D66 wil snelle oplossing van gevaarlijk kruispunt

Onlangs is de uitgang van de parkeerterreinen van het winkelcentrum De Dobbe in de Aa-landen aangepast. Deze maatregel moet er toe leiden dat de verkeersafwikkeling vanuit de parkeerterreinen soepeler verloopt, er minder files ontstaan en de verkeersveiligheid wordt bevorderd.

Inmiddels is er ervaring, weliswaar nog niet lang, met de nieuwe verkeerssituatie. “Elke werkdag leidt de oplossing tot gevaarlijke situaties op de Zwartewaterallee tijdens de avondspits. De Rijnlaan kan niet meer de toevloed van verkeer tijdig verwerken, omdat meer verkeer over de rotonde moet en het nemen van een rotonde remmend werkt op de snelheid”, zegt D66 Zwolle. Fractievoorzitter J. Zelle: “Bij groen licht op de Zwartewaterallee voor verkeer richting de Aalanden is in veel gevallen het niet mogelijk de Rijnlaan op te rijden waardoor het verkeer zelfs midden op de kruising tot stilstand komt.” De fractie van D66 stelt hierover vragen aan het college.

Vragen:

1.      heeft het college voorzien in een scenario voor het geval de nieuwe situatie niet voldoet

2.      is het college op de hoogte van de genoemde problemen

3.      welke criteria hanteert het college bij de beoordeling van de verkeersveiligheid aldaar

4.      is het college van oordeel dat er een verkeerde inschatting is gemaakt van de effecten van de maatregelen

5.      is het college bereid om alsnog in overleg met betrokken partijen te treden om zo snel mogelijk een goede oplossing te bewerkstelligen

Jan J. Zelle (D66)

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Hahahahahahahaha ja en het antwoord op vraag 1 is al heel lang op deze weblog bekend: “nee, want wij zijn zo arrogant geweest om te denken dat het een goede oplossing is en vertikken het om nu toe te geven dat het toch onverwachte problemen oplevert”

  Dat er dit soort vragen gesteld zouden gaan worden, was hier allang van te voren duidelijk!
  Domme lui, die politici…


  Maak melding

 2. Antwoord op 4 hebben ze eigenlijk ook allang zelf gegeven:

  Blijkt de vernieuwde verkeersafwikkeling niet voldoende te zijn, dan gaan ze op zoek naar een meer structurele maatregel.

  zie bericht 30 augustus 2007[/url]

  Maar ook later komt het nog een keer naar voren op 7 september:

  De VVD heeft afgelopen maandag mondelinge vragen gesteld over het verkeersknelpunt bij winkelcentrum de Dobbe. In de beantwoording van het college werd aangegeven dat om de 4 maanden gekeken zal worden naar de effecten van de tijdelijke maatregelen. Mocht aan de hand daarvan blijken dat deze tijdelijke maatregelen geen soelaas bieden, dan gaat de gemeente in overleg over structurele.

  De VVD is buitengewoon teleurgesteld over dit antwoord. Het klinkt zorgvuldig, maar het is onnodig uitstel. Dit antwoord betekent dat wanneer daar een aantal keren naar gekeken is pas daarna de nu al voorspelbare conclusie getrokken kan worden dat het niet heeft geholpen en dat het overleg over de structurele maatregel pas daarna begint. Dan zijn we dus ruim een jaar verder

  En wat is het probleem? Zoals altijd:

  Omwonenden en winkeliers van het winkelcentrum vinden dat de aanpassingen niet ver genoeg gaan. Ze willen een rotonde, maar de gemeente heeft daar geen geld voor.

  En waar gaat dat geld dan in zitten? (inkoppertje)

  En in wezen staat het antwoord van punt 5 ook al gegeven. Alleen hopen voor de winkeliers, de klanten en de omwonenden van de Dobbe dat het niet zeker nog een jaar gaat duren voordat ze gaan theeleuten over de problemen (ja, eerst alleen nog maar het theeleuten; de oplossing zal dan mogelijk ook nog weer een tijd op zich laten wachten; de oplossing op zich gaat dan ook nog eens een tijd in beslag nemen waardoor je wéér een eind verder bent in de tijd)


  Maak melding

 3. Drukte valt best mee.

  Ja, rond de avondspits is het best druk, maar ja dat hoort een beetje bij de grote stad. Verder vind ik, als fietser en als automibilist, dat het allemaal wel meevalt.
  Misschien is het een goed idee als de winkeliers zelf eens kijken welke creatieve oplossingen er te vinden zijn i.p.v. weer direct naar onze belastingcenten te kijken.


  Maak melding

Reageer