een actiegroep op het gemeentehuis/departement om de stroperige hiërarchie op te heffen.

    Wow! Wat zou het heerlijk zijn, dat snelheid en klantvriendelijkheid boven de parafering van nutteloze memo??s door tien afdelingschefs en hoofden van de hoofdafdeling zou komen te staan. De telefoon kwiek en beleefd zou worden beantwoord, en niet altijd een collega geraadpleegd moet worden, die net een vrije dag heeft, of ziek is. Dat ons gegarandeerd wordt, dat complexe zaken binnen veertien dagen afgehandeld zijn, en niet met een briefje dat het de ⤽aandacht⤝ heeft. Laat vooral zien, dat de burger worst gezien als medemens, en niet als storend struikelblok voor de eigen ambities of een hinderpaal op weg naar de koffiemachine of lunch.

    Schrijf ik bovenstaande uit persoonlijke frustratie, nou reken maar. En ik heb mij nog ingehouden ook. Grrrrrrrr??..wat een volk!

  52. Brabants Statenlid stoort zich aan radicale lijn Wilders, wil zich inzetten voor 50Plus

    Het Brabants Statenlid Jan Kerkhoff stapt onmiddellijk uit de PVV. Hij is in korte tijd het derde Statenlid die het binnen de radicaal rechtse partij voor gezien houdt. Het Brabants Dagblad meldt:

    “Wat er daar in Den Haag gebeurt, heeft voor mij nu de grens bereikt. Het hele proces kwam op gang naar het hele ‘minder, minder minder’-debat van Wilders”, laat Kerkhoff aan het Brabants Dagblad weten. Daarbij stoort de politicus zich ook aan de samenwerking met het Franse extreem-rechtse Front National onder leiding van Marine Le Pen. “De oude Le Pen is een van de grootste n*zi’s die er heeft rondgelopen. In de oorlog heb ik gezien hoe mensen worden afgevoerd. Dat beeld raak je nooit meer kwijt.” Ook de hekelt hij de samenwerking met Filip Dewinter in België en het pleidooi om alle moskeeën te sluiten.”

    Volgens de statistieken van de site isereenpvveropgestapt?[/url] hebben sinds eind 2013 inmiddels 16 gekozen volksvertegenwoordigers de partij van Wilders verlaten. De site die het vertrek van Kerkhoff nog niet meldt, berekent dat er gemiddeld iedere acht weken een PVV’er opstapt.

  53. Asielzoeker vermoord na Pegida-demonstratie
    Politie Dresden deed dood af als ‘ongeluk’, protesten leiden tot erkenning misdrijf

    In Duitsland is ongerustheid ontstaan over de moord op een asielzoeker in Dresden. Weliswaar is niet duidelijk waarom de jongen is vermoord, noch door wie, maar het feit dat het misdrijf plaatsvond terwijl de anti-migratiebeweging Pegida demonstreerde in de stad en politie de zaak afdeed als een ongeluk, wekt vrees en verbazing.
    De 20-jarige Eritreeër Khaled Idris Bahray zei maandagavond tegen zijn huisgenoten dat hij even boodschappen ging doen. Hij keerde nooit meer terug. De volgende ochtend werd zijn lichaam aangetroffen bij een flatgebouw in de buurt. De politie stelde dat het om een ‘ongeluk’ ging en deed verder geen onderzoek. Dat leidde tot protesten van vrienden en andere verontruste burgers die vermoeden dat er een misdrijf in het spel is. Een lokale journalist beet zich in de zaak vast. Donderdag erkende de politie dat er geen sprake was van een ongeluk maar dat Khaled is vermoord door messteken in zijn hals en borst. Hoe het kan dat de politie die verwondingen over het hoofd heeft gezien is een raadsel. Als gevolg daarvan werd er pas na anderhalve dag sporenonderzoek verricht op de plaats van het misdrijf.
    Het gebouw waar Khaled woont werd regelmatig beklad met hakenkruizen. In Dresden heerst een krachtig anti-vreemdelingen en anti-islamsentiment. De stad is de bakermat van de Pegida-protestbeweging die wekelijks demonstreert en is vergeven van extreemrechste elementen. Zo ook afgelopen maandag. De huisgenoten van Khaled hebben verklaard dat ze al weken op maandagavond hun huis niet uit durven omdat ze op straat worden belaagd door mensen waarvan ze vermoeden dat het Pegida-demonstranten zijn.

    Bron: https://mopo24.de/#!nachrichten/gruene-bundestag-strafanzeige-polizei-dresden-3834

  54. Foi foi foi onze selectieve nieuwsbrenger is weer terug. Het wachten is nu weer op de eenzijdige IS-propagandageving van onze zeer geliefde extremistische haatside JOOP.NL;D;D;D door de heer Dick.

  55. @ Assie, oeps…dat kan wel lukken toch. Alle media is de afgelopen tijd (terecht) vol gepropt geweest met die fundamentalistische-wantoenstanden.

    Terug?

    😮 IS-propagandageving. Je kent onze vriend Hans van E. toch wel? Voorstander van het vrije woord maar censureert alles wat met http://www.jo op.nl te maken heeft…je mag het niet eens voluit schrijven 😀

  56. Ik ken Hans van E. niet persoonlijk maar vind hem zeer mild in het censureren. Hij lijkt me geen kopafhakkerig type. Is het niet iets voor jou om je daarover druk te maken i.p.v. steeds maar af te geven op de PVV?

  57. Als ik die link aanklik, wordt die haatside gelukkig niet weergegeven. Zal wel iets met de beveiliging te maken hebben denk ik. Mijn provider wil natuurlijk niet hebben dat ik dergelijke ongure extremistische sites bezoek.

  58. Beste Dick,

    Sinds twee vriendinnen van mij uit naam van Allah verkracht zijn (vorig jaar en 2 jaar geleden), ik jarenlang minstens 5 keer per maand op straat (als ik samen met een model aan het werk ben) word nagesist door steevast bepaalde groepen mensen en sinds ik in het Midden-Oosten wanneer ik daar ben continu met eigen ogen en oren hoor wat men met ons land van plan is, staat hetgeen wat extreem-linkse websites menen te moeten publiceren haaks op mijn verstand, kennis, gevoelens en ervaringen. Zo ook die site waar jij naar linkt, en dat weet je. En je weet ook dat ik een gebalanceerde politieke voorkeur heb, welke niet links is maar beslist ook niet extreem-rechts.

    Dat neemt niet weg, dat ik niet degene ben die inhoud hier censureert, of blokkeert. Dit heb ik al eerder aangegeven, en misschien dat je het noemen van mijn naam hierin grappig bedoelt, maar die steken onder water van je hierover kan ik persoonlijk gewoon niet waarderen.

    Ik zorg iedere nacht d.m.v. onderhoud dat Weblog Zwolle snel en veilig toegankelijk blijft. Ik ga niet over de inhoud en eventuele blokkeringen, daar gaat toch echt de redactie over (waar ik expres geen deel van uit maak).

    Ik zou het persoonlijk wel waarderen wanneer je met het posten van een link naar die extreem-linkse haatsite rekening zou kunnen houden met gevoelens en ervaringen die mensen kunnen hebben, welke daar steevast gebagatelliseerd worden.
    Maar dit vraag ik niet van je, omdat je hier vrij bent om te plaatsen wat je wilt, binnen de kaders van de wet natuurlijk. Ik zou het alleen waarderen.

    Dankjewel!

  59. Nee Derk, die man creëert niet zelf de stellingen. Ik neem aan dat hij die uit dat boek haalt. En hij bevraagt de schrijver daarover. Het lijkt me een vrij direct verslag van een interview.

  60. Ik vind het wel wat overtrokken om te stellen dat Olli Rehn hier nogal werd gehaat. Ik denk dat 95% van de Nederlanders zal zeggen de beste man niet te kennen als je hen ernaar zou vragen, mijzelf inclusief. En dan zie ik mijzelf nog als redelijk geïnformeerd. De hele Europese democratie is niet een democratie van de Europese burgers, daardoor kent ook niemand de heer Rehn. Het is vooral een technocratische poppenkast naar mijn mening. Daar moeten we inderdaad verbetering in brengen voor het te laat is.
    Het idee van transnationale partijen en kandidaten is ook iets wat ik heel graag zou willen. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat je bij Europese verkiezingen alleen op Nederlanders kunt stemmen.

  61. @ Hans, extreem-linkse websites? J*op.nl is van de VARA. Vind de inhoud vaak écht niet extreem, wel progressief ja. Zie 16 januari 2015 23:55. Da’s toch niet extreem links; integendeel?

    dat ik niet degene ben die inhoud hier censureert, of blokkeert.

    Wie zorgt dan dat de inhoud van http://www.j*op.nl niet zichtbaar is? De redactie neem ik aan? Noem dat toch censuur, al dan niet door jou gepleegd. Weet uiteraard van je voorkeur voor D’66.
    Weet jij welke sites hier nog meer niet mogen? Ook extreem (jouw woord) rechtse sites? En http://www.sargasso.nl bijvoorbeeld niet? De schrijvers daar stemmen vaak SP.
    Probeer met het posten van eigen tekst én van links altijd rekening te houden met gevoelens van de lezer. Me in te leven. Dat doet lang niet iedereen.

    Goedgoan Hans

  62. Extreem-links val ik dus nogal nadrukkelijk aan…maar haatsite met al die cartoons en o.a http://www.jo*p.nl/lekker/detail/artikel/29835/
    en http://www.jo*p.nl/kijk-nou/detail/artikel/29818/
    neh er zijn betere benamingen aan sites gegeven. Véél betere 😉 Zijn de stijllozen misschien een haatsite? O.a. omdat ze naw gegevens laten staan? http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/01/tokkiestel_mept_zwollenaar_nie.html#comments waar het onvolprezen weblogzwolle alleen al de volledige namen weghaalt. Op GS worden zelfs hun Facebookpagina’s en -vrienden besproken 😮

  63. Klopt, maar geen daderinformatie. De volledige namen hebben even op het onvolprezen weblogzwolle gestaan. Toen werd het veranderd in dit:

    Bericht door .., op 16 januari 2015 15:48
    – Editted – zo heten deze stumperts

  64. Moeten we ons nog langer laten uitwringen? We kletsen ons een slag in de rondte, maar het beste is, weg met deze slechtnieuws coalitie van VVD-PvdA. Het is een allegaartje, wat niet kan regeren zonder de gedoogconstructie met drie ⤽oppositiepartijen⤝. Drie ⤽gedoogpartijen⤝, met name D66/CU/SGP, die inmiddels 50/60 % van het beleid bepalen. Een ⤽gedoogcoalitie, die als enig goednieuws sprookje te melden heeft, dat in 2080 hopelijk de staatsschuld is afgebouwd. ⤽Toen de staatsschuld opgelost was, leefden ze allemaal nog lang en gelukkig⤝. De massawerkeloosheid wordt misschien minder na 2030, als dan niet de robots de werkloosheid een extra impuls geven. Goed nieuws!, we horen het niet, het slechte nieuws overheerst.

    Inmiddels zijn beide coalitiepartners zo door hun hoeven gezakt, dat de VVD is gekelderd van 41 zetels naar 28 en de PvdA van 38 naar 12. Dat betekent dat de regeringspartijen nog maar de ⤽steun⤝ hebben van minder dan één derde van de kiezers.

    Met de komende PS verkiezingen in maart is dat een horror scenario voor het kabinet. Niet alleen zullen de regeringspartijen deze verkiezingen verliezen, de PS kiezen op hun beurt de Eerste Kamer. VVD en PvdA hebben daar nu al geen meerderheid en leunen op D66 en de Christelijke partijen, om de voorstellen in de Eerste Kamer geaccepteerd te krijgen. Dus hoef je geen ⤽ziener⤝ te zijn om te concluderen dat het kabinet het in de nieuwe Eerste Kamer nog veel moeilijker zal krijgen.

    Omdat de koopkracht van consumenten in Nederland beperkt is door het laag houden van de lonen, de werkloosheid en grote aantallen ZPP??ers die (deels) zonder werk en dus zonder inkomen zitten, is de Nederlandse economie voor groei afhankelijk van de export. En ook die zit de komende jaren vast. Het kabinet heeft geen enkele reële hoop op verbetering van de economie in de toekomst om zich uit zijn netelige positie te redden.

    Hoe sneller dit kabinet van VVD en PvdA verdwijnt, hoe beter. Maar wie doet het? Als de gevolgen van de bezuinigingen op de zorg dit jaar zichtbaar worden door het tekort schieten van de gemeentes die ze uitvoeren, als blijkt dat de arbeidsmarkt in geen tientallen jaren herstel gaat vertonen, als ZPP??ers niet veelmeer blijken dan goedkope arbeidersvoor stukloon, als ondanks de vraag naar betaalbare woningen miljoenen vierkante meters kantoorruimte nog steeds leeg blijken te staan, dan moet de onvrede maar eens vertaald worden in een politiek alternatief.

    Een alternatief dat misschien voorhanden is, als we weer onze eigen broek ophouden en uit het keurslijf van de EU stappen, zodat we onze eigen strategie kunnen bepalen. Een strategie dat ons in het verleden altijd als één van de economisch meest stabiele landen van Europa heeft gekenmerkt. Dat wordt bevestigd door het mislukken van de Europese Monetaire Unie (EMU). Het resultaat van de EMU in de huidige vorm is dat we de welvaart in Nederland/Europa niet aan het verhogen zijn, maar dat we bezig zijn armoede te verdelen. Met het in stand houden van de EMU krijgen de zuidelijke lidstaten een levensstijl opgedrongen die totaal niet past bij hun eigen cultuur. Ons wordt door de elite voorgehouden ⤽vluchten kan niet meer⤝, maar laten ze maar eens toegeven dat de Europese Monetaire Unie een ernstige ontwerpfout is geweest. Dat wij hieraan meedoen is een enorm obstakel voor de zo belangrijke verdere economische ontwikkeling van ons land. Door de bestuurlijke ontkenning is de burger de dupe.

  65. De leden van de PvdA zijn vanavond en morgen uitgenodigd voor voortijdig carnavalsfeestje in café de Korenbeurs in Utrecht. Een carnavalsfeestje, waar iedereen gekostumeerd moet verschijnen. Wie is Prins Carnaval en zijn adjudant, natuurlijk Hans Spekman en Diederik Samsom. Het feest wordt geopend met een polonaise onder leiding van Job Cohen, zoals iedereen nog wel weet, de aanjager/voorloper van even zoveel polonaises in het verleden bij Koffietijd van omroep Max. Als buurtreedners treden op Dijsselbloem en Asscher, die in onverstaanbare progressieve bewoordingen de koers van de partij gaan presenteren.

    Na de opening van de opperstalmeester, zal Prins Carnaval Hans Spekman onder luid Alaaf, de arme maar vooral de Rijke leden van de partij toespreken, waarna de dansgarde bestaande uit Wilma Mansveld / Jet Bussemaker / Lilianne Ploumen, Wow! En dit alles onder de inspirerende leiding van de super dansmariekes Jette Klijnsma en Sharon Dijksma, die in een wervelende show rondom de nostalgisch aanwezige meiboom de leden in een extatische sfeer zullen brengen.

    Verdulleme, zou ik bijna vergeten waar het echt om gaat, een tweedaags congres waar men elkaar voor de zoveelste keer de maat neemt. Over het leiderschap, de interne ruzies in de 1e Kamer en de 2e Kamer, de koers van de partij voor de komende PS verkiezingen, en wat er verder zoal niet deugd, tjonge/tjonge, onderwerpen genoeg! Op een dergelijke praatcessie is het een kakofonie van geluid door mensen die hun mening willen uiten. Harde taal en verwijten! Het komisch duo Spekman/Samsom zal op zalvende toon zoveel als mogelijk is nog enige sturing proberen te geven aan deze kakofonie, maar het eind van de Carnavalskraker is zoals het in het socialistisch politbureau gebruikelijk is; ⤽wij maken de dienst uit, en niet de leden!⤝

    Dus zal het einde van de ⤽nieuwe⤝ Carnavalskraker/hit wel weer zijn; ⤽ Nederland sterker en socialer!⤝ ;D

  66. De PvdA partijtop wil de volledige vrije artsenkeuze niet in zijn volledigheid als wettelijk recht garanderen. Daarmee negeert de top het partijcongres nog voordat er een stemming heeft plaatsgevonden. De PvdA-leden stemmen vandaag over de vrije artsenkeuze. De motie die was ingediend door partijafdeling Amsterdam-Zuid wordt in behandeling genomen op het partijcongres.
    Updates onderaan dit artikel
    Amsterdam-Zuid wil dat ‘ongeacht de aard van de polis, als wettelijk recht’ de vrije artsenkeuze gegarandeerd blijft. In december kwam de PvdA onder vuur te liggen omdat drie PvdA-senatoren de beperking van de vrije artsenkeuze niet steunden. Daardoor sneuvelde de zorgwet van minister Schippers. PvdA-senator Marleen Barth gaf afgelopen zaterdag zelfs aan dat ze uit de Senaat wilde stappen vanwege de vrije artsenkeuze.
    “Het kabinet was in gevaar gekomen door het stemgedrag van mijn eigen club. Daar moest iemand de verantwoordelijkheid voor nemen”, aldus Barth. Daarom bood ze aan op te stappen. Maar de voltallige PvdA-senaatsfractie weigerde haar ontslag te aanvaarden en vroeg Barth 24 uur bedenktijd te nemen. En dat had effect. “Na een nachtje slapen was ik weer hartstikke strijdbaar.”
    De PvdA is samen met de VVD overeengekomen dat de vrije artsenkeuze wordt ingeperkt. Verzekeraars zouden daarmee beslissen naar welke arts of specialist een patiënt mag worden gestuurd. Afdeling Amsterdam-Zuid wil slechts alleen akkoord gaan met een volledige vrije artsenkeuze.
    Het partijbestuur adviseert leden de motie af te wijzen omdat wat zij vragen feitelijk onmogelijk is. “De motie vraagt feitelijk van de Kamerfractie om ongeacht de inhoud van het te verwachten wetsvoorstel altijd tegen te stemmen. Een verzoek dat de Kamerfractie onmogelijk kan inwilligen”, aldus het partijbestuur.
    “In de huidige Zorgverzekeringswet is al opgenomen dat zorgverzekeraars niet-gecontracteerde zorg niet volledig hoeven te vergoeden als de verzekerde een naturapolis heeft. Zeker 70 procent van de Nederlanders heeft zo’n polis en heeft dus geen volledig vrije artsenkeuze.”

    Bij Buitenhof verdedigt minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) de beperking van de vrije artsenkeuze. Hij klaagt over het feit dat het onderwerp negatief geframed wordt. ⤝Er blijft volop keuze, maar de verzekeraar mag sturen op kwaliteit⤝, aldus Dijsselbloem. Volledige vrije artsenkeuze bestaat volgens hem ook nu niet. “Er is altijd een kwaliteitscontrole.”

    Update 13.54 uur
    De PvdA-leden hebben vandaag op het partijcongres in Utrecht de motie over een volledige vrije artsenkeuze verworpen.

    nog voordat er een stemming heeft plaatsgevonden

  67. Is wat ik aangaf in mijn vorige reactie: ⤽wij maken de dienst uit, niet de leden⤝ dan toch bewaarheid? Wat is dat voor een devoot stelletje ⤽leden⤝, dat zich voor de stemming al laten inpakken door de partijtop, en een ingediende motie bij voorbaat bij het grofvuil zet?

    Dus was mijn idee van een carnavalesk congresje niet zover bezijden de waarheid, het Alaaf van de partijtop, had blijkbaar een ⤽inspirerende⤝ invloed op de bezoekers van het socialistische carnaval. Nu kan het natuurlijk ook zo zijn, dat de bevallige dansmariekes en/of de polonaise met Job Cohen de doorslag heeft gegeven, want zoals we inmiddels allemaal weten is dit voor de bejaarde achterban van de PvdA de ultieme vorm van samenhorigheid.

    Zoals we gewend zijn, van de sociaaldemocratische partijtop was de uitleg, naast het veelvuldige Alaaf, verpakt in een technisch onbegrijpelijke retoriek, waardoor de bejaarde pepermuntjeszuigers zich massaal verslikten in hun pepermuntje.

    Nu maar afwachten, of de drie ⤽dissidenten⤝ in de 1e Kamer hun principes niet zijn kwijtgeraakt, na de wervelende carnaval act die opgevoerd is door de partijtop.

    Alaaf! 😉

  68. Trieste gevolg van het feit dat er teveel macht bij de zorgverzekeraars ligt.

    Marktwerking en

    Neoliberalisme was oorspronkelijk het streven naar een gereguleerde markt, waarbij marktinvloeden gecombineerd worden met overheidsinvloeden.

    kennen hun grenzen.

  69. van de ptt al bekend dat marktwerking niet ging werken. Nu dit ‘zorg’ aanhalen omdat het nu populair is? Schande voor nl regerings keuze he rood potlood

  70. Ik had niet de indruk dat de leden op dat congres wisten wat er in het buitenhof gezegd was. Dat ze die motie (met een nipte meerderheid) verworpen werd zal inderdaad een opluchting voor de partijtop geweest zijn geweest.
    Ik vond de speech van Spekman erg goed. Misschien ga ik wel PvdA stemmen.

  71. Vastberadenheid, vroeg Samsom aan zijn bejaarde (pepermunt sabbelende) achterban, die bij gebrek aan hun dagelijkse middagslaapje op alles wat er gezegd/gevraagd werd, devoot ja knikte. De veranderingen als gevolg van het kabinetsbeleid en de samenwerking meet de VVD gaan goed uitpakken, oreerde de kloon van Rutte. 11 zeteltjes in de huidige peilingen, en Samsom durft met droge ogen te beweren, dat het huidige beleid van de PvdA, en de samenwerking met de VVD een zegen is.

    Samsom zei in zijn speech dat hij ziet dat er twijfel sluipt in de partij. Maar hij riep op om de rug te rechten, en vastberadenheid uit te stralen, en roemde de ⤽successen⤝ van de PvdA bewindslieden als Lodewijk Asscher, Martin van Rijn, Jeroen Dijsselbloem en Jetta Klijnsma. De rest van het mystieke stelletje ongeregeld, was even niet zo belangrijk.

    Toen hij zijn oratie afsloot met zijn meest onlogische/kromme zin: ⤽de PvdA zit in deze coalitie omdat we daarmee onze idealen kunnen realiseren en nergens anders voor⤝ was het gros van de bejaarde congresgangers al sabbelend allang in slaap gesukkeld. ;D

  72. Ach ja de PVDA, lachwekkend zoals zij nu acteren, heeft niets meer te maken met de principes waar ze heel lang geleden voor stonden. Een enkele uitzondering daargelaten. Ze hebben wel de verantwoordelijkheid genomen om samen met de VVD te gaan regeren, maar ze zitten nu compleet in de tang van diezelfde VVD. Vrije artsenkeuze opgeven is een zwaktebod van de bovenste plank. Ernstig ook dat de 3 “dissidente” senaatsleden van de PVDA zo onder het tapijt worden geveegd. Alleen maar, omdat zij wel vasthielden aan hun principes. De teloorgang van die partij is nu wel een feit.

    Hier in Zwolle hebben we ook een joker van VVD-huizen; De heer G. vd Kooy, nu weer in zijn wekelijkse prietpraat in De Swollenaer, voor de zoveelste keer geleuter over de problemen in de horeca. Door oa accijnsverhogingen hebben veel horeca-bedrijven het moeilijk. Vraagje; Welke partij is mede-verantwoordelijk voor bv. die accijnsverhogingen? De partij die hij vertegenwoordigt in Zwolle. Laat hem daar gaan klagen en laat De Swollenaer columnisten zoeken die wel iets te melden hebben. Deze gewezen journalist trapt louter open deuren in. Wat zijn inbreng in de lokale politiek is, is mij volstrekt onduidelijk.

  73. Bedankt Admin! Maar dit bericht over de tegenstellingen in de wereld ligt nog op jullie bureau.

    1 procent superrijken bezit meer dan rest wereld

    Ongelijkheid neemt in schrikbarend tempo toe … Gezondheidszorg grote winstmaker … Nederlandse rijken profiteerden flink van de crisis

    Volgend jaar bezit de 1 procent superrijken meer dan de rest van de wereld bij elkaar, heeft Oxfam/Novib berekend. Tegelijkertijd moeten meer dan een miljard mensen rond zien te komen van een euro per dag of minder. In 2010 hadden de 388 rijkste mensen evenveel bezit als de onderste helft van de wereldbevolking bij elkaar, in 2014 is het aantal superrijken dat evenveel bezit verkleind tot 80. Dankzij belastingontwijking zijn de superrijken meer dan ieder ander in staat hun vermogen te laten toenemen. Dat remt de economische groei voor alle andere aardbewoners.

    Oxfam schrijft in het rapport Wealth: Having It All and Wanting More:

    “Wereldwijde rijkdom wordt steeds meer geconcentreerd in handen van een kleine rijke elite. Deze rijke individuen hebben hun enorme bezittingen vergaard en vastgehouden door belangen en activiteiten in enkele belangrijke economische sectoren, waaronder financiën en farmacie/gezondheidszorg. Bedrijven uit deze sectoren geven jaarlijks miljoenen dollars uit aan lobbyactiviteiten om beleidskader te scheppen dat hun belangen beter verdedigt en versterkt.”

    De rijkste 1 procent heeft hun deel van de wereldrijkdom zien stijgen van 44 procent in 2009 tot 48 procent in 2014. In 2016 zal het deel de 50 procent overstijgen. Leden van de wereldwijde elite bezitten per persoon meer dan 2,7 miljoen dollar.

    Van de resterende 52 procent is bijna de helft (46 procent) in handen van de rijkste twintig procent van de wereldbevolking. De overige 80 procent van de wereldbevolking moet de resterende 5,5 procent van de rijkdom onderling verdelen.

    Winnie Byanyima, directeur van Oxfam International stelt: “De armen worden twee keer gepakt door de toenemende ongelijkheid. Ze krijgen een kleiner deel van de economische taart en omdat extreme ongelijkheid groei belemmert is er ook nog eens minder taart beschikbaar.” De organisatie slaat alarm aan de vooravond van het Wereld Economisch forum in Davos in Zwitserland. Premier Rutte en de ministers Dijsselbloem, Schippers en Ploumen wonen die bijeenkomst bij.

    Ook in Nederland neemt de ongelijkheid in rap tempo toe, achterhaalde de Volkskrant op basis van CBS-cijfers:

    De rijkste 1 procent bezit volgens nieuwe cijfers meer dan een kwart van het private vermogen, ruim meer dan een jaar eerder, terwijl aan de onderkant de schulden groeien. (…) Begin 2012 bezat de rijkste 1 procent van Nederland 24 procent van het private vermogen: aandelen, bank- en spaarrekeningen, huizen en andere bezittingen. Begin 2013 was dat aandeel van de rijkste 75 duizend huishoudens opgelopen naar 26,6 procent.

    Het vermogen van de rijke bovenlaag is enorm toegenomen tijdens de crisis die zogenaamd ‘iedereen’ trof. In 2008 bezat de top 1 procent ruim eenvijfde van het vermogen, in 2013 al meer dan een kwart. Tegelijkertijd stijgt aan de onderkant het aantal mensen met forse schulden.

  74. Bedankt Admin! Maar het volgende bericht over de tegenstellingen in de wereld ligt nog op jullie bureau.

    1 procent superrijken bezit meer dan rest wereld……..

  75. Sympatieke plannen, gelden dan ook alleen voor extreem rijken inzet Obama[/url]

    Het Witte Huis beoogt honderd financiële instellingen met meer dan $50 mrd aan verplichtingen extra te belasten. De 0,07% die Obama wil gaan heffen over deze verplichtingen zou $110 mrd moeten opleveren. De allerrijkste huishoudens moeten het ontgelden. De voorgestelde extra lasten komen voor 99% te liggen bij de rijkste 1% van alle Amerikaanse huishoudens. Dit belooft Obama terug te geven aan de middenklasse.

    Opvallend in Trouw

    De SP had ook eens plannen in die richting. Ging het niet over het feit dat iedereen met een vermogen van meer dan een miljoen euro, veel moest gaan inleveren?

  76. Pegida-leider in opspraak

    Lutz Bachmann plaatst (foto onder) van zichzelf met hitlersnor op facebook … vice-voorzitter Pegida woest, zinspeelt op aftreden Bachmann

    De leider van de Duitse anti-Islam beweging Pegida, Lutz Bachmann, is in opspraak geraakt, doordat hij een foto van zichzelf met Hitler-snor op facebook heeft geplaatst.
    Pegida deed er de laatste tijd naar buiten toe zijn uiterste best voor om niet het stempel extreem-rechts opgeplakt te krijgen. Deze actie van Bachmann lijkt die pogingen teniet te doen. De Duitse krant Bild heeft op facebook ook een aantal uitlatingen gevonden van Bachmann. Daarin spreekt hij over buitenlanders als Viehzeug (veestapel) en Dreckspack (viezigheid), termen die eerder veel in extreem-rechtse kring werden gebezigd.

    In Bild reageert vice-voorzitter Rene Jahn woest op de actie van Bachmann, die de foto inmiddels van facebook heeft verwijderd. Jahn zegt hier niets mee te maken te willen hebben en zinspeelt op het aftreden van Bachmann. De Duitse justitie stelt een onderzoek

  77. Pegida-demonstranten Leipzig vallen journalisten en politie aan

    Woordvoerder Pegida haast zich om afstand te nemen van Leipzig-tak Legida, na avond vol gewelddadigheden…..

