De keuken in voor het goede doel!

Zwolle – Deze maand is het twintig jaar geleden dat McDonald’s Zwolle-Noord haar deuren opende voor publiek, de eerste McDrive in de regio was een feit! Een oud-medewerker van het fastservice restaurant vond dat dit niet ongemerkt voorbij kon gaan en organiseerde daarom samen met franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra een terugkomdag voor oud-medewerkers in het restaurant met als doel om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Maar liefst 50 oud medewerkers gaven gehoor aan de oproep en dat betekende een flinke versterking in de keuken voor de bestaande crewleden. In totaal werd er deze dag een bedrag van maar liefst 500 euro ingezameld met deze ludieke actie.

2014-12-20_21.36.36-1.jpg 

Ook oud-franchisenemer Ron Feenstra was van de partij: "Wat een bijzondere dag is dit voor mij. Twintig jaar geleden begonnen met veel enthousiasme en als ik nu zie wat er staat ben ik een trots man. Ik hoorde net dat er vandaag de dag in Zwolle-Noord per jaar 225.000 Big Mac’s bereid en verkocht worden". Hij glimlacht: "U begrijpt dat het vroeger toch echt wel iets anders ging". Zijn zoon en huidig franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra vult aan: "Ja, tijden veranderen maar de sfeer die er op zo’n dag hangt proef ik vaker, we zijn toch een soort ‘McDonald’s familie’. En op een dag als deze komt dat naar buiten. Geweldig zo’n ludieke actie, ik hou er van!".

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

32 gedachten over “De keuken in voor het goede doel!”

  1. Mariane heeft volledig gelijk: het product dat Mc Donald levert is harstikke ongezond, veel te duur en ranzig. Maar dat is op zich nog niet het irritantste. Wat mij stoort is dat deze cholesterol en obesitas veroorzakende multinational zich ook nog durft te profileren als maatschappelijk verantwoord door sportevenementen te sponsoren en zoiets hypocriets al het Ronald Mac Donald huis. En de gemiddelde consument trapt er nog in ook. Inclusief de gemeente Zwolle die het andere fastfoodketens vrijwel onmogelijk maakt om zich hier te vestigen. Echt schandalig!

  2. Wat een negatieve reacties zeg. Volgens mij wordt niemand verplicht om daar te eten?! Ik vind het super dat deze franchisenemer zich zo bezig houdt met sponsoring van sportevenementen! Zorgt er toch ook voor dat veel evenementen georganiseerd kunnen worden! Pluim daarvoor!! Neem aan dat bovenstaande mensen ook nooit in een snackbar komen, of is dat zoveel beter. Niemand wordt verplicht te eten bij de Mc als je dat zulk slecht eten vindt, die keuze is geheel aan jezelf!

  3. Wat een azijnpissers zitten hier toch tussen!!
    Fantastisch initiatief en die ??500 kan het Ronald Mc Donald huis goed gebruiken.
    Niemand die jullie dwingt toch om er iets te consumeren…? Ter info er zijn ook gewoon salades.

  4. Zo te lezen zaten er weer mensen te wachten op een nieuw artikel om over te zeuren… that ‘ s the spirit mensen, zo komen we er wel met deze wereld.
    Superleuk initiatief, jaloers dat deze ex-werknemer niet kon komen! En ook nog zoveel geld opgehaald voor een fantastisch doel. Fijn!

  5. Toch best vreemd Ed dat je zo afgeeft op fastfood maar het wel een schande vind dat andere bedrijven uit deze soort zich ( volgens jouw) niet mogen vestigen?
    Het is weer een prima initiatief van een zeer begane franchisenemer!!! En die geitenwollensokken die over ongezond praten, lees de verpakking eens. Kun je met alle producten precies bepalen hoeveel je mag hebben op een dag. En inderdaad neem b.v. een salade i.p.v. friet etc etc
    Groetjes uit België!

  6. Serge zei: die geitenwollensokken die over ongezond praten, lees de verpakking eens. Kun je met alle producten precies bepalen hoeveel je mag hebben op een dag

    Dat is maar gedeeltelijk waar, stoffen die tijdens de bereiding van het product gebruikt worden hoeven niet als ingrediënt vermeld te worden. Ook dierlijke bijproducten met een laag percentage worden doorgaans niet vermeld.

  7. Juist admin, en als alle complot theorieen nu eens gewoon naar bv een kfc gaan bellen zullen ze horen dat er geen ondernemer zich gemeld heeft

    Fabbels geruchten onzin bewijs degene die het beweert maar een, immer wie eist bewijst!

  8. ericht door Japser, op 28 december 2014 0:00
    Aluminium ook in aanbieding samen met het azijn?

    ja jasper, nog niet bij de aldi geweest? 🙂

  9. @John: je haalt twee zaken door elkaar. Ik ben voor vrije concurrentie en vanuit dat perspectief voorstander van meerdere ketens in 1 plaats in plaats van een handje-klap monopolie van 1 onderneming.

