Eskimofeest bij Stichting Speelweek Zwolle

Door Redactie

Zwolle – De Stichting Speelweek Zwolle organiseert deze winter al 10 jaar kinderdagkampen voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Deze winter organiseren twee eskimo’s een gezellig eskimofeest, zij hebben hiervoor hulp nodig van de kinderen.

Voordat ze dat kunnen doen moeten ze eerst eskimo’s worden; ze leren ijsschots springen, sneeuwballen gooien, bewegen in hele dikke kleren, vissen in een wak en pooldieren herkennen. Daarna kunnen de kersverse hulpjes van 4 tot 12 jaar helpen met het bouwen van iglo’s en koekjes bakken. De 3-daagse winterspeelweek duurt van zondag 28 tot en met dinsdag 30 december. Dagelijks worden de kinderen door hun ouders naar wijkboerderij ‘de Schellerhoeve’ (Zwolle-Zuid) gebracht, waar ze de hele dag worden vermaakt door een grote groep vrijwilligers.

De speelweek is bedoeld om de kinderen uit het speciaal onderwijs op individueel niveau een leuke week te bezorgen, hun ouders even te ontlasten en sociale omgang met leeftijdgenootjes te bevorderen. Het is alweer tien jaar geleden dat de Stichting Speelweek Zwolle werd opgericht, nog steeds is het een groot succes. Twee keer per jaar organiseren wij een kinderdagkamp. Deze winter waren alle plekken bezet, voor de zomer van 2015 zijn veel plekken beschikbaar aangezien een grote groep kinderen de speelweek ontgroeid is. De speelweek is er voor kinderen met en zonder PGB die naar het speciaal basisonderwijs gaan. Wilt u weten of uw kind ook in aanmerking komt voor de speelweek, neem dan vrijblijvend contact met ons op; speelweekzwolle@gmail.com.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)