  78. ECB koopt voor 1,14 biljoen aan staatsobligaties op.

    Misschien is het zo in Nieuwsuur, of staat het morgen in de krant…maar de media staan bol van deze transactie. Achtergrondreportages, hoe werkt het, wat zijn de gevolgen, hoe staat NL er in, het plan afz*iken….maar dé vraag die bij mij speelt werd zelfs niet in het door mij hoogst gewaardeerde http://www.nos.nl journaal beantwoord…………

    Wat is het alternatief om de Europese economie weer te laten draaien?

  79. Ook niet op J oop.nl, en voor geenstijl.nl is de vraag helaas te serieus 😮 Ga nog ff op sargasso kijken en anders rolt tegenwoordig De Volkskrant ’s ochtends vroeg bij mij in de bus voor een proefabonnement….wat overigens alleen om de kosten en de belangstelling (ben de enige hier in huis) niet verlengd gaat worden.

    Mooie aanbieding troeuwens. 1 week De Volkskrant, 1 week Trouw en 1 week AD voor nop; benieuwd hoe dat afloopt!

  80. :D:D:D Mooi! In De wereld draait door mochten vier mensen als vooruitblik op het programma ‘Jouw vrijheid, mijn vrijheid’ hun gedachten over vrijheid delen. Onder hen Aad van den Heuvel, die een gloedvol pleidooi hield voor het recht om te twijfelen. (Vanaf 2:00 minuten)

    Kan het filmpje helaas niet linken omdat het op http://www.j oop.nl staat…dus kijk zelf maar als je geïnteresseerd bent. Aad spreekt mij sowieso wel aan; helaas zien we hem de laatste tijd niet meer op de buis.

  81. In Almere zijn twee vrouwen (50 en 61) van Marokkaanse afkomst mishandeld. Een man reed met een fiets op de vrouwen in.

    Dat meldt dichtbij.nl. De vrouwen vielen door de aanrijding op de grond en werden geschopt. Vervolgens schold de man ze uit voor “kutmarokkanen” en “kutmoslims”.

    Omstanders schoten de vrouwen te hulp en belden de politie. Toen de politie ter plaatse was, was het grootste deel van de omstanders al verdwenen. De dader is de wijk in gevlucht en tot nu toe nog niet gevonden.

    Bron: Stijllozen/Pownieuws

  82. In Almere zijn twee vrouwen (50 en 61) van Marokkaanse afkomst mishandeld. Een man reed met een fiets op de vrouwen in.

    Dat meldt dichtbij.nl. De vrouwen vielen door de aanrijding op de grond en werden geschopt. Vervolgens schold de man ze uit voor “k*tmarokkanen” en “k*tmoslims”.

    Omstanders schoten de vrouwen te hulp en belden de politie. Toen de politie ter plaatse was, was het grootste deel van de omstanders al verdwenen. De dader is de wijk in gevlucht en tot nu toe nog niet gevonden.

    Bron: Stijllozen/Pownieuws

  83. Hoe straf je een ex-kindsoldaat voor het ronselen van kindsoldaten?
    Mooi dat de schrijver ook in het artikel de vraag een vraag laat blijven.

    Bij de reacties meldt de schrijfster nog dit:

    Ongwen heeft nog niet officieel gesproken voor het Hof, maar hij zou tegen het Oegandese leger hebben gezegd dat hij er ‘genoeg van had’. Er is ook wel bekend dat hij een aantal keer flink gebotst heeft met Joseph Kony (vooral over het executeren van Kony’s tweede man Vincent Otti, die voor Ongwen als een soort vader was geworden). Maar omdat hij militair zo waardevol was liet Kony hem niet executeren.

    Ik vind hem wel schuldig. Want als je je in een organisatie naar boven werkt wordt je op een gegeven moment medeverantwoordelijk.

  84. Dat lijkt me wel mogelijk. Sterker nog: Ik zou dat best willen. Geschiedenisleraar lijkt me een prima achtergrond. Van een geschiedenisleraar mag je verwachten dat hij fouten die in het verleden gemaakt zijn niet herhaalt. En een milieuactivist zou daarbij een prima aanvulling zijn.

  85. Mooi verwoord bernard; eens! Wat vind je van de combi uit 13:39 D’66 met het CDA…dan hebben ze vast nog geen meerderheid en SP of Greet kunnen er niet bij misschien met die oude wijze man van GL erbij? Wel pas in 2017 he, want dit kabinet gaat eindelijk gewoon de rit uitzitten.

  86. CU zou er ook bij kunnen. Op Arie Slob is voorlopig ff nixxx aan te merken. Denk dat ie leraar is geweest vrogger, op het Greydanus of zo? Pré is natuurlijk ZWOLLE…als ie daar nogsteeds woont tenminste.

  87. Vind je 14:05/14:08 ook nixxx? Toevallig zie ik net op het superactuele http://www.j oop.nl dat ze al samenwerken:

    D66, CDA en ChristenUnie willen eigen bijdrage jeugd-ggz, die kan oplopen tot 1500 euro per jaar, schrappen uit jeugdwet

  88. Ben op de hoogte van jullie aversie. Een poster hier (waarvan je het niet 1,2,3 zou verwachten) vind het bijvoorbeeld te éénzijdig. Maar ik vind het niet (veel) éénzijdig links-progressiever dan De Volkskrant. Heeft natuurlijk ook met smaak, perceptie en voorkeur te maken.
    Vind het toch altijd (vooral omdat het de enige gecensureerde site is) leuk om reclame te maken voor

    http://www.jo op.nl 😉

  89. Dick, ik kan daar geen antwoord op geven want ik weet niet wie je met die “wereldvreemde kakker” bedoelt. Maar een combinatie waar zowel D66 als de PVV in vertegenwoordigd zit, lijkt me onmogelijk. Regeren is voor de PVV sowieso een probleem omdat Geert geen goeie mensen (van onbesproken gedrag) om zich heen kan verzamelen. Wie moeten die ministersposten dan bezetten? Een gedoogconstructie is in ieder geval geen oplossing gebleken.
    Over dat Syriza: Het zal wel kloppen dat de lokale Grieken weinig aan het toerisme verdienen omdat de toeristen niet van de ressorts af komen. Maar als je dat op de kop gaat gooien zouden die toeristen wel eens helemaal weg kunnen blijven. Het is dan de vraag hoe erg dat is. Die ressorts zullen toch wel voor werkgelegenheid zorgen denk ik.

  90. Maar denk je dat D’66 met een Christelijke partij…zelfs met de ‘booming’ Christen Unie zou kunnen en willen regeren? Zo ja, en met 2 Christelijke partijen?

  91. Ben het eens met je Syriza-toerisme uiteenzetting. Hoop dan ook absoluut niet dat Syriza in zijn/haar eentje een meerderheid haalt. Hoorde echter ook dat nagenoeg niemand met Syriza wil regeren en dat ze zelf (maar die indruk kreeg ik al) ook nogal moeilijk zijn.

    Blijf een zwak houden voor die levensgenietende, trotse Grieken en hun machtig mooie en gevarieerde land.

  92. Ah, Buma! Ja, ik denk dat D66 en wel met het CDA kan samenwerken. Hoewel er natuurlijk altijd een kans bestaat dat Buma zich iets té “wereldvreemd” opstelt. Twee Christelijke partijen is wel erg veel hé, maar ik denk het wel. Doen we GroenLinks en de PvdD er ook bij.

  93. Denk ik ook, maar als de CU erbij zou (moeten) komen zou het én ideologisch en qua “waarschijnlijke meerderheid C’s” vast teveel worden. GL is idd weinig mis mee. Als PvdD nou geen zoden aan de dijk zet….is 50+ dan ook goed 8)

  94. Koenders wil verslag MH17 niet met de kamer delen. Dom, want dat jakkert juist de samenzweringsideeën aan dat er iets te verbergen valt.
    Overheden trappen telkens weer in dezelfde valkuil. Of het nou Srebrenica is of MH17 of 9/11.

  95. Minister Blok knuffelt zijn ambtenaren, eindelijk eens goednieuws voor de zwaarbelaste, gestreste, overwerkte en tegen een burnout aanzittende parels van onze samenleving.
    Na jaren kunnen de ambtenaren van de nullijn af, dit jaar is er eindelijk weer geld voor de noodlijdende/achtergestelde sukkelaars. Hoeveel ruimte er is, dat wil Blok nog even niet zeggen, maar met Prinsjesdag maakt hij iedereen blij.

    Het is jullie gegund hoor, dames/heren ambtenaren (ach, natuurlijk niet, ⤽Dames/heren PvdA moet het zijn, weet u nog ± 80% van de ambtenaren is PvdA). iedereen in Nederland is er van
    overtuigd dat jullie kei hard werken. Niemand van jullie zal het in zijn hoofd halen om voor vijf uur uit te klokken, en jullie zijn altijd bereid voor iedere klant en stapje extra te zetten, want jullie zijn bijzonder gericht op efficiëntie en effectiviteit.

    Helaas voor de ambtenaren gebruikt minister Blok hetzelfde woord, die bij ambtenaren ingebakken is, het magische woord; >⤽Maar!⤝< Maar, is het woord waar ze vreselijk boos om zullen worden. Het moet volgens Blok, mogelijk worden om niet presterende ambtenaren een (hiërarchisch) stapje terug te laten doen en daar consequenties aan te verbinden qua loon. Ik maak uit bovenstaande bewering zomaar op, dat een ambtenaar verantwoordelijk kan worden gehouden en het financiële gevolgen kan hebben. Ik sta perplex! Ongelooflijk! En de goed nieuws show is nog niet teneinde, ook wil de minister dat er gekeken wordt naar het afbouwen van ouderenregelingen. Hij vindt het namelijk maar niks dat ⤽ambtenaren massaal minder werken als ze ouder worden:⤝ Dat gebeurd ook niet in de private sector, dus waarom zou dat in publieke sector wel zo zijn. Minister??minister, wat een vreselijke, wanstaltige ideeën, zo kan/mag u ambtenaren niet behandelen. Ambtenaren willen/moeten behandeld worden als ⤽heiligen⤝, wat zeg ik: ⤽wandelende heiligen!⤝ Nou ja, ⤽wandelend⤝, meestal zitten ze vastgeplakt op de bureaustoel met elkaar te kletsen over deze of gene collega, of hun neus leeg te maken, maar daar gaat het niet om. Nee! deze fantastische, loyale en kei hard werkende PvdA werknemers verdienen het niet om zo te kakken te worden gezet door een hardvochtige VVD'er Het is een SCHANDE! ;D

  96. Omdat Bert en Mark het gewoon eens zijn. Heb Mark er vandaag over gehoord…voor Mark telt, als echte VVD-er, maar 1 belang da’s natuurlijk zijn eigen belang. Hij wil koste wat kost dit kabinet de eindstreep laten halen. Voor het eerst sinds??? (van de week nog weer gelachen om Heinsbroek met zijn herinneringen aan die heerlijke LPF-tijd). Bij die eindstreep is Mark’s kostje voor de toekomst gekocht. Natuurlijk gaat ie (al had ie een andere mening) zijn minister niet zomaar in het openbaar afvallen.

  97. De 200e posting is een kopietje van de Youp…ivm politieke lading 😉

    Tien!
    24 januari 2015

    Ook zo gelachen om die René Leegte? Dat is die charlatan van de VVD, die iets te hard in de trein ging zitten bellen over het te voeren wanbeleid van zijn partij rond de aardbevingen in de provincie Groningen. Hij kwam terug van een actiedag waar hij in het kielzog van minister Kamp de pers zoveel mogelijk had ontlopen en hij tetterde ook nog eens keihard door de coupé dat de VVD het zoveelste zinloze bodemonderzoek gaat aanvragen. Dat moet aantonen dat de bevingen met de gaswinning te maken hebben en dat het niet door de zuipende studenten komt. Dit geologische akkefietje gaat zeker weer een paar jaar duren en in die periode kan de NAM lekker doorgaan met slurpen. Je bescheurt je als Groninger om dit soort nitwits. En je huis ook. Er gaat niets boven Groningen. Alleen geld en gas!
    De domoor had pech dat er ook actievoerders in de trein zaten en die zetten zijn woorden stuk voor stuk op Twitter. Later ontkende de lafbek uiteraard dat hij het zo gezegd had, maar neemt u van mij aan dat er geen woord Latijn tussen zat. De VVD naait het Noorden waar ze bij zitten. Geestig trouwens dat de heer Leegte ooit communicatiedeskundige was. De afloop van zijn blunder is inmiddels bekend. Meneer Leegte heeft de portefeuille gaswinning neergelegd en zit verder op het pluche van de Kamer lekker zijn tijd uit. En dan? Dan niks. Dan is deze misstap vergeten en wordt hij vrolijk herkozen. En als hij niet herkozen wordt dan begint hij een communicatiebureautje en kan je hem tegen een ordinair uurloon inhuren als consultant.

    ⤸Niet handig van René⤝, mompelen ze in zijn fractie in Den Haag, maar geen woord over de snode plannen die de partij met de wegzakkende provincie heeft.
    Hij kan natuurlijk ook nog de nieuwe burgemeester van de rodebroekengemeente Bloemendaal worden. Als opvolger van de deze week opgestapte Ruudje Nederveen. Daar heb ik misschien nog wel harder om gelachen. Hoe geestig dat deze kakkersgemeente, het Wassenaar van het leuke Haarlem, jarenlang zo??n idioot aan het roer heeft gehad. Doen ze daar geen onderzoek eer ze zo??n gediplomeerde brokkenpiloot benoemen? Ruud heeft zich ten onrechte uitgegeven voor jonkheer, heeft in het verleden een Fries landgoed ontredderd achtergelaten terwijl aannemers naar hun centen konden fluiten en hij had toentertijd een inferieur financieel adviesbureautje. Alle klanten van dit bedrijfje rollebollen nu nog met de fiscus over straat en vechten tegen een dreigend faillissement.
    Als burgemeester van het keurige Bloemendaal tapte hij in zijn strijd tegen de broertjes Slewe, gewone Amsterdamse jongens die een oud landgoed in die kakkersgemeente wilden opknappen, illegaal telefoongesprekken af, regelde inferieure verklaringen van ambtenaren over zogenaamde bedreigingen van de heren, zorgde dat de plaatselijke pers niks kritisch meer kon schrijven, enzovoort, enzovoort. Geestig dat een groot deel van de villabezitters zo??n man steunde. Ze stonden vierkant achter deze jonkheer. Het zegt veel over zo??n dorp. Heel veel. De gebroeders Slewe waren ongetwijfeld geen lid van de plaatselijke hockeyclub en ook niet dagelijks te vinden in het rietgedekte clubhuis van de Kennemer Golf & Country Club. En dan heb je het moeilijk in de beschaafde kringen van louter nette mensen.
    Grappig dat het allemaal nog kan in 2015. Dat figuren als Leegte en Nederveen vrij baan hebben. Ik moet er vooral hartelijk om lachen. Het zegt iets over het politieke Swiebertjesklimaat in ons land. Aandoenlijke kwibussen. Een nepjonkheer en een bange vazal van de minister.
    Maar dan iets heel anders. De zaak die de hele week al door mijn kop klotst. In contrast met dit politieke dorpsgeleuter. De door haar stiefvader doodgeknuppelde, verstandelijk gehandicapte Daniëlla. De stiefvader had een strafblad. Oma trok regelmatig aan de bel. Zowel bij de gemeente als bij de politie. De hele buurt hoorde het hulpeloze meisje kermen. Tien hulpverleningsinstanties bemoeiden zich er mee. Ik herhaal: tien! Ik herhaal het nog een keer: tien. En nog een keer: tien!
    Botbreuken, messteken en seksueel misbruikt. Tien hulpverleningsinstanties waren bij het gezin betrokken. Hoeveel instanties? Tien. Hoeveel zei u? Ik zei: tien!
    Die droeve Leegte en die frauduleuze Nederveen zullen me jeuken. Van dit soort hebben we hockeyclubs vol in het land. Maar zo??n weerloos meisje, afgeslacht in onze overgeorganiseerde bananenmonarchie. Hoeveel instanties? Tien!

  98. De koppige houding van Rutte/Koenders, over MH 17 is zeer gevaarlijk, en kan wel eens lijden tot de val van het Kabinet. We weten allemaal nog wel hoe het zijn voorganger Balkenende vergaan is, die jarenlang weigerde om inzicht te geven over de oorlog in Irak. Toen hij teveel in het nauw gedreven werd, gelaste hij met veel tegenzin een onderzoek, we kennen de uitkomst nog; exit Kabinet! Ex Premier Kok, goochelde ook met ⤽de onderste steen⤝ over de gebeurtenissen in Sebrenica, (1995), wat resulteerde in een NIOD onderzoek, met als uitkomst het aftreden van het Kabinet Kok.

    Er is nog geen ⤽schandaal⤝, maar de afwerende houding van Rutte, versterkt het idee bij de pers/publiek dat hij bezig is met het befaamde ⤽onder het tapijt/doofpot⤝

    Dat niet alle details openbaar gemaakt zullen worden is misschien begrijpelijk, maar enige openheid zou in deze zeer zeker op zijn plaats zijn, al zou het maar als een gebaar naar de nabestaanden zijn. De hele affaire leidt nu tot journalistiek spitwerk/complot theorieën waarin
    elke uitlating een eigen leven gaat leiden.

  99. Het meest vervelende daaraan is niet dat je em waarschijnlijk opnieuw moet plaatsen. In dit geval, immers, weet ik zeker dat er geen letter verkeerd in staat……Maar: dat je elke keer terug moet kijken of de admin de posting al eens heeft vrijgegeven en (subtiel, zo van “wat zeur je nou”) boven de klacht heeft gepost.

  100. Een goed verhaal. Je kunt je verder twee dingen afvragen. Ten eerste, de grenzen aan vrijheid van meningsuiting. Hoort het bij een beschaving dat je iedereen mag kwetsen en vernederen, inclusief zijn haar godsdienst, zonder dat het slachtoffer er iets tegen kan doen? Ten tweede, was Parijs zo massaal in het nieuws geweest als het niet om journalisten ging? Ik zal me de komende jaren blijven inzetten voor het fatsoen in de omgang met medemensen, welke achtergrond of kleur ze ook hebben.

  101. 2 zeer terechte vragen

    Hoort het bij een beschaving dat je iedereen mag kwetsen en vernederen, inclusief zijn haar godsdienst, zonder dat het slachtoffer er iets tegen kan doen?
    Ten tweede, was Parijs zo massaal in het nieuws geweest als het niet om journalisten ging?

    Mooi en eens

    Ik zal me de komende jaren blijven inzetten voor het fatsoen in de omgang met medemensen, welke achtergrond of kleur ze ook hebben.

  102. Lees ik op het weblog terug, en wat kom ik tegen op 16-01? Een copy paste overgenomen door een fanboy van de van Jole haatsite van de VARA, waarin met veel aplomb suggestief kennisgegeven wordt van moord op een 20 jarige Eritreeër, op het moment dat de
    antimigratiebeweging Pegida demonstreerde in Dresden. En dat is voor de haatclan van Jole natuurlijk het ultieme moment om deze moord in de ⤽extreemrechtse⤝ hoek te plaatsen. Hierin enthousiast ondersteunt door de ⤽blinde vinken⤝ van zijn achterban, die zoals gebruikelijk hun voorbarige conclusie al hadden getrokken.

    Wat is namelijk het geval, de politie deed we degelijk onderzoek, en niets wees op Pegida of ⤽extreemrechts⤝, de hoofdverdachte blijkt
    een Eritreeër/collega/flatbewoner te zijn, die om wat voor reden dan ook eventjes met een mes liep te zwaaien. (messteek in de hals)

    De kop van het artikel bij van Jole is inmiddels (zoals we gewend zijn, zonder rectificatie ) aangepast. Maar zoals bij deze linkse haatsite de bedoeling is, hebben deze manipulators natuurlijk wel bereikt waar ze op uit zijn: ⤽leugenachtig tweedracht zaaien⤝, wat door hun fanboy(s) met graagte op elke voorradige site gekopieerd wordt.

    Mag ik even een kotsbakje?

  103. Stelling van Mico Flohr via Twitter (Ik denk dat hij gelijk heeft):

    Linksradicaal dat 40% van de stemmen haalt in democratische verkiezingen leunt vermoedelijk op een electoraat dat links noch radicaal is.

    Hetzelfde geldt overigens voor rechtsradicale partijen of rabiaatpopulistisch. Het electoraat is gematigder dan de politici die men kiest.

  104. Bericht door dick, op 25 januari 2015 17:22

    Mooi en eens
    Ik zal me de komende jaren blijven inzetten voor het fatsoen in de omgang met medemensen, welke achtergrond of kleur ze ook hebben.

    En dan ook nog hier mee eens zijn! Denk niet dat daar veel terecht van zal komen als je een fervent aanhanger bent van dat soort haatzaaisites.

  105. @ Assie

    En dan ook nog hier mee eens zijn! Denk niet dat daar veel terecht van zal komen als je een fervent aanhanger bent van dat soort haatzaaisites.

    Met mij zal niet veel terechtkomen of met mijn streven naar fatsoen?
    Ook zo sterk aan het citaat “welke achtergrond of kleur ze ook hebben.”
    “Geaardheid”, mag er ook nog bij wat mij betreft.

  106. Oh ja, nu we het toch (terecht want de club verdient aandacht) weer over de uitsprekende-site hebben:

    Las dit eerder…

    Schippers, laat een budgetpolis geen doodvonnis worden

    Joyce Brekelmans: ‘Zorgverzekaar Achmea speelt met de levens van verzekerden. Als mijn moeder niet zelf naar het Antonie van Leeuwenhoek had kunnen stappen, dan was ze er misschien niet meer geweest’

    Zorgverzekaar Achmea speelt met de levens van verzekerden. Voor haar budgetpolis van Zilveren Kruis Achmea is niet alleen geen contract afgesloten met het Nederlands Kanker Instituut in de persoon van het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis, maar zelfs met geen enkel academisch medisch centrum in de Randstad. Dat betekent dat mensen die uit krenterigheid, naïviteit of simpelweg armoede een dergelijke polis hebben afgesloten, zich even geen enge ziektes kunnen permitteren. Niet omdat er in de 44 ziekenhuizen waar Zilveren-Kruis wel een contract mee heeft geen goede artsen werken, want die zijn er heus, maar omdat toegang tot specialistische zorg het verschil kan maken tussen leven en dood. Dat klinkt dramatisch, maar dat maakt het niet minder waar. Sterker nog, ik durf te stellen dat als mijn moeder een aantal jaren geleden niet zelf naar het Antonie van Leeuwenhoek had mogen stappen, dat ze er dan waarschijnlijk niet meer was geweest.
    In 2007 ontdekte mijn moeder een aantal harde knobbels in haar hals. De huisarts stuurde haar door naar een internist in het plaatselijke streekziekenhuis, die haar verzekerde dat er niets aan de hand was. De knobbels zouden vanzelf kleiner worden en weggaan. Naaldpuncties (geen biopsie) en echo’s leverde niets alarmerends op, zo hield hij mijn ouders voor. En mijn ouders namen daar graag genoegen mee, want mijnheer de dokter had daar natuurlijk voor gestudeerd.
    Smeekbedes
    Mijn smeekbedes om toch een second opinion te laten doen in een academisch ziekenhuis werden weggewuifd. Zelfs toen ik vertelde over enkele brakke totaalidioten, die ik kende uit mijn studentenstad Utrecht, die geneeskunde studeerden en die later ook allemaal iemands’ arts zouden worden. Want als je je goed voelt en je hebt letterlijk een ‘clean bill of health’ gekregen van je dokter, waarom zou je dan vrezen voor iets gruwelijks als kanker?
    Een jaar later waren de knobbels echter nog steeds niet gekrompen. Ze waren zelfs gegroeid. Mijn moeder was het zat en vroeg de internist een afspraak in te plannen met een chirurg. Het was uiteindelijk die chirurg, die mijn ouders nog nooit gezien had, die mijn ouders mocht vertellen dat de laatste naaldpunctie aantoonde dat het toch mis was, en flink. Wat de internist maar niet wilde geloven, dat een kerngezonde vrouw van 49 (die al 25 jaar gestopt was met roken) oude-mannetjes-rokerskanker had, bleek waar.
    Het laatste wat je wilt horen als je er net achter komt dat je al een jaar met een agressieve kanker in je keel rondloopt is dat je nog bijna een maand moet wachten op een afspraak met de oncoloog, dus mijn moeder eiste al haar medische gegevens op en toog naar Amsterdam. De eerdere uitslagen die de radioloog en de naaldpuncties hadden doorgegeven, bleken achteraf ook niet helemaal overeen te komen met de sussende woorden die de internist mijn moeder had toegesproken, maar dat deed er nu allemaal niet meer toe. Eerst beter worden.
    De hufter
    In het Antonie van Leeuwenhoek (AVL) kon mijn moeder direct terecht. De assistentes regelden zelfs dat verschillende afspraken op dezelfde dag werden ingepland zodat mijn ouders niet elke dag op en neer hoefden te reizen vanuit Brabant. Toch was de ellende nog niet voorbij. Want hoewel duidelijk was dat mijn moeder uitzaaiingen had in haar lymfklieren, die elk moment ook haar longen konden aanvallen, leek de tumor onvindbaar. De hufter bleek zich uiteindelijk op haar tongbasis te verschuilen.
    Nadat de uitzaaiingen in de lymfklieren operatief verwijderd waren, moest besloten worden hoe de tumor aan te pakken. De gangbare procedure in Nederland was destijds om de tumor, met een groot deel van de tong, weg te snijden. Ik hoef u vast niet te vertellen wat dat voor de kwaliteit van leven betekent. Eten, praten en kussen zijn dingen waar een mens moeilijk zonder kan. In het AVL wisten ze echter te vertellen dat uit recent internationaal onderzoek was gebleken dat een ingrijpende combinatie van chemo en bestraling dezelfde overlevingskansen bood (mits de patiënt sterk genoeg was om een dergelijke behandeling te overleven), 50 procent.
    Doodvonnis
    Niet alleen hebben de specialisten in het AVL door snel handelen weten te voorkomen dat de kanker van mijn moeder zich naar de longen zou verspreiden, wat helaas maar al te vaak neerkomt op een doodvonnis, maar ze hebben er ook voor gezorgd dat ze aan haar ziekte geen ernstige handicap heeft overgehouden. Allemaal zaken waar verzekerden met een budgetpolis, zo’n 600.000 mensen, niet op hoeven hopen als ze dit jaar onverhoopt ernstig ziek worden.
    Achmea wuift de bezwaren weg en legt de verantwoordelijkheid bij de artsen in de kleine ziekenhuizen neer (huisartsen mogen alleen maar doorverwijzen naar gecontracteerde ziekenhuizen):
    “We gaan ervan uit dat de oncoloog in het kleine ziekenhuis eerlijk doorverwijst naar het academische ziekenhuis als hij denkt de nodige behandeling niet te kunnen bieden.”

    Borstkankervereniging Nederland betwist dit:
    “Het is essentieel dat de artsen in de tweede lijn (klein ziekenhuis) de eigen beperkingen kennen en de noodzaak voor doorverwijzing zien naar een meer gespecialiseerd centrum. Helaas zien we te vaak dat patiënten níet doorverwezen worden.”

    Het gevaar schuilt er daarnaast in dat mensen die onder behandeling zijn bij een arts die de zorgen van zijn patiënten niet deelt, niet langer in staat zijn om zelf elders betere zorg te gaan halen. Want als ze dat wel doen, moeten ze een kwart van de nota zelf ophoesten. Het gaat daarbij om bedragen die voor een bemiddeld iemand al vrij heftig zijn, laat staan voor iemand die de premie voor een volledige zorgpolis niet kan opbrengen.
    Het verhaal van mijn moeder toont aan dat schrijnende gevallen niet altijd zijn te voorkomen, maar om dergelijke problematiek zelf te gaan creëren uit financiële overwegingen lijkt me nu ook weer niet de bedoeling. Het is dus zaak dat minister Schippers haar goede relaties met de zorgverzekeraars inzet om te zorgen dat er zo snel mogelijk iets geregeld wordt voor mensen met een budgetpolis die, dit jaar nog, zorg van een specialistisch ziekenhuis nodig hebben. En voor volgend jaar eens een paar regels opschrijft over welke zorg er minimaal geboden hoort te worden. Want er schijnen in Nederland wel meer mensen rond te lopen die hun moeder niet kwijt willen.

  107. Weet ik Assie maar real real eagle en anderen hebben wel een punt over die joop. Dat is ook wat mij juist de haren overeind doen staan. Dat hun een punt innemen oke maar de woord keuze in de kop is vaak opruiend en als je dan gaat lezen is het pure indoctrinatie van iemand die ff podium wilt hebben. Huichelachtig door zaken te wijzigen zonder excuses of rectificatie. Kijk daar kunnen die ‘heren’ van Joop weer wat leren van GeenStijl, die overigens zonder publiek geld een site heeft. Powned was opgezet om te laten zien hoe makkelijk met publiek geld gespeeld kon worden en ohohoh wat was jole boos en al zijn volgelingen, brrr sekte is het in mijn ogen.

  108. waarom word dit tot 2x toe naar de admin gestuurd? wel lachen dat ie nu “dubbele reactie gedetecteerd” geeft….

    Nu we het toch over de zich voortreffelijk uitsprekende kwaliteitssite hebben…van ….:

    Al eerder voor jullie gelezen, dus niet ubervers, sorry

    Schippers, laat een budgetpolis geen doodvonnis worden

    Joyce Brekelmans: ‘Zorgverzekaar Achmea speelt met de levens van verzekerden. Als mijn moeder niet zelf naar het Antonie van Leeuwenhoek had kunnen stappen, dan was ze er misschien niet meer geweest’
    …….. Gaat over
    Zorgverzekaar Achmea…………..

  109. Is ene grote bende dat haatzaaiersclubje van Joop.nl D erk. Het is nog niet ongevaarlijk ook want de volgelingen van dat clubje draaien elke dag steeds meer door.

  110. Allemaal hetzelfde dus. Joop, jole, GeenStijl, Pownieuws en wat je op nujij leest daar wordt je ook niet vrolijk van. Mensen willen niet meer balen voor goede journalistiek, dan krijg je dit.

  111. Huilen kan niet meer, het heeft geen zin, ik ben je voor eeuwig kwijt, het doet zo zeer. Zomaar een (stom?) gedichtje dat ik ergens tegen kwam.

    Maar het kan moeiteloos geprojecteerd worden op de PvdA. Wat moet het pijn doen, dat het sprookje van duizend en een nacht, de innige verstrengeling met de moslims, uiteengespat is in een steenkoude douche. Hoe kon het gebeuren, jullie leken voor elkaar gemaakt. De liefdevolle symbiose om ons belastinggeld aan hen te geven om daarmee hun stemmen te winnen. Wat zullen jullie het missen, de eindeloze mooie gesprekken met veel kopjes thee, als er dingen binnen de moslimgemeenschap mis gingen. Altijd stonden jullie
    voor ze klaar, onvoorwaardelijke steun door dik en dun. De soepele samenwerking tussen jullie was zo solide als een huis.

    De PvdA zorgde voor de zieligheidindustrie, en jullie moslimachterban bleef achter in een aangekweekte gelukzalige onzelfredzaamheid. Met de rode roos tussen de tanden luide het adagio: ⤽Wij de stemmen, jullie de slachtofferrol⤝ Jullie jarenlange vrijage met de arbeiders,
    werd moeiteloos ingeruild, voor ⤽oosterse schoonheid⤝ jullie lieten ze vallen als een baksteen.

    Hoe noemen we dat in de politiek,⤽opportunisme?⤝. Maar ja, in liefde en oorlog is alles geoorloofd, maar je kan er wel vreselijk mee op je bek gaan, dat blijkt wel weer. Je mag nog even komen uithuilen bij je ex stemmers (arbeiders), maar hou je wel een beetje in, want die hebben geen vieze Spekmantrui aan. De arbeiders zijn inmiddels
    doorgegaan met hun leven, moeten jullie ook doen, niet met hangende pootjes komen klagen, hou de eer aan jezelf. In maart verdelen de andere partijen de zetels waar jullie misschien op hadden gehoopt, als jullie zich hadden gedragen als een seculiere/arbeiders partij zoals jullie vroeger waren.

    Nee, een bezoek regeling zit er niet in. ;D

  112. Dick, je weet hoe ik er over denk 😉

    Bernard, zit er over na te denken om lid te worden, nou betalen om te lezen, bij die correspondent.

  113. Herinneren we het ons nog, het idiote plan van enige jaren geleden die enige verdwaasde mutsen lanceerden om de automobilist doormiddel van ⤽rekening rijden⤝ nog verder het vel over de oren te halen? Gelukkig, was werd hier zoveel stampij tegen gemaakt dat het plan
    (voorlopig?) de ijskast inging. Enige tijd geleden kwam Duitsland met het onzalige idee, om alle buitenlandse automobilisten die gebruik maakten van de autowegen in Duitsland te belasten met een tolheffing. Dit natuurlijk tot groot ongenoegen van de omliggende landen, die het voorstel terecht onder het Europese modewoord
    ⤽discriminatie⤝ plaatsten.

    Dan maar een alternatief uit de mouw goochelen, werd bedacht op Duits regering niveau. Ook de Duitse automobilist zou jaarlijkse 90 euro tolgeld moeten betalen, maar zou dit via een tijdelijk fiscaal trucje teruggestort krijgen. Maar de Duitsers (door ervaring wijs, net
    als wij) zetten vraagtekens bij het ⤽tijdelijk⤝, en protesteerden massaal. Inmiddels heeft ook Duitse parlement bezwaren tegen het voorstel (dit tot frustratie van de Duitse regering) en ook vanuit het EU gerechtshof kwamen gerede twijfels. Tot zover, het gehakketak tussen
    Duitsland en zijn omringende landen.

    Maar wie ruikt er GELD! De megalomane Europese commissie, die als notoire geldverkwister onmiddellijk de Europese commissaris voor verkeersaangelegenheden Violeta Bulc (wie zegt u?) naar Berlijn stuurde met het lumineuze voorstel, om een extra tol in te voeren in ALLE EU LANDEN. Dus geen discriminatie, maar het gelijkheidsbeginsel in optima forma. Met als resultaat, regeringen en EU extra inkomsten, automobilisten nog verder in de zorgen. De extra inkomsten kunnen dan weer gebruikt worden om de ⤽prestige⤝ objecten, zoals Griekenland/Oekraïne te ondersteunen. Want zoals we allemaal weten wordt slechts een zeer klein gedeelte van de geroofde miljarden (b.v. wegenbelasting enz.) gebruikt voor het doel waarvoor het geïnd is.

    EU commissaris Bulc, is één van de 28 commissarissen die de EU commissie rijk is, en heeft voor zulke lumineuze ideeën gestudeerd aan de Universiteit van Ljubljana (Slovenië ), dus dat mag zeer zeker niet onderschat worden. Dat ze de EU commissie binnen struikelde, nadat ze in eerste instantie niet bekwaam geacht werd, moet maar als een detail beschouwd worden. Wat maar weer eens aantoont, dat naast het zoveelste waanzinnige plan vanuit Brussel, er
    grote vraagtekens gezet moeten worden of er capabele mannen/vrouwen zitten op deze posities, of dat het uitsluitend is gebaseerd op politiek (vriendjes) gunnen van deze lucratieve functies.

    Dat het roversnest in Brussel steeds meer begint te lijken op en open inrichting, waar gestoorde patiënten vrijelijk in en uit kunnen lopen, die daarna in de hele EU hun gestoorde ideeën kunnen spuien, begint toch wel zorgelijk te worden. Misschien dat het tolgeld (als het doorgaat? NOT!) gebruikt kan worden voor iets heel nuttigs, de aanschaf van dwangbuizen?

  114. Het maakt me nou niet meer uit. Maar ik was indertijd een voorstander van rekeningrijden. Het was een krachtig wapen tegen files. Maar nee, men sukkelt liever massaal met een gangetje van 10 km per uur naar zijn werk. Kan ook. Het is voor mij verleden tijd.
    Ook de weerstand tegen die Duitse tolheffing heb ik nooit begrepen. Men klaagt nu dat half Nederland in Duitsland tankt en daar zijn boodschappen haalt. Die tolheffing had daar een einde aangemaakt zodat de accijnzen en btw weer netjes naar de Nederlandse schatkist waren gevloeid. Pomphouders in de grensstreken ook weer blij.

  115. @Bernard
    Natuurlijk maakt het jou niet uit, meneer de ⤽pensionado⤝.;) Uit vorige reacties van jou heb ik begrepen dat je een frequent openbaarvervoer reiziger was, met een werkkring op een goed bereikbaar vast adres, dan heb je inderdaad geen behoefte. Maar zoals altijd leven er in ons landje ook andere mensen, met ander behoeften. O.a. mensen die voor hun beroep mobiel moeten zijn doormiddel van een auto. Forensen/vertegenwoordigers/beroepschauffeurs/zakenmensen/ bouwlieden en zo kan ik nog wel even doorgaan. Allemaal mensen die om hun brood te verdienen, mobiel moeten zijn, en op plaatsen hun werkzaamheden/afspraken moeten uitvoeren/verrichten die niet of zeer moeilijk met het openbaar vervoer bereikbaar zijn.
    Vat je hem, Bernard?

    Dan je begrip voor de Duitse tolheffing, en de drogreden dat deze tolheffing een eind zal maken aan de benzinevlucht. De tolheffing is geen entreebewijs die je koopt om Duitsland binnen te komen, maar een tol om gebruik te mogen maken van de Deutsche Autobahn. Dus even de grens overwippen om bij te tanken betreft geen Autobahn, maar wel (K)Wiebes (VVD) met de neus op de feiten drukken, want hij is al net zo gestoord is als die muts uit Slovenië met haar tolheffing voor de hele EU.

    Zou uitbreiding van ons wegennet, misschien een oplossing kunnen zijn voor de files, of past dat niet in je ⤽groene⤝ straatje?

  116. bernard, nav

    bernard, op 25 januari 2015 22:31

    heb 3 weken een gratis proefabbonnement. Vorige week Volkskrant: beviel goed. Vooral http://www.sigmund.nl natuurlijk Van de week TROUW en volgende week AD.

    Trouw is (was tenminste vandaag) écht een goeie krant. Dacht dat het juist van oorsprong een protestante krant was, maar ik kwam een aantal katholiek getinte berichten tegen. Zal wel toeval zijn geweest.

    Wat vind jij van Trouw? Verder vind ik NOS.nl héél goed. Kijk ik misschien wel het meest op 😉

  117. @ bernard: Tja ‘ tolheffing had….’ maar hoe lossen we de problemen (vooral in de grensstreek ook met België en je vergeet nog ‘vuurwerk’ op te sommen) nu dan op 🙁

  118. AD opende trouwens vandaag met “Thuiszorg kan met minder toe” en TROUW met “Betere leerprestaties met MINDER lesuren”; was een erg interessant artikel.

  119. Real Eagle, inderdaad reisde ik voornamelijk met het openbaar vervoer. Een paar keer per jaar was het nodig om met de auto te gaan en dan wist ik weer waarom ik dat zo weinig mogelijk deed.
    Maar ik ben echt van mening dat rekeningrijden een prachtig instrument was geweest om de verkeersstroken te reguleren. Die spreiding werkt bij het openbaar vervoer. Dus waarom niet bIj het autoverkeer. Ik weet zeker dat als die huishoudbeursbezoekers na negen uur goedkoper zouden kunnen reizen ze dat zeker zouden doen. Dan heb je de eerste groep al te pakken en zo zullen er veel meer zijn die wel wat kunnen regelen als het hun portemonnee raakt. Maar het idee is in de politieke molen geworden tot een star niet-werkend gedrocht dat terecht niemand meer wilde. Maar het idee was goed!
    Voor nu denk ik dat zelfrijdende auto’s de oplossing voor de files zijn omdat ze heel kort op elkaar kunnen rijden en de weg dus efficiënter benutten.
    Wat die Duitse tolheffing betreft was ik zo’n beetje de enige die daar de voordelen wel van inzag. Dus moet dat wel een afwijking van mijzelf zijn.

  120. Dick, ja Trouw is van oorsprong een protestantse krant. Werd vooral veel gelezen bij de wat oudere mensen in mijn kerk. (Gereformeerd, nu PKN)
    Het is een wat vlakke krant. Ik heb nog nooit kunnen ontdekken welke missie de redactie had en of ze wel een principe hadden. Nog niet zo lang geleden zijn ze wel ontzettend in de fout gegaan met de berichtgeving over de Haagse Schilderswijk. Toen dat uitkwam hebben ze gewoon de betreffende journalist ontslagen, terwijl hij leverde wat ze graag wilden hebben. Dat viel me wat tegen.

  121. Bernard, om met je laatste zin te beginnen, hoop ik dat het een zachtaardige afwijking is, want dat hele gedoe met tolheffing is niets anders dan een verkapte vorm van extra belastingheffing en de zoveelste versluierde plundering van jouw/mijn portemonnee.

    Denk jij nu echt dat het aantal ⤽dagjesmensen⤝ die enige malen per week een uitje heeft de files dermate laten toenemen, dat er daardoor een verkeersinfarct ontstaat, geloof mij maar, op het geheel is dat een te verwaarlozen aantal. De zakelijke spreiding van onze bedrijvigheid
    is de laatste tientallen jaren dermate toegenomen, dat ons wegennetdit niet meer aan kan, dat is de reden.

    En de ultieme reden is, dat in ons regeltjesland te veel milieupartijen in het geding zijn die er en gesubsidieerde dagtaak van maken om uitbreiding van het wegennet jarenlang te traineren, en daarmee het bedrijfsleven jaarlijks met een schadepost van tientallen miljoenen opzadelt.

    Zelfrijdende auto??s, ik moet er niet aan denken, maar het zal de ⤽toekomst⤝ wel zijn. 8)

  122. bernard, Trouw vind je te vlak en

    Ik heb nog nooit kunnen ontdekken welke missie de redactie had en of ze wel een principe hadden.

    . Joop, stijllozen/pownieuws/TeleTroepToeTerT/sargasso hebben teveel een mening, een missie en sommigen zelfs een principe?

  123. @ D erk 17:09 😉 17:12 Ben het niet eens met Trouw’s Israël-mening. Herkenbaar van die 2x dat we de WRZV”kerk” bezochten. Ook niet met de zelfcensuur-discussie…er is nog niet in ze opgekomen om zelfcensuur voor zelfdiscipline te vervangen 😮
    Niet eens met die andere politiek-columnist, zeker vandaag niet…moet Dingemans nog uit de papierbak duiken.

    Trouwens…over politiek gesproken: Vond iemand wat van “de fractie” van maandag? Heb het helaas niet gezien. Volgens mij keken ze hier naar iets over sex op BNN?

  124. Ga dus in elk geval geen Trouw-abbo nemen. Neem denk ik (om de tijd die het kost, om de kosten en omdat ik de enige hier ben die het zou lezen) helemaal geen krant. Maar als ik er 1 zou nemen, nam ik De Volkskrant….ook omdat me de opinies en het reageren daarop, al die jaren uitstekend is bevallen!

    Heb jij een zeitung D erk? Vind de TTTTT het beste bij je passen als ik zo onbescheiden mag zijn. Stuur mij dan maar de Telesport-bijlagen, die vind ik goed-geïnformeerd en nog wel te pruimen.

  125. Dick, gelezen?

    [FAIL! Joop.nl spoort verkeerde discriminatie op
    loljoopdaargajeweeeeer.gif”Uit onderzoek van de Universiteit Leiden in opdracht van de Raad voor de Rechtspraak, blijkt dat Nederlandse rechters allochtonen zwaarder straffen dan autochtonen. Er wordt vaker een celstraf opgelegd, die dan ook nog eens langer duurt”, lezen we op Jolo’s Ontzettend Ongeïformeerde Poepsite. Zo zeg, dat klinkt als een heftig gevalletje discriminatie. Als crimineel tuig op kleur gesorteerd wordt opgesloten, waarbij de celdeuren voor witmansen sneller weer open slaan alsdan voor getintiërs van vergelijkbaar allooi, dan kunnen we wel spreken van AMERIKAANSE TOESTANDEN. En dat zou op zijn beurt wel eens kunnen leiden tot OPHEF!!1!, want zo wensen wij in Nederlandje niet met elkander om te gaan. Artikel 1, respect, gelijke kansen en meer van zulks. Voor je het weet staat er anders in no time een horde Quinsy’s BOE! te roepen voor de poorten van de Bijlmerbajes en dat is weer slecht voor de economie, want dan kunnen ze wéér een hele dag niet solliciteren. Enfin, wij zijn nogal van het dubbelchecken, dus we speurden het nare bericht even op bij de bron. En wat blijkt? Jolo’s Ophitsende Opruiings Predikers lijken moedwillig conclusies uit het onderzoek weggelaten te hebben, terwijl de nuance gewoon kant en klaar bovenaan het bronbericht staat. Kwoot Rechtspraak.nl: “Op het eerste oog lijken de verschillen aanzienlijk. Zodra rekening wordt gehouden met factoren zoals een eventueel crimineel verleden of het hebben van een baan, verdampen de verschillen echter snel. Wel blijft een klein verschil over. Waarom dit zo is, moet nader worden onderzocht. Betekent dit verschil dat rechters discrimineren? Deze conclusie is niet te trekken uit het onderzoek. […] Het onderzoek laat zien dat verschillen in straftoemeting kleiner worden naarmate met meer van dit soort factoren rekening wordt gehouden. Het onderzoek geeft geen uitsluitsel over waarom er na correctie nog een klein verschil overblijft. Waarom dit verschil toch bestaat is giswerk: alleen vervolgonderzoek kan hierover duidelijkheid geven. Stellen dat het komt door discriminatie is daarom speculatie.” Kort gezegd staat daar dus: ‘Nederland heeft een fair & balanced rechtssysteem, maar minieme verschillen willen we graag nader onderzoeken om ze te kunnen verklaren en behandelen’. Supernetjes, eigenlijk. Maar Jolo’s Opzichtig Onkundige Prutsredactie plakt er tóch de zweem van racisme op. Ziek. Deze groteske publieksmisleiding van de VARA kan dus in het alras omvangrijker wordende VaraFaalDossier van Fascisco van Jole. Joehoe Sander Dekker, mag de stekker svp uit dit opruiingsplatform voor kansloze copywriters?
    Van Rossem | 29-01-15 | 13:13 | Link | 34 reacties | 514

  126. Dat bericht over discriminerende rechtspraak had bijna elke nieuwsdienst met aandachttrekkende kop. Als je het bericht dan las bleef er inderdaad weinig van over. Toch mooi dat er uiteindelijk bevestigt wordt dat onze rechtspraak op dit punt redelijk functioneert.

  127. @ bernard en D erk, in Trouw stond anders een nogal genuanceerd stuk en ik trek de conclusie dat er wel wat aan de hand is. MET behoud in geloof in ons rechtssysteem.

  128. Ik heb Vrij Nederland ook eens een poosje gehad. De artikelen zijn inderdaad heel goed, maar zo ontiegelijk lang… Geen doorkomen aan. En even snel scannen werkt niet, want elke zin moet je echt lezen anders mis je het verhaal.

  129. Schande! Driewerf Schandalig! Gekleurde Klassenrechtspraak! Rechter straft allochtonen
    zwaarder! In de linkse media spatte in paginagrote chocoladeletters de ⤽weerzin⤝ af over
    vermeende discriminatie van ⤽onze⤝ allochtonen vrienden. Natuurlijk nog extra groots onder
    de aandacht gebracht door het van Jole blogje. Voor fanboys ook wel bekent als ⤽Jo*p.nl

    Wat blijkt, onze gerechtelijk D66 macht is tot in zijn haarvaten geïnjecteerd met racisme. ⤽Allochtone dader krijgt vaker en langere celstraf⤝ schreeuwt de Volkskrant. ⤽Rechter straft allochtonen zwaarder⤝ zemelt de van Jole site (VARA) in haar allesomvattende wijsheid. Dit alles natuurlijk om haar linkse fanboy(s) te behagen en een statement te maken bij allochtone kiezers. Onafhankelijke (linkse) media, nietwaar. Wat natuurlijk niet op de⤽objectieve⤝ van Jole van toepassing is. Fact finding, nooit van gehoord. Klakkeloos een
    Suggestief bericht in de krant kwakken en/of op een blogje is voor deze neuspeuterende/hersenloze nepjournalisten veel gemakkelijker.

    Er blijkt helemaal niets van te kloppen. Een feit is, dat onder allochtone criminelen en grotere recidive is, wat dan weer meetelt voor verzwarende omstandigheid. Wat ook doorslaggevend is, zijn de culturele verschillen taalbarri?res en slechtere advocaten. Dus spijtig voor racisme roepers, (nu moeten jullie weer wat anders bedenken) het heeft niks/nada met huidskleur of afkomst te maken.

    Het is ook volkomen onlogisch om te stellen dat de Nederlandse rechters racistisch zijn, het zijn praktisch allemaal D66??ers, afkomstig van een partij die een allochtoon eerder lichter, dan zwaarder zou straffen dan een Nederlander. Het voortrekken van mensen met een andere afkomst, is ze met de paplepel ingegeven door Pechtold. Dus samenvattend, weer het zoveelste broodjeaapverhaal waar de linkse media/van Jole inmiddels patent op aangevraagd schijnt te hebben.

    Maar de fanboy(s) kijkt/kijken, zoals gewoonlijk weer genuanceerd de andere kant op.

  130. Bedankt voor de waarschuwing bernard, op 29 januari 2015 19:16

    Ik heb Vrij Nederland ook eens een poosje gehad. De artikelen zijn inderdaad heel goed, maar zo ontiegelijk lang… Geen doorkomen aan. En even snel scannen werkt niet, want elke zin moet je echt lezen anders mis je het verhaal.

  131. De NOS zit er strak bovenop met live-beelden. Weliswaar niet uit Hilversum. We zagen, interviews, een video van ‘de man met pistool’ naar eigen zeggen betrokken bij een hackers-collectief. Het complex wordt nog op explosieven onderzocht en het tijdstip van voortzetting van de uitzendingen is nog onbekend. Nieuwsuur zal wel niet doorgaan en het personeel zal toch wel niet meer zo heel erg lang buiten staan blauwbekken…

  132. Jo op super actueel met foto’s en video… hier zul je het met de tekst moeten doen:

    Gewapende man dringt NOS-studio binnen

    Live: Man opgepakt … Beelden indringer en inrekening door politie vrijgegeven … NOS-gebouw op Mediapark ontruimd

    Een man met een pistool zou bij het NOS-pand in Hilversum zendtijd geëist hebben. Het pand is ontruimd en de politie is in grote getale aanwezig. De man zou inmiddels ingerekend zijn.

    Updates onderaan

    Dit meldt RTL Nieuws.

    “In verband met omstandigheden is er op dit moment geen journaal mogelijk”, kwam kort na de start van het Acht uur Journaal in beeld. Inmiddels wordt ook op NPO 2 niet meer uitgezonden.

    Het is niet duidelijk wat de man met de extra zendtijd wilde doen. Ook is de identiteit van de man niet bekend. Het is nog onduidelijk wanneer de uitzendingen worden hervat.

    Update 20.55 uur
    Er circuleert een foto van wie mogelijk de indringer zou zijn:

    Ook gaat er een brief rond die de indringer aan het personeel van NOS zou hebben overhandigd (bron: RTL).

    Update 21.15 uur

    De uitzending op NPO 1 is hervat. Er wordt live vanuit Den Haag bericht over de situatie. Er is een filmpje getoond waarop de man met een pistool te zien is, achter de nieuwsdesk van de NOS. De man is in gesprek met een portier van NOS, die in gijzeling was genomen, totdat de politie binnenvalt en de man overmeestert.

    Te horen en te zien is dat de man wacht totdat hij van “medeplichtigen” hoort dat hij live in de uitzending is, maar dat bericht komt niet. De angstig klinkende portier spreekt met de man en vraagt of hij weg mag gaan. De gewapende man zegt hem te wachten, maar dat hij wel weg mag gaan als hij zijn “speech” heeft kunnen uitspreken. Enkele ogenblikken later valt de politie binnen en rekent de man in.

  133. @ Bericht door bernard, op 29 januari 2015 23:02 Typisch TTTTT het hoogste sensatiegehalte eruit halen…de psych heeft toch zijn beroepsgeheim niet geschonden 😮 Dus: nixxx te melden.

    Heb de Trouw van de week op tafel gemikt. Collega (VVD/schuurt tegen PVV aan) vroeg natuurlijk met een 😉 of ik die krant weg wilde halen. Na doorvragen bleek zelfs het AD um nog te links 😮 Andere VVD-er vond de krant lezenswaardig.
    De Dingeman van vandaag, over de PVV, is ge-wel-dig.

    De opener ook “Overheid kiest voor zuinig, niet voor groen”.

    Stijllozen lieten zich gister weer erg kennen als bevooroordeelde, stemmingmakers, doordrenkt met aannames (ok ik geef toe dat ik ook wel eens van die middelen gebruik maak…maar dat is om een reactie uit te lokken die ik graag wil horen ;))

    * wel uber-jammerlijk en zwak dat ze de eerste berichtgeving over die gek van gister hebben aangepast en vervangen door maarliefst 4 topics. In de eerste topics repten ze ……natuurlijk……over “zijn het moslims oid”. :'(

  134. Kent u die mop, van de ministers van buitenlandse zaken van de EU landen, die bijeenkwamen om de verhoging van de sancties met Rusland te bespreken????.ze kwamen er niet uit!

    Duitsland, Oostenrijk, Griekenland, Italië en Slowakije stemden tegen. Onze diehard Bertje Koenders en zijn Britse ambtgenoot lieten hun met lucht gevulde spierballen rollen, en stemden voor! En Frankrijk??.die hadden andere zorgen, namelijk over de 2 al door
    Rusland gekochte/betaalde helikopter vliegdekschepen die nog steeds in de haven van het Franse St.Nazaire liggen te verroesten. En zoals we weten, gaat in Frankrijk alles met de Franse slag, dus moest er hier en daar al wat bij geplamuurd worden. Dus die wisten het even niet.

    De Duitsers beginnen ook wat onrustig te worden, want 20% verlies in de Duitse machinebouw door de sancties, daar begint Frau Merkel toch een beetje jeuk van te krijgen. En terecht natuurlijk, want je moet toch wel helemaal van het padje zijn, om te denken dat de Russen (Poetin) zich door deze sanctie poppenkast laten imponeren. Losstaand wie er (gedeeltelijk) gelijk heeft.

    Je zou haast denken dat de EU ministers, ons ⤽fantastisch⤝ poldermodel hebben gekopieerd, (Hé! Bertje hoe zit dat met het copyright?) want ze kwamen vlotjes tot een compromis. Er was afgesproken dat de bestaande ⤽keiharde⤝ sancties zeker van kracht zouden blijven tot eind 2015, maar dat is al ⤽polderend⤝ maar slechts 6 maanden van overgebleven.

    Dat voor Narcist Bertje Koenders het woord ⤽realiteit⤝ volkomen Chinees is, ⤽wat trouwens geldt voor iedere sociaaldemocraat⤝ blijkt wel uit het feit, dat hem de Nederlandse exporteurs geen bal
    interesseert, en dat hij het blaffen tegen de maan veel interessanter vindt.

    Dus nog maar even de wekflessen paraat houden, ingemaakte peertjes smaken heerlijk.

  135. Kennen we hem nog, dat ex knechtje van Sinterklaas, (Quinsy Gario) die elk jaar omstreeks 5 december zijn frustratie laat blijken omdat Sinterklaas hem heeft ontslagen? Hij had namelijk hoogtevrees, en in die ⤽bedrijfstak⤝ is dat natuurlijk niet aanbevelenswaardig. Het lukte maar steeds niet met Quinsy, zelfs als hij op een krant ging staan werd hij al duizelig. Dus moest Quinsy tot zijn grote spijt ander werk gaan zoeken, wat maar niet lukte. Dus werd onze Quinsy maar subsidiekunstenaar, niet dat hij enig benul had van wat dat inhield, maar het bracht zo hier en daar wel vrij veel ⤽kunst⤝ subsidie op, dus was hij gematigd tevreden.

    Maar het bleef maar knagen en knagen bij quinsy, dat Sinterklaas en zijn ex collega??s hem niet de kans hadden gegeven zijn grote ambitie als hoofdpiet van Sinterklaas waar te maken, dus werd hij wat rancuneus. Dus begon hij Sinterklaas en zijn ex collega??s te beschuldigen van racisme. Ineens was het niet meer: ⤽Black is Beautiful maar Red/Speckled/Cheese is beautiful⤝, Qunsy werd het zelfbenoemde ⤽gezicht⤝ tegen racisme.

    Racisme werd het ⤽toverwoord⤝ van een klein deel medestanders, en het grote deel meelopers die altijd als vliegen op (ik zal er maar geur van maken 😉 afkomen.

    Maar is Qunsy wel zo??n voorvechter tegen racisme? Laten we dat maar met een grote korrel zout nemen, dat blijkt wel uit zijn onderstaande uitlating.

    ⤽⤝Krediet van Robert Mugabe voor zijn dekolonisatie en anti-apartheid strijd moet echt overschaduwen wat hij sindsdien heeft gedaan⤝⤝

    Overschaduwen wat hij sindsdien heeft gedaan, weet deze
    zelfbenoemde ⤝voorvechter⤝ tegen racisme wel over wie hij het heeft? De misdadiger Robert Mugabe, jaar en dag president van Zimbabwe, die doormiddel van het voeren van een dictatoriaal bewind, het onderdrukken van vrije meningsuiting, het martelen van politieke tegenstanders, corruptie, homofobie, manipuleren van verkiezingen, en racisme,maar dan tegen blanken aan het bewind blijft. En heb niet het lef om het op te nemen tegen Mugabe, want dan kan je rekenen op een doodseskader.

    Dus zullen we meneer Gario maar de credit geven die hij echt verdient; ⤽een brallende subsidiekunstenaar/aandachtsh*er, die doormiddel van wat misplaatste retoriek niet het podium verdient, die hij doormiddel van manipulatie ambieert⤝

  136. 😮 Joop heeft het nog niet eens: Teeven negeert motie 1e Kamer over sociale rechtsondersteuning. Bijzonder interessant interview net op Radio 1 bij AVRO/TROS. Hoeveel blunders heeft die man nu al gemaakt?

  137. Heibel in de linkse hoek, daar waar uw duim rechts zit

    Dat Samsom zijn vrienden ⤸op rechts⤝ zoekt, moet hij zelf weten. ⤸Maar probeer je rechtse politiek niet wit te wassen met linkse praatjes⤝, zei Roemer tijdens een partijraad van de SP in Amersfoort.

    Carnaval alaaafffffff

  138. De PvdA is volgens Roemer ongeloofwaardig, onbetrouwbaar en vooral ⤸overbodig als je je ziel verkoopt aan de VVD om datzelfde rechtse rotbeleid uit te voeren waar je zelf zo hard campagne tegen hebt gevoerd⤝.

    Popcorn erbij?

  139. Gedverderie Bernard, ga mij nooit meer vertellen dat je geenstijl/powned en andere sites niet lezenswaardig vindt. Kom je aanzetten met een l*lverhaal van Peter Breedveld van de (porno) site Frontaalnaakt. Als van je van één iemand onpasselijk moet worden, is het wel Breedveld.

    Ik hoop dat je het mij niet kwalijk nemen, dat ik op de diaree van deze figuur niet verder reageer.

  140. Haha, Nee deze discussie interesseert me niet. Kwam het toevallig tegen en herkende het als een repliek op wat jij geschreven had. Voel je vereerd zou ik zeggen.
    Het is overigens geen pornosite. Breedveld is ook niet idioot. Wel is het een site met uitgesproken meningen.

  141. Vereerd, door de bagger van Breedveld? Spit maar eens wat verder, in het verleden van deze ⤽heer⤝. 😮 En wat de uitgesproken meningen betreft, deze ⤽heer⤝ draait nog sneller met zijn meningen dan een draaitol.

  142. Ik ken hem wel. Ik volg hem al jaren. Wel met onderbrekingen. Soms heb ik er ook wel even genoeg van. Maar sinds een paar maanden heb ik hem weer “aan” staan. Het goede van hem vind ik dat hij ondanks alles niet meehuilt met de wolven in het bos. Dat enkelen uit de GS gelederen daar moeite mee hebben is wel begrijpelijk. Vrijheid van meningsuiting moet natuurlijk wel het exclusieve recht van GS en Co. blijven.

  143. Bernard, ik moet je toch niet gaan inschatten als een stiekeme voyeur, geschokt zijn door geenstijl/powned enz, maar we al jaren met onderbrekingen (met veel genoegen?)Frontaalnaakt lezen? Een beetje tweeslachtige opstelling, nietwaar. Natuurlijk mag je lezen, wat je zelf ⤽leuk⤝ vindt, maar dan klinkt je geschokt zijn over het taalgebruik/choqueren van geenstijl/powned ietwat hypocriet.

    Niet meehuilen met de wolven in het bos? Nou het huilen (zijn mening) is nogal aan veranderingen onderhevig, sinds hij??????????…? Maar dat zal jij als lezer misschien zelf wel onderkent hebben. En inderdaad kan/mag je zijn site officieel niet als pornosite aanmerken, maar als je in zijn archief kijkt, komt het door middel van de geplaatste afbeeldingen aardig in de richting. Maar zoveel mensen zoveel wensen, en smaken verschillen, nietwaar? 😉

  144. Ja, dat naakt is een ander “evangelie” wat hij uitdraagt. Kun je ook van alles over zeggen, wat het geheel inderdaad verwarrend maakt. Het is een mooi handvat voor een drietal GeenStijl-“collega’s” die een of andere vete met hem aan het uitvechten zijn.

    Maar laat ik dan ook eens wat aardigs zeggen over GeenStijl. Ik vind hun artikelen tegenwoordig minder “tendentieus” dan een paar jaar geleden. Het is me zelfs al een paar keer gelukt een artikel uit te lezen. De kwaliteit van de reacties is overigens nog even slecht.

  145. Maar eens even een steen in de vijver gooien, misschien levert het wat forse rimpelingen op. Want hoe het wendt of keert, onderstaande rechten worden gefaciliteerd door de politiek.

    Op lange autoritten, luister ik nog weleens (per ongeluk) naar de overheidscampagnes die voorbij komen op de⤽ouderwetse⤝ radio. Wat valt mij dan op, plichten/verantwoordelijkheid is er niet bij, alleen maar rechten. En begrijp mij niet verkeerd, het zijn niet zoals u wellicht zou denken immigranten, maar ons volkje kan er ook wat van.

    ⤽Ik ga binnenkort bevallen, wat zijn mijn rechten?⤝, of ⤽ik ga binnenkort scheiden, wat zijn mijn rechten?⤝ En via de bekende postbus, kunt u daar of via internet zien, hoe u verder in de watten gelegd gaat worden. Dus wordt u aangespoord, om ff voordat u de ⤽daad⤝ verricht, even te kijken wat u rechten zijn. Het is natuurlijk te gek voor woorden, dat iemand die besloten heeft om een kind te nemen, van te voren al moet weten wat haar/zijn rechten zijn.
    Hoezo, rechten! In praktisch alle gevallen draait een ander (belastingbetaler) op voor de (toekomstige?) financiële regelingen, bv. kinderopvang. Leg mij eens uit, waarom een werkgever moet gaan zorgen voor kinderopvang? Kom niet aan met het feministische
    gezwam dat het de wens is van de overheid, dat vrouwen meer betrokken moeten worden bij het arbeidsproces. Als je kinderen neemt, weet je waar je aan begint. Toch?

    Hetzelfde geldt voor scheidingen. Er is altijd het repeterende beeld, dat het zielige vrouwtje snotterend achter blijft, en natuurlijk op het zelfde welstandniveau moet doorleven.De overheidsreclames is altijd op de groep ⤽stakkers⤝ afgestemd, want de man is de stoute
    vreemdganger, die moeders met 5 jengelende kinderen heeft achter gelaten, voor een nieuwe vlam. Vader is inmiddels 50% gekort op zijn salaris, en kan niet meer rond komen, terwijl moeder wekelijks alle (mode) winkels afstruint, betaalt door haar nieuwe liefde, maar dat is een bijkomstigheid. Als paps dan met pensioen gaat, mag hij een groot deel van zijn pensioen afdragen, want hoe zeg dat ook al weer; dat is haar RECHT! Natuurlijk wil ik hiermee niet generaliseren, maar soms krijg wel eens een onbestemd gevoel bij al die rechten.

    Om speculaties te voorkomen, ik ben geen gescheiden mannetje, maar mijn hele leven al single. Vrijheid blijheid, weetjewel. 😉

  146. Oei real eagle, huwelijkse voorwaarden kan een hoop ellende voorkomen, vooral als je nu al kibbelt en het cafe in rent. 8)

    Maar het is wel zo, een echte hype het woord ‘rechten’. Achterliggende gedachte is natuurlijk dat vadertje staat en of gemeente geld bespaard.

    Maare ken jij je rechten als je krom hebt gelegen om geld te verdienen, ruim 52% per verdiende euro aan de staat afgedragen hebt en nu door de economische malaisse een beroep moet doen op de bbw? Heb zo’n verhaal laatst gehoord verschrikkelijk, je mag dan je handen samen knijpen als je ‘vermogende’ vrienden hebt want anders raak je alles kwijt.

    Bij een scheiding gaat het sneller dan hebben ze een toverwoord waardoor er snel geld vrijkomt nl ‘broodnood’. Woning via sociale sector gaat ook sneller en anders schrijf je een open brief naar de media en weblog om woonruimte zodat een politiek ingezetene van Zwolle zich voor het karretje laat spannen. Ondertussen hieldmadam facebook bij over geweldige weekenden in hotel de Valk en haar fantastische aankopen bij Ikea 😮

  147. Toen ik in 1968 lid werd van de (verplicht) Nederlandse Christelijke Grafische Bedrijfsbond werd kreeg ik een boekje Rechten en Plichten waar van alles over de bond in stond. Sindsdien weet ik dat die onlosmakelijk bij elkaar horen.
    Maar nu vond ik het wel goed dat de media wat meer informeren over de rechten. Het kan anders maar zo zijn dat je die niet weet en er dus geen gebruik van maakt. De plichten daar herinnert de belanghebbende jou wel aan. Dus voorlichting daarover is minder nodig.
    Dus vind ik het een begrijpelijk en ook nog te verdedigen verschijnsel.

  148. Misschien kunnen ze ook verplichten om oa Pvda en D66 wethouders niet meer op wachtgeld te zetten dat zou ook een boel besparen in dit land.

  149. MH17. De old boys van de VVD dekken elkaars rug
    joustraoppstelten.png MH17, de onderste steen, deel 4. We gaan toch nog ff serieus in op Opstelten, Dick Schoof en het toneelstukje dat zij samen opvoerden over de signalen die ze zogenaamd niet hadden ontvangen over de (on)veiligheid van het Oekraïense luchtruim. We zagen dus NCTV-baas Dick Schoof die Dino Opstelten van A tot Z op dat onderwerp moest souffleren in het Algemeen Overleg over MH17 van donderdag, omdat de bijna uitgestorven Ivosarus er weer duchtig naast zat te slaan. Vanmorgen zag u de video daarvan. Dit topic gaat over de old boys van de VVD. Een voorganger van Schoof bij de NCTV was namelijk ene Tjibbe Joustra. Diezelfde Tjibbe Joustra is op dit moment voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, de club die belast is met het onderzoek naar “de toedracht van de ramp met MH17”. Joustra is overigens vooral bekend van de UWV-Affaire (2003). Bij een miljoenenverbouwing van de nationale uitkeringsfabriek, midden in een reorganisatie die honderden banen kostte, liet hij de boel herinrichten met natuursteen, marmer, kersenhout en gouden kranen in de directietoiletten. Het kostte hem zijn baan bij het UWV, om vervolgens doodleuk aangesteld te worden als Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Kan gewoon, in de Haagse baantjesmolen.
    Enfin, deze Joustra schrapte een zin uit het MH17 Onderzoeksrapport. Die zin ging over de veiligheid van het luchtruim boven Oekraïne. Specifieker: over de door Oekraïne afgekondigde luchtruimbeperkingen in de dagen voor het neerhalen van het MH17. Argos Radio maakte er een bijzonder interessante uitzending over. Maar over het wel of niet beschikken over “signalen” zoals deze luchtruimbeperkingen, ging nou juist het hele AO. Die signalen waren er wél, zegt de oppositie. Die signalen waren er níet, zegt Opa Ivo – gesteund door de geschrapte zin uit het onderzoeksrapport. Wat niet geschreven staat, bestaat immers niet in Den Haag. Maar waarom is die zin verwijderd, en op wiens verzoek? We willen niets impliceren hoor. Maar Tjibbe Joustra schreef in 2010 mee aan het VVD verkiezingsprogramma. (Om ’s mans opportunisme te onderstrepen: hij was toen D66-lid.) De VVD heeft dat feit van de eigen site gecensureerd. Het Grote Internet Archief niet. En wat weet dat archief? Dat Tjibbe Joustra destijds persoonlijk door Opstelten is gevraagd om aan het partijprogramma mee te schrijven. Misschien kan Han ten Broeke – die van dat dreigvingertje tegen Louis Bontes – dáár eens op reageren?

    incl. de hyperlinks http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/02/mh17_de_onderste_steen_deel.html#comments Hij is leuk 🙂

  150. Tweet van de dag:

    Kamp wil ‘niet in het wilde weg gaswinning verminderen’, slim, want je ziet wat voor gedoe in het wilde weg naar gas boren heeft opgeleverd.

    Arjen Lubach

  151. Belastingverlaging werkt niet

    CPB schiet droom kabinet aan flarden: verlaging tarieven kost veel geld en zorgt niet voor meer werkenden

    Het VVD-PvdA kabinet wil de komende jaren de belastingtarieven verlagen. Het idee is dat zo de werkgelegenheid wordt aangejaagd en meer mensen gaan werken. Dat idee klopt niet, achterhaalden onderzoekers van het Centraal Planbureau (CPB).

    Zes. Echt waar. Tel maar na.Het CPB onderzocht de effecten van belastingmaatregelen en ontdekte dat die niet of nauwelijks helpen om mensen aan het werk te krijgen. Sommige maatregelen, zoals bijvoorbeeld een vlaktaks of invoering van een basisinkomen, hebben zelfs negatieve effecten.

    Generieke lastenverlichting houdt onvoldoende rekening met de verscheidenheid in reacties om een groot effect te sorteren op de arbeidsparticipatie. Het verlagen van de schijftarieven beïnvloedt vooral de keuze voor het aantal dagen per week dat gewerkt wordt. Deze keuze is echter relatief ongevoelig voor financiële prikkels. Mede hierom heeft een vereenvoudiging in de vorm van een vlakke tariefstructuur (een simpele vlaktaks), bij gelijkblijvende inkomensongelijkheid, zelfs een averechts effect. De daling van de tarieven aan de bovenkant heeft maar een beperkt effect op het aantal uren per werkende, terwijl de stijging van de tarieven aan de onderkant werken juist aanzienlijk ontmoedigt. Het invoeren van een basisinkomen heeft ook een averechts effect. Dit geeft tweede verdieners een financiële prikkel om te stoppen met werken en deze groep reageert daar relatief sterk op.

    Wat wel helpt om jonge moeders aan het werk te krijgen is het fors verlagen van uitkeringen. Maar dat heeft een vergroting van de inkomensongelijkheid tot gevolg. Belastingverlaging is een VVD-wens en wordt verkocht als stimulans voor de arbeidsmarkt. De PvdA wil juist de inkomensongelijkheid tegen gaan.

    Bron: CPB

  152. Doelgroep
    Het evenement is in het Event Plaza in Rijswijk op 8 maart. Doel is geld inzamelen om ⤸vanuit Nederland en met de islam als vertrekpunt het welzijn van gehandicapten, weeskinderen, sociaal zwakkeren, asielzoekers en daklozen over de gehele wereld te helpen verbeteren⤝. Tijdens het evenement is er een scheiding tussen mannen en vrouwen. ⤸Een duidelijke voorkeur van de doelgroep⤝, aldus de organisatie.

    Tsja, net zoiets als inschrijving bij de kvk als klusbedrijf in de ruimste zin van het woord

  153. Geld belangrijker dan veiligheid bij gaswinning

    Onderzoeksrapport is vernietigend: ‘Ministerie van Economische Zaken had nauwelijks oog voor gevoelens van onveiligheid Groningers’

    Bron: NOS

  154. ‘De VVD wil wel hard zijn voor anderen, maar niet voor zichzelf’

    Oh Oh Den Haag met Peter Kee: ‘Opkomen voor Verheijen is een misser van Rutte’ en Francisco van Jole: ‘Dit (sjoemelen) is de cultuur binnen de VVD’

    Politiek verslaggever Peter Kee en Francisco van Jole eindredacteur van Joop.nl nemen iedere woensdag de Haagse politiek onder de loep. Het lijkt stil en rustig op het Binnenhof, maar schijn bedriegt. Geheime diners en gezellige avondjes in een verlaten café zijn de ultieme manier om plannetjes te bekokstoven. Maar wie betaalt de rekening van deze gezellige onderonsjes?

    Voor de link naar het veelbeluisterde radio-program moet je helaas zelf naar de zeer aansprekende site http://www.j oop.nl 😉

  155. Oei Dick klinkt spannend, net een jongens boek Geheime diners, gezellige avonden in verlaten cafes Hoezo stemmingsmakerij? Jij bent er vatbaar voor he als het uit monde van heilige joop komt? 😉

  156. Ja, heerlijk spannend en werkelijk overkomend niet? Vatbaar voor comedy? JAZEKER 8) Grappig dat je http://www.jo op.nl zo opwaardeert.
    Verheijen-klucht volg ik idd. Maar mijn humor is schijnbaar niet de jouwe, vond het bij tijd en wijle een beetje slapjes…zoals zuur over een heerlijk bord boerenkool niet mag ontbreken….mag het af en toe ook wel eens in een column of ander stukje worden gebruikt; vind ik.

  157. Tweet van de dag

    wo 18 februari 2015

    Of, zoals ze bij de VVD graag zeggen: ‘Het leven is een feest maar je moet niet vergeten zelf de slingers te declareren.’

    Laurens Collée

  158. O.a. NRC en Joop signaleren (met het NOS-citaat) nog een VVD-boef (ff aannemen dat de man van… ook VVD stemt):

    Nurten Albayrak en echtgenoot voor de rechter gedaagd
    Oud-COA-directeur en VVD’er en haar echtgenoot worden vervolgd voor valsheid in geschrifte en poging tot beïnvloeden van een getuige door bedreiging

    Nurten Albayrak, de oud-directeur van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en voorheen ook prominent VVD’er, wordt officieel vervolgd voor valsheid in geschrifte. Ook haar echtgenoot moet zich voor de rechter verantwoorden, hij wordt vervolgd voor bedreiging. Dat meldt het ANP.
    Albayrak zou in haar tijd als COA-directeur haar secretaresse en chauffeur hebben gevraagd afspraken in haar elektronische agenda te veranderen. Dit om het privé gebruik van haar dienstauto te verdoezelen. Daarvoor werd ze in 2012 al op non-actief gesteld en uiteindelijk ontslagen. Dat ontslag vocht ze aan bij de rechter, maar deze oordeelde dat het ontslag terecht was. Ze voldeed volgens de rechter niet aan de integriteitseisen voor haar functie. Albayrak had een vergoeding geëist voor het vroegtijdig beëindigen van haar contract, maar de rechter zag daar geen aanleiding voor.
    NOS schrijft over de kwestie:
    Van de rechtbank in Den Haag kreeg zij vorig jaar echter geen gelijk. Die achtte bewezen dat “Albayrak heeft verhuld dat zij de dienstauto ook voor privédoeleinden gebruikte en dat zij daarbij ondergeschikten heeft betrokken”. Justitie beschouwt dit als valsheid in geschrifte. Uit diezelfde uitspraak bleek dat Albayraks ex-chauffeur zegt voorafgaand aan zijn verhoor bij de rechtbank ’s nachts telefonisch met de dood te zijn bedreigd. Dat gebeurde door iemand van wie hij vrijwel zeker weet dat het de echtgenoot van Albayrak is. In het telefoontje werden ook de vrouw en het dochtertje van de chauffeur bedreigd. De man deed daarop aangifte bij de politie.

  159. 😮 Al veel te lang vergeten te melden: D’66 blijft een overbodige partij en VVD-light. Moet er (al heeft het nixxx met de nakende verkiezingen te maken) ook niet aan denken dat hockeyhoofd-kereltje-Pechtold ooit onze MP wordt :o:o:o

  160. Radio 1 meldt dat Elsevier aanvullend Mark Verheijen-nieuws heeft. Er is ook een interview met de auteur van het stuk…heb er helaas nixxx van kunnen meekrijgen. De Stijllozen hebben het nieuws ook:

    Dagelijks Is Mark Verheijen Al Weg Topic – 20 feb

    ‘Rustig an’? ‘RUSTIG AN’!? Ja zeg. Dat benne een stel mooien bij de VVD. Supersnel paraat om als 1 man achter Verheijen te gaan staan en strak gecoördineerd ‘Opgeblazen! Tendentieus! Geen heilige!’ te roepen naar de mediaas, om daarna het luikje dicht doen en de hele kwestie kapot te zwijgen in de hoop dat het overwaait. Hallo! We hebben hier wel over een belastinggeld misbruikend, zelfverrijkend, nepotistisch en waarschijnlijk corrupt beroepspoliticus (38 jaar, 17 jaar politiek actief) van VVD-huize met een strafklacht aan zijn pantalon. Dat kun je niet zomaar even wegzwijgen, vrinden. Rangen sluiten prima, maar dan ook graag allemaal én openlijk. Bijvoorbeeld voor de draaiende camera van Rutger van Castricum, die andermaal bewijst dat hij niet achter een bureau thuishoort om deskjensentje te spelen bij Studio Doods, maar gewoon moet prikken waar het pijn doet. En pijn doet het, in dit tenenkrommende filmpje vol stamelende liberale bewindslieden. Enneh, tut tut, Juffie Hennis. Nie zo h?.
    Elsevier Update: Er komt nog meer stront van de berg rollen, zo lijkt het…

    Op Elsevier.nl enkel (nog?) dit als laatste nieuws:
    Is Mark Verheijen too big to fail?

    ‘Rustig an’? ‘RUSTIG AN’!? Ja zeg. Dat benne een stel mooien bij de VVD. Supersnel paraat om als 1 man achter Verheijen te gaan staan en strak gecoördineerd ‘Opgeblazen! Tendentieus! Geen heilige!’ te roepen naar de mediaas, om daarna het luikje dicht doen en de hele kwestie kapot te zwijgen in de hoop dat het overwaait. Hallo! We hebben hier wel over een belastinggeld misbruikend, zelfverrijkend, nepotistisch en waarschijnlijk corrupt beroepspoliticus (38 jaar, 17 jaar politiek actief) van VVD-huize met een strafklacht aan zijn pantalon. Dat kun je niet zomaar even wegzwijgen, vrinden. Rangen sluiten prima, maar dan ook graag allemaal én openlijk. Bijvoorbeeld voor de draaiende camera van Rutger van Castricum, die andermaal bewijst dat hij niet achter een bureau thuishoort om deskjensentje te spelen bij Studio Doods, maar gewoon moet prikken waar het pijn doet. En pijn doet het, in dit tenenkrommende filmpje vol stamelende liberale bewindslieden. Enneh, tut tut, Juffie Hennis. Nie zo h?.
    Elsevier Update: Er komt nog meer stront van de berg rollen, zo lijkt het…

  161. Van Twitter:

    Willem Frank de Nood@wfdenood · 24 min.24 minuten geleden

    “Het is de lang arm van Verheijen in Venlo” zegt @EricVrijsen (Elsevier) hij zat als gedeputeerde een bioscoopexploitant dwars” @NPORadio10 antwoorden1 retweet0 favorieten

    —–
    De Nieuws BV@denieuwsbv · 27 min.27 minuten geleden

    “Verheijen probeerde aannemer Van Pol ook als gedeputeerde te bevoordelen,” zegt @EricVrijsen van @Elsevier over het VVD-Kamerlid.

    * Dat laatste bericht heb ik wel meegekregen, maar dat verbaasde me nixxx gezien voorgaande berichten uit politiek-Limburg.

  162. Ach bernard, het gaat Ruktor en Pownieuws enkel om de sensatie. Ze weten ook wel dat elke minister heel handig en soepeltjes om de hete brij heendraait. Dan is “‘Rustig an'” al hotnews. Benieuwd wat Elsevier precies te melden heeft en hoe serieuze media als NOS en JOOP dat uitleggen 😉

  163. De Leugen Regeert!
    Afgelopen vrijdag was zuurpruim van Jole op TV te zien in het programma de leugen regeert. Zoals we al eerder hebben gezien heeft ⤽internet expert⤝ van Jole iets tegen weblogs en zal dan ook geen kans onbenut laten om ⤽ons⤝ zwart te maken. Een internet expert die al meerdere malen heeft verklaard dat het internet dood is? Hoe kan deze man nog serieus genomen worden in de oude traditionele media? Dat idee had ook Jeroen Steeman, een student Nieuwe Media en Digitale Cultuur. Jeroen heeft een open brief geschreven aan de redactie van het programma met de vraag waarom ze een ??oude?? gefrustreerde ??internetkenner?? een podium geven terwijl een nieuwe generatie mensen opgeleid in het onderzoek naar Nieuwe Media en Digitale Cultuur in Nederland rondloopt. En waarschijnlijk hebben deze ⤽new born internet guru??s⤝ wel een positieve insteek.

  164. Dat Joop.nl niet even fris is onder de oksels, dat is geen nieuws. Maar dat ze hun weinig tolerante wereldbeeld nu ook buiten de website om gaan lopen propageren ?? zoals op Facebook ?? is dat wel.
    Om het even oneerbiedig te zeggen: het is geen nieuws dat de redactie van het linkse en gesubsidieerde blog Joop.nl weinig opheeft met een vrij en open debat, of met paradigma??s als agree to disagree. Dat bleek van de week wel weer, toen iemand die het waagde een flauw grapje te maken over Zwarte Piet meteen werd aanbevolen te worden ontslagen en aangemeld bij een TBS-kliniek. Zit je niet op de Joop.nl-lijn? Dan ben je gewoon geestesziek en moet je behandeld worden tegen die vreselijke ziekte die ??rechtsheid?? schijnt te heten.
    Maar het kan nog treuriger. Op de website van ??s lands grootste censuurboer verscheen ook nog dit jubelbericht:
    Diverse Nederlanders kregen maandagavond plotseling bericht van Facebook, waarin stond dat de fanpage van Geert Wilders verwijderd is ??vanwege haatdragende taal of symbolen??. Velen van hen hadden de fanpage, met zo??n 80.000 likes, gerapporteerd in de periode na het roepen om ??minder minder minder Marokkanen?? op het verkiezingsfeestje van de PVV in maart.
    Ook mensen die de fanpage van Geert Wilders hadden gerapporteerd vanwege ??pesten?? kregen een berichtje van Facebook dat hun verzoek was ingewilligd.
    Op zich verdient Joop.nl complimenten voor het feit dat ze iets waar ze zo intens blij om zijn, nog relatief neutraal kunnen opschrijven, maar schijn bedriegt. Die opmerking over ??gerapporteerd vanwege pesten?? en de begeleidende screenshot (zie ook de afbeelding bij dit artikel) zijn wel erg specifiek. Het lijkt me duidelijk: achter een groot deel van die reports zit de Joop-redactie gewoon zelf. Lekker mensen met een andere meningen van het internet afkrijgen. Lekker bully- en intimidatietechnieken gebruiken om te zorgen dat alle meningen behalve de door de VARA goedgekeurde PvdA-drek buiten de deur worden gehouden.
    Van een erg democratische insteek getuigt het natuurlijk niet. En alhoewel de vrijheid van meningsuiting strikt genomen niet in het geding is (die geldt alleen verticaal, dat wil zeggen tussen de overheid en burgers), kan je uiteraard je vraagtekens zetten bij die merkwaardige opvatting over ??het vrije woord??. Inderdaad: de redactie van Joop.nl zou niet misstaan in de masthead van één of andere communistische publicatie.
    Maar is daarnaast Facebook dan niet aan te wijzigen als schuldige? Zij zijn immers meegegaan in deze links-radicale hetze. Welnee, want achteraf blijkt dus dat de pagina weliswaar verwijderd is, en Joop-redacteuren daar inderdaad voor geijverd hebben?? maar niemand minder dan Geert Wilders zelf heeft uiteindelijk écht gezorgd dat de pagina op zwart ging. De censuurcampagne van Joop ten spijt.

    incl hyper links http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/07/joopnl-brengt-censuur/

  165. @ D erk, op 20 februari 2015 20:49 ok Joop heeft ook momenten dat het weliswaar serieus, maar lekker luchtig is.
    Net precies nog,

    met Besmettelijk dansvirus breekt uit in treincoupé

    Video: je ziet de aarzeling en angst in de ogen van de passagiers, maar één voor één gaan ze allemaal voor de bijl etc.

    En van de week een hilarisch stuk over seks.

    Dit heeft het vernieuwende JOOP al weer “Syriza sleept uitstel binnen”
    😮 Waar de stijllozen nog in gebreke blijven 😉

  166. De uitleg van 14:50…kijk en vergelijk:

    Op De Stijllozen

    Ohjee. Nieuwe beschuldigingen tegen Verheijen

    deklokloopt.jpg “Ik sta op een golfbaan in Spanje.” Right, van z’n vrienden moet Mark Verheijen het dus niet hebben momenteel. Het staat er echt: een VVD’er zegt “Ik sta op een golfbaan in Spanje” wanneer Elsevier belt om wederhoor te vragen over een forse, zware en nieuwe beschuldiging tegen Mark Verheijen. Wat voor stront komt er nu weer bovendrijven dan? Nou, we weten dat er een strafklacht ligt tegen Verheijen wegens vermeende omkoping en knevelarij. Dat gaat over die bioscoopkwestie met Van Pol en een gedupeerde ondernemer, Wout Heijmans. Diezelfde Heijmans zegt nu dat Verheijen als Gedeputeerde “de Venlose VVD-raadsleden John Heuvelings en Sraar Geelen zou hebben bewerkt om in de raadszaal het verhaal rond te strooien dat Heijmans banden onderhield met de plaatselijke drugsmaffia en dat Heijmans zijn bouwplan financierde met crimineel geld.” Zo! Dat er in de gemeenteraad over mogelijke criminele financiers van Heijmans werd gesproken, is een feit: Heijmans heeft zich indertijd (2011-2012) in een brief aan de gemeenteraad beklaagd over de loze beschuldigingen die over zijn persoon rondgingen. Maar het zijn nogal beschuldigingen. Dit is ff iets ernstiger dan tien rooitjes pakken voor in je campagnekas van een ondernemer die blij is dat-ie voor weinig geld een stukkie grond + vergunningen kon krijgen om een bios te bouwen. Dit is regelrechte smaad door Verheijen, als het klopt. Dus Elsevier, dat het verhaal optekent uit mond van Heijmans en zijn advocaat Wagemans, probeert het te checken bij de Venlose VVD’ers in kwestie, Geelen en Heuvelings. De eerste neemt zijn telefoon niet op, en de tweede zegt dus ‘nu ff niet, ik sta te golfen in Spanje’. En Verheijen zelf? Die ‘neemt zijn telefoon niet meer op en beantwoordt geen sms-berichten.’ Helemaal conform de huidige VVD mediatactiek dus. Gaat lekkerrr!

    Op Joop

    VVD’er Verheijen nu ook beschuldigd van smerige praktijken

    Ondernemer die aangifte deed, beschuldigt Tweede Kamerlid ook van verspreiden van valse roddels

    Wout Heijmans, de ondernemer die eerder aangifte deed tegen VVD’er Mark Verheijen beschuldigt hem nu ook van het verspreiden van valse roddels. Dat meldt het ANP. Verheijen zou volgens hem de hand hebben gehad in het verspreiden van ongefundeerde beschuldigingen over banden met een beruchte Venlose drugscrimineel.

    “In de gemeenteraad van Venlo zou door een VVD-fractielid een gerucht verspreid zijn over betrokkenheid van Heijmans bij criminaliteit. Advocaat Wagemans noemt het aannemelijk dat Verheijen daar achter zat. ‘Het is allemaal té toevallig.'”, schrijft het ANP.

    Maandag zullen de ondernemer en zijn advocaat bespreken wat ze met de valse beschuldigingen zullen doen.

    En bij de NOS
    uhh…de NOS vond het schijnbaar geen nieuws maar heeft genoeg over het boefje gepubliceerd, daar ligt ut niet aan

  167. Dick , zullen we het eens hebben over de stelende rover die van de pvda ‘kuch’ en poste op joop.nl Ja geld van dakloze in zijn zak stak en hij mocht bij Jole posten hou op joh, je bent een overtuigend gelovige iemand die is blijven steken in de jaren van glorie, fnv ambtenaar zekerheid. Wat als jou baantje zometeenweg gedaan gaar worden? huisje moet verkopen? Dick links is mooi echt maar geld kun je maar een keet uitgeven en dat snapen ze niet . Wij staan voor de arbeiders kuch zij,wij staan voor ons alleen en links vullen en rechts uitgeven. Die hele rode gebeuren staat nu gewoon in hun eigen broek te zeiken en ze gevenelkaar de svhuld.

    Al lid van joop.nl?

  168. @ D erk, schijnbaar moeten we het er wéér eens onder het genot van een lekkere schuimer over hebben. Heb enorm veel respect voor het lef van een zakenman/ondernemer. Maar ken je Bouwdewijn de Groot nog “Maar liever dat nog, dan het bord voor zijn kop van de zakenman…want daar wordt ie alleen maar slechter van. Bovendien vind ik het vaak, buiten wel gezellige mensen, egoïsten. Neemt niet weg dat we anno 2015 best goed kunnen samenwerken op alle fronten.

  169. YOUPIE:

    Lange Leegte

    ??Zijn de Rotterdamse hooligans hier bezig geweest?⤝, vroeg Willem-Alexander aan zijn Groningse gastheren toen hij deze week onderweg was naar Veendam en hij de verzakte huizen en gestutte boerderijen in het Groningse landschap zag.

    Máxima vertelde ondertussen dat ze zo met die mensen in Groningen te doen had. Alex en zij waren zelf ook een paar door haar schoonmoeder verslonsde paleizen aan het verbouwen, dus ze wist wat het was om in de rotzooi te zitten.

    “Zullen we even uitstappen en die arme mensen op een koninklijk bezoekje trakteren⤝, lachte commissaris van de Koning Max van den Berg. Maar volgens de koning zaten die arme sloebers daar niet op te wachten. Daarbij verstonden ze ze toch niet.

    ⤸Hoewel?⤝, lachte Willy, ⤸ik ben natuurlijk wel ervaringsdeskundige. Ik ben niet alleen nu voor tachtig miljoen in Den Haag aan het timmeren, maar we hebben net ook een lekkere Griekse verbouwing achter onze gouden kiezen. Dus ik kan die Groningers wel adviseren waar ze hun zwembad en hun aanlegsteiger het beste kunnen neerleggen.⤝

    ⤸Het is wel lekker dat hun huizen totaal naar de kloten zijn⤝, kraaide Máxima, ⤸dan kunnen die boeren echt helemaal opnieuw beginnen en het lekker anders indelen. Doen wij met Huis ten Bosch ook. Wat nu keuken is wordt slaapkamer, waar Trix vroeger zat te roken daar gaan wij gamen en wat nu de natte cel is wordt de nieuwe open haard. Het kan me niet rigoureus genoeg gaan!⤝

    ⤸Maar deze mensen hebben de financiering nog niet rond⤝, grapte Max van den Berg, ⤸de VVD??er Henk Kamp wil eerst kijken hoe het komt dat die huizen zo verzakt zijn en mocht het door de gaswinning komen (iets wat volgens Henk en zijn vriendjes van de NAM nog lang niet zeker is) dan gaat hij in zijn partij zoeken naar deskundigen die hem op bouwkundig gebied willen adviseren. Persoonlijk denkt Henk aan Piet van Pol, een keurige man uit Roermond die in Limburg diverse grote projecten heeft gerealiseerd. En aan Piet zijn rechterhand Mark Verheijen. Dit binnenkort werkloze Kamerlid weet alles op het gebied van het bouwen van bioscopen en andere grote projecten. En hij heeft een zeer creatief declaratiegedrag. Iets dat in de bouw onmisbaar is.

    ⤸En Jos van Rey?⤝, sprak Máxima quasi onwetend.

    ⤸smilies/grin.gifie krijgt de supervisie⤝, vervolgde Max, ⤸en Jos wordt bijgestaan door zijn woordvoerder René Leegte, een vooraanstaand Kamerlid dat binnenkort ook zonder werk zit en aan een baantje geholpen moet worden. René is ideaal. Dat is zo??n laffe lakei die precies doet wat zijn baas zegt. Als die hem opdracht geeft niet met de pers te praten dan praat René niet met de pers en als een ander zegt dat hij de betrokkenen uit de weg moet gaan, dan doet onze René dat. Zou ook zo een Limburger kunnen zijn.⤝

    ⤸Ik ken hem⤝, zei de koning, ⤸door hem kan ik nog steeds jagen.⤝

    ⤸Het gerucht gaat⤝, fluisterde Max, ⤸dat zowel die Leegte als Verheijen de baas van V&D onlangs geadviseerd heeft bij zijn aankoop van zijn huis van ruim twintig miljoen, maar dat kan natuurlijk ook een carnavalsroddel zijn. Wel geestig dat die V&D-maffioos dat gewoon doet. Je personeel zes procent korten, geen huur betalen en zelf een ordinaire villa kopen. Dan mag je je toch echt een durfkapitalist noemen!⤝

    ⤸Ik vind het best een gezellig ritje zo helemaal naar het noorden⤝, lachte Máxima vrolijk met de mannen mee, ⤸en ook zo geestig dat we in Veendam en Stadskanaal alleen maar weer kleuters en bejaarden gaan knuffelen. Dat noem ik pas durf. Dan zijn we moediger dan die baas van V&D! Gewoon keihard langs die bouwvallen racen, zeggen dat we dat probleem later wel een keer bespreken en dan straks gewoon weer wuiven naar sneue sukkels, die vereerd zijn dat we langskomen! Dat is toch grappig jongens? En dat in allebei die stadjes weer burgemeesters zenuwachtig met hun ambtsketens staat te rinkelen. De middeleeuwen zijn niet alleen in het Midden-Oosten nog lang niet voorbij.⤝

    ⤸En nou je kop dicht⤝, lachte Willy naar zijn vrouw, ⤸op naar Veendam met zijn prachtige failliete Lange Leegte. Leuke naam voor een bankroet stadion. Is dat eigenlijk ooit op voorhand naar die René vernoemd?⤝

    ⤸Geestig⤝ fluisterde Máxima en viel vervolgens in een diepe, diepe slaap.

  170. Wat een ontzetten zuur en saai stukje weer van Youp is deze man nog steeds niet uitgerangeerd ,of heeft hij nog steeds geld nodig voor zijn seks en drugsdrang.

  171. De lang zittende en omstreden president Robert Mugabe van Zimbabwe viert zaterdag zijn 91e verjaardag.

    Hij heeft zo’n twintigduizend gasten uitgenodigd om op een golfbaan bij de Victoriawatervallen feest te vieren. Voor de gelegenheid worden ook twee olifanten geslacht. Dat leverde hem kritiek op van milieuorganisaties.

    Johnny Rodrigues van milieuorganisatie Zimbabwe Conservation Task Force noemt het plan ”onethisch”. ”Hoe kan Mugabe over maatregelen tegen stroperij spreken, als hij zelf zoiets doet?” zei de milieuactivist.

    Mugabe heeft sinds 1980 de leiding over het Afrikaanse land en is sinds januari de nieuwe voorzitter van de Afrikaanse Unie.

    Critici zien Mugabe als een dictator die zijn land meer kwaad dan goed heeft gedaan. Vrijdag verlengde de Europese Unie sancties uit 2002 voor de president en zijn vrouw. Ze mogen de EU niet in en hun tegoeden daar blijven bevroren.

    De Europese Unie gaat miljoenen overmaken naar deze gek.
    Dezelfde Europese Unie die door D66 op handen wordt gedragen en waar ook een figuur van de Partij van de aftreders een grote rol speelt.
    Bernard wat is jou mening hierover? Of Dick mag ook ?

  172. Ik denk dat Bertus dit bedoeld: http://www.theguardian.com/global-development/2015/feb/18/eu-aid-zimbabwe-relations-robert-mugabe-thaw. Voor landbouwontwikkeling en gezondheidszorg dus. Prima doelen dus. Niet zo heel veel geld trouwens. En dan ook nog verspreid.

    Tja, ik vraag me ook af of je in zo’n land het geld wel op de goede plaats kunt krijgen. Het gaat dus om geld wat al 12 jaar in de ijskast zat. Kennelijk hebben ze er nu dus weer vertrouwen in. Misschien is het in Zimbabwe toch weer iets beter geworden.

    Maar over het algemeen is het geven van ontwikkelingshulp goed voor onze eigen economie. Meestal staat namelijk in de voorwaarden staat dat de benodigde spullen en diensten in Europa gekocht moeten worden. Verder houdt je er de Chinezen wat mee op afstand die overal in gaten springen die wij daar laten vallen. Ontwikkelingshulp is nooit liefdadigheid.

  173. Abou was, tussen de middag, weer sterk in het immer luisterenswaardige “Spijkers met Koppen”. Komt natuurlijk ook omdat Felix M. (mocht hem eens interviewen) goede vragen stelde. Gesouffleerd door de sympatieke, snelle, skerpe en alerte Dolf J.

  174. Nou Bernard, ik ken de ‘boel’ daar een beetje. Jij vergelijkt het met de wederopbouw van Europa na de tweede wereldoorlog, waar alles vanuit Amerika moest komen en deels eigen. Helaas als de centen op de rekening staanzijn ze weg.

  175. Mooi gebaar 😉

    Noorse moslims maken ‘vredesring’ om synagoge

    OSLO –
    Meer dan duizend moslims hebben zaterdag een menselijke ‘vredesring’ rond de enige nog functionerende synagoge in de hoofdstad Oslo hervormd. Zij wilden daarmee laten zien dat zij de ongeveer duizend Joden in Noorwegen beschermen en hun solidariteit uitdrukken met de Joodse gemeenschap in Noorwegen. Een groep jonge moslims had tot de actie opgeroepen na de twee terreuraanslagen in Kopenhagen vorig weekeinde.
    De deelnemers stonden hand in hand om het gebedsgebouw. Op Facebook hadden zich ongeveer 1800 mensen voor deelname aangemeld. ⤸Iedereen is mens en wij zijn hier om dat te laten zien⤝, zei Zeeshan Abdullah, een van de initiatiefnemers, tegen de mensen die de smalle straat rond de synagoge vulden.
    Bij de aanslagen op een synagoge en een cultureel centrum annex café in Kopenhagen kwamen twee mensen om. Enkele uren na de aanslag op de synagoge schoot de politie de dader dood.

  176. Pvda -programma Dick spijkers met koppen?
    Dan is het niet erg geloofwaardig want al jarenlang bedriegen ze de boel?Wist je trouwens dat er Een Pvda wethouder uit Zwolle al sinds 1998 op wachtgeld zit.

  177. @ D erk “mooi” idd

    Meer dan duizend moslims hebben zaterdag een menselijke ‘vredesring’ rond de enige nog functionerende synagoge in de hoofdstad Oslo hervormd. Zij wilden daarmee laten zien dat zij de ongeveer duizend Joden in Noorwegen beschermen en hun solidariteit uitdrukken met de Joodse gemeenschap in Noorwegen.

  178. @ Bertus, wat wil je nu zeggen: welke punten in het PvdA-programma staan je niet aan? Met het oog op de waterschapsverkiezingen, voor de prov. of de landelijke verkiezingen? Gaan we het woord bedriegen in de politiek ontleden? Zullen we dan 21 februari 2015 12:15 als referentiekader nemen? Wachtgeld regeling is ook veel te ruim. Maar er kan gebruik van worden gemaakt. Met name Dame heeft daar overens een hele mooie andere mening over.
    Paar jaar geleden ging er ook een VVD-wethouder in mooi Zwolle op wachtgeld…ben zijn naam ff kwijt: is vast wel terug te zoeken op het onvolprezen weblogZwolle.

  179. Van CL

    Bericht door dick, op 22 februari 2015 12:02

    Tafel van Kees was weer zeer onderhoudend!
    Zo ff Buitenhof meepikken; interessante onderwerpen.

    Was goed! Het verschil tussen SP en GL werd snel duidelijk. Radicalisering moslimjongeren: hoogleraar en medewerker SPB Koopmans sprak aan. Vond de lijder van de moslimpartij te wollig, hoewel ie best geïntegreerd was. Laatste discussie:
    * Blitzkrieg in Europa ?
    De militaire dreiging van Rusland op de Baltische Staten is groter dan we denken. Een oorlog tussen Rusland en het Westen is daarom niet uitgesloten, zo waarschuwde de tweede man van de NATO, generaal Adrian Bradshaw, dit weekend. Klare taal, maar hoe serieus moeten we dit nemen? In Buitenhof, over deze uitspraken en de gevolgen voor de relatie tussen Rusland en het Westen: Clingendael directeur en veiligheidsexpert Ko Colijn en Hans van Baalen, lid van het Europees Parlement namens de VVD. Ook over de macht van de NAVO nu…
    Was het in de laatste discussie soms ook nog wel met Hanzie von Baalen eens. Hoewel ie nog wel eens (de VVD’s) angst in de discussie blies om meer geld voor Defensie te krijgen. Terecht vroeg Paul Witteman zich af waar Hennis is met haar mening/stellingname…Ko Colijn blijft een autoriteit!

  180. Vond het wel mooi dat Roemer gewoon knalharde onwaarheden zat te verkondigen. De Jong van de SP pleitte in 2011 voor Griekenland uit Euro. Verder denk ik dat GL en SP in heel veel dingen best hetzelfde willen. Bijvoorbeeld dat de sterkeren de zwakkeren moeten beschermen.
    Bij dat gesprek over radicalisering vond ik de rol van Witteman wat raar. Hij liet die man van het NIDA vaak niet uitpraten, zodat ik het gevoel kreeg dat het ordinair islambashen was. Vond die Koopman een beetje simplistisch met zijn cijfertjes. Hij zat gewoon zijn gesprekspartner af te z*iken zonder in te gaan op zijn argumenten. Toen Koopman door zijn argumenten heen was werd hij wat emotioneel: ‘die meneer van het NIDA heeft mijn onderzoek helemaal niet gelezen’. Nee, daarom kon hij de uitkomsten zo goed duiden… Ook zoiets: “30% van de moslims in Europa is fundamentalistisch”. Oké, maar het gaat toch om de mensen die radicaliseren?
    Toen Van Baalen met zijn immer wijzende vinger er op kwam was ik weg.

  181. Eens over de populistische onwaarheden van Roemer. Vond Paul W. niet zwak maar hij had daar in moeten grijpen. Is ie zeker intelligent genoeg voor! SP en GL veschilden wel (nogal) over de vraag wie de rekening van een debacle met Griekenland moest betalen.

    Vond die leider van de Rotterdamse Moslimpartij wollig en moeilijk te volgen…denk dat Paul het ook saai begon te worden. Maar dan had ie dat moeten zeggen! Want die onderzoeker profileerde zichzelf veel duidelijker. Hij kwam idd wel veel en vaak met cijfers en zoals je schrijft zonder tegenargumenten. Zal wel komen omdat ie ook bij het CPB heeft gewerkt. Klopt: fundamentalistische Christenen heb je ook genoeg…ze radicaliseren gelukkig niet snel.

    :D:D:D Priemend vingertje Hanzi von Baalen. Ach, de momenten dat ik het met hem eens was, waren ook superintikkertjes.

  182. Na de PS verkiezingen, wordt zoals het bij de PvdA gewoonte is, Samsom als het zoveelste stuk overbodig ballast bij het grofvuil gezet. Maar misschien een ey opener, Bram Moszkowicz ambieert een politieke carri?re. Voor de heren goed gebekt, en voor veel vrouwen uiterst charmant. Zo??n stemmentrekker vindt de PvdA niet in eigen gelederen. 😉

  183. Haha de kosmopolisch kapitalistische, mooipratende, uberijdele, egocentrische, rechtsdragende neo-liberale telg uit de zeerdiscutabele advocatenfamilie past volgens mij meer bij de VVD of de rechterflank van die club die door de man die Appie M. verdedigde wordt geregeerd.

  184. @ bernard…o.a. deze passage uit Buitenhof bedoel ik (Bron: Joop)

    De twee politici willen vanuit hun sociale gedachtegoed Griekenland steunen. Maar dat kost geld, of je de schulden nu verlicht door de rentes te verlagen en de betalingstermijn te verruimen, of door schulden te saneren. Roemer en Van Ojik verschillen van standpunt als het gaat om wie de rekening betaalt. Van Ojik vindt dat hij de Nederlandse belastingbetaler wel kan uitleggen wat ons belang is bij Griekenland binnen de euro houden, maar Roemer wil de rekening niet bij “Nederlandse verpleegkundigen of presentatoren” leggen. Het zijn de banken die de miljarden hebben verdeeld, dan moeten zij ook voor de kosten opdraaien.

    Dat laatste spreekt mij meer aan.

  185. Opa Opstelten, van Joop:

    Opstelten gunt ‘niet-topfunctionaris’ wel topsalaris boven Balkenende-norm

    De VVD-minister vond de werkzaamheden van een ICT-consultant zo urgent dat hij 3 keer de Balkenende-norm aan salaris uitbetaalde

    Consultant Jo van den Hanenberg werkte van 2012 tot 2014 aan een groot automatiseringsprobleem bij de Nationale Politie. Hij was dermate van belang dat minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten afweek van de regels omtrent inhuur en beloning. Dit mag, mits goedgekeurd door de ministerraad en na openbaarmaking van de beloning. Maar dit deed Opstelten niet.
    Ook werden er geen offertes aangevraagd bij andere consultant. Van Hanenburg ontving in twee jaar tijd 1,3 miljoen euro salaris.
    Dit schrijft NRC op basis van stukken die de krant van het ministerie ontving na een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur:
    “De Wet Normering Topinkomens eist dat een minister die een topfunctionaris meer wil geven dan de maximale norm dat alleen doet na akkoord van de ministerraad, en vervolgens de beloning publiek maakt. Dat gebeurde in dit geval niet, zegt het ministerie in een reactie, omdat de betreffende consultant in hun ogen geen ’topfunctionaris’ volgens de wet is.”

    Ook een andere consultant die boven de Balkenende-norm verdiende op het project bij de Nationale Politie wordt volgens het ministerie niet als topfunctionaris aangemerkt.
    Update 11.15 uur
    De PvdA zal Opstelten dinsdag aan de tand voelen over de kwestie tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.
    Update 14.00 uur
    Het ministerie van Veiligheid en Justitie laat in een reactie weten:
    “De urgentie van de problematiek heeft ertoe geleid dat bewust is afgeweken van de aanbestedingsregels voor externe inhuur. Er is bij VenJ een procedure om af te wijken van de inkoopregelgeving. De essentie van die procedure is dat op ambtelijk topniveau, na weging van diverse belangen, een bewuste keuze wordt gemaakt om van de regels af te wijken. Dat is in dit geval gebeurd. Alleen op deze wijze kon de gewenste deskundigheid snel worden aangetrokken om de acute problemen aan te pakken.”

    Over de urgentie van de situatie en de door de Review Board gesignaleerde zwaarwegende risico’s is de Tweede Kamer bij brief van 25 april 2012 geinformeerd. Daarin is tevens gemeld dat de toenmalige CIO politie zijn functie had neergelegd en dat per direct een interim CIO en een interim programmamanager Aanvalsprogramma Informatievoorziening Politie zijn aangetrokken.

    Er wordt niet gesproken over goedkeuring door de ministerraad, die in dergelijke uitzonderlijke gevallen wel vereist is.

  186. Bericht door dick, op 22 februari 2015 17:52
    Haha de kosmopolisch kapitalistische, mooipratende, uberijdele, egocentrische, rechtsdragende neo-liberale telg uit de zeerdiscutabele advocatenfamilie past volgens mij meer bij de VVD of de rechterflank van die club die door de man die Appie M. verdedigde wordt geregeerd.

    Hoog gehalte van opruiende woordkeuze gelijk een jjjjj…. nog een keeer jooo ….. joop gehalte, pffff

  187. Kosmopolitisch, wat is er mis mee om een ⤽wereldburger⤝ te zijn? Kapitalistisch, heerlijk toch, om te leven zonder de knoet van de staat. Mooiprater, mooi meegenomen voor een ⤽nieuwbakken⤝ politicus. IJdel/egocentrisch, is voor een politicus een eerste voorwaarde om te ⤽overleven⤝

    Dus al deze z.g. ⤽minpunten⤝ is voor het CV van een politicus, van doorslaggevend belang.
    Nog maar eens goed oefenen op eventuele “minpunten” van 17:52u
    ;D

  188. Terwijl een stelletje oplichters, graaiers en ander rooftuig er voor zorgt dat de Nederlandse staatskast sneller geleegd wordt dan u en ik deze met onze belastingcenten kunnen vullen, laat opperstalmeester Mark en secondanten deze beestenbende met een satanisch genoegen
    doorgaan. Inmiddels is het wel duidelijk dat deze dressboy/
    kappersmodel de controle over dit roofroedel volkomen kwijt is.

    Waar bij een normaal bedrijf de aandeelhouders, dus in dit geval de burger, reeds lang had ingegrepen, gebeurt er in deze tragikomedie niets. Niemand van het asociale zooitje in Den Haag heeft ooit echt met geld om moeten gaan, een winst en verlies verantwoording is voor deze nitwits Chinees. Maar kijkend naar de vooropleiding van deze rakkers die wij regenten noemen, is dat niet verbazend. Als voorbeeld, een Minister President met een opleiding van zeven jaar kunstgeschiedenis, en om het nog lachwekkender te maken, een zekere Pechtold die elf jaar over zijn opleiding kunstgeschiedenis deed. Ook deze non-valeur heeft aspiraties om Minister President te worden.

    Het enige waar ze goed in zijn, is het geld over de balk gooien, daarin zijn het ware meesters. Een vluchtje van een paar dagen Mali/Afghanistan enz., nepotisme, opdrachten zonder verder controle verdelen aan vriendjes, een wachtgeldregeling waar iedere normale burger van loopt te kwijlen, uit de lucht gegrepen uitgaven voor bestrijding van radicalisering en tenslotte het binnenhalen van tienduizenden economische vluchtelingen en het vier jaarlijks goedkeuren van een generaal pardon, het is een bodemloze put.

    En wat doet de burger, NIETS! Nada! Noppes! Natuurlijk, we klagen wat, reageren op een stukje in de krant, moppert en accepteert de komende lastenverzwaring, benzine / BTW enz.
    We morren wat over de gezondheidszorg/ouderdomsvoorzieningen, kijken Utopia en gaan over tot de orde van de dag. Want wij zijn uitgebluste/uitgewrongen Nederlanders, toch?

  189. Joop.nl is dat niet de meest links extremistische site die Nederland heeft ?Nee totaal ongeloofwaardig en leugenachtig deze site en ze worden steeds extremer nu de Partij van de Allochtonen op knappen staat.

  190. Zit ik wat rond te snuffelen op internet, en wat kom ik tegen, een bekende/beruchte naam. Eveline Herfkens, je kent haar nog wel, een vrouw behorend tot een groep hardnekkig voortwoekerend onuitroeibaar soort onkruid, dat niet te bestrijden is met welk soort verdelgingsmiddel dan ook. Een groep die de burger steeds maar weer tracht wijs te maken, dat middels sterkste schouders de paar resterende centen die na de zoveelste lastenverhoging zijn overgebleven, moet worden afgestaan aan de minder bedeelde mens.

    Eveline heeft ook een aantal soortgenoten, een ander soort onkruid, maar even hardnekkig. Soortgenoten die zich graag onder de noemer ⤽weldoeners⤝ profileren en die we met name van vroeger en nu kennen als Jan Pronk, Ad Melkert, Bert Koenders , Liliane Ploumen en zeker niet te vergeten het zelfbenoemde slimste jongetje van de klas, Fransje Timmermans. Allemaal figuren die zeer bewogen zijn met de mensheid, die echter zoals de praktijk uitwijst en volgens de regels van de politiek eerst en vooral aan zichzelf denken

    U kent het verhaal nog wel, Eveline was in haar ⤽goede⤝ tijd minister van potverdelen d.w.z. ontwikkelingshulp, waar ze naar goed links gebruik kwistig met (andermans) geld strooide. Maar Eveline kreeg de kans om via de VN in New York met een netto salaris van $ 235.000 p/jaar met een onduidelijke voorstelling als het Millenium Goal project op een (s)linkse manier de wereld nog meer te verbeteren. We weten wat het spreekwoord zegt; ⤽verbeter de wereld begin bij jezelf⤝ En dat is in PvdA kringen natuurlijk niet aan dove(vrouws)mansoren gezegd.

    Maar ons huppeltutje, moest daar in het verre New York natuurlijk wel een dak boven haar gepermanente hoofd. Dat werd gevonden doormiddel van een buitengewoon chique appartement te huren en
    van de Nederlandse staat $ 280.000 te toucheren. Een beetje comfort, mag je Eveline toch niet ontzeggen, nietwaar? Mag niet!….volgens de aan haar uitgereikte VN regels, maar daar had Eveline geen tijd voor gehad om deze door te nemen, druk??druk..druk.. weetjewel. Maar in die tijd hadden we onze krijgshaftige Maxime Verhagen, toen minister van BuZa, die wel eens even zou onderzoeken of hij het geld terug kon vorderen desnoods via gerechtelijke stappen. Arme ??naïeve Maxime, die kennelijk niet wist dat geld eenmaal in handen van een PvdA collega net zo moeilijk terug vorderbaar is als trachten een kluif uit de bek van een Pitbull te trekken.

    Inmiddels gaat het goed met Herfkens. Een hardwerkend bijklussend vrouwtje, die ondanks dat zowel haar activiteiten als Minister van Ontwikkelingshulp als ook haar activiteit als promotor van het millenium Goal tot NIETS hebben geleid, zich nog steeds kiplekker voelt in kringen van weldoeners. Ik zal u de opsomming van de ⤽krantenwijkjes⤝ waarmee Herfkens de schoorsteen laat roken besparen, maar zij ⤽werkt⤝ bij verschillende internationale overheid organisaties (INGO??s) allen met het doel de sociale ongerechtigheid en armoede te bestrijden. Maar natuurlijk vooral om haar eigen bankrekening, niet door de ver opgeschroefde ondergrens te laten zakken. Waar komt toch het woord ⤽graaiers⤝ vandaan?

  191. Zo typerend voor ons nederlands tolerante volk.

    En wat doet de burger, NIETS! Nada! Noppes! Natuurlijk, we klagen wat, reageren op een stukje in de krant, moppert en accepteert de komende lastenverzwaring, benzine / BTW enz.
    We morren wat over de gezondheidszorg/ouderdomsvoorzieningen, kijken Utopia en gaan over tot de orde van de dag. Want wij zijn uitgebluste/uitgewrongen Nederlanders, toch?

  192. 😮 Real Eagle, dacht dat jij wel begreep dat 17:52 idd pluspunten voor noem eens een VVD-er of PVV-er zijn. Maar minpunten voor de door jou in 16:53 genoemde PvdA-er.

  193. En vergeet niet dat we ons zelf kort geleden heel wat voelden door “Je suis Charlie” te roepen! Maar wat moeten we dan? We kunnen moeilijk weer demonstraties tegen kruisraketten en kernkoppen houden…
    Maar er gebeurt toch wel wat. Gisteravond Tegenlicht gezien? Daarin ging het toch over een tegenbeweging die nu nog te klein is, maar wel steeds meer groeit. Een groene frietboer, een schoonmaakbedrijf zonder managers etc. En vergeet onze eigen partijvoorcultuur.nl niet. Die heeft de laatste jaren toch ook al een paar leuke dingen gedaan. Noem het “te klein”, “geen zoden aan de dijk”, “geitenwollen sokken”. Als steeds meer mensen deze verandering gaat zien en ook dingen gaan doen wordt de beweging vanzelf steeds sterker.

  194. Maar al je voorbeelden zijn eigen initiatieven. Als beleid iets doet slikken we het gewoon, ja typen achter de pc of babbeltje meer niet.

  195. Ik heb veel over de wereld gezworven, maar ik heb dat kosmopolitische gevoel niet.

    Kosmopolitisch, wat is er mis mee om een ⤽wereldburger⤝ te zijn?

    Is kosmopolitisme niet meer “elitair”? 🙂

  196. Stille meelezer,;D ik praat voor mijzelf. Als iemand zich kosmopolitisch vindt, en daarvan uit zich een wereldburger voelt, doet hij maar fijn zijn best. Ik heb niet dat overdreven gevoel.

  197. Stille meelezer, minutieus schrijfseltjes navlooien, in de hoop om daarin een tegenstrijdige quote te vinden, doet toch wel ietwat zielig aan. Maar een ieder zijn hobby, nietwaar. ;D

  198. Bericht door D erk, op 23 februari 2015 22:05
    Maar al je voorbeelden zijn eigen initiatieven. Als beleid iets doet slikken we het gewoon, ja typen achter de pc of babbeltje meer niet.

    Maar het moet ook van die eigen initiatieven komen. Dat is het echte leven. De rest is vermaak.

  199. Haha, “stille meelezer”… Ik moet je teleurstellen, slechts zelden lees ik mee. En zeker die gekopieerde artikelen van geenstijl of soortgelijke sites laat ik aan mij voorbij gaan. En nu ik de boel eens scande bleef ik niet “stil”.
    Mijn oog viel erop en kon het niet laten. Jij stelde mij overigens niet teler, want had wel een draaiende reactie verwacht.;D

  200. Gna.gna..;D heerlijk dat ontkennende antwoord, typisch kop in het zand, dan hoor en zie ik niks. Natuurlijk lees je alles! En ga mij niet proberen wijs te maken dat je af en toe scant, elke dag stel jij je minutieus op de hoogte wie wat geschreven heeft. Echt Dame, dacht je dat ik zo naïef ben, dat ik je ontkenning geloof, daar ben je veel te nieuwsgierig voor. Je houdt je in, maar je het is meer afkicken.:)

    Sorry hoor, maar ik kan uit mijn antwoord niet opmaken dat ik “draai”, maar als het je ego streelt, ik word duizelig.

  201. “Nieuwsgierig”, je vleit jezelf als je denkt dat je hier een dermate boeiende discussie voert dat ik me niet kan inhouden die te volgen.
    Maar denk wat je wilt. 🙂

  202. HILVERSUM –
    De PVV zou de grootste partij in de Tweede Kamer worden, als er nu verkiezingen werden gehouden. De partij van Geert Wilders ligt met 26 virtuele zetels opnieuw op kop in de enquête van EenVandaag, die dinsdag werd gepubliceerd. Ten opzichte van de vorige peiling boekt het CDA de meeste winst, van 17 naar 19 zetels.

    VVD verliest een zetel ten opzichte van vorige maand. De partij staat nu op 23 zetels. In de Kamer hebben de liberalen 41 zetels. De VVD deelt de tweede plaats met D66. De Democraten zitten nu met 12 mensen in de Tweede Kamer. De SP, die nu 15 Kamerzetels heeft, zou 22 zetels krijgen.

    De PvdA staat op 12 zetels, evenveel als vorige maand. Dat betekent dat de coalitie nog maar 35 zetels over zou houden. VVD en PvdA hebben op dit moment 77 zetels in de Tweede Kamer.

    Het is nog drie weken tot de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. De Statenleden kiezen op hun beurt de Eerste Kamer. Daar hebben PvdA en VVD dankzij steun van D66, ChristenUnie en SGP een krappe meerderheid. Die raken ze mogelijk kwijt, volgens een recente peiling van EenVandaag.

    Het gaat de goede kant op .

  203. Begreep Bericht door D erk, op 23 februari 2015 20:55

    Zo typerend voor ons nederlands tolerante volk.

    En wat doet de burger, NIETS! Nada! Noppes! Natuurlijk, we klagen wat, reageren op een stukje in de krant, moppert en accepteert de komende lastenverzwaring, benzine / BTW enz.
    We morren wat over de gezondheidszorg/ouderdomsvoorzieningen, kijken Utopia en gaan over tot de orde van de dag. Want wij zijn uitgebluste/uitgewrongen Nederlanders, toch?
    ——————–
    Bericht door dick, op 23 februari 2015 21:19

    D erk
    “wij”
    Wil je mij niet in je posting betrekken!

    Was een geintje, vooral doelend op “Utopia” 😉
    Ook oneens met de conclusie

    uitgebluste/uitgewrongen Nederlanders

    Hoewel: misschien is “je uit laten wringen” best lekker?

  204. Bertus PVV staat gelijk met D66 in de peilingen op dit moment. Hoezo goede kant op?

    Dan zou je krijgen ; Willen we meer of minder en die ander met de afslaghamer.Geen succes lijkt me

  205. De hype is er al weer af (uit een interview in De Volkskrant met mijn naamgenoot)

    oor de aanslag was Charlie Hebdo een even legendarisch als noodlijdend tijdschrift. Een begrip onder oudere Fransen, niet of nauwelijks meer gelezen door jongeren. Zo’n achtduizend abonnees, een losse verkoop rond de 30 duizend exemplaren. Wrang genoeg is Charlie Hebdo opeens rijk geworden door de aanslag. Het ‘nummer van de overlevenden’ van 7 januari leverde 10 miljoen euro op, met een oplage van 7,5 miljoen exemplaren. Voor het nieuwe nummer is een oplage van 2,5 miljoen vastgesteld. Het aantal abonnees is gestegen tot 200 duizend.
    ‘Dat gaat vanzelf weer zakken’, zegt Willem. ‘Mensen zijn zo’n blad helemaal niet gewend. Of ze denken: is dit nu alles? Papieren media hebben het sowieso moeilijk. Bij mijn dochter zie je ook geen krant in huis. Als ik daar de krant zit te lezen, denken mijn kleinkinderen: opa doet een spelletje, hij verstopt zich achter een stuk papier.’
    Op de Place Jacques Bonsergent hoefde je gisteren de Charlie niet te reserveren, zoals bij het vorige nummer. De grootste hype is eraf. Het leven gaat door, maar niet als voorheen. Voor het gebouw van Libération, waar de redactie van Charlie Hebdo tijdelijk is gehuisvest, staan nog altijd politiemensen met machinegeweren.

  206. Tja het leven gaat door met al die gekken van buitenlandse afkomst die schijt hebben aan de westerse beschaving.Wachten op de volgende aanslag en dan zijn er ook nog mensen die dit allemaal verdedigen dat is het trieste van allemaal.Nee wijlen Hans Janmaat was zijn tijd ver vooruit.

  207. BRUSSEL –
    De slachting van twee olifanten in Zimbabwe is een middelvinger richting het Westen. Met de slachtpartij afgelopen weekeinde vierde dictator Robert Mugabe zijn verjaardag. Toch krijgt het Afrikaanse land 234 miljoen euro Europese steun.Dat stelt de PVV in het Europees Parlement woensdag. Mugabe toont overduidelijk aan dat de bereidheid tot politieke hervormingen een broodje aap is, aldus PVV-Europarlementariërs Olaf Stuger en Hans Jansen in een verklaring. ⤸Dat het belastinggeld van hardwerkende Nederlanders in de zakken verdwijnt van deze corrupte dictator is een klap in het gezicht van al die gezinnen die moeten sappelen om het einde van de maand te halen.⤝

    De PVV roept de Europese Commissie in Brussel op de geldkraan naar Zimbabwe onmiddellijk dicht te draaien en strengere handels- en reisbeperkingen op te leggen. De partij uitte onlangs al kritiek toen de EU-lidstaten besloten de 234 miljoen euro ontwikkelingsgeld, die jaren waren bevroren, vrij te geven. De EU wil de democratisering bevorderen, maar het wapenembargo blijft van kracht, net als reisbeperkingen voor Mugabe en zijn vrouw.

    Zeer goed dat de Pvv dit aankaart ik ben benieuwd wat de andere partijen hier van zeggen.Maar zal wel weer een softe mening wezen.
    234 miljoen naar deze volgevreten nachtwacht onvoorstelbaar.

  208. @Derk, dit is ook zo’n initiatief van onderaf. https://m.youtube.com/watch?v=HVVGhDohMyE de kreet “tegen Monsanto” schrikt mij overigens wel af. Ik vind dat je niet tegen bedrijven kunt zijn, maar tegen beleid. Noem het “tegen patenten op voedsel”. Nu kan een boer die niets met Monsanto te maken heeft beboet worden als er overgewaaide zaden van Dat bedrijf op zijn land gevonden worden. Goed dat zo’n 200 Zwollenaren zich daar druk over maken. En nee, ikzelf toch niet….

  209. Bernard, idd een goed iets dat toch sommige aktie ondernemen. Maar als bv de btw morgen van 21% naar 28 % zou gaan zijn wij geen samenhorig volk, we slikken het gewoon. In bv Griekenland zouden er demonstraties zijn of wellicht opstand.

  210. Klopt maar toch moet ik real eagle gelijk geven in die laatste alinea die ik al eens quote. We klagen een hoop maar maken zowat nooit gebruik om 40,000 stemmen op te halen zodat de tweede kamer het moet behandelen, laat staan een referendum.

  211. Graag gedaan :). Als je anoniem wilt blijven moet je dat zo niet doen, maar dat maakt me niet veel uit. Het is de enige manier om zo’n artikel te delen. En zo maken zij reclame voor zichzelf.

  212. Met een verwijzing naar gister 14:29 en 14:32

    Poep loeren

    Ik vraag aan mijn huisarts of het waar is dat ik elke dag goed naar mijn vers gedraaide drol moet koekeloeren. Hij vraagt waarom ik dat vraag. Ik zeg dat dat van Paul de Leeuw moet. Die vertelt dat een paar keer per dag op de radio. In het Sterblokje. Voor en na het nieuws. Mijn huisarts vraagt of ik gek ben. Of ik dat wel echt gehoord heb? Volgens hem is Paul de Leeuw een komiek, presentator, BN??er, entertainer plus een beetje cabaretier, maar heeft hij geen verstand van vers gedraaide drollen en het lijkt mijn huisarts sterk dat Paul de Leeuw deze oproep heeft gedaan. Ik vertel dat hij dat doet namens een darmkankerstichting. Heel veel mensen krijgen die ziekte en als je goed naar je poep loert kan je dat voorkomen. Als je ontlasting in plaats van bruin geel, groen of paars is moet je alarm slaan. Mijn huisarts vraagt of je dan Paul de Leeuw moet bellen.

    Dan vraagt hij of ik het leuk vind als hij een liedje voor me zingt. Eventueel wil hij ook wel een mopje tappen. Want daar heeft Paul de Leeuw nu natuurlijk geen tijd voor. Dus moet mijn huisarts het maar doen. Ik zeg tegen de dokter dat ik denk dat hij niet kan zingen, waarop hij vraagt of ik vind dat Paul de Leeuw dat wel kan. Ik houd wijselijk mijn mond omdat ik geen oordeel over vakgenoten wil vellen. Ik vraag aan de huisarts waarom hij denkt dat darmkankerdokters Paul de Leeuw hebben gevraagd om een belangrijke mededeling omtrent onze gezondheid de ether in te schallen. Mijn huisarts heeft geen idee. Ik ook niet. Of ik denk dat Paul de Leeuw daarvoor betaald is? Ik zeg tegen de huisarts dat ik dat niet denk, sterker nog: ik weet zeker dat Paul dat gratis doet. Maar ik zeg dat ik het wel raar vind dat de darmkankerstichting geld aan de Ster betaalt om deze belangrijke mededeling omtrent onze gezondheid bij het volk te krijgen. Dat moet de overheid toch gratis doen! Dat vindt mijn huisarts ook. Hij vraagt of ik wel eens gevraagd ben om iets over gezondheid rond te bazuinen. Ik leg hem uit dat ik soms iets doe voor mensen met alzheimer. Ik zit in een soort comité van aanbeveling, maar ben bij drie vergaderingen niet op komen dagen. Vergeten.

    Ik heb de alzheimermensen nu aangeraden om Ivo Opstelten voor dat comité te vragen en om hem dan te laten spelen in een reclamefilmpje waarin je hem op zijn ministerie naar bonnetjes ziet zoeken terwijl hij liefdevol verzorgd wordt door een enthousiaste Silvio Berlusconi. En op de achtergrond zie je Fredje Teeven telefoneren met Jos van Rey, die hij steeds uitlegt dat dit telefoongesprek niet heeft plaatsgevonden. En dat Jos regelmatig in zijn poep moet roeren. Niet omdat de prominente Limburger vroeger VVD??er was, maar omdat dokter Paul de Leeuw dat zegt. En misschien is het leuk als je dan Henk Kamp ziet langslopen en dat die tegen Ivo roept dat hij de Groningers zijn excuses gaat aanbieden. Niet omdat hij dat meent, maar omdat er binnenkort verkiezingen zijn. En de onvermijdelijke René Leegte hobbelt daar dan weer als een schoothondje achteraan en die kirt dat hij het goede nieuws vast door de trein gaat schreeuwen. Met zijn mobieltje als megafoon!

    Mijn huisarts vraagt waarom ik eigenlijk bij hem in de spreekkamer zit? Ik zeg dat ik als gek naar het jaarlijkse Boekenbal wil, maar dat ik niet weet hoe een gemiddelde psychisch gestoorde zich gedraagt.

    Mijn huisarts zegt dat ik op de avond van het bal voor de Amsterdamse Stadsschouwburg moet gaan staan en gewoon moet krijsen dat alle jihadisten het beste in Syrië kunnen sneuvelen of ik kan verkleed als Kamervoorzitter Van Miltenburg Shakespeare verkeerd gaan citeren of met een helm op mijn bolle kop roepen dat ik bang ben voor een oehoe of dat ik als afpersopa ga staan huilen dat ik vrijgelaten wil worden omdat ik in de cel last van mijn benen heb gekregen en dat dat zielig is. Maar ik kan ook vermomd als ex-hoofdredacteur van het feministische actieblaadje Opzij roepen dat ik De Mol ben!

    ⤸Maar⤝, zegt mijn huisarts, ⤸dan heb je wel kans dat je gearresteerd wordt wegens belediging van een hele bevolkingsgroep.⤝

  213. Ze zijn terug…maar niet teruggefloten

    En dan schrikt ze wakker
    Van moeder’s laatste zoen
    Die ze haar nog geven kan
    Op een Pools perron
    En dan schudt ze wakker
    En hoort dezelfde taal
    Die even leek verdwenen
    Nu weer in ’t journaal
    refrein:
    Ze zijn terug, en niet terug gefloten
    Hetzelfde slag, dezelfde vlag, hetzelfde lied
    Ze zijn terug, en niet terug gefloten
    Dezelfde steen, en toch nog weer gestoten
    Dezelfde steen

    En dan schrikt ze wakker V
    an de schop in haar gezicht
    Van vader’s koude handen
    In ’t hok waarin ze ligt
    Nog heel vaak schrikt ze wakker
    En wordt uitgemaakt voor zwijn
    Soms worden dromen waar
    Te waar om mooi te zijn

    Neonazi’s Duitsland verjagen burgemeester

    Burgemeester uit angst voor extreem-rechts gedwongen zijn ambt neer te leggen in Sachsen-Anhalt … Neonazi’s demonstreren tegen komst van vijftig asielzoekers

    In Sachsen-Anhalt, in het oosten van Duitsland, heeft een burgemeester zijn ambt neergelegd uit angst voor extreem-rechts. Neonazi’s hadden van de regering toestemming gekregen om voor de privéwoning van de burgemeester van Tröglitz te demonstreren tegen de komst van asielzoekers. Volgens zijn vrouw was het overigens “niet omdat hij bang is voor de nazi’s, maar om zijn gezin te beschermen”. Al de hele week zou haar gezin slachtoffer zijn geweest van de ergste scheldpartijen.

    De burgemeester, Markus Nierth, bevestigt op Facebook dat hij zijn kinderen wil beschermen voor de neonazi’s. Ook schrijft hij dat hij zich door het deelstaatbestuur in de steek gelaten voelt. Nierth:

    “Had ik mijn kinderen, die de laatste tijd al het enige moesten verdragen, moeten aandoen, dat er voor hun kinderkamers bewapende agenten zouden staan en dat er racistische en met haat gevulde spreekkoren te horen zouden zijn?”

    Het asielzoekerscentrum zou plaats gaan bieden aan 50 mensen. Tröglitz zelf telt slechts 3000 inwoners. Nierth en zijn partij, de CDU, zijn voorstander van de komst van de asielzoekers. De neonazi’s van de NPD willen het echter kosten wat kost blokkeren.

  214. Nieuws v/d dag:

    OM verdenkt nóg twee VVD’ers van corruptie

    De Kruif neemt ontslag … Ploeg en Bats zouden geprobeerd hebben burgemeestersbenoeming Stichtse Vecht te beïnvloeden

    en

    Oppositie legt VVD vuur aan de schenen

    Komt er een extern onderzoek naar de Teevendeal? Waarom greep Rutte niet in? Wie wist wat en wanneer?

    De Tweede Kamer debatteert dinsdagmiddag met premier Rutte en VVD-fractieleider Zijlstra over de gebeurtenissen die leidden tot het aftreden van minister Opstelten en staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitite gisteravond. Vanuit de oppositie zijn er veel vragen over de details van de deal met Cees H., de rol van Rutte zelf in het proces en de gevolgen van het opstappen van de bewindslieden voor het kabinet.

    wie kent de VVD-verkiezingspostert niet meer:

    MEER STRAF EN MINDER BEGRIP VOOR CRIMINELEN 😮

  215. Er komt nog veel meer aan het licht wat Teeven bij het OM heeft uitgevreten, waardeloos dat hij Opstelten in zijn val mee sleurt. Alhoewel die man ook zijn gebreken had, gunde ik hem een andere manier om van tonele te verdwijnen.

  216. :o:o:o En nog geen letter gelogen ook:

    VVD: mannen zonder visie

    Francisco van Jole over het Fortuynisme binnen de VVD … ‘Er moet hard opgetreden worden, maar niet tegen ons’

    Kordate crimefighters waren het, die met keihard optreden en blakend van gezond verstand wel even orde op zaken zouden stellen. Althans, die indruk wilden ze wekken, de Batman en Robin van de Lage Landen. Die op de een of andere manier meer deden denken aan Peppi en Kokki dan aan de beroemde striphelden. Comic kun je nu eenmaal gemakkelijk verkeerd naar het Nederlands vertalen.

    Teeven wilde zich neerzetten als de strenge wetshandhaver. Hij ging ten onder door een deal met een crimineel, een actie die ervoor zorgde dat misdaad loonde. Tekenend voor Teeven is dat hij keihard was voor asielzoekers en andere vluchtelingen, maar uitermate soft voor de gokindustrie. Buitenlandse gokbedrijven die de Nederlandse wet overtreden, rekende hij tot zijn vriendenkring. Teeven houdt zelf namelijk wel van een gokje. Meer Betman dan Batman dus. Door zijn lakse houding ten aanzien van zijn illegale hobby was hij ook een echte Fortuynist: er moet hard opgetreden worden, maar niet tegen mij.

    Opstelten wordt vaak neergezet als de man die het in Rotterdam zo goed deed. De beer van Rotterdam voorkwam zogezegd ellende na de moord op Fortuyn. Dat klinkt uitzonderlijk, maar de vaak verguisde Cohen voorkwam evengoed ellende na de moord op Van Gogh.

    Nu zit er een andere burgemeester, die net zulke stoere taal uitslaat en zijn Oprotterdam tot in het Witte Huis promoot, maar met een belangrijk verschil: Aboutaleb heeft visie. Dat is te merken. Rotterdam klimt in hoog tempo uit het dal van Opstelten. Onder diens bewind heeft de stad namelijk een ongekende periode van stilstand gekend. Dat wordt nu pas echt goed zichtbaar. Voordat Opstelten arriveerde floreerde de stad onder Peper, al raakte dat op het laatst in het slop. Saillant is dat Peper uiteindelijk, net als Opstelten, sneuvelde over een bonnetje. Het bonnetje is daarmee in Nederland het gevaarlijkste politieke wapen. Vandaar waarschijnlijk dat staatssecretaris Dekker nu de bonnetjes van de publieke omroep wil, hij denkt het instituut er mee te kunnen slopen zodat zijn vrienden van de commercie vrij spel hebben en alleen marketeers nog bepalen wat je te zien of horen krijgt.

    Het enige dat in Rotterdam nog aan de periode Opstelten herinnert is het F1-spektakel dat jaarlijks met racewagens in het centrum wordt gehouden. Inderdaad, een hoop herrie en weinig inhoud. Dat vat het beleid van Opstelten wel samen.

    Gebrek aan visie wordt niet alleen door Opstelten, maar ook door Rutte als deugd gezien. De premier heeft natuurlijk wel visie, maar hij weet hem listig te verstoppen, want dan kun je hem er ook niet op aanvallen. Eén keer ging dat mis, met de lancering van de ‘participatiesamenleving’ die een heuse visie behelst. Rutte schrok zo van de kritiek die volgde dat het woord al maanden niet meer wordt gebruikt. Terwijl de plannen ondertussen gewoon doorgevoerd worden.

    Vanuit een afkeer van visie en een verslaafdheid aan marketing wenste Rutte de Nederlanders die zich hebben laten ronselen voor de strijd in Syrië dood. Het ‘ga eens deaud’-denken is daarmee officieel regeringsbeleid geworden. Of niet, want in het kabinet zitten ook nog verstandige mensen en een debat waarin de premier zijn scoringsdrift verdedigt is er nog niet geweest.

    Ja, Rutte scoort ermee. Want de Nederlanders zijn het met hem eens. De zelfde Nederlanders zijn ook voor herinvoering van de doodstraf. Naar ze luisteren is het domste wat je kunt doen, dat vinden ze vermoedelijk zelf ook, als ze hun biertje weer hebben neergezet.

    Rutte gelooft in marketing en denkt dat hij wint. Hij staat daar niet alleen in. Marketeers denken altijd dat ze winnen. Nu Steve Jobs dood is, hebben ze de macht gegrepen bij Apple. Het resultaat is dat ze het merk om zeep helpen. De schoonheid van Apple schuilde niet alleen in het geweldige ontwerp en de feilloze techniek, maar ook in de gelijkheid. Er was slechts één Macbook en één iPhone (met een paar kleine variaties,) waardoor je als gewone sterveling dezelfde spullen gebruikte als de grootste sterren. Dat was een mooi egalitarisme en tegelijk heel kapitalistisch. Nu komen de marketeers met een Apple Watch van 18.000 dollar. Er zijn patsers genoeg, dus ze zullen er vast geld mee gaan verdienen. Al worden dure horloges meestal gekocht als investering, omdat ze hun waarde behouden en dat laatste geldt nooit voor gadgets. Maar Apple is daarmee wel zijn unieke benadering als bedrijf kwijt. Een benadering waar ze extreem goed in waren en groot mee zijn geworden: alle klanten krijgen hetzelfde. Apple verdient nu meer geld dan ooit, maar zo goed als het was lijkt het bedrijf niet meer.

    Een tijdperk dat eindigt met een horloge, het zou grappig zijn als het niet zo triest was. Met dank aan het snelle, lege marketingdenken. Zo is het met Rutte ook: met Nederland zal het straks best goed gaan, maar tegelijkertijd is Nederland straks ook nergens meer echt goed in. Want voor dat laatste heb je toch echt visie nodig.

  217. De VVD, we zijn er maar druk mee

    Oud-burgemeester Offermans veroordeeld tot 60 uur werkstraf … Mark Verheijen blijft verkiesbaar in de provincie … VVD’er Piet Ploeg legt functie neer vanwege strafrechtelijk onderzoek

    Het rammelt al weken binnen de VVD. Eerst stapte oud-Tweede Kamerlid Mark Verheijen op, nadat de ene integriteitskwestie rond zijn persoon de andere opvolgde, toen stapten minister Opstelten en staatssecretaris Teeven op, vanwege de Teevendeal. Afgelopen week kwam ook aan het licht welke wanpraktijken Jos van Rey op zijn kerfstok heeft staan. Donderdag kun je daar dan de veroordeling van oud-VVD-burgemeester van Meerssen, Ricardo Offermans, aan toevoegen. Offermans is donderdag in hoger beroep veroordeeld tot 60 uur taakstraf vanwege medeplichtigheid voor het schenden van de geheimhoudingsplicht in een sollicitatieprocedure in 2012.

    Jos van Rey (daar is hij weer), had Offermans, die kandidaat was voor het burgemeesterschap van Roermond, vertrouwelijke informatie over de procedure doorgespeeld over de vragen die gesteld zouden worden en de gewenste antwoorden.

    Het is volgens de rechter niet bewezen dat Van Rey iets terug wilde voor de informatie. Eerder veroordeelde de rechtbank Offermans tot 120 uur taakstraf, maar hij ging in hoger beroep.

    Maar dan zijn we er nog niet.

    Mark Verheijen (daar is hij weer) blijft als lijstduwer verkiesbaar voor de VVD in Limburg. Dat schrijft NOS. Hij legde zijn functie als Tweede Kamerlid dan weliswaar neer omdat hij het niet zo nauw met zijn integriteit had genomen, maar dat is natuurlijk geen reden om de politiek meteen uit te gaan. Voorzitter Peter De Koning: “De kiezer is nu aan zet om te bepalen wie er gekozen wordt”, zegt hij. “Aan de hand van die keuzes kijken wij verder.”

    Maar ook dan zijn we er nog steeds niet.

    Donderdag werd namelijk ook bekend dat de voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17, de prominente VVD’er Piet Ploeg, zijn taken tijdelijk neerlegt. Ploeg wordt genoemd in het strafrechtelijk onderzoek naar voormalig VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht. Zij zit vast op verdenking van hennepteelt en witwassen. Ook lekte zij eerder informatie over de benoeming van een nieuwe burgemeester door aan Ploeg, die oud-wethouder is in Stichtse Vecht. Ook daarvoor zit zij vast.

    De Stichting Vliegramp MH17 laat weten:

    “Het strafrechtelijk onderzoek moet helder maken of Piet Ploeg betrokken is bij de feiten waarvan de voormalig fractievoorzitter in de gemeente Stichtse Vecht verdacht wordt. Het bestuur heeft deze kwestie met Piet Ploeg besproken. Onze gezamenlijk conclusie was dat het verstandig is dat Piet zijn voorzitterschap en andere bestuursactiviteiten hangende het strafrechtelijk onderzoek tijdelijk neerlegt.”

    Maar dan zijn we er nog steeds niet.

    Jong geleerd is oud gedaan, geldt in zeker zin ook voor de affaires binnen de VVD. Zo gaat de jongerenafdeling JOVD onderzoek doen naar de declaraties van Bram Dirkx, gemeenteraadslid voor de VVD in het Limburgse Venray. In zijn tijd als voorzitter van de jongerenorganisatie zou zij onder meer ritten naar de Randstad dubbel hebben gedeclareerd en kosten in Nederland in rekening hebben gebracht, terwijl hij op dat moment in België zat. Hij legde zijn functie destijds neer om persoonlijke redenen, maar Quote schrijft dat hij intern onder vuur zou hebben gelegen wegens ‘onprofessioneel gedrag’ en ‘een cultuur van leugens’.

    De Volkskrant: VVD’er Offermanns krijgt zestig uur werkstraf

    Lees ook op Joop 😉 : OM verdenkt nóg twee VVD’ers van corruptie en ‘De VVD steekt boven het maaiveld uit met integriteitsaffaires’

  218. Dick,, ik lees diverse media. vorm mijn eigen mening die mij past. that’s me.
    Maar eerlijk gezegd ben ik het een beetje beuh om copie/paste hier te zien van enne f. of joop. Of aankondiging van een of ander programma.

    Wat je er mee wilt bereiken is mij onduidelijk, opruien of uitlokken, het zij zo. Wens je veel succes met je knipselkranten en propaganda voor de Vara. Ik stop ermee.

    Drink graag een biertje met je maar dit is overdone in mijn ogen.

    succes

  219. That’s me! “Anouk – Nobody’s Wife

    I’m sorry for the times that I made you scream
    for the times that I killed your dreams
    for the times that I made your whole world rumble

    for the times that I made you cry
    for the times that I told you lies
    for the times that I watched and let you stumble

    it’s too bad, but that’s me
    what goes around comes around, and you’ll see
    that I can carry the burden of pain
    ‘cause it ain’t the first time that a man goes insane
    and when I spread my wings to embrace him for life
    I’m suckin’ out his love, I, I’ll never be nobody’s wife

    I’m sorry for the times that I didn’t come home
    left you lyin’ in that bed alone
    was flyin’ high in the sky when you needed my shoulder

    you’re like a stone hangin’ round my neck, see
    cut it loose before it breaks my back, see
    I’ve gotta say what I feel before I grow older

    I’m sorry but I ain’t gonna change my ways
    you know I’ve tried but I’m still the same
    I’ve got to do it my way

    It’s too bad, but hey, that’s me
    what goes around comes around, and you’ll see
    that I can carry the burden of pain
    ‘cause it ain’t the first time, no, that a man goes insane
    and when I spread my wings to embrace him for life
    I’m suckin’ out his love, I, I’ll never be nobody’s wife

    It’s too bad, but hey, that’s me
    what goes around comes around, and you’ll see
    that I can carry the burden of pain
    ‘cause it ain’t the first time, oh no, that a man goes insane
    and when I spread my wings to embrace him for life
    I’m suckin’ out his love, I, I’ll never be nobody’s wife

    I’ll never be, never be, never gonna be, never gonna be, never gonna be
    nobody’s wife
    nobody, yeah, nobody, yeah, no no no, never gonna be,
    never gonna be (fade out)

    D erk, in tegenstelling wat wel eens wat vermoed (en wat ik me, zo je weet, kan voorstellen). Wil ik nooit ergens mijn mening opdringen. Zou ook niet willen dat dat het geval was…bijvoorbeeld thuis. Heb, zo je ook weet, nixxx met macht. In de zin dat ik het graag meer zou willen hebben. Heb genoeg max en accepteer dan ik bijvoorbeeld mijn vrouw “mijn directrice” mag noemen. Let wel: noemen. Heb bijvoorbeeld gister nog gezegd dat ik graag de penningmastert wil spelen en zij de veurzittert. Wil op het onvolprezen WeblogZwolle, met links en kopieën enkel een mening aanstippen. Natuurlijk plaats ik ze ook wel eens met een ander doel. Bijvoorbeeld Een opvallend iets aanstippen. Zelfs in face to face discussies (mijn favoriet) wil ik vaak slechts van mening wisselen. Vind het het mooiste als we (er op het eind) beiden wat van geleerd hebben en vooral…..als we iets dichter tot elkaar zijn gekomen. Dat mag jij, overigens, gerust “polderen” noemen.

  220. Zo maar eens eens met Mark, tenminste met het vetgedrukte deel. Natuurlijk is het CDA (nu in verkiezingstijd) wél een concurrent op rechts voor de VVD. En willen ze, overal, eigenlijk heel graag samen regeren:

    Rutte ‘geïrriteerd’ door houding CDA

    Op zijn wekelijkse persconferentie heeft premier Rutte hard uitgehaald naar het CDA. Hij zei dat het hem verbaast en soms irriteert dat de oppositiepartij niet van tevoren afspraken wil maken met de coalitie. “Waar is deze bestuurderspartij?”, vroeg Rutte zich af.

    CDA-leider Buma herhaalde vanochtend in de Volkskrant dat zijn partij goede voorstellen steunt en niet alles van het kabinet afwijst. Maar hij is niet van plan om akkoorden te sluiten: “Dit land heeft behoefte aan onafhankelijke controle.”

    Rutte zei dat Buma ervoor lijkt te kiezen de oppositierol tot het uiterste door te drijven. De premier voegde eraan toe dat hij in zijn politieke loopbaan altijd goed met het CDA heeft samengewerkt, maar dat de politieke en zakelijke contacten nu “absoluut nul” zijn.

    Rutte verwacht dat de komende tien tot twintig jaar geen coalitie meer een meerderheid heeft in beide Kamers.

  221. Wie weet waar Vladimir Poetin is? (bron: Trouw)

    Wat is er toch aan de hand met de Russische president Vladimir Poetin? Het is al acht dagen geleden dat hij voor het laatst in het openbaar is gezien. Ieder ander is het toegestaan om een paar dagen van de radar te verdwijnen. Maar de president van Rusland is geen normaal mens: als hij niet zichtbaar is, doemen onmiddellijk de vreemdste speculaties op. Van een griepje of plastische chirurgie tot een machtsstrijd in het Kremlin. .

    De woordvoerder van het Kremlin helpt ook niet mee. Die beweerde dat Poetin afgelopen week een openbare ontmoeting had gehad. Maar de bijgeleverde foto’s bleken een week eerder te zijn genomen. Desalniettemin verklaart het Kremlin dat er niets aan de hand is met Poetin. De president heeft nog steeds ‘een ferme handdruk’ en hij is druk bezig met zaken die niet voor de camera komen.

    Die ‘ferme handdruk’ kennen we nog uit de tijd van Boris Jeltsin, zegt Rusland-correspondent Geert Groot Koerkamp. “Toen Jeltsin in de jaren negentig wegens ziekte niet in het openbaar verscheen, hoorden we ook steeds: er is niets aan de hand. ‘De president heeft een ferme handdruk en hij werkt met documenten.’ Ook in de Sovjettijd waren leiders nooit ziek. Ziekte wordt kennelijk gezien als teken van zwakte.”

    Maken Russen zich ook zo druk over de afwezigheid van hun president?
    “De gemiddelde Rus waarschijnlijk niet. Die wordt pas ongerust als de premier of een hoge minister wordt ontslagen. Maar op Russische sociale media, in de kranten en op de radio wordt flink gespeculeerd. De meningen lopen uiteen. Van: ach, de president is ook maar een mens, hij kan best eens ziek zijn, tot: er moet nu iets goed mis zijn achter de Kremlinmuren.”

    “Geruchten zijn er genoeg. Premier Medvedev zou zijn vervangen door het hoofd van het Kremlinapparaat, Sergei Ivanov; de directeur van de grootste oliemaatschappij zou zijn ontslagen; er zouden helikopters over het centrum van Moskou vliegen.”

    Volgens westerse analisten wordt er vooral veel gespeculeerd over Poetin, omdat alle macht van Rusland bij hem ligt. Als hij omvalt, is er geen alternatief voorhanden.
    “Dat is wat overdreven. Poetin is geen dictator. Er is een regering, een premier, en die Ivanov is ook een zwaargewicht. Er is een heel systeem in het Kremlin opgebouwd. Poetin heeft wel veel macht, daarom focust iedereen op hem.”

    Vind jij het niet vreemd, die afwezigheid van Poetin?
    “Rusland maakt nu een cruciaal moment door. Een van de oppositieleiders, Boris Nemtsov, is net vermoord. Er zijn allerlei theorieën over wiens verantwoordelijkheid dat is. En net op dat moment is Poetin een weekje weg. Dat is raar. Dat roept vragen op.”

    “Maar een van de waarnemers wees erop dat Rusland nu in een zeer penibele positie zit, door de economie en de internationale politieke situatie rond Oekraïne. De situatie is zo ernstig dat het niet gek zou zijn als Poetin een paar dagen met zijn vertrouwelingen op de hei is gaan zitten om zich te beraden.”

    Wanneer moeten we ons echt zorgen gaan maken?
    “Maandag staat een afspraak gepland tussen Poetin en de Kirgische president Almazbek Atambaev, dinsdag wordt hij verwacht in het Oorlogsmuseum. Als hij dan niet op komt dagen, moet het Kremlin met een goede verklaring komen.” .

    —–

    Mooi altijd “geruchten en speculaties” 😉

  222. Joop en de stijllozen zijn het eens op het Skippers-punt:

    Schippers wijt tsunami VVD-affaires aan mysterieuze ‘krachten’

    ‘De een zegt: het is de onderwereld. De ander zegt: het zijn krachten bij Justitie. Een derde zegt: het zijn krachten uit de advocatuur. Ik kan dat niet beoordelen. Maar er zit ergens een kracht achter.’

    Minister Schippers van Volksgezondheid – tevens lid van het VVD-campagneteam in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van volgende week – heeft flink gewreven in de vlek van VVD-partijschandalen. In een interview met de Telegraaf zegt Schippers dat het ‘geen toeval’ is dat de schandalen met VVD’ers in de hoofdrol elkaar in rap tempo opvolgen. Dat is volgens de minister niet te wijten aan het discutabele gedrag van haar partijgenoten, maar aan mysterieuze ‘krachten’ die erop uit zouden zijn om de partij te beschadigen.

    Schippers:

    “Als een bonnetje van vijftien jaar geleden een week voor de verkiezingen opdoemt, dan is mijn conclusie dat het niet voor niets nú gebeurt. De een zegt: het is de onderwereld. De ander zegt: het zijn krachten bij Justitie. Een derde zegt: het zijn krachten uit de advocatuur. Ik kan dat niet beoordelen. Maar er zit ergens een kracht achter.”

    De uitspraken van Schippers veroorzaakte grote verontwaardiging bij onder andere D66-Kamerlid Gerard Schouw, die wil dat Schippers dinsdag in het vragenuurtje tekst en uitleg geeft over haar uitlatingen:

    “De minister uit zware beschuldigingen richting de ambtenaren van het ministerie van Justitie inzake de affaire Cees H. Zij suggereert dat het ambtenaren zijn geweest die gelekt hebben. Dat is nogal wat en ik wil weten waar zij dit op baseert.”

    Ook VVD-partijgenoot en oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas eist opheldering. Hij twittert:
    “Beschuldigingen #Schippers over complot achter #VVD affaires moeten NU worden hard gemaakt. Onacceptabel als t waar is of om t zo te roepen”
    —–
    Schippers: “PvdA-vliegtuigen sproeien chemicalien”

    weeeeehoeidef.jpgEen complot. Het is allemaal één groot complot. Er zit ergens een kracht achter. Om de VVD in een kwaad daglicht te stellen. En ze doen allemaal mee. De derde, de vierde, de vijfde macht. Juristen, ambtenaren, journalisten. Allemaal zitten ze vuistdiep in een geheim bondgenootschap dat de VVD probeert kapot te maken. Linkse krachten doen naar buiten toe dat ze de PVV willen kapotmaken. Maar het is ze om Mark Rutte en de VVD te doen. Nederland wordt al jarenlang vergiftigd door de PvdA, dat vliegtuigen met chemicaliën boven dit land laat rondvliegen om mensen psychisch te beïnvloeden. Maar owee als Jeanine Hennis een likje chroomverf op een F16 smeert. Dan heeft de VVD het weer gedaan. Aardbevingen in Groningen? Totale onzin om Henk Kamp een loer te draaien. Al die scheuren in die Groningse huizen zijn nep. Photoshop. Ander voorbeeld. Opstelten zegt nooit “uh”. Nooit gedaan ook. Maar op de NPO wordt dat er tussen gemonteerd zodat het lijkt dat Ivo het ook niet meer weet. Onzin. Deze week zal ook wel naar buiten komen dat mijn man directeur is van een ziekenhuis, en schatrijk wordt van de deals die ik met Big Pharma voor hem sluit. Nou ja, dat verhaal klopt dan weer wel. Maar voor de rest moet u NIEMAND geloven. Ze zijn allemaal tegen ons. Vooral die extreemlinkse socialistische hufter Nijman van GeenStijl. Smerige klotejournalisten. Vorige keer ook al. PvdA-orgaan Volkskrant kwam vlak voor de verkiezingen met het nieuws dat de VVD zou martelen in Irak. Niets van waar natuurlijk. Maar het straalde negatief af op ons. Exact hetzelfde. En nu weer. Er speelt hier iets. Krachten. Geloof mij maar. Ziet u die schroef daar in de muur? Nou, dat is dus geen schroef.
    (Originele onbewerkte tekst van interview van de Telegraaf met minister Edith Schippers. Voor de krant geredigeerd door VVD-coryfee Sjuul Paradijs zelf. Gekregen van een hoestende man in een regenjas.)

    Pritt Stift | 14-03-15 | 09:30
    ======

    Genoten, overigens, van Twan Huys (weer eens) in College Tour en…

    Lodewijk Asscher (ook over “hoe hij omging met kritische vragen”).

  223. Bericht door D erk, op 12 maart 2015 22:09

    Dick,, ik lees diverse media. vorm mijn eigen mening die mij past. that’s me.
    Maar eerlijk gezegd ben ik het een beetje beuh om copie/paste hier te zien van enne f. of joop.

    Ach loat die jonguh toch goan D erk. Er is bijna geen hond die de lange selectieve lappen tekst van hem nog leest.

  224. Stukje uit de YOUP VAN DE WEEK..zie voor de context de hele youp, die weer eens integraal op het CL staat 8

    Inmiddels was Pauw klaar en scharrelden Ivo Opstelten en Fredje Teeven door het Journaal. Zij gingen afscheid nemen van hun Haagse collega??s.
    Als ze die maar kunnen vinden, dacht ik en zag het duo kloppend op alle deuren door de lange gangen van het Binnenhof dolen.
    ⤸Is daar iemand? Hallo! Wij zijn het! Fred & Ivo. Het duo waar heel crimineel Nederland jaren voor sidderde!!!! Sinds wij weg zijn is de anarchie compleet. NS-personeel wordt bont en blauw geslagen, jeugdspelers van Ajax gedragen zich als hooligans en molesteren politieagenten??.hallo?? Wij komen afscheid nemen! Jullie gaan ons heel erg missen!⤝
    Opeens dacht ik: kunnen we Fred & Ivo niet in een volgende televisieserie met die Van Rossempjes door dorpen en steden laten wandelen? Of dat ze voor Omroep Max Memory spelen met de Des Bouvrietjes en de Groningse boer Geert en zijn nieuwe mokkeltje. Kunstmemory!

  225. 😮 Zij zou de kroonprinses van de “rijken steeds rijker” zijn?
    Dan mag ze eerst wel een wereld aan geloofwaardigheid terug gaan winnen.

    Schippers houdt ramkoers

    Minister verdedigt verdachtmakingen bij Buitenhof … Eerder: Schippers wijt tsunami VVD-affaires aan mysterieuze ‘krachten’

    Minister Schippers van Volksgezondheid – tevens lid van het VVD-campagneteam in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van volgende week – heeft flink gewreven in de vlek van VVD-partijschandalen. In een interview met de Telegraaf zegt Schippers dat het ‘geen toeval’ is dat de schandalen met VVD’ers in de hoofdrol elkaar in rap tempo opvolgen. Dat is volgens de minister niet te wijten aan het discutabele gedrag van haar partijgenoten, maar aan mysterieuze ‘krachten’ die erop uit zouden zijn om de partij te beschadigen.

  226. Het houdt niet op…niet vanzelf 😮

    Oud-VVD Kamerlid Houwers beboet voor fraude

    Mogelijke opvolger van Mark Verheijen in Tweede Kamer krijgt boete van 4000 euro voor hypotheekfraude … Halbe Zijlstra wil hem uit de Kamer weren

    Oud-Tweede Kamerlid voor de VVD, Johan Houwers, werd genoemd als de opvolger van Mark Verheijen, die eerder zijn zetel moest verlaten vanwege een integriteitskwestie. Maar ook Houwers is niet van alle smetten vrij: het Openbaar Ministerie acht bewezen dat hij hypotheekfraude heeft gepleegd en legt hem daarom een boete van 4000 euro op. Hiermee wordt een rechtszaak voorkomen. Maar de VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Halbe Zijlstra, ziet Houwers liever gaan dan komen.

  227. De VVD houdt ook gewoon koers op Joop .nl; Koers houden lijkt weinig ruimte voor improvisatie en compromissen te bieden. Toch hebben ze er al diversen gesloten.

  228. Ergste vervuilers komen hier weg met de laagste energiebelasting

    De bakkerij betaalt 90 keer meer belasting voor energie dan de raffinaderij

    Het is duidelijk dat de gaskraan in Groningen verder dicht moet. Dus moet Nederland dringend op zoek naar alternatieve energiebronnen. Duurzame energie moet dat zijn, want Nederland loopt beschamend achter op andere Europese landen als het gaat om duurzame energie. Het kabinet heeft de sleutel daarvoor zelf in handen. Daarmee bedoelen we het volgende. De vervuiler betaalt: dat is de leidraad die onze overheid op veel terreinen toepast.

    Verontreinig je grond als bedrijf? Dan krijg je ook de rekening van de schoonmaak gepresenteerd. Produceert je onderneming veel afval? Dan moet je ook stevig lappen om er (legaal) weer vanaf te komen. Gek genoeg redeneert diezelfde overheid precies andersom bij luchtvervuiling door stroomverbruik.

    Het leeuwendeel van de stroom in Nederland wordt nog steeds met gas of kolen opgewekt. Hoe meer stroom je verbruikt, hoe meer CO2-uitstoot je veroorzaakt. Logisch dus dat zakelijke grote verbruikers meer energiebelasting betalen dan kleinere verbruikers, zou je zeggen. Zo moedig je niet alleen zuinig gebruik aan maar versnel je ook de ontwikkeling van duurzame energie. Je kunt grootverbruikers een aantrekkelijk belastingtarief in het vooruitzicht stellen als ze overstappen op ‘harde’ groene stroom via de bouw van bijvoorbeeld windmolens of zonnepanelen.

    Maar als één van de weinige landen ter wereld zet Nederland juist een premie op overmatig en slordig stroomverbruik. Hoe meer kilowatturen een bedrijf er dagelijks doorheen pompt, hoe meer de overheid bodemtarieven voor de energiebelasting toepast. Nederland is zeker niet het enige land met een lager zakelijk energiebelastingtarief, maar wel het enige land met drie verschillende zakelijke tarieven waarbij de grootste verbruikers automatisch verreweg het minst betalen.

    Hoe scheef is het dan? Heel scheef. Een Rotterdamse bakkerij die minder dan 50 duizend KWh per jaar verbruikt, betaalt ruim 90 keer meer energiebelasting per KWh dan de grote raffinaderij om de hoek, ongeacht hoe slordig die met zijn stroomverbruik omspringt, zo blijkt uit de vergelijking in een recent EU-rapport. In de VS en zelfs in China wordt in zulke gevallen in ieder geval nog op de rem getrapt door het tarief juist op te schroeven. Het betekent ook dat ontwikkeling van duurzame energie in Nederland kunstmatig wordt afgeremd. Grootverbruikers van stroom hebben immers geen enkele prikkel om de groene moeite te nemen.

    Wil je duurzame energie in Nederland echt een enorme boost geven? Dan heb je helemaal geen subsidies, en andere douceurtjes waar klimaatsceptisch Nederland zo bang voor is, nodig. Het enige dat het vergt is een overheid die haar eigen adagium van ??de vervuiler betaalt?? serieus neemt en ophoudt met grootverbruikers ten koste van anderen en het milieu in de watten te leggen.

    Jan Terlouw schreef dit stuk samen met Pier Vellinga, hoogleraar klimaatverandering, en Roebyem Anders, medeoprichter van zonnepanelenleverancier SungevityNederland
    —–
    Heb nog eens op JT gestemd…gelijk de enige keer dat ik stemmend vreemd ben gegaan. Deze mening werd u aangeboden door Joop .nl Vandaar natuurlijk ook de integrale weergave 😉

  229. Wat is de WLZ-opinie aangaande:

    Ministerie liet fraudeur bij Vestia zijn gang gaan

    Vestia-kasbeheerder liet ruim 10 miljoen fraudegeld naar zijn rekening overmaken … Ex-CDA-minister greep niet in terwijl ze ervan af wist.
    Nadat het ministerie van Binnenlandse Zaken tot op het hoogste niveau sterke aanwijzingen had dat er sprake was van fraude, liet het alsnog Vestia-kasbeheerder Marcel de Vries nog twee maanden zijn gang gaan bij de grootste woningcorporatie van Nederland. De toenmalige intermbestuurder bij Vestia, Gerard Erents, wijst naar het ministerie en zegt het onbegrijpelijk te vinden dat hij niet direct werd ingelicht. Dat schrijft de Volkskrant vrijdag.

    De Volkskrant schrijft:
    “Uit het vandaag te verschijnen boek De bekentenis blijkt dat toezichtsambtenaar Theo Nieuwenhuizen op 22 februari 2012 ’s avonds telefoon kreeg van zijn vaste contact bij de Belastingdienst. Zo vernam hij dat De Vries bijna 10 miljoen euro aan neveninkomsten had opgegeven. Vestia verkeerde op dat moment in grote financiële problemen dankzij honderden derivatencontracten die De Vries namens de corporatie had gesloten.”

    De toezichtsambtenaar lichtte direct toenmalige CDA-minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken), en de Inlichtingen- en opsporingsdienst van de Inspectie voor de Leefomgeving en Transport (ILT) in. Het ministerie ondernam echter geen actie.

    Gerard Erents:
    “Als ik dit had geweten, had ik De Vries destijds direct op non-actief gesteld.”
    Het ministerie zegt niet te kunnen reageren op de verwijten ‘omdat er diverse rechtszaken lopen, ook tegen de ex-kasbeheerder’.
    De toenmalige intermbestuurder bij Vestia, Gerard Erents, werd via financieel tussenpersoon Arjan Greeven op de hoogte gebracht. De Vries ontving ruim 10 miljoen euro fraudegeld op zijn bankrekening.

  230. Wat is de WLZ-opinie aangaande:

    VVD-Kamerlid Ten Broeke: ‘Het Westen moet haar kernwapens moderniseren’
    Terwijl de wereld strijdt voor een kernwapenvrije samenleving, wil de VVD-er de nucleaire strategie overeind houden

  231. En 😮 Wat is de WLZ-opinie aangaande:

    Het vaste salaris van de leden van de raad van bestuur van ING wordt flink verhoogd, dat maakte de bank donderdag bekend bij de publicatie van het jaarverslag.
    Voor topman Ralph Hamers betekent dat ruim 28 procent loonsverhoging. Zijn vaste salaris stijgt daarmee van 1,27 miljoen euro in 2014, naar 1,63 miljoen euro in 2015.
    Ook medebestuurders Patrick Flynn en Wilfried Nagel kregen flink opslag.
    Hun jaarsalaris van 772.000 euro gaat dit jaar omhoog naar 1,18 miljoen euro.
    —–
    Ook ABN-Amro blijkt de salarissen van de bestuurders te hebben verhoogd. Topman Gerrit Zalm uitgezonderd werd het bestuur vorig jaar een loonsverhoging van 100.000 euro toegekend. ABN zegt met dat bedrag deels de bonussen die de afgelopen jaren niet zijn uitgekeerd vanwege de nationalisering van de bank te compenseren. Het vaste salaris van de bestuurders steeg vorig jaar met bijna 17 procent naar 707.500 euro. In 2012 en 2013 werd nog van de salarisverhoging afgezien, maar de commissarissen besloten de verhoging vanaf 2014 wel door te voeren. Voor gewone ABN Amro-medewerkers is het beloningsbeleid juist versoberd, in hetzelfde jaar werd in de cao een nullijn vastgesteld voor twee jaar.
    Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën laat weten dat hij juridisch noch politiek iets kan doen tegen de salarisverhogingen, die het gevolg zijn van een wet uit 2011 die in 2012 is goed bevonden door de toenmalig minister van Financiën Jan Kees de Jager en de Tweede Kamer.

    —–

    Zet zelf wel ff voor: moreel en maatschappelijk absoluut onverantwoord >:(>:(>:(

  232. Best ingewikkeld. VVD is PVV-light, D66 is VVD-light, dus zou D66 PVV-ultra-light moeten zijn. En dan klopt er volgens mij opeens iets niet meer. Of toch wel?

  233. Het is niet zo ingewikkeld, bernard. We maken de hele politiek suikervrij, doormiddel van light en wat er verder nog voorhanden is. Dus de PvdA wordt SP-light en GroenLinks wordt SP-ultra light. Verder wordt het CDA-light voor de SGP, en CDA-ultra- light voor de CU.

    Scheelt ook in het onthouden van overbodige partij namen, dus vanaf heden PVV/PVV-light/PVV-ultra-light aan de rechterzijde. Aan de linkerzijde kunnen we af met SP/SP-light/SP-ultra-light. Dan nog het ⤽befaamde⤝ midden, dat wordt CDA/CDA-light/CDA-ultra-light.

    De rest van de partijen zijn toch overbodige ballast, en zijn zelfs ⤽light⤝ niet te zuipen. Een eerste stap tot versimpeling van de politiek, nietwaar? 🙂

  234. dus zou D66 PVV-ultra-light moeten zijn. En dan klopt er volgens mij opeens iets niet meer. Of toch wel?

    :D:D:D bernard.

    Volgens mij hebben we:

    -VVD
    -PvdA
    -CDA
    -SP
    -PVV
    -D’66
    -CU
    -GL
    -SGP
    -PvdD
    -50+
    -Groep van Vliet
    -Groep Kuzu/Oztur
    -Groep Bontes/van Klaveren
    -Iets met Klein: zal ook wel een groep zijn:
    Groep Klein http://www.fractieklein.nl/ de off site van http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/fracties rep er toch écht over
    -Terwijl ze Groep Houwers nog niet hebben op 2e Kamer.nl

    Duiding zoeken in een oerwoud van selfkickers. Natuurlijk is het vertrouwen in de politiek met dit mallotige stel nogal laag.
    Doet je soms aan de series “De fractie en House of carts” denken.

    “overbodige ballast” is wel zeker een punt Real Eagle.

    Misschien is dit wat:

    *Christelijken
    *Links (incl ultra’s)
    *Rechts (incl. ultra’s)
    *Overbodigen (D’66 incl alle groepen, leeftijdsgerelateerden en dierenpartij)

    Dan gewoon: kiezen of delen…wil je niet in 1 van de categoriën: opdoeken die hap. Toch is het allemaal nog niet light genoeg :'(

  235. Roeptoeterend, scheldende, niet serieusgenomen kleineerders schijnen ook bij de Overbodigen te horen. Omdat de ultra-rechtsen ze zelfs niet wil 😮

  236. “Roeptoeterende, scheldende, niet seriuesgenomen kleinneerders”,
    dat is een hele mond vol. Maar om de reactie te begrijpen, moet je schijnbaar een PvdA’er zijn, of al enige dikbuikjes achter de kiezen hebben. Dus het zal wel een dronken PvdA’er zijn.

  237. Deventer koek, hoort bij een exelente kop koffie. Maar jij zou met je afgevende “blauwvinger” de smaak verpesten. 🙂

  238. Kende dit synoniem nog niet

    dikbuikjes

    …dat de omvang van mijn (vandaag nog in twijfel getrokken) vocabulaire, zomaar op een deftige vrijdagavond… verrijkt zou worden. 😀

  239. Volgens mij geeft het een “fijn” gevoel, dat je vanavond een woord (dikbuikje) aan je beperkte (85 woorden?) woordenschat hebt mogen toevoegen. Ik zal je deze keer geen rekening sturen, maar de volgende keer ben ik niet meer zo sociaal. >:( ;D

  240. “Fijn” ook zo’n heerlijk modernisme. Ja, het geeft zelfs een warm gevoel, dat de enige sociaal ingestelde, (weliswaar ex-)VVD-er die ik ken, mij dit gunt.

  241. Misschien is dit wat?

    Marcouch: Wilders is één van de grootste antisemieten

    PvdA-Kamerlid reageert op kritiek op deelname rapper Appa aan anti-racisme demonstratie … Tweet later op de dag genuanceerd

    Volgens het PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is Wilders één van de grootste antisemieten. Dat zei hij zaterdagochtend via zijn Twitter-account in reactie op kritiek die hij ontving wegens het bijwonen van een manifestatie zaterdag tegen antisemitisme, racisme en islamofobie waar ook rapper Appa bij aanwezig zal zijn.

    In de tweet verwijst Marcouch naar de bijdrage van de omstreden rapper Appa die een felle criticaster van de staat Israël is. Volgens Marcouch is het verschil tussen Wilders en Appa, dat Appa ‘nog te onderwijzen valt’. Het PvdA-Kamerlid wist niet van de komst van de rapper voordat hij toezegde bij de manifestatie aanwezig te zullen zijn.

  242. Klappen voor de arrogante coalitie. Een praktisch gehalveerde PvdA, en een nederlaag voor de VVD, dat was de uitkomst van de PS verkiezingen van afgelopen Woensdag. Aangezien er op het politieke log geen VVD??er meer rondhuppelt, keek ik reikhalzend uit naar de commentaren van de ⤽bevlogen⤝ PvdA??er(s). Maar het bleef stil, akelig stil, de politiek correcte schreeuwer(s) durfde(n) zich niet te melden. Er werd door een PvdA fan nog wel enige reacties geplaatst over niet terzake doende onderwerpen, om de aandacht van de smadelijke nederlaag af te leiden, mar dat was het dan wel.

    Het is dan ook op eieren lopen voor de ⤽bevlogen⤝ PvdA fans, een grote sprong voorwaarts voor D66. Een CDA/SP die hier en daar mee snoept van het verval van de PvdA. Daar zal de VVD niet gelukkig mee zijn, want ondanks hun verlies bleven zij het CDA ruim voor, en is coalitie partner PvdA de animator van de grote terugval in de 1e Kamer. Dat wordt nog meer wheelen en dealen voor deze horrorcoalitie.

    De PvdA is heeft dus de hardste klappen gekregen voor het meeregeren in deze horrorcoalitie, en zou hieruit consequenties moeten trekken. Maar dan ken je de machtsgijle PvdA slecht, via hun politieke lei(ij)der Samsom laten ze weten: ⤽We hebben verloren maar zijn nog niet verslagen⤝ Samengevat zegt de narcistische Samsom: ⤽Onze koers is goed, maar die verdomde kiezer is te stom om het te begrijpen⤝ Het wordt tijd dat deze narcistische partij het woord ⤽zelfreflectie⤝ eens gaat opzoeken in het woordenboek, dat zou hen misschien een beetje op het juiste pad zetten.

    Het is tranentrekkend als je vanuit PvdA standpunt de politieke landkaart bekijkt. In niet één provincie is het de PvdA gelukt om als grootste ui de bus te komen, ook niet in de sociaaldemocratische bolwerken in het Noorden. Daar heeft de SP garen gesponnen, en de traditionele arbeidersaanhang met graagte onder haar vleugels genomen. De PvdA was altijd zo ⤽trots⤝ op het verbond van arbeiders en intellectuelen, de eersten zijn allang opgestapt, maar nu zoekt ook de tweede categorie naar de nooduitgang en lopen als lemmingen over naar D66.

    Dan het andere ⤽steunpilaar⤝ van de ⤽Partij van Allah⤝, de allochtone kiezer. De afsplitsing van het Turkse duo ⤽Spic&Span⤝ en de opkomst van lokale islamitische partijen geeft aan dat de PvdA niet meer automatisch de partij is van ⤽Jij uitkering, ik jou stem⤝. Ook hier is het drama compleet, al jaren probeert de PvdA de bakens te verzetten rondom de islam en integratie, maar dat is ze nog steeds niet gelukt, het blijft bij wat zwevende gemeenplaatsen. Wat is het gevolg, de (streng) islamitische haakt af, en de partij heeft geen idee hoe ze de weggejaagde autochtone kiezer kan overtuigen om opnieuw op hen te stemmen. De landelijke ⤽kopstukken⤝ zoals Asscher, Aboutaleb en vdLaan, doen hun uiterste best om een z.g strengere koers uit te stralen, maar het is en blijft een halfslachtige bedoening.

    Pfftt??..je zal maar op die idioten gestemd hebben. 😮

  243. Maar een duiding over afgelopen woensdag v.w.b. de uitslag van de PvdA? Dramatische uitslag natuurlijk. Desalnietemin vind ik dat dit Kabinet gewoon door moet gaan. Zeker nu de vruchten van het economisch beleid langzamerhand geplukt kunnen worden. Meerderheden vinden in de Senaat zal natuurlijk lastig worden. Hopen op een cooperatieve houding van GL.

  244. Real eagle, ik heb het schuddebuikje gelezen, heerlijk. Het is wel zo, terug onder de tegel en nu proberen te steken daar waar het kan.

    Fijne Zondag

  245. @ Real E. Stel dat de zetelverdeling van afgelopen woensdag de zetelverdeling na de 2e Kamerverkiezingen zou zijn. Wat zou dan je ideale coalitie worden?

  246. Sommige politieke junkies zullen zich het nog wel kunnen herinneren, het verkiezingsdebat van de afgelopen 2e Kamerverkiezingen waarin Rutte met zijn eerste evidente leugen kwam, door de goegemeente 1000 euro te beloven. Dat is het geheugensteuntje, naar een uitspraak van Rutte rond het hebben van een meerderheid in beide Kamers. Toen hij gevraagd werd naar voorkeuren voor samenwerking gaf hij aan dat hij een coalitie wilde smeden die in de 1e / 2e Kamer een meerderheid had, want alleen dan kon je goed regeren. Wat ook zeer belangrijk was in zijn opinie, was een breed draagvlak gezien de uitdaging waar ons land voor stond. Het andere politieke geblaat zal ik jullie besparen, daar dat de burger inmiddels de neus uitkomt.

    Een prachtig/fantastisch vooruitzicht: eindelijk een partij die er van overtuigd was, dat een breed draagvlak onmisbaar is om de zaken in Nederland voortvarend aan te pakken. Maar wat een teleurstelling, in de praktijk twee kortzichtig, machtbeluste tegenpolen van VVD en PvdA. Zum Kotzen!

    Wat was de schaamteloze werkelijkheid: Een minderheidscoalitie in de 1e Kamer, en een afwisselend steunsysteem van gedoogpartijen.
    Sommige kiezers hadden het rode potlood nog in de vingers, of er ontspon zich al een uiterst onvruchtbare dynamiek waarin Samsom/Rutte zich samen rijk rekende. Dankzij het modder gooien en elkaar verketteren in de tweestrijd, hadden ze bij toeval een 2e Kamer meerderheid en ontstond voor deze pluchegijle partijen een onverwacht perspectief om te regeren, zonder het veel geroemde brede draagvlak. Met de hoop om de juiste partijen op te vrijen/kietelen en te voeren met wat kruimels (D66/CU/SGP) zou het vast wel lukken om in de 1e Kamer medestanders te krijgen voor hun beleid.

    Wat was het geval na het regeerakkoord, door deze horrorcoalitie is in een split seconde een regeerakkoord in elkaar gehutseld vol illusiepolitiek met geen/weinig zicht op draagvlak binnen de samenleving. Deze coalitie heeft zich ontpopt als een klusbedrijf dat alleen maar bezig is/was met reparaties: samenwerking met het middenveld en gedoogafspraken met de ⤽constructieve⤝ drie. Met als repeterende ⤽DOODDOENER⤝ telkens weer: ⤽We zijn het als
    coalitie niet met elkaar eens maar het land moet nu eenmaal geregeerd worden⤝. Daarmee wordt elk onderwerp op adhoc basis uitruilbaar en is het nationale beleid verworden tot een tombola/grabbelton, waarin inmiddels vijf partijen naar believen hun voordeel mee doen. Hoezo, Kamer controleert de regering?

    In een vorige reactie heb ik al aangegeven, hoe het verlopen is tijdens de afgelopen PS verkiezingen, in dat licht is dan ook volkomen belachelijk dat de coalitiepartijen zich tijdens de Statenverkiezingen op de borst kloppen omdat dankzij hun beleid de economie weer opkrabbelt. Zet een eerstejaars economie student op deze uitspraak, en die zal je vertellen dat dit vooral het effect is van onze open economie en niet van het zg ⤽glanzende⤝ beleid van de regering. Het wordt mateloos irritant, het ⤽iemand moet toch het land regeren⤝ gewauwel van deze coalitie. Met verbale acrobatiek, misplaatste afstandelijkheid, en (corrupte?) handige gelegenheidsrekensommetjes wordt zogenaamd regeringsverantwoordelijkheid genomen. Maar het enige wat ze echt doen: op gelegenheidsbasis hun macht consolideren, waardoor de polarisatie in onze samenleving verder wordt gevoed.

    Wat ik er voor over heb, een opgestoken middelvinger. 😉

  247. Hmmm hier zit de fout dus in:

    VVD: ‘Grenzen dicht voor niet-Europese asielzoekers’

    Kamerlid Azmani wil Europese asielzoekers voortrekken … Ook andere regels voor reguliere migranten

    De VVD wil het Europese asielbeleid afschaffen. De grenzen moeten gesloten worden voor asielzoekers van buiten Europa. Alleen een asielzoeker uit Europa zou volgens de VVD asiel mogen worden verleend. Dat zegt het VVD-Kamerlid Azmani in een interne beleidsnotitie. De PvdA is tegen en noemt het plan ‘onaanvaardbaar’.

    In de interne beleidsnotitie staat dat vluchtelingen voortaan een veilige opvang moeten krijgen in hun eigen regio. Indien noodzakelijk met Europese hulp. Ook zouden asielzoekers in Nederland en de andere Europese landen niet meer terecht kunnen voor opvang en onderdak.

    Azamani zegt over zijn notitie:

    “Met die boodschap moet de nieuwe staatssecretaris van Asielzaken naar Brussel. (..) Alleen vluchtelingen uit Europa moeten nog een plek kunnen krijgen in een ander Europees land. Met de vele miljarden euro’s die de EU in de eigen lidstaten uitgeeft aan asielzoekers kunnen dan veel meer vluchtelingen worden geholpen.”

    Volgens de VVD faciliteert het huidige migratiebeleid mensensmokkelaars. Het geld dat de vluchtelingen betalen aan mensensmokkelaars om in Europa te raken, wordt gebruikt om terrorisme te faciliteren, claimt de liberaal. Het VVD-Kamerlid schrijft verder dat de ‘de massale instroom van asielzoekers kan leiden tot ontwrichting van Europese samenlevingen’.

    Behalve dat de VVD wil dat de Europese buitengrenzen op slot gaan voor asielzoekers, moet ook het reguliere migratiebeleid worden herzien. De partij wil werken met een puntensysteem waardoor er een legale weg zou ontstaan voor een migrant.

  248. Zit de fout (volgens de admin) dan in het laatste stuk 😮

    Het plan is geen onderdeel van het huidige regeerakkoord tussen de VVD en de PvdA. Kamerlid Attje Kuiken zegt dat het plan voor wat betreft de PvdA ‘niet reëel en onaanvaardbaar is’.

    Oud-Kamervoorzitter Frans Weisglas en VVD-genoot is tegen het voorstel. Hij twittert:

    “Sluiten vd grens voor asielzoekers is in strijd met internationale verdragen. Plan #VVD dus onuitvoerbaar. En humanitair onwenselijk.”

    De prominente VVD-er levert nog meer forse kritiek op het plan van zijn partij.

    “Voor en na verkiezingen zei #VVD keer op keer door te willen gaan met #PvdA. Nu zet men met asielplan verhouding op scherp. Onbegrijpelijk.”

  249. Alleen de reactie van Pechtold wordt niet gepikt :'(

    D66-leider Alexander Pechtold liet ook van zich horen.

    “Bah bah bah! VVD gaat ruzie zoeken over rug asielzoekers. Nieuw belastingstelsel is kennelijk te moeilijk, dus crisissfeer scheppen…”

    NOS: VVD wil de Europese buitengrenzen sluiten voor asielzoekers

  250. Lydia Hekster via Twitter: “Volgers kenners moeten er om het VVD-asielvoorstel uit te kunnen voeren 6 internationale verdragen/richtlijnen/handvesten worden opgezegd:
    – Vluchtelingenverdrag
    – het EVRM
    – Europees Handvest van de Grondrechten
    – Kinderrechtenverdrag
    – IBPR
    – Universele Verklaring Rechten van de Mens”

  251. Al die sociaal meehuilende non-valeurs, zijn de grootste criminelen. Samen met de EU voeren ze een misdadig vluchtelingenbeleid, juist zij moeten daarvoor vervolgd worden. Wekelijks is het raak, en verdrinken er weer bootvluchtelingen op weg naar Europa. Wie de dodencijfers en de verdrinkingen optelt, komt tot meerdere duizenden slachtoffers. De stijging overschrijd elke vorm begrip, het totaal aantal omgekomen gelukzoekers ligt de afgelopen 25 jaar zo rond de 25 duizend.

    Het huidige vluchtelingenbeleid van Europa/Nederland is verworden tot een ratrace en/of een Russische roulette. Gelukzoekers, vorig jaar ruim 100.000 gokken er op dat ze op volle zee opgevangen worden. En de criminele sociale politiek beloont de bootvluchtelingen door hen direct toe te laten. Deze achterlijke politiek leidt tot steeds meer doden door verdrinking, door de aanzuigende werking die er van uitgaat.

    Het huidige gevoerde asielbeleid stinkt en niet alleen naar de rottende kadavers die opgevist worden uit zee. Het vluchtelingenverdrag van de VN is in 1951 ontworpen voor mensen die politiek worden vervolgd of in acuut levensgevaar verkeerden omdat ze zich in een oorlogssituatie bevinden. En iedereen met gezond verstand begrijpt dat huidige fortuinzoekers hier niet onder vallen. Ook niet de ruim 3 miljoen Syrische vluchtelingen, hebben als ze eenmaal in een van de omringende landen zijn gearriveerd, niets meer te vrezen van oorlogsgeweld en/of politieke vervolging.

    Een ieder heeft begrip voor het feitt als er zich een kans voordoet om een beter bestaan op te bouwen, dit met beide handen wordt aangegrepen. Maar een ieder weldenkend mens begrijpt ook, dat een volksverhuizing op deze schaal grote sociaal/economische problemen oplevert in de ontvangende landen, met navenant een enorme ontwrichting in de ontwikkelingslanden. De reden om te verkassen kan best legitiem zijn; ⤝vrijheid en de kans op intellectuele en financiële ontwikkeling. Maar enkel de beter gesitueerden kunnen hier gebruik van maken, want de arme sloebers hebben niet het geld om de mensensmokkelaars te betalen voor de overtocht. En dan nog blijft de vraag hangen, wat voor kerels zijn dat, die vrouw en kinderen achterlaten in bedreigde gebieden, en er zelf tussen uit knijpen.

    Dus vergeet niet sociaal bevlogen idioten van de vluchtelingenindustrie, arme mensen kunnen geen smokkelaars betalen. Vrouwen met kinderen waarvan de man omgekomen of gevangen zit (of in veel gevallen, achtergelaten door de heer des huize) kinderen zonder ouders, bejaarden, gehandicapten of geamputeerde. De tweedeling wordt met gulle hand toegepast, zolang als door jullie opvang in eigen regio tegengewerkt wordt. Of is het een financieel dilemma, over jullie rijk gehonoreerde baantjes.

    Iedereen die de huidige asielprocedure steunt is medeschuldig aan de dood van duizenden mensen.

  252. Grenzen open stellen, is wel het meest stopzinnige idee. Opvang in de regio is de enige manier dat het zinloze ⤽moorden⤝ van de zieligheidindustrie kan stoppen. Iedere asielzoeker kost de Nederlandse staat circa 25.000 euro per jaar aan opvang en procedure. Dat is exclusief rechtsbijstand en eventueel repatriëring. Tel daarbij de kosten op voor de overtocht. 10.000 is het gangbare bedrag, en je komt op een bedrag waarmee in veel Derde Wereldlanden leuke dingen kan doen. Met het geld van één asielzoeker in Nederland kunnen ter plaatse met gemak tientallen tot wel honderd personen worden onderhouden.

  253. Aansprekende mening van ervaringsdeskundigen:

    VluchtelingenWerk nuanceert het beeld dat de VVD neerzet. Van de Syrische vluchtelingen wordt namelijk al 97 procent opgevangen in de regio. Slechts 3 procent komt naar Europa:

    “En dat kleine aantal mensen moeten we bescherming blijven bieden. Als je de grenzen nu dichtdoet (wat niet eens kan), dan gaan ze juist nóg meer moeite doen om hier te komen, nemen ze nóg meer risico’s, en rekenen mensensmokkelaars nóg hogere prijzen.”

    Voorlopige conclusie: VVD stuurt bewust aan op een kabinetscrisis en laat de staatssecretaris, die er net een dag zit, de kolen uit het vuur halen. Nogal populistisch en lonkend naar de PVV-stemmers.

  254. Waarom is mijn reactie nu weer naar de admin gestuurd. Gisteravond hebben ze overigens wel netjes per mail uitgelegd: dank nog daarvoor.

  255. Met open grenzen krijg je veel natuurlijker verkeer. Ja, in eerste instantie zullen er hier buitenlanders komen om werk te zoeken. Maar na een paar jaar gaan ze dan weer vanzelf terug. Je blijft gehecht aan je geboorteland. Nu is het zo dat er veel moeite moet doen en ellende meemaken om hier een beetje vaste grond onder de voeten te krijgen. Dan ga je toch na Eem paar jaar niet meer weg… Je zult wel gek zijn.
    In Amerika hebben ze nu hetzelfde probleem met de Mexicanen. Die kwamen naar de States om te werken en verdwenen na een paar jaar weer. De Amerikanen vonden dat maar niks en plaatsten een groot hek met strenge bewaking. Gevolg: De Mexicanen blijven komen, maar gaan niet meer weg. Het “Mexicanenprobleem” (als dat er al was) is veel groter geworden.
    Echt, de wereld zou zoveel beter af (en rijker) zijn zonder grenzen…

  256. Van der Steur (VVD) op eerste werkdag in opspraak om ‘kasteelsubsidie’

    Riante rijkssubsidie van 437.362 voor kasteel Huis te Warmond, waar minister Van der Steur woont, roept vragen op

    Hij werd vrijdag pas ingezworen, maar nu al zijn er vragen over de ruim 4 ton subsidie die de kersverse minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) ontving voor de restauratie van kasteel Huis te Warmond, waar hij een appartement bewoont. Zowel de hoogte van de subsidie – 437.362 euro – als de toekenning ervan aan een bewoond monument is volgens specialisten ongebruikelijk.

  257. Inkomenskloof tussen top en werkvloer blijft zich verbreden

    Update: Delta Lloyd doet een ABN Amrootje: nieuwe topman krijgt fors hoger salaris … Basisloon zittende AEX-ceo’s steeg in 2014 ruim drie keer zo hard als het modale salaris … Kamervragen over ‘dubieuze sluiproute’ beloning top ABN Amro

    De inkomensverschillen tussen de top van het grote beursgenoteerde bedrijfsleven en de werkvloer zijn in 2014 opnieuw fors toegenomen en blijven maar groeien. Vorig jaar steeg het basisloon van zittende AEX-ceo’s met gemiddeld 5,2 procent harder dan de inflatie en ruim drie keer zo hard als een modaal salaris. Het gemiddelde basissalaris van ceo’s komt daarmee uit op een slordige een miljoen euro. De totale beloning – inclusief cashbonus en uitgekeerde aandelen – kwam zelfs uit op 3,7 miljoen euro, exclusief pensioenkosten. Maar liefst 12 procent meer dan in 2013. Die groei zal de komende jaren alleen nog maar toenemen, omdat AEX-bedrijven een steeds groter percentage van de beloning variabel maken. Daarentegen steeg het modaal jaarinkomen in 2014 met slechts 1,5 procent tot een totaal van gemiddeld ??35.000, aldus het Centraal Planbureau.

  258. Alweer geen scoop voor JOOPIE.nl + fanboy 😉

    Subsidie kasteel Van der Steur niet tegen de regels

    De subsidie van een kleine half miljoen euro voor het kasteel van minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) is terecht toegekend. Dat schrijft minister van Cultuur Jet Bussemaker (PvdA) maandagavond aan de Tweede Kamer.

    Er waren in de Tweede Kamer vragen gerezen over een subsidie uit 2006 voor het kasteel van Van der Steur. Deze ??Brim-subsidie?? zou alleen bedoeld zijn voor monumentale gebouwen die niet bewoond zijn. Het kasteel van Van der Steur ?? waar een aantal appartementen in is gevestigd ?? valt echter niet onder die regels, schrijft Bussemaker:

    ⤽Volgens de Brim regeling (artikel 1 Brim 2006) vallen echter kerkgebouwen, kastelen, buitenplaatsen, landhuizen, gebouwen van liefdadigheid, molens en gemalen, niet onder het begrip woonhuis, ook al worden deze (deels) bewoond. ??t Huys te Warmont is in het rijksmonumentenregister opgenomen onder de categorie ⤽kastelen, buitenplaatsen, landhuizen⤝.⤝

    De voorwaarde dat het subsidiebedrag niet meer dan 3 procent van de renovatiekosten mag zijn, bestond nog niet ten tijde van de subsidie voor het kasteel.

  259. foi foi foi

    VVD’er Leegte weg wegens gesjoemel

    Update: Bedrijf mocht presentatie geven op partijcongres … Kamerlid werd betaald door belangenorganisatie … Verzweeg functie en inkomsten

    René Leegte verlaat per direct de Tweede Kamer. De VVD’er die al vaker in opspraak raakte geeft zijn zetel op omdat is gebleken dat hij een betaalde nevenfunctie vervult bij een organisatie die actief is op de beleidsterreinen die onder zijn hoede vallen. Leegte had die nevenfunctie niet gemeld en ook de inkomsten verzwegen. Hij gebruikte voor zijn nevenactiviteiten ook het email-adres van de Kamer.
    ======
    Hirsi Ali keert terug tot islam

    Boegbeeld islamcritici maakt draai van bijna 180 graden … Voormalig VVD-Kamerlid bij FoxNews: Steun moslims die geloofsopvatting willen veranderen … Moslima’s reageren
    Ayaan Hirsi Ali is teruggekomen van haar standpunt dat de islam een ongeneeslijk kwaad is. In een toelichting op haar nieuwe boek ‘Heretic’ pleit ze nu voor hervorming van het geloof.
    Veelzeggend is de titel van haar nieuwe boek ‘Heretic’ oftewel ‘Ketter’. In 2007 schreef ze nog het boek ‘Infidel’ oftewel ‘Ongelovige’ (in Nederland verschenen als Mijn Vrijheid). Een ketter is een gelovige die afwijkende standpunten inneemt. Reden voor haar terugkeer naar de islam is volgens Ali dat er nu moslims zijn die pleiten voor hervorming van het geloof. (video op 2:59)
    =====

    Omstreden PVV’er terug op de lijst

    Gidi Markuszower is de opvallendste naam op de kandidatenlijst van de PVV voor de Eerste Kamer. Hij stond vijf jaar geleden ook op de lijst voor de Tweede Kamer, maar trok zich terug nadat hij in opspraak was geraakt.
    Markuszower bleek in 2008 opgepakt te zijn, omdat hij als beveiliger een vuurwapen droeg. Dat gebeurde bij de viering van 60 jaar Israël in Amsterdam. Hij was toen ook actief bij de Nederlandse afdeling van de Israëlische Likoed-partij.
    Buitenlandse mogendheden
    Bovendien stuurde de AIVD een waarschuwingsbrief aan PVV-leider Wilders. Markuszower zou een risico vormen omdat hij informatie zou hebben overgedragen aan buitenlandse mogendheden.
    Markuszower ontkende, maar trok zich wel terug omdat hij naar eigen zeggen niet onder een vergrootglas wilde liggen.

  260. Foi foi foi,

    Krijgt die ouwe grijze rooie rakker een baantje toegewezen door zijn sympathisanten, verdomd die het, is niet goed genoeg, bah Hoezo schijt aan je aanhang? Eigen belang.

  261. Nog eentje voor ’t prikbord

    Vrienden van Wilders heulen met dictator Assad

    In de strijd tegen IS lijkt alles geoorloofd voor Vlaams Belang-politici Filip Dewinter, Jan Penris en Anke Van Dermeersch

    Vlaams Belang-politici Filip Dewinter, Jan Penris en Anke Van Dermeersch zijn op uitnodiging van de Syrische dictator Bashar al-Assad in Damascus, Syrië. Terwijl het land al jaren in brand staat en miljoenen Syriërs het land ontvlucht zijn en in erbarmelijke omstandigheden wonen in vluchtelingenkampen in de regio, gingen de drie politici op bezoek bij Assad om hun steun aan hem te betuigen.

    De vrienden van PVV-leider Geert Wilders spraken met de voorzitter van het Syrisch parlement en spraken openlijk hun steun voor het regime van Assad uit. Het liefst zien ze dat de economische sancties tegen Syrië worden opgeheven en dat Europa weer gaat samenwerken met Assad. Dewinter sprak de aanwezige plaatselijke journalisten toe en riep op de diplomatieke relaties met het land weer te herstellen. Bashar al-Assad moet wat hem betreft als bondgenoot gezien worden, in plaats van als vijand beschouwd te worden.

    Het is niet de eerste keer dat Dewinter zich lovend uitlaat over Assad. In 2013 reisde hij al af naar Syrië. Destijds om zogenaamd ‘objectieve informatie’ over de situatie ter plaatste in te winnen.

  262. Kijk naar de onrust. De angst. Mensen eisen recht op veiligheid. Alsof dat reëel is. Recht op veiligheid is gelijk aan het recht op gezondheid: het bestaat niet.

  263. Eéntje kan er nog wel bij

    ‘Oud-VVD-wethouder Damen pleegde ernstige valsheid in geschrifte’

    Officier van justitie eist geldboete en werkstraf tegen Jacques Damen

    De officier van justitie heeft een geldboete van 10.000 euro en een werkstraf van 150 uur geëist tegen oud-VVD-wethouder Jacques Damen van Vlissingen. Damen zou volgens de officier van justitie tijdens zijn ambt als wethouder gefraudeerd hebben met reis- en verhuiskosten. Minimaal vier reizen zouden vals zijn gedeclareerd, zegt de officier van justitie.

  264. Het begin van “De Youp van de week”, misstaat hier ook niet:

    Leegte

    Zag deze week de wel erg Amerikaanse film Still Alice over de slimme mevrouw die op jonge leeftijd getroffen wordt door de ziekte van Alzheimer en moest in de bioscoop de hele tijd aan die arme René Leegte denken. Dat is die VVD??er die vergeten was om een obscuur doch lucratief schnabbeltje op te geven en die daarom deze week uit de Kamer is geflikkerd.

    In de film zie je een magistrale Julianne Moore meedogenloos aftakelen en langzaam maar onzeker totaal de weg kwijtraken. Dat heet decorumverlies. Weer kwam René langs. Nu hard schreeuwend in zijn mobieltje dat minister Kamp en de VVD de door de aardbevingen getroffen Groningers moedwillig naaiden om nog zoveel mogelijk gas uit de grond te kunnen pompen. En dit alles in een volle trein. Ja, het is een verschrikkelijke ziekte.

    Toen hadden er bij de VVD-top natuurlijk al alarmbellen moeten gaan rinkelen, maar daar hadden ze op dat moment andere dingen aan hun hoofd. Ivo Opstelten, Jos van Rey, Fredje Teeven, Rob Bats, Mark Verheijen plus de volstrekt mesjogge hypotheeksjoemelaar Johan Houwers, die rond die tijd aankondigde dat hij terug wilde keren in het parlement. Inmiddels is dat deze week gebeurd. Rond datzelfde moment werd bekend dat de failliete ex-advocaat Brammetje Moszkowicz waarschijnlijk de politiek in gaat en tot de partij van twee tweedehands PVV??ers zal toetreden. Dat kan in de toekomst hoogstaande confrontaties opleveren. Zeker als die debatten ook nog eens geleid worden door dat knettergekke warhoofd Anouchka van Miltenburg. Daar krijgen de cabaretiers en columnisten het druk mee.
    —-
    Dat van Bram wist ik nog niet.

  265. “Snel weg met die snelweg” zongen we al in de musical van Klas 6 van de basisschool.

    Ondanks extra snelwegen toch meer files

    Verkeersdruk met 56 procent toegenomen ?? VVD investeert miljarden in aanleg extra asfalt, maar lost daarmee de fileproblemen niet op

    Nederlanders staan weer vaker in de file, meldt de ANWB woensdag. Na een lange periode waarin de fileoverlast alleen maar afnam, staan we toch weer vaker vast in het verkeer, met alle gevolgen van dien. De verkeersdruk is in het eerste kwartaal van dit jaar met 56 procent toegenomen. Die lengte neemt al toe sinds april vorig jaar, aldus de ANWB.

    Een van de oorzaken van de groei is het herstel van de economie waardoor er meer zakelijk vervoer op de snelwegen is. Daardoor zijn de files vooral op maandag-, dinsdag- en donderdagochtend toegenomen.

    Met de groeiende files rijst ook de vraag weer wat het nut is van de extra en bredere snelwegen in Nederland. Ondanks de mantra van de VVD dat meer snelwegen goed zijn om de filedruk te verminderen, blijkt keer op keer dat we met dat asfalt het probleem voornamelijk voor ons uitschuiven.

    Zo schreef het Brabants Dagblad onlangs nog dat de files op de A2 tussen Utrecht en Eindhoven weer zijn toenemen, ondanks de verbreding van die weg.

    Bij Amsterdam worden op dit moment ook meer rijstroken aangelegd. Op korte termijn zal dat leiden tot minder verkeersdruk, maar daardoor gaan er weer meer auto’s de weg op waardoor die doorstroming uiteindelijk ook zo weer voorbij is.

    Critici van de aanleg van extra snelwegen zeggen al langer dat meer asfalt helemaal niet leidt tot minder files. Sterker, meer asfalt kan zelfs een averechts effect hebben en leiden tot langere reistijden, zo blijkt uit uit berekeningen van onder andere de Duitse wiskundige Dietrich Braess.

    Tijd voor alternatieven
    Volgens de tegenstanders van extra asfalt is het beter om te investeren in het spreiden van reistijden en het verbeteren van het openbaar vervoer. Maar de VVD lijkt er ongevoelig voor en gaat gewoon door met de uitbreiding van het wegennet. Op de planning staat nu onder andere de veel bekritiseerde verbreding van de A27 bij Amelisweerd. Vorig jaar nog bracht TU-Delft een rapport uit waaruit blijkt dat die verbreding niet rendabel is, maar daar heeft minister Schulz geen boodschap aan.

  266. Hebben de Stijllozen gelijk of is het weer bang ophitsen tegen Moslims?
    ——–
    Zalen weren moslimgroepering tegen terreur

    Asscher: weigering #nietmijnislam op meerdere locaties is betreurenswaardig

    De actiegroep #nietmijnislam, die in januari ontstond na de terroristische aanslagen in Parijs, heeft de grootste moeite om een plek te vinden waar ze een bijeenkomst mogen houden. De groep neemt onvoorwaardelijk afstand van extremisme en zoekt nadrukkelijk de dialoog, maar desondanks blijken zaaleigenaren het ‘eng’ te vinden om de groep voor een avond te huisvesten.

    Zelfs een zaal die door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) voor #nietmijnislam was gereserveerd bij de Haagse sociëteit De Witte werd geannuleerd. Mostafa Hilali, een van de initiatiefnemers van de facebookactie, vertelt de Volkskrant:

    “Volgens een woordvoerder van de sociëteit vanwege controversiële figuren die bij ons rondlopen. Hoe ze daar bij komen, heb ik gevraagd. Hun bron blijkt GeenStijl.”

    Volgens Hilali doen veel zaalverhuurders moeilijk:

    “Islam, een lastig onderwerp. We kunnen de veiligheid niet garanderen. Dat soort uitvluchten worden gehanteerd. Als er echt dreigementen zijn kan de overheid voor beveiliging zorg dragen. Maar een groep die de dialoog zoekt als controversieel wegzetten, terwijl die de steun heeft van minister Asscher, is ongehoord.”

    De organisatie heeft uiteindelijk, na tussenkomst van SZW, voor de bijeenkomst van afgelopen dinsdag ruimte gevonden in het Crowne Plaza Hotel in Den Haag, waar minister Asscher een korte toespraak hield. Asscher noemt de weigering van de groep op meerdere locaties ‘betreurenswaardig’:

    “#nietmijnislam is balsem voor de ziel van iedereen die een toekomst voor Nederland wil. In een tijd waarin we afschuwelijke beelden zien van islamitische terreur waar veel mensen angstig door worden, is het goed dat hier via dit maatschappelijke initiatief een geluid tegenover wordt gesteld. Het is van groot belang dat we in gesprek blijven met elkaar over religie en spanningen elders in de wereld. Debat en elkaar leren kennen is de sleutel tot minder polarisatie.”

  267. Hier worden de Stijllozen genoemd:

    “Volgens een woordvoerder van de sociëteit vanwege controversiële figuren die bij ons rondlopen. Hoe ze daar bij komen, heb ik gevraagd. Hun bron blijkt GeenStijl.”

  268. Natuurlijk heeft GeenStijl niet gelijk. Ik weet niet wat ze nu weer geschreven hebben, maar het is toch altijd hetzelfde deuntje. Of je het nou goed doet of niet.

    NietmijnIslam is een zeer sympatieke club mensen die daarbij ook nog eens goed nadenken en normaal doen. Tijdens het Charlie Hebdo drama was deze groep, onder andere via Facebook, een prima klankbord waar mensen van zich af konden schrijven. Dat zaaleigenaren zelfs zo’n groep geen zaal willen verhuren vind ik erg kleinburgerlijk. Maar zover zijn we kennelijk in Nederland. “Oei, daar loopt een Moslim”. Maar niet alle zaaleigenaren zijn gelukkig zo. Ik las vandaag nog een verslag van hun over een bijeenkomst die ze gisteravond hadden.

  269. Ah, gevonden. De manier waar op geschreven wordt maakt al veel duidelijk:

    Door weer en wind getrotseerd om de bijeenkomst Ont-moet van de community ⤪#⤴nietmijnislam⤬ georganiseerd door Naima Ajouaau, Abdessamad Taheri, Mostafa Hilali, Amin en anderen bij te wonen!

    De aftrap werd gegeven door Minister Asscher en het vervolg door Mostafa als dagvoorzitter. Wat een positiviteit en daadkracht bij de initiatiefnemers!

    Daarnaast werd deze avond geëntertaind door niemand minder dan Sevval Kayhan, die jullie ongetwijfeld kennen van The Voice.

    Verder heb ik genoten van de aanwezige nieuwsgierige en fanatieke debaters! Leuk om hiervan deel uit te maken.

    Essentie van de avond: ga af van het MOETEN…Niks MOET! Het begint bij het KUNNEN. ..

    Oke, er staan wel veel buitenlands klinkende namen in. Dat is natuurlijk wel weer eng.

  270. Eens bernard, er schijnen best veel mensen te zijn die zo als in 2 april 2015 19:18 denken. Gelijlk na “Je suis Charlie” maar janken dat de moslims zicht niet georganiseerd lieten horen. Nu komt “#nietmijnislam” een aantal keren zeer sympatiek in de media…is het (natuurlijk) weer niet goed 🙁

Reacties zijn gesloten.