    En admin: als gemeente zegt dat er geen monopolie is, is het dan ook waar? Geloof jij politici? Zijn beleidsmakers van de gemeente Zwolle wel integer met geldstromen, vriendjespolitiek en belangenverstrengeling? Lees, kijk om je heen, stel (lastige) vragen en concludeer. Andere ketens zoals KFC hebben idd wel degelijk geprobeerd om voet aan de grond te krijgen en het klopt dat dit ze niet is geweigerd. Maar….qua locatie en aanvullende eisen werd het simpelweg onmogelijk gemaakt om een kansrijke onderneming neer te zetten met gezochte argumenten als bestemmingsplannen, ruimtelijk aanzicht en dat soort subjectieve argumenten. Onmogelijk maken en weigeren ligt dan ineens verdacht dicht naast elkaar. Dit klinkt vervelend, maar dit is zoals het werkt.

    @Sjoerd Feenstra: goeie reactie van je, waardeer ik. Ik sla je aanbod af omdat ik echt niet inzien waarom ik een afspraak met je zou moeten maken, maar nogmaals, je aanbod waardeer ik.

  10. Pffff, mac donalds lopen burnen om zijn dure maaltijden(?) en cholesterol en KFC wel naar voren schuiven? Mac Donalds maakt je niet dik hoor net als Heineken je geen alcoholist maakt. Dat doe je nog altijd zelf.
    Het ronald mc donaldshuis heeft al veel gezinnen blij gemaakt. Hoezo is dit hypocriet?
    En vreemd dat Mac Donalds wel met deze subjectieve argumenten van de gemeente om kan gaan en KFC niet vind je ook niet?

    Verder mooi dat deze actie gesteund is door 50 ex werknemers. het opgehaalde bedrag bevreemd mij echter wel aangezien zij kosteloos zijn gaan werken dan lijkt het mij dat dit de organisatie aan loon aan andere betaalde collega’s dan “overhoudt”? gaat dit dan ook naar het goede doel of is MAc Donalds de winnaar van de dag?

  11. “En vreemd dat Mac Donalds wel met deze subjectieve argumenten van de gemeente om kan gaan en KFC niet vind je ook niet?”

    Nee, 1ste john, die subkectieve argumenten waren niet op MCD van toepassing, dat is’t hem juist. En prachtig die Ronald Mc Donaldhuizen, maar hoe kun je je als bedrijf aaan de ene kant inzetten voor zieke kinderen terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan het ziek worden van kinderen (en hun ouders). Natuurlijk zit daar een stuk eigen verantwoordelijkheid in, maar feit is en blijft dat het bestaansrecht van je bedrijf ongezond voedsel is. Kijk maar’s rond in de MAC hoeveel te dikke mensen daar zitten. Als MCD echt begaan is met de gezondheid van mensen, zouden ze die types moeten weigeren of uitsluitend salades moeten verkopen. Dat zou pas moedig zijn!

  12. Je ziet regelmatig een moeder om 10,00 11,00 uur zitten met haar kind een happy meal te voeden. Wie is hier voor verantwoordelijk? De uitbater of die moeder?

  13. Wat jij suggereert is al niet aan de orde zoals al vaker beschreven.
    Dikke mensen weigeren? Jij maakt het helemaal mooi.
    Volgens mij heeft iedereen nog het recht om met zijn lichaam te doen wat hij wilt.
    Onze jongere generatie kampt nog steeds met overgewicht. Misschien niet zo’n stijgende lijn als vroeger, maar het is er nog steeds.
    Een gezondere levensstijl mbt voeding en beweging moet hier een oplossing aan bieden.
    Kan prima hoor s ochtends aan happy meal als dat kind voor de rest goede voeding en beweging krijgt.
    Of kom jij er zo vaak D erk dat je iedereen die er zit kan onthouden?

  14. 1steJohn: dit gaat over maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als iemand jou vraagt hem vergif toe te dienen, zeg jij dan ook; prima, iedereen heft het recht om met zijn lichaam te doen wat hij wilt, dus kom maar op? Of zeg je: prima, maar daar werk ik niet aan mee.
    Het success van Mac vindt haar grondslag in de verkoop van ongezond voedsel. Als je dat uit het assortiment haalt blijft er niets over. Op zich is dat prima, coffeeshops verdienen hun geld ook door de verkoop van korte termijn genot en lange termijn ellende. Maar wees daar dan open en eerlijk in. En doe niet net alsof je als concern zo maatschappelijk betrokken bent en het beste voor hebt met de wereld, want dat niet alleen ongeloofwaardig, maar ook nog eens misleidend en hypocriet.

Reacties zijn gesloten.