Linphone (Mobiel)

Linphone is een VoIP-app voor op de mobiel, zodat je kunt bellen via je smartphone zoals je al gewend bent. Deze wordt ondersteund door iOS (iPhone en iPad), Android en Windows Phone. 

Er zijn (in ieder geval) twee goede VoIP-apps, namelijk Bria en Linphone. Linphone is gratis maar vraagt meer van je toestel en kan soms vertraging en/of hele korte haperingen geven wanneer je toestel druk met andere dingen is of niet snel genoeg is. Hier volgen de stappen voor iOS om Linphone te downloaden en in te stellen.

01 – Download Linphone in de App Store, de bovenste moet je hebben:

lp01.png

02 – Open de app. Je komt in een welkomstscherm met een assistent. Klik rechtsonder op "Start":

lp02.png

03 – Selecteer de derde optie "I have already a SIP account":

lp03.png

04 – Vul hier je apparaatnummer in (begint altijd met een 6, gevolgd door nog 3 cijfers), je apparaatwachtwoord vul je ook in, de server is "vps.hansvaneijsden.nl" en klik op "Sign in":

lp04.png

05 – Nu kom je in het hoofdscherm. Klik rechtsonder op "Settings":

lp05.png

06 – Zo hoort het eruit te zien. "User name" is je apparaatnummer en "Transport" zet je op "TLS" (zodat je verbinding beveiligd is). Klik daarna op "Audio":

lp06.png

07 – Hier mag je alles aan zetten, want de server bepaalt welke codecs er gebruikt worden:

lp07.png

08 – En nog meer audio. "Voice Processing" en "Bass Boost" heb ik zelf aan staan voor betere kwaliteit maar wanneer je teveel vertraging in je gesprekken krijgt of wanneer je telefoon begint te haperen, zet dat dan uit:

lp08.png

09 – Ga terug naar "Settings" en ga naar "Call". Als het goed is hoef je er niets te veranderen en staat het al goed:

lp09.png

10 – Ga naar "Settings" en dan "Network". Daar hoort het alsvolgt ingesteld te staan:

lp10.png

11 – Ga naar "Settings" en dan "Advanced" en zorg ervoor dat het alsvolgt staat ingesteld:

lp11.png

Nu kun je bellen en gebeld worden. Mocht je toch nog haperingen krijgen, dan kan dat liggen aan je WiFi of aan de snelheid van je toestel. Je zou nog kunnen proberen om bij "Audio" (stap 07) alle codecs uit te zetten behalve PCMA. Mocht het dan nog steeds niet goed zijn dan adviseer ik je Bria. Bria is een betaalde app maar de beste die er is en deze vraagt minder van het toestel. 🙂

